X

Cuviosul Serafim Rose: DE CE SĂ STUDIEM SEMNELE VREMURILOR?

Cuviosul Serafim Rose | Semnele vremurilor
  1. O PRIVIRE ASUPRA UNOR SEMNE CONCRETE

Sa analizăm acum câteva din semnele vremurilor în care trăim, care se leagă de apropiata Venire a lui Hristos, precedată de venirea lui Antihrist.  Proorocirile arătate în cap. 24 de la Sf. Matei – în primul rând, venirea hristoşilor mincinoşi, apoi războaiele, foametea, cutremurele si prigonirile – sunt greu de explicat, deoarece evenimente de acest fel se tot întâmplă de aproape doua mii de ani. Este adevărat ca acum sunt la un nivel mai mare ca înainte, dar este de asemenea adevărat ca se pot amplifica. Aceste semne sunt începutul semnelor, si încă nu sunt atât de teribile încât sa putem spune ca ne aflăm chiar în perioada ultimilor zile.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Există totuşi un semn care mi se pare foarte sugestiv pentru vremurile în care trăim, acela ce ni-L prezintă pe Hristos pe scenă. Înainte vreme nu se îngăduia cu nici un chip ca Hristos sa fie într-un fel dramatizat pe scenă, deoarece un actor nu poate decât sa-si ofere propria interpretare [strict] omenească, iar Hristos este Dumnezeu.

Poate ca în Ortodoxie nu există un canon precis în acest sens, dar întreaga viziune creştin – ortodoxă este împotriva acestei practici; mai mult, până acum câţiva ani, protestanţii si catolicii s-ar fi îngrozit de ideea vreunui actor în rolul lui Hristos. Acum a devenit un lucru obişnuit, si nu numai în contexte religioase, dar si în contexte aflate departe de tărâmul religios[1].

Godspell,[2] Jesus Christ Superstar si altele: toate acestea nu sunt altceva decât parodii blasfemiatoare care prezintă publicului un hristos în formă seculară[3]. Este deosebit de simptomatic pentru vremurile noastre deoarece prezintă chiar si celor necredincioşi o oarecare imagine a lui Hristos, astfel încât, în momentul venirii lui Antihrist, ei vor spune: „A, am văzut pe scenă/mai văzut undeva ceva asemănător. Da, el trebuie sa fie”[4].

[1] Vezi, de pildă, nebunia contemporană după filmul lui Mel Gibson, Ultimele patimi ale lui Hristos, respectiv nenumăratele filme „religioase” sau cu subiect „biblic,” de la posturile de televiziune [n. tr.].

[2] Vraja lui Dumnezeu, joc de cuvinte format din numele dumnezeiesc [God] si spell, unde sufixul s se presupune a fi un genitiv [n. tr.].

[3] Filmul Ultima ispită a lui Hristos, care a urmat la câţiva ani după moartea părintelui Serafim, este mult mai blasfemiator decât aceste exemple.[n. tr]

[4] Prezentarea lui Hristos în diferitele lumini antropologice sau culturale antropocentriste de către diferiţi autori sau oameni „de cultură” este atât consecinţa creării unei imagini a lui Dumnezeu de către „creştini” după chipul si asemănarea [patimilor] lor, cât si imaginea creată de unii „credincioşi” fără Biserică sau atei, care vor sa facă cultura de calitate, pentru diferite scopuri, mai puţin religioase. Oricum, prima vină aparţine Creştinismului occidental secularizat, sau istoric, cum îl numeşte M. Eliade [n. tr.]

 

  1. RǍCIREA CRESCÂNDǍ A CREDINŢEI

Un alt semn deosebit de simptomatic al vremurilor noastre este cel următor menţionat în acest capitol din Matei: ca dragostea multora se va răci. Aceasta pare a fi o caracteristică distinctivă a vremurilor noastre, dar într-o măsură mult mai mare decât în orice altă perioadă a istoriei. Aceasta se poate vedea în ceea ce poate fi numit nihilism.

Oamenii comit crime fără nici un motiv anume, nu pentru câştig, ci doar pentru senzaţia pe care o pricinuieşte, aceasta deoarece nu-L au pe Dumnezeu înlăuntrul lor. Acum, în locuri dintre cele mai diverse, se poate vedea lipsa unor relaţii normale în familii, fapt de natură sa creeze oameni insensibili, reci. Într-o societate totalitară, acest tip de oameni sunt folosiţi ca sclavi care lucrează în lagăre de concentrare sau în altă parte.

Am aflat cu toţi de recenta tragedie din Jonestown, a cărei victime i-au căzut cetăţeni americani. Oamenii de acolo erau nişte idealişti care se dedicau în întregime unei cauze. Deşi în cele din urmă a reieşit ca era vorba de fapt de o grupare comunistă, totuşi, se presupunea ca oamenii sunt creştini. Liderul era un preot al aşa-numitei Biserici a lui Hristos, una din denominaţiunile de frunte. Şi totuşi, după cum se presupune, aceşti oameni, având o oarecare conştiinţă a prezenţei lui Dumnezeu si a Creştinismului, s-au omorât unii pe alţii cu sânge rece. Cei care au băut si au administrat otrava copiilor lor au făcut-o cu fetele calme/împăciuite/împăcate. Nu-i nici o problemă, este doar de datoria ta, asta ţi s-a spus sa faci. Despre acest fel de răceală vorbeşte Hristos. Orice fel de căldură umană firească a fost abolită/înlăturată pentru ca Hristos a plecat de la inima/uşa inimii; nu mai e Dumnezeu. Este un semn înfricoşător al vremurilor noastre. Însăşi faptul ca s-a întâmplat în Jonestown este un avertisment, deoarece pare ca se vor întâmpla lucruri mult mai înfricoşătoare. Este foarte clar ca aceasta este lucrarea lui Satan.

Cu un an sau doi înainte de acest eveniment, am auzit si de cele întâmplate în Cambogia. Un mic partid de oameni – zece sau douăzeci cu totul – au luat puterea unei ţări întregi ucigând fără mila cel puţin două milioane de oameni, întemeiaţi pe nişte idei abstracte. Ne vom întoarce la ţară, spuneau ei; pentru aceasta, toată lumea trebuie sa părăsească oraşele. Dacă nu poţi părăsi oraşul, vei muri. Pacienţii spitalelor au trebuit sa plece de pe mesele de operaţie, si dacă nu puteau merge, erau ucişi – erau împuşcaţi si aruncaţi într-un şanţ/canal. Cadavrele erau strânse în oraşe – era groaznic.

Acelaşi lucru s-a întâmplat si în Jonestown: răceală întemeiată pe o idee – care arata a idealism – instaurării comunismului pe pământ. Reiese de aici ca Dostoievsky avea dreptate. În cartea sa, Demoni/Demonizaţii [engl. The Possessed = demonizaţii], scrisă în 1870, era un personaj rus numit Şigalov, un teoretician, care avea o teorie absolută a modului prin care comunismul putea fi instaurat pe pământ. El credea ca statul ideal de pe pământ va fi comunismul autentic. Din nefericire, spunea el, pentru a face fericiţi şaizeci de milioane de oameni, trebuie sa ucizi o sută de milioane. Dar acei şaizeci de milioane de oameni vor fi mai fericiţi ca oricine altcineva care a fost fericit vreodată, iar suta de milioane de oameni vor fi o masa fertilă pentru viitorul paradis mondial. Se întâmplă ca începând cu 1917, Rusia a avut lipsă exact de o sută de milioane de oameni, din care cel puţin şaizeci de milioane au fost ucişi chiar de sovieticii.

Aşadar, iată un semn foarte prezent în vremurile noastre: răcirea dragostei. Această răceală este răspândită nu numai prin lume în general, ci si printre creştini.

Apoi avem un alt semn, care în vremurile noastre a atins proporţii fără precedent: Evanghelia este propovăduită la toate neamurile. Se ştie foarte bine ca textul Evangheliei este răspândit în aproape toate limbile vorbite de pe pământ – cred ca în cel puţin o mie de limbi. Mai mult, Evanghelia Ortodoxă este propovăduită acum în toată Africa.

Revistele noastre le trimitem în Uganda si Kenya, de unde primim si scrisori de răspuns – scrisori foarte mişcătoare de la tineri africani convertiţi la Ortodoxie. Au un respect profund pentru episcopul lor; merg la seminar. Este evident ca acestor oameni din Africa li se oferă un simţire foarte ortodoxă. Sunt oameni foarte simplii. Ortodoxia nu trebuie sa apară foarte complicată dacă cei cărora li se propovăduieşte Evanghelia sunt oameni simpli. Oamenii încep sa se zăpăcească doar atunci când alţii vin sa-i provoace, încearcă sa dea o interpretare exagerată, anume ca preoţii si episcopii ar trebui înlăturaţi/daţi deoparte. Dacă li se propovăduieşte Evanghelia ortodoxă, oamenii simplii reacţionează cum aşa cum au făcut-o dintotdeauna în trecut. Problema e, mai degrabă, cu oamenii complicaţi.

 

  1. TEMPLUL DIN IERUSALIM

Urmează acum semnul urâciunii pustiirii si toate cele legate de Templul din Ierusalim. Pentru prima dată în istorie, acesta a devenit o posibilitate reală. Reconstruirea Templului a fost încercată o singură dată în secolul IV. Cunoaşterea acestui aspect este un foarte bun exemplu al modului cum ne poate lumina lectura istoriei Bisericii. În secolul IV avem mai multe izvoare care o menţionează: Sf. Chiril o menţionează, precum si alţi istorici ai timpului. Iulian Apostatul, ca unul care si-a făcut o pasiune din a răsturna Creştinismul, a hotărât ca, deoarece Hristos a profeţit ca nu va rămâne piatră pe piatră din Templu, dacă el ar reconstrui Templul, ar dovedi ca Hristos este un impostor si, astfel, păgânismul ar fi revigorat. Astfel ca a purces cu tot dinadinsul la invitarea iudeilor înapoi în Ierusalim, care au început reconstruirea Templului cu binecuvântarea lui Iulian Apostatul. Ei construiau câte puţin în timpul zilei, iar doua zi dimineaţa, când veneau din nou, toate pietrele erau la pământ. Au încercat din nou, iar din pământ au început sa iasă mingi de foc. Toţi istoricii s-au pus de acord în privinţa acestui episod. Numai istoricii raţionalişti moderni, văzând ca nu se pot nega cu nici un chip textele si ca ceva tot s-a întâmplat, au început sa afirme lucruri de genul: „Trebuie sa fi dat de petrol,” sau „de vreun canal/pungă de gaze.” Era limpede ca a fost o minune a lui Dumnezeu care se împotrivea construiri templului, deoarece nu era timpul – Templul urma sa fie construit numai la sfârşitul lumii. Oricum, încercările lor au eşuat, ei renunţând în final la lucrare. Din cele câteva pietre care au rămas, nici una n-a rămas pe cealaltă. Astfel ca proorocia sa împlinit în vremea lui Iulian Apostatul.

Dar acum, începând cu 1967, locul pe care a fost aşezat Templul este în mâinile evreilor. De aceea, pentru prima dată devine foarte posibil ca Templul sa fie construit. Singurul lucru care sta în calea evreilor este marea moschee a musulmanilor de acolo. Dacă aceasta va fi distrusă, este foarte probabil ca după aceasta va urma un război.

Numai începând cu anul 1948 a putut exista un stat separat al evreilor în Ţara Sfânta. Venirea lui Antihrist se va datora evreilor necredincioşi. El se va apropia întâi de iudei, apoi de întreaga lume prin evrei; iar rămăşiţa credincioasă a evreilor se va converti la sfârşit la Creştinism numai după ce vor avea loc toate acestea.

Astfel ca acest semn al Templului este unul foarte mare/de proporţii. Când vedem ca Templul este pe cale de a fi construit, atunci vom şti ca timpul este aproape, fiindcă acesta este hotărât a fi chiar unul dintre semnele sfârşitului. Desigur ca până acum nu s-a construit nimic, dar circulă tot felul de zvonuri conform cărora s-au făcut unele planuri ca se adună pietrele etc. Este clar ca evreii se gândesc la el.

 

  1. ALTE SEMNE

Un alt semn este faptul ca atunci când va veni, Antihrist trebuie sa fie si conducătorul lumii, iar acest lucru s-a făcut posibil numai în vremurile noastre, adică ca un om sa poată conduce întreaga lume. Toate imperiile de până acum au putut domni doar asupra unei părţi din lume, iar înaintea dezvoltării mijloacelor de comunicare moderne, era cu neputinţă ca un singur om sa domnească peste o lume întreaga.

Mai mult decât atât, odată cu dezvoltarea comunicaţiilor, cu bombele atomice si cu armamentul sofisticat, posibilitatea unei catastrofe mondiale devine de acum tot mai probabilă/mai mare ca niciodată. Este evident ca următorul război va fi cel mai distrugător din istoria omenirii, si probabil ca va pricinui, în primele lui zile, mai multe stricăciuni decât au fost în toate războaiele din istorie. Pe lângă bombele atomice mai sunt diferitele arme bacteriologice utilizate în răspândirea epidemiilor printre oameni, gaze otrăvitoare si alte tipuri de invenţii fantastice ce pot fi folosite într-un război total.

De asemenea, faptul ca toţi locuitorii lumii se află într-o legătură mai strânsa ca niciodată, înseamnă ca în momentul în care într-o ţară va veni o catastrofă de proporţii – o strâmtorare sau ceva de acest gen – atunci tot restul lumii va fi afectat. Am văzut ceva asemănător în anii 1930, când a avut loc Marea Depresiune Economică [Great Depression] din America ale cărei urmări s-au resimţit si în Europa. Este evident ca în viitor se va întâmpla ceva mult mai rău. Dacă o ţară va suferi de foame sau dacă în Canada, Australia, America sau Rusia se pierde o recoltă – cele patru ţări care asigură hrana multor populaţii – imaginaţi-vă prin ce suferinţă va trece o lume întreagă.

 

  1. UN AVERTISMENT CELOR ATRASI CǍTRE ÎNTUNERIC ŞI PIERZANIE

Toate aceste semne ale vremurilor sunt deosebit de negative. Sunt semne care vestesc colapsul acestei lumi, ne indică ca sfârşitul lumii este aproape si ca Antihrist este pe cale sa vină. Este foarte uşor sa stăm si sa privim la ele, cazând într-o stare care ne îndeamnă la căutarea exclusivă a semnelor negative. De fapt, oricine si-ar putea dezvolta o întreagă personalitate – un tip negativ de personalitate – întemeiat pe aceasta.

Ori de câte ori apare vreo ştire, auzim spunându-se: „A, da, bineînţeles, asta e si va fi si mai rău.” Vine o altă ştire, si altcineva spune: „Da, da, este clar ce se va întâmpla, dar acum o sa fie mai rău ca aceea.” Orice constatare a cuiva poate fi privit apoi ca o împlinire a vremurilor groazei.

Din pricina faptului ca veştile din vremea noastră sunt rareori bune, este de dorit sa le conştientizăm cum se cuvine pe toate, fără a afişa vreun optimism nechibzuit/deşart.

