X

Arhiepiscopul Ieronim al Greciei, mesaj pentru patriarhul ecumenist Bartolomeu: “Să-i dea Dumnezeu putere să-și continue lucrarea sa binecuvântată”

Pare tot mai evidentă viitoarea decizie a Sinodului Greciei față de schismaticii din Ucraina, cărora Bartolomeu le-a acordat "autocefalie"

ieronimos fanari 2

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și a toată Grecia vizitează astăzi, luni, 10 iunie, Patriarhia Ecumenică, pentru a-l sărbători mâine pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu de ziua numelui. 

Arhiepiscopul Ieronim, însoțit de Mitropoliții Nicolae al Mesoghiei şi Lavreoticii, și David de Grevena, Protosyncellus, Episcopul Simeon de Thespies, Secretarul-șef al Sfântului Sinod al Bisericii Greciei, Arhimandritul Filotheu Theocharis și președintele Frăției oficialilor Sfânta Mare Biserică a lui Hristos “Panagia Pammakaristos”, Gerasimos Fokas, a fost primit cu cordialitate de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

La sosirea sa la Patriarhia Ecumenică, Arhiepiscopul de Atena și toată Grecia a spus reprezentanților mass-media că

“venim astăzi, cu ocazia zilei de nume a Patriarhului nostru. Îi dorim ca Dumnezeu să-i dea puterea de a-și continua lucrarea binecuvântată “.

În această după-amiază, Arhiepiscopul de Atena și delegația sa vor participa la Vecernia Mare pentru prăznuirea de mâine a Sfinților Apostoli Bartolomeu și Barnaba, când Patriarhul Ecumenic va sluji la Biserica Nașterii Maicii Domnului din Balikli.

Citiți și:

Sinodul Greciei la un pas de recunoașterea autocefaliei schismaticilor din Ucraina

ieronimos fanari 1

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. vine o inundatie catastrofala (ecumenismul) si or sa ramana cateva insulite de Ortodoxie curata risipite colo-colo (prin Rusia,, Grecia Romania, Bulgaria,Serbia, Georgia, Orient si Occident)

  2. La sfarsit va fi asa:un preot,un episcop,un mirean…asa spun sfintii rusi.Cand eram student in Iasi,l-am intrebat pe parintele Timotei Aioanei,actual”episcop”de ce spune sfantul Serafim de Sarov ca la sfarsit vor ramane niste insulite ortodoxe?!Mi-a spos ca.(.Doamne iarta-ma!)greseste…Abia acum se vede ca sfintii stau in Adevar si ecumenistii gresesc.

  3. Poate că-l sprijină pentru că e grec de-al lui, și doar asta contează.
    Să se mai mire cineva că e din ce în ce mai aproape Apocalipsa? Păi oamenii o cer, din ce în ce mai mult. Cu insistență chiar.

  4. Urarea este cat se poate de fireasca, luata ad litteram se refera la continuarea lucrarii binecuvântate – adica in Hristos, in Adevar – nu a celorlalte lucrari … Daca Patriarhul Constantinopolului alege de la sine putere sau din alte motive sa faca altfel de lucrari, impotriva Bisericii Adevarate si in folosul potrivnicului, va fi judecat si pentru acestea, pentru inselarea oamenilor, dar si pentru ceea ce trebuia sa faca si nu a facut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE