X

“Când rușinea femeilor va dispărea, atunci ziua Judecății va fi aproape“

Imagini pentru Stareț

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fericitul Filothei Zervakos, sfantul ucenic al Sf. Nectarie de Eghina vorbeste despre unul din semnele apropierii sfarsitului despre care…. se vorbeste mai putin, despre o anormalitate intrata, din pacate, in obisnuit, in firesc.

Si in alta parte Fericitul a descoperit ce a primit de la Dumnezeu ca viziune, ca una din cele doua mari rele pentru care Dumnezeu bate lumea astazi este, pe langa avort, si “goliciunea femeilor”, fenomen de proportii fara precedent in istorie:
“Umblă acum goale, – desi bărbatii nu sunt mai prejos, – însă mai mult femeile, iar aceasta nu este cu putintă s-o rabde Dumnezeu. A răbdat pe păcătosii din vremea lui Noe, pe cei din Sodoma si Gomora, dar parcă nu ajunseseră la acest stadiu, să umble goi pe stradă si să-si arate trupurile lor goale la bărbati, ca să-i atragă spre păcat”.
Prilej de a ne aminti ca marturisirea lui Hristos sau a inchinarii la idolul trup se face si prin cele “exterioare” – dar reprezentative – ale noastre si pentru a constientiza ca desfranarea sau curatia sunt cel mai lesne “propovaduite” nu prin cuvinte, ci prin exemplul nostru:

Îmbrăcămintea necuviincioasă a femeilor

“Despre femei ce să mai spun? Nu au în minte altceva decât cum să se împodobească. Se întrec una pe alta în veşminte. Ce să spun şi despre îmbrăcămintea necuviincioasă pe care le îndeamnă să o poarte născocitorul răutăţii, diavolul. Vai şi amar! Cum de nu le e ruşine femeilor creştine? Ţigăncile şi musulmanele se îmbracă decent, pentru a nu-i sminti pe bărbaţi, pe când femeile creştine, care au tradiţie de la Hristos, de la apostoli, de la Sfinţii Părinţi să se îmbrace decent, au ajuns la nebunie desăvârşită prin felul în care se îmbracă!

Taţii şi mamele să fie pilde bune şi să nu-şi lase copiii – povăţuindu-i cu iubire de Dumnezeu – să se îmbrace necuvios. Iar bărbaţii să le ferească pe femeile lor de îmbrăcămintea indecentă, căci vor da socoteală în ziua Judecăţii.

Femeile care intră în biserica lui Dumnezeu îmbrăcate necuviincios şi fără de ruşine, fac voia diavolului. Mai bine să nu calce pe la biserică, fiindcă în afară de faptul că nu au nici un folos din asta, îi vatămă şi îi smintesc şi pe ceilalţi credincioşi din biserică.
Îmi pare rău că sunt nevoit să cercetez şi să mustru. Nu vreau acest lucru, şi poate că-i întristez pe cei răspunzători de asta. Dacă nu v-aş iubi, nu v-aş cerceta. Îndreptaţi-vă şi atunci voi înceta şi eu să cercetez. Vai mie dacă voi tăcea, văzând asemenea fărădelegi!

Când ruşinea femeilor va dispărea

Într-o carte veche pe care am găsit-o cu mulţi ani în urmă, am citit printre altele că, atunci când ucenicii L-au întrebat pe Domnul nostru Iisus Hristos când se vor întâmpla în lume semnele înfricoşătoare ale celei de-a Doua Veniri, când dragostea multora se va răci şi credinţa va pieri, Domnul le-a spus, printre altele: “atunci când femeile vor deveni bărbaţi şi bărbaţii femei“.

Şi Sfântul Ioan Gură de Aur, atunci când nişte creştini l-au întrebat când va fi a Doua Venire, le-a răspuns: “Când ruşinea femeilor va dispărea, atunci ziua Judecăţii va fi aproape“. Aceste profeţii ale Domnului nostru Iisus Hristos şi ale Sfântului Ioan Gură de Aur şi ale altor prooroci, apostoli, Sfinţi Părinţi, despre care am vorbit mai devreme, se împlinesc astăzi cu precizie.

De aici încolo încetează să te mai vopseşti

Ca părinte duhovnicesc, am îndatorirea şi responsabilitatea să-i povăţuiesc pe fiii mei. Te povăţuiesc deci ca de aici încolo să încetezi a-ţi mai vopsi buzele, unghiile şi faţa şi să rămâi cum te-a zidit Dumnezeu. Nu-ţi dori să devii mai presus de Dumnezeu; fiindcă, atunci când te vopseşti cu culori roşii, Îl huleşti pe Dumnezeu.

E ca şi cum ai spune: “Dumnezeu n-a ştiut sau n-a putut să mă facă cu buze sau unghii roşii; şi ceea ce n-a putut să facă Dumnezeu, o voi face eu, ca să par mai frumoasă să mă admire şi preţuiască bărbaţii şi femeile fără minte şi să-mi spună că sunt „modernă, nu înapoiată“. Însă în felul acesta îl întristezi pe Dumnezeu şi pe mine, părintele tău duhovnicesc, şi pe toţi oamenii cuminţi şi cu frică de Dumnezeu, şi-l bucuri pe diavol şi pe oamenii neînţelepţi, bărbaţi şi femei.
Aşadar, dacă Îl iubeşti pe Dumnezeu şi ţi-e frică de Dânsul, dacă mă respecţi şi pe mine, părintele tău duhovnicesc, din clipa aceasta în care primeşti scrisoarea mea, să încetezi a te mai vopsi.

Şi să-ţi împodobeşti de aici încolo sufletul cu smerenie, cuvioşenie şi virtuţi. Atunci se va bucura şi Dumnezeu, şi îngerii, şi Maica Domnului, şi sfinţii, şi te vor ocroti şi învrednici să intri în Împărăţia Cerurilor.
Însă dacă vei urma moda şi te vei lua după femeile moderne, ca acuma, când le imiţi vopsindu-te, le vei imita şi la fumat, şi la jucat cărţi şi la altele, care sunt scârboase chiar şi când le aminteşte cineva”.

“Ne vorbeşte Părintele Filothei Zervakos”, Ed. Cartea Ortodoxa-Egumenita, 2007, cap. “Îmbrăcăminte“

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Nustiu ce credeti voi, dar eu personal cred ca se poate si mai rau , vizavi fatza de ce e acum , in zilele noastre, cred ca merge si mai rau de acum, deci concluzie , se amana distrugerea lumii:D

    1. NUP!
      E depășită orice imaginație!
      Este exagerat acum!
      Femei gravide cărora li se vede buricul, în colanți…cu altul de gât ca maimuța, dar cu țigara în gură….PAS!
      Există într-adevăr o nerușinare, o nepăsare față de modul cum arăți…
      Femeile, ar trebui să aibă o altă abordare….

      A zis bine Pr.Vasile Novikov că nu mai există femei….

  2. Dar cel mai rau e cu decolteul care nu mai are limite, e groaznic sa iti arati intimitatea in public fara nicio rusine ! Iadul pe pamant !

  3. Totul din cauza activității din trei litere (sex) care a distrus omenirea!
    Ce ar fi să lăsăm războiul numit avort? Și dezbrăcatul, de asemenea!
    Unde sunt femeile îmbrăcate decent, care poartă fustă? Nu mai văd!

  4. O noua scarbosenie feminista este lansata in Romania la numai o zi dupa lansarea in SUA si UK
    „Oraşul fetelor”, cartea celebrei scriitoare Elizabeth Gilbert, disponibilă în România, la o zi de la lansarea ediţiei în limba engleză în SUA şi Marea Britanie
    “Oraşul fetelor explorează teme ca sexualitatea şi promiscuitatea feminină, dar şi idiosincraziile iubirii adevărate.”
    https://adevarul.ro/cultura/carti/orasul-fetelor-cartea-celebrei-scriitoare-elizabeth-gilbert-disponibila-romania-zi-lansarea-editiei-limba-engleza-sua-marea-britanie-1_5cf7be1b445219c57e77bff3/index.html

    “Celebra scriitoare” Elizabeth Gilberta avut diverse slujbe, de la bucătăreasă și chelneriță la editor și colaborator al unor reviste de prestigiu americane.
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_Gilbert

    O alta “creatie literara” a “celebrei scriitoare” Elizabeth Gilbert: Lectii de magie (Big Magic)
    “Ceea ce creăm contează enorm şi nu contează deloc.
    Trudim singuri şi suntem însoţiţi de spirite.”
    https://carturesti.ro/carte/lectii-de-magie-447799
    Magia autoarei feministe consta in seducerea a “zeci de barbati” si a sariturilor zilnice dintr-un pat in altul.

    In a 2015 article for The New York Times titled “Confessions of a Seduction Addict,” Gilbert wrote that she “careened from one intimate entanglement to the next—dozens of them—without so much as a day off between romances.” She acknowledged, “Seduction was never a casual sport for me; it was more like a heist, adrenalizing and urgent. I would plan the heist for months, scouting out the target, looking for unguarded entries. Then I would break into his deepest vault, steal all his emotional currency and spend it on myself.”
    https://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_Gilbert#Personal_life

    Feminismul, curvasaria si vrajitoria sunt trinitatea lui Satan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button