Deşi, în acelaşi timp, trebuie sa avem în vedere scopul precis al privegherii noastre. Urmărim semnele vremurilor nu pur si simplu pentru a afla timpul venirii lui Antihrist. Acesta e mai degrabă un amănunt secundar. Urmărim semnele vremurilor ca sa cunoaştem când va veni Hristos. Este un lucru de căpetenie pe care trebuie să-l reţinem pentru a nu fi doborâţi de întunecime, depresie, ori de vreo tendinţă de retragere, în scopul adunării de hrană pentru o mare catastrofă. N-ar fi un lucru chibzuit. Trebuie sa fim mai degrabă tot mai creştini, adică sa ne gândim la aproapele nostru, încercând sa-i ajutăm pe alţii. Dar dacă noi înşine suntem insensibili/reci, întunecaţi si pesimişti, noi participăm astfel la răceala ca semn al sfârşitului. Trebuie sa ne unească un duh plin de căldură prin care sa ne ajutăm reciproc. Acesta este un semn al Creştinismului. Dacă priviţi în istorie (un alt motiv de a citi istorie bisericească), veţi vedea că de-a lungul întregii istorii a omenirii, în tot Vechiul Testament, în Noul Testament si în toate împărăţiile creştine de după aceea – si dacă priviţi la lumea păgână, aceeaşi poveste – veţi observa un timp continuu/neîncetat al suferinţelor. Acolo unde creştinii sunt prezenţi/implicaţi, avem ispite/încercări si prigoniri, dar prin toate acestea creştinii au dobândit împărăţia cerurilor. De aceea, odată cu venirea prigonirilor, nu avem decât pricină de bucurie.

În micul ziar al părintelui Dimitrie Dudko, se relatează un mic incident destul de interesant. O femeie din Rusia a fot internată într-o clinică de psihiatrie pe motiv ca-si făcea semnul crucii unde nu se cuvine, ca poartă o cruce sau ceva de genul acesta. Părintele Dudko a plecat spre Moscova împreună cu fiii săi duhovniceşti, s-a dus la clinică, a aranjat o întâlnire si a vorbit cu medicul, iar în final l-a convins ca nu e bine ca ea sa rămână acolo. Părintele Dudko spune: „Le e teamă de noi, deoarece atunci când faci presiuni asupra lor, spun ca de fapt nu există vreo lege specială prin care s-o ţină acolo.” Astfel ca s-au hotărât sa-i dea drumul, după ce stătuse acolo timp de o săptămână. Câta vreme a stat acolo i s-au administrat diferite medicamente si „inoculări,” încercând sa o doboare psihic, scăpând-o astfel de religia asta a ei. Era puţin şocată când a ieşit. S-a aşezat pe o bancă undeva în afara clinicii si a început sa vorbească. „ştiţi,” zise ea, „când am fost acolo si ma tratau aşa de rău, eram liniştită, deoarece simţeam ca era Cineva lângă mine care mă păzea; dar de îndată ce am ieşit de acolo, deodată m-a cuprins frica. Acum sunt neliniştită si ma tem ca vor veni din nou după mine, ca poliţia secretă se uită chiar de după colţ.” Este evident de ce simţea aşa. Când te afli în poziţia de prigonit, Hristos este cu tine, pentru ca suferi pentru El. Iar când eşti în afară, atunci nu este sigur dacă e posibil sa te mai întorci în acea poziţie. Începi sa te întorci la înţelegerea omenească. Când te afli acolo nu ai pe nimeni pe care sa te poţi bizui, drept care ai nevoie de Hristos. Dacă nu-L ai pe Hristos, nu ai nimic. Când eşti afară, începi sa devii calculat, sa te încrezi în tine, pierzându-l astfel pe Hristos.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Pagina anterioară 1 2 3 4

27 comentarii

  1. Nu stiu de ce dar eu cred ca propovaduirea Evanheliei la toata lumea cea dinaintea sfarsitului s-ar putea referi la Sf. Prooroc Ilie si la Enoh.Se poate sa se faca referire la ei caci asa Sfanta Evanghelie o au si neortodocsii de acum multe secole in urma desi e adevarat ca o talcuiesc gresit si o au si tradusa gresit ceea ce inseamna ca fraza se refera la propovaduirea corecta,adevarata a Evangheliei.Dar pentru o propovaduire corecta a Evangheliei e nevoie de un ortodox iar daca ne gandim ca cei doi sunt Sfinti parerea mea e ca se intareste si mai mult ipoteza asta.Desi adevarul este ca puterea Lui Dumnezeu e infinita si poate incerca intr-o infinitate de moduri sa aduca oamenii la credinta cea adevarata.Infricosate vremuri traim cu adevarat in prezent dar ce va fi cu atunci in ultimii 10 ani cred ca nici macar imaginatia noastra nu isi poate inchipui asa ceva.Cred ca existenta in lume ingrozitoare va fi ingrozitoare poate chiar imposibila.Doamne,ajuta.

