X

Departe de ochii românilor, patr. Daniel elogiază lingușitor pe ecumenistul patr. Bartolomeu de Istanbul

Foto: Basilica

Cu ocazia prăznuirii Sf. Bartolomeu, pe 11 iunie, patr. ecumenist Bartolomeu de Istanbul a primit felicitări de la supușii săi, unii mergând personal să cânte osanale. Mai pe ascuns, adică nu pe site-urile oficiale ale patriahiei, nici măcar în varianta în limba engleză, ci tocmai pe contul de twitter, varianta engleză, al trustului Basilica, patr. Daniel își exprimă, în mod lingușitor, felicitările:

Patriarhul Daniel îl felicită pe Patriarhul Ecumenic în ziua numelui:

„Vă urez mulți ani binecuvântați în slujba Sfintei Biserici din Constantinopol și ajutorul lui Dumnezeu în lucrarea pastorală pe care o desfășurați în promovarea unității și a comuniunii între Bisericile ortodoxe surori”.

Acum, se pune întrebarea legitimă: Care unitate o promovează patr. Bartolomeu, ce tocmai a promovat o schismă în sânul Bisericii Ortodoxe din Ucraina? Ca să nu mai amintim de dezbinarea semănată între Bisericile ortodoxe cu ocazia pseudo-sinodului din Creta.

La fel ca și arhiepiscopul Ieronim al Greciei, se pare că și patr. Daniel girează prin astfel de declarații, schisma din Ucraina și probabil în scurt timp va fi unanim recunoscută. Cine știe cu ce-i va potoli și pe ruși, ca să tacă din gură, că oricum doar din punct de vedere politic este problemă pentru ei situația bisericească din Ucraina. Pentru patr. Kyril, hotărârile Sfintelor Sinoade Ecumenice nu reprezintă decât greșeli ale trecutului.

Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. „Patriarhul”daniel si ceilalti”episcopi”se autoexclud din Biserica Ortodoxa.Ne trebuie o adevarata ierarhie.Sa apelam la una din Bisericile Ortodoxe surori:bulgara,rusa,georgiana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.