X

Bubuitura de la Iaşi: cercetătorul Gurlui arată că varianta unui boom sonic este improbabilă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Bubuitura care s-a auzit la Iaşi în urmă cu trei zile la Iaşi încă nu a fost lămurită, dar din ce în ce mai multe indicii ies la suprafaţă.

După ce ieri a fost eliminată definitiv de către Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului ipoteza unui cutremur sau a oricăror tipuri de mişcări seismice (precum eliberarea rapidă unei rezerve de gaz acumulat în sol), astăzi, cercetătorul Silviu Gurlui, de la Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, explică de ce pare improbabilă ipoteza boomului sonic. Acesta a eliminat în ipotezele sale boomul sonic analizând frontul de propagare, energia eliberată şi amprenta pe spectrul de frecvenţă. „Au fost înregistrate frecvenţe joase, de 20 – 120 Hz. Au fost şi mai joase, dar mi-e greu să le pun în evidenţă foarte clar. Boomul sonic are frecvenţe ceva mai înalte. Toate aceste date provin în urma unor secvenţe primite de la oameni şi găsite în media. Calitatea sunetului depinde şi de mişcarea proiectilului sau a sursei, depinde şi de calitatea atmosferei, de înălţime, temperatură şi de viteză“, a declarat Silviu Gurlui

Acesta a declarat în ediţia de ieri a „Ziarului de Iaşi“ că, din punctul său de vedere, zgomotul a fost produs de un meteorit căzut în partea de nord, nord-est a oraşului, ce a produs o undă de şoc de „foarte mare energie“, ale cărui efecte pot fi comparabile cu cele ale unui cutremur de mică intensitate. „Efectul asupra clădirilor a fost al unui mic cutremur ce a durat până la 5 secunde. Sunetul s-a simţit puternic circa 2 secunde. Mulţi oameni aşa l-au şi resimţit acasă. Aceşti meteoriţi au în medie de regulă diametre de zecimi de milimetru. Cântăresc în medie 10 micrograme şi zilnic intră în atmosferă 300 de tone de particule, toate împrăştiate în atmosferă. Vitezele lor medii sunt peste 30 kilometri/secundă“, a precizat Silviu Gurlui. El a mai specificat că este nevoie de a se investi în tehnologie optică şi în cercetarea din domeniu pentru a putea şti mai bine cum pot fi gestionate astfel de situaţii şi pentru a fi identificate aceste fenomene mai uşor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

23 comentarii

  1. A fost un boom si in jumatate de Constanta pe 4 iulie a.c. la ora 11:37. Alaturi de cunoscuti l am atribuit ca fiind boom sonic deoarece avem baza M. Kogalniceanu aproape. Sigur ca e ilegal sa sparga bariera sonica peste orase dar am luat o ca fiind ziua Americii si or fii facut o gluma.

    1. L Constanta a fost boom sonic, care se aude pe o raza de 1-2 km, pe cand Iasi s-a auzit pe o raza de zeci de km, inafara localitatii, iar un meteorit de asemenea calibru ar fi avut cel putin 10 kg si ar fi lasat o lumina pe cer si un crater de impact pe pamant.

  2. Ori crezi în Dumnezeu în totalitate, ori nu crezi deloc. Biblia este cuvântul revelat al lu Dumnezeu și este singura care spune adevărul. Profesorul acela a făcut un artificiu matematic pe care nu-l înțelegi. Acuma, sunt atei care își fac cruce și se declara ortodocși. Dacă tu crezi în pământul bila, trebuie să crezi și în teoria bigbang. Ori ești cal ori ești măgar. Nu poți fi catar. Atunci cum a mai întins Dumnezeu cerul ca un cort peste un pământ bila?! Ni se spune despre temeliile pământului. Cum poate avea o sfera temelii?!La potop s-au deschis jgheaburile cerului. Cum a alergat apa de jur împrejurul pământului și a fost „atrasa” de gravitația care nu există.! Masonului Newton i-a căzut un mar în cap și l-a lovit gravitația. Cum îl vor vedea toti pe Hristos la a doua venire dacă jumătate vor fi de cealaltă parte a sferei?! Cum ni se spune despre marginile planetei (na, ca se dau de gol, planeta vine de la plan) dacă pamantul e o sfera pe care o învârte diavolul în gheare precum mărul Evei și ne prostește și pe noi :”v-a spus Dumnezeu ca pământul e plat?! V-a mințit ca să va țina în înșelare.” Sunt foarte multe de spus…

    1. Nu sustin nici una dintre teorii, pamant plat vs sfera, dar intrun pamant plat cum explici fenomenul numit METEORITI ?
      Ce sunt acestia, ca doar mai cad din cand in cand, mai ii vedem noaptea pe cer.

      Cântăresc în medie 10 micrograme şi zilnic intră în atmosferă 300 de tone de particule, toate împrăştiate în atmosferă. Vitezele lor medii sunt peste 30 kilometri/secundă

    2. Ori esti cu treaba pe aici, ori esti un caz de o prostie unica, care ar trebui investigata de doctori.
      Oricum, Ramona Ioana Bruynseels, o oarece spioana care se vrea presedinta Romaniei, este membră a grupului „The Flat Earth Revolution – (Pământul Plat) România”si are aceiasi stapani ca si tine.

    3. Foaarte tare comentariul!
      Și picant, cu umor!
      Stoler Filip, alias ”cineva” face pe deșteptul poziționându-se deasupra tuturor!
      Dacă e atât de deștept, cum de se coboară din sferele sale ”înalte” (cât palma de la pământ) să ne educe el, să ne lămurească el, ”deplin”…mă mir cum de n-a căzut de pe pământ, luându-l cu leșin , ca un ne-înțeles ce este…Luceafăr (nu blând), mai degrabă Luciferic!

      1. @ Magda

        Filip Stoler și-a exprimat deja poziția față de pământ. Aici, pe site-ul ortodoinfo la rubrica de comentarii atunci când a fost cazul.

        Și a recunoscut că el crede că pământul este plat. În același timp nu a scăpat ocazia să-i spună Magdei că este o isterică.

        Ceea ce nu e departe de adevăr.

        1. Ei, atunci îmi cer scuze dacă l-am nedreptățit, aruncându-i în spate o asemenea afirmație!
          Nu știu în schimb, care-i treaba cu tine, de ai sărit de cur în sus în ceea ce mă privește!
          Ce nu-ți convine?
          Te crezi Stoler în fustă?
          Nu-ți mai ridica poalele, că nu-i frumos…e RUȘINOS!

  3. Ți-am spus de Sfanta Scriptura în care nu crezi! Cum îți permiti sa îmi vorbești asa?! Ma cunoști de undeva?! Da un singur argument și nu mai jiigni! Nu ești o ființă superioara noua ca să ne vorbesti asa. De fapt, nici om nu te pot numi. Nu știu cum de te mai răbda adm. De fapt și Dumnezeu te rabda… Eu am venit pe acest blog cu dorința sincera de a ma mântui și de a-i ajuta pe alții la acest lucru. Aici ar trebui să fie un loc unde sa ajungem de la comunicare la comuniune. Ce sa caute aici ura și atacul la persoana? Întreb și eu pe participanții la acest site, deoarece cu”cineva” ce sa comunicam?!

    1. Adevarul doare, asa ca vei avea de suferit cata vreme vei fi in slujba tatalui minciunii. Nu te amagi ca poti prosti pe cineva si nu lua in desert numele lui Dumnezeu, ca o sa-i afli raspunsul si va fi neplacut pentru tine.

    2. Poti sa te lauzi ca faci parte dintr-un “grup select” de agenti si analfabeti functionali, precum “Shaquille O’Neal, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din istoria NBA-ului, care susține, de asemenea, că Pământul este plat.
      „Conduc de pe o coastă pe alta, iar Pământul ăsta este plat pentru mine. Conduc din Florida în California tot timpul și este plat. Eu nu merg în sus și în jos, în unghiuri de 360 de grade. Vreți să îmi spuneți că China este sub noi? China este sub noi? Nu este. Lumea este plată. Oh, imagini din satelit? Acestea ar putea fi editate. Spun doar că atunci când conduc eu din Florida la New York totul e plat. New York la Seattle – plat. Seattle la LA – plat“, a declarat O’Neal.

      Ce este ”Flat Earth”, grupul în care este membră Ramona Ioana Bruynseels, candidată la alegerile prezidențiale 2019
      Flat Earth Society este o organizație cu sediul la Lancaster, California, care susține teoria pământului plat. Teoria contemporană a pământului plat a fost inițiată de inventatorul englez, Samuel Rowbotham (1816-1884). Pornind de la interpretarea unor pasaje biblice, Rowbotham a publicat o carte cu 430 de pagini, numită „Pământul nu este rotund” (Earth Not a Globe), în care și-a exprimat punctul de vedere.
      În 1947, Klaas Dijkstra, un om de știință amator, a afirmat că Pământul este plat, afirmație pe care a susținut-o până la moartea sa în 1969. Conform teoriei sale, Pământul este un disc rotund plat care are la marginea sa un zid din gheață – acestă zonă fiind considerată Polul Sud. Dijkstra a numit Polul Sud ca „zona de apatie”, lumea se termină acolo, aerul este subțire și busola nu funcționează corect. Polul Nord se află în centrul Pământului plat al lui Dijkstra.
      https://psnews.ro/ce-este-flat-earth-grupul-in-care-este-membra-ramona-ioana-bruynseels-candidata-la-alegerile-prezidentiale-2019-293374/

      1. Cum poate fi ziuă pe jumătate de pământ și noapte pe cealaltă jumătate?
        Cine luptă împotriva evidenței, păcătuiește… sper să nu fie păcat împotriva Duhului Sfânt, care nu se iartă.

        1. sa va respund eo pe scurtatura ca parintele @ Duhul Capitanului poate nu are timp la dispozitie…asea la repezeala; 1.meteorii se explica foarte logic si in modelul (bibilic) al pamantului plat (firmamentul)
          2. marimea soarelui si a lunii /luminatorii/..si distantele conteaza. caci daca tu crezi in cosmogonia actuala.(ca soarele e aliniat cu luna /la eclipse/ fiind de 400 ori mai mare, esti doar un naiv (sa nu spun vita proasta) care crede in teorii kabbalistice /diavolesti/ mascate in “stiinta”‘.

    1. cineva
      prietene, eu cat stiu atata stiu; ca i fix, e centrul universului (firmamentul) si are fix 7527 ani dela facere si inclin sa cred ca e rotund dar plat. dar tu stiai ca toti navigatorii folosesc trigonometria plana, nu cea sferica? daca o folosesc esueaza. nu te repezii cu oistea’ n gard, mai studiaza fenomenul..

      1. kosk,

        pamantul nu are fix 7527 ani de la Facere.
        Cu o aproximatie de +/-20 de ani are 7527 de ani de cand Adam si Eva au fost izgoniti din rai. Nu se stie exact cat au stat in rai, Parintii zic ca nu prea mult, dar nu se stie exact. Vezi Hronograf. Deci, varsta cu exactitate a pamantului nu se stie. E undeva pana in 8000 de ani, sau pe aici.
        Ref la forma pamantului, eu am facut experiment pe un lac, 5 km intre sursele de lumina, un pic de geometrie a sferei, si la mine a rezultat o curbura pe astia 5 km.

        Daca forma pamantului era importanta pt mantuire, ne tinea Domnul nostru Iisus Hristos multe lectii pe tema asta. Dar nimic.Mai bine ne preocupa forma cipului, “forma” ecumenismului,, forma pacatului, forma iubirii aproapelui….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button