    1. “dar ce va fi cu atunci in ultimii 10 ani” – de ce esti atat de sigur ca nu suntem deja in ultimii 10 ani? Agenda 2030 nu-ti suna suficient de antihristic? Numai Domnul stie cati ani ne-au mai ramas insa ar fi bine sa nu ne culcam pe-o ureche crezand ca mai e mult pana departe.

        1. Pai nu stiu unde scrie. Am reactionat la balariile scrise de “un crestin”. Incerc sa scot in evidenta derapajele care bat la ochi ca sa ajut pe cat posibil la responsabilizarea celor care comenteaza.

          Haideti sa incercam sa comentam numai atunci cand avem ceva de spus si cand simtim ca aducem valoare. Calitatea comentariilor poate creste calitatea site-ului.

  2. ,,Vai, părinte, pentru o dulceaţă trecătoare a păcatului şi dezmierdare înşelătoare, ne facem singuri pricinuitori de pierzare, neştiind ce ne aşteaptă! Acolo,(in iad n.n. ) Părinte, am văzut arhierei, preoţi, arhimandriţi, stareţi şi călugări din neamul nostru, care se munceau mai mult decât toţi, ca unii ce au ştiut voia şi poruncile lui Hristos, dar nu le-au împlinit.” Citeste mai mult:
    https://www.familiaortodoxa.ro/2012/10/15/marturia-unei-pustnice-ce-traieste-nevazut-in-muntii-neamtului-despre-cei-ce-plang-si-se-roaga-pentru-lume/

    1. Asta-i culmea sa dai un link despre “arhierei, preoţi, arhimandriţi, stareţi şi călugări din neamul nostru, care se munceau mai mult decât toţi, ca unii ce au ştiut voia şi poruncile lui Hristos, dar nu le-au împlinit.” tocmai la o publicatie care a avut grija sa-i cocoloseasca.

      Rusine!

      1. Nu înțeleg ce vrei să spui….RUȘINE să-i fie cui, și de ce?!
        Se referă la pustnică, nu la preoți, arhierei sau publicații!
        Prin retrăirea stării de Iad, ea era tot timpul smerită…o făcea să se împlinească cu ea ceea ce spune Psalmistul David că ”inima înfrântă și smerită, Dumnezeu nu o va urgisi”…

        Lămurește-mă și pe mine, că nu-mi dau seama despre ce este vorba.
        E vorba despre site-ul familia ortodoxă?

        1. “E vorba despre site-ul familia ortodoxă?” – Da, pentru ca a avut o atitudine politic corecta in privinta problemelor din Biserica. Ocultarea Adevarului nu ajuta nimanui.

          Articolul in cauza este foarte bun dar …

          Am reactionat in primul rand pentru ca citatul despre slujitorii nevrednici era discrepant fata de politica editoriala a publicatiei

          1. ”politica editorială” îi și plătește/sponsorizează, poate…
            Iar dacă mai dau cu tunul și la un articol foarte bun înseamnă că, fie ”gura păcătosului adevăr grăiește”, fie una fac la ARĂTARE(datorită politicii editoriale ), ALTA prin anumite articole…din care să bage la cap inclusiv ”politica editorială” și alții :)

    2. Articolul asta trebuie citit de toti cei care se considera crestini!
      “Părinte, nu mănânc deoarece eu ticăloasa, nimic lucrând, nici nu trebuie să mănânc”. Va dati seama la ce masura ajunsese pustnica aceea care nu mai manca DELOC?
      “a stat mai întâi în munţii Rarăului, dar era o zonă foarte rece şi aspră, iar pustnici foarte puţini” Si Ioan Baron a cunoscut acolo astfel de pustnici, care nu mai mancau nimic si chiar el personal a avut o vedenie a iadului unde a vozut multime de preoti, ierarhi, monahi si monahii.

  3. Parerea mea:daca antihristul s-a nascut in1999 si il va imita intru toate pe Hristos,atunci isi va face aparitia in jurul anului2030.Pana atunci,sau putin inainte(2029?!)va fi si al treilea razboi mondial in care va muri aproximativ o treime din omenire.Proorocii Ilie,Enoh si sfantul apostol si evvanghelist Ioan vor veni putin inaintea antihristului.Va rog sa nu va suparati,sunt niste pareri strict personale.Iarta-ma Doamne!

    1. Corect. In 2029 va aparea public cand va implini 30ani, isi va face campanie electorala globala 3ani jumate si dupaia ciparea inca 3ani jumate sau mai putin

    2. Nu zau! Da’ ce te-a apucat de contrazici Sf Scriptura?

      Iar de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal. (Mat.24:36)

      Iar despre ziua aceea si despre ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatal. (Mar.13:32)

  4. După mine, e născut în 1989, Anul Șarpelui după zodiacul chinezesc…an de revoluții fabricat de Ocultă, parcă în cinstea venirii pe lume a Antihristului;
    În 1999 avea 10 ani au fost eclipse (chiar și la noi), iar în 2001 când au fost lovite Turnurile Gemene pentru a se băga Big Brother generalizat, având 12 ani, conform profețiilor…în timp ce se plimba cu mama sa în parc, atunci a ieșit Satana și, chiar dacă s-a speriat, s-a sălășluit în el.
    În 2009 când a împlinit 20 de ani, a venit în toată lumea CRIZA fabricată tot de Ocultă, tot în cinstea lui!
    În 2019, anul ăsta mă aștept să apară! Nu neapărat ca IMPERATOR, ci ca om politic și/sau de presă, carismatic, cu minte brici, diabolică (doar e Sărsăilă în el…) care va rezolva incidentele, războaiele ivite între țări.
    După primii trei ani (2019, 2020, 2021), începând cu jumătatea anului 2022 va apare și ca comandant suprem al ONU, aplaudat și adulat de idioții din plen și pus să restabilească pacea și liniștea! Și pentru că o va face strălucit, se va ”descoperi” pe sine că ar fi și liderul religios așteptat de lume căreia îi va promite un rai pământesc, fără posturi, flagelări, spovedanii și penitențe pentru păcate, el absolvindu-i total de ele, ba încurajându-i să facă și mai dihai…DE TOATE!
    De ce? Pentru că omul să se simtă descătușat și liber….

    Se spune că, cu cel puțin 7 ani înainte de Sfârșitul Lumii vor veni Ilie și Enoh ca să avertizeze lumea în privința Antihristului.
    Ei, s-ar putea deja să spună despre el, dar mass-media care este subordonată Ocultei să nu aibă voie să vorbească despre ei și nici să-i filmeze DECÂT în ultima perioadă de 3 ani jumătate când Urăciunea Pustiirii va sta în locul cel sfânt, în Templul din Ierusalim reconstruit.

    1. Scenariul asta este destul de verosimil, nu stiu pe unde l-ai citit, dar acel individ este doar varful icebergului, al unui munte al oamenilor faradelegii, ascuns vederii in cea mai mare parte. Ce ar trebui sa inteleaga lumea este ca slugile cele mai fidele, garda pretoriana, a acelui individ, sunt feministele care sunt plasate acum in toate posturile de decizie si de conducere, peste tot in lume.

    2. No’ si tu acuma …

      Ceea ce STIM SIGUR este CA NU STIM. Altfel intram in contradictie cu Sf Scriptura.

      Haideti sa avem ulei in candele pentru ca nu stim cand vine ceasul fiecaruia in parte.

      Mantuire tuturor!

      1. Andrei
        Pai nu stie nimeni sigur.
        Dar poti aproxima.
        Daca nu poti aproxima cum o sa stii ca ‘el’ este?
        Trebuie depistat cumva
        Ce imi e 2029 ce imi e 2030
        Cineva mai jos a scris corect, daca papa e profetul mincinