X

SULEMENIREA ESTE UN PACAT. Cand iti vopsesti parul, te dai cu fard, te rujezi, te rimelezi sau iti dai cu oja, Il hulesti pe Dumnezeu

Foto: https://relife.ro/frumusete/rujul-inchis

De aici încolo încetează să te mai vopseşti
Ca părinte duhovnicesc, am îndatorirea şi responsabilitatea să-i povăţuiesc pe fiii mei. Te povăţuiesc deci ca de aici încolo să încetezi a-ţi mai vopsi buzele, unghiile şi faţa şi să rămâi cum te-a zidit Dumnezeu. Nu-ţi dori să devii mai presus de Dumnezeu; fiindcă, atunci când te vopseşti cu culori roşii, Îl huleşti pe Dumnezeu.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

E ca şi cum ai spune: “Dumnezeu n-a ştiut sau n-a putut să mă facă cu buze sau unghii roşii; şi ceea ce n-a putut să facă Dumnezeu, o voi face eu, ca să par mai frumoasă să mă admire şi preţuiască bărbaţii şi femeile fără minte şi să-mi spună că sunt „modernă, nu înapoiată“. Însă în felul acesta îl întristezi pe Dumnezeu şi pe mine, părintele tău duhovnicesc, şi pe toţi oamenii cuminţi şi cu frică de Dumnezeu, şi-l bucuri pe diavol şi pe oamenii neînţelepţi, bărbaţi şi femei.
Aşadar, dacă Îl iubeşti pe Dumnezeu şi ţi-e frică de Dânsul, dacă mă respecţi şi pe mine, părintele tău duhovnicesc, din clipa aceasta în care primeşti scrisoarea mea, să încetezi a te mai vopsi.

Şi să-ţi împodobeşti de aici încolo sufletul cu smerenie, cuvioşenie şi virtuţi. Atunci se va bucura şi Dumnezeu, şi îngerii, şi Maica Domnului, şi sfinţii, şi te vor ocroti şi învrednici să intri în Împărăţia Cerurilor.”

Cititi va rugam mai multe la:

“Cand rusinea femeilor va disparea, atunci ziua Judecatii va fi aproape“

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

 1. Drept dovadă, femeia din poză este exact opusul frumuseții! Chiar așa este!
  S-a ajuns să fie mai rău de atât! Femeile vor doar să facă totul exact pe dos!
  Fac toate rahaturile de boieli și pensat, dar poartă pantaloni! Cum vine asta?

 2. Și ce facem atunci cu machiajul de televiziune, obligatoriu pentru toți care apar la TV, chiar preoți sau monahi?

  1. Articolul se referă la boieli, așa cum le știm noi că sunt folosite de femei.
   Pentru alte utilizări, nu știu ce să spun. Se pune întrebarea: de ce se face?

   1. A fost întrebată maica Siluana Vlad, de ce vorbește contra fardurilor, când ea nu apare la TV fără machiaj? A spus: Contează și pentru ce faci.
    Eu resping în general resping reacțiile habotnice contra fardurilor la femei, ce dovedesc necunoaștere a motivului pentru care femeile practică acest lucru. De obicei o fac ca să exprime ceva, la fel cum o pot face prin podoabe sau prin haine. Ceva din ele, din identitatea lor, din starea lor etc. Nu reprezintă modificarea a ceva făcut de Dumnezeu. Dacă astăzi o femei își face unghiile cu roz, mâine cu albastru, nu cred că hulește pe Dumnezeu, că nu a făcut-o cu unghii roz sau de culori schimbătoare. Aceea ideea îmi sună a: Dacă ne îmbrăcăm, hulim pe Dumnezeu, că nu ne arătăm goi, cum ne-a făcut el. Fardul, oja, anumite vopsele de păr nepermanente pot fi puse, apoi date jos, înlocuite cu altceva sau nimic (Poate chiar și vopsele de păr permanente, până la urmă părul vopsit ireversibil poate fi tuns și să crească în locul lui unul nevopsit). Nici eu nu sînt de acord cu chirurgia estetică, cu chirurgia plastică în scopuri estetice (ca să facem deosebire de chirurgia plastică reparatorie), acolo ar fi revoltă contra Lui Dumnezeu chiar după mine (Mă refer nu doar la modificarea trăsăturilor feței, ci și la implanturile cu silicon nu doar în sâni, ci mai știi în ce părți ale corpului…) Eu zic să lăsăm încrâncenările pietiste ce pot sminti și depărta oameni de Orthodoxie și să ne concentrăm asupra lucrurilor ce contează cu adevărat.

 3. E o vorbă din popor care spune că bărbatul trebuie să fie puțin mai frumos decât drq. Adică la bărbat nu contează dacă e frumos sau urât, că el tot o să fie iubit și acceptat așa cum este. Convenabilă situație. El nu trebuie să se preocupe prea mult de înfățișarea lui, pentru că oricum va avea succes la femei fără să facă nici un efort de ași îmbunătăți înfățișarea, ambalajul. Simplu, nu-i așa?
  Pe femei societatea pune o foarte mare presiune, pentru că cere femeilor să fie cât mai frumoase. Dacă sunt urâte, au de suferit, și societatea, mai ales bărbații le va respinge și/sau le va marginaliza. Unii chiar vor râde de ele Primul criteriu pe care bărbatul îl aplică atunci când alege o femeie este frumusețea ei fizică, al doilea criteriu este dacă e o bună gospodină care să-l poată îngriji cât mai bine, și în al treilea rând sau uneori chiar pe ultimul loc este interesul față de trăirile și sentimentele ei, de care uneori nici nu se ține seama. De aceea femeile, ca să nu fie ignorate/date la o parte de o societate care le este destul de potrivnică, fac eforturi ca să fie frumoase, pentru că asta li se cere, să nu fim ipocriți. Nu toate femeile apelează la machiaj, și nu toate cele care se machiază o fac în mod vulgar. Depinde de cum este fiecare. Se pare că bărbaților le place foarte mult ca ele să se machieze, pentru că dacă le-ar displăcea acest lucru, sau dacă l-ar considera un păcat, le-ar spune femeilor să nu se machieze, și ele, dacă își iubesc bărbații, nu s-ar mai machia. Același lucru este valabil și pentru hainele indecente. Sunt mulți bărbați pe care-i interesează doar trupul femeii, și ele, ca proastele consideră că astfel devin “valoroase” în fața lor, ne dându-și seama că ei vor doar să profite de ele, rapid, fără efort și fără responsabilitate. Asta este mentalitatea multor bărbați din ziua de astăzi, și nu numai. Câți mai sunt dispuși atunci când sunt tineri să facă efortul de ași căuta soția potrivită, și de a se căsători la biserică, feciori fiind, nu numai să ceară femeilor să fie neprihănite. Dar ei nu mai vor să se căsătorească. Poți să-i obligi? Dar societatea în care trăim este foarte relaxată și fiecare face ce vrea după cum îl taie capul, și nu după cum ne spune Dumnezeu care ne vrea binele.
  Și apropo de machiaj. Nu prea am văzut femei machiate pe la biserică. Deci apropierea de Dumnezeu lungește fustele, scapă de machiaj și de bijuterii și, în general, simplifică viața. Iar pe bărbați îi face fideli nevestelor lor, și mai puțin dornici de a bea multe pahare, activitate care poate să-i facă violenți.
  Văd multă încrâncenare pe subiectele astea legate de păcatele femeilor, și niciun cuvânt legat de păcatele bărbaților
  Și așa cum spune Sfânta Scriptură, cine e fără păcat, să arunce primul cu piatra …

 4. “Prea Cuvioase Parinte Cleopa, femeile care îsi reteaza parul, îsi fac parul la coafor, poarta pantaloni, îsi pun cercei, poarta bratari, îsi fac unghiile la mâini si la picioare, si se machiaza, calca Sfintele Canoane ?

  Mai baieti, asta-i semn de necredinta mai întâi. Când pagânii îsi faceau idolii, îi împodobeau.

  Noi, românii, ne tragem din doua popoare pagâne: dacii si romanii, si toti aveau aceste obiceiuri pagâne, cum aveau si pe zeul “noroc” si pe Baal si pe Marnas, pe Neptun, pe Apolon, pe Serapid, pe Bacus, pe ceilalti draci. Ca spurcati erau dumnezeii lor, spurcate erau si praznicele lor. Asa ca acesta-i obicei de la închinatorii de idoli, ca sa se sluteasca femeile, sa puna toate bijuteriile pe trupurile lor.

  Bunaoara zeitei Nemzida, îi puneau un inel de aur în nas si cercei de aur în urechi si legau urechile de nas. Si pe urma îi puneau par si în par îi puneau pene de vultur, îi puneau câte minunatii; clopotei îi puneau în haine, ca atunci când sufla vântul sa sune clopoteii. Toata împodobirea asta este închinare de idoli. Sunt obiceiuri ale închinatorilor de idoli, ramase de la romani.

  […]

  Ce vreau sa spun? Dumnezeu l-a împodobit pe om cum a stiut ca-i mai frumos. Zice la Geneza: Iata, câte a facut Dumnezeu, erau bune foarte. Daca ar fi stiut Dumnezeu ca omului îi trebuie sa-l faca cu unghii rosii si cu cercei în urechi, asa îl facea. Daca stia ca trebuie sa fumeze, îi facea un hogeag în vârful capului ca sa iasa fumul.

  Sursa: https://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou49.htm

 5. un alt om

  Foarte frumos punctat. Decenta este criteriul (nu se spune in moda “less is more” ?). Si apoi sa inceteze cererea ca sa inceteze si oferta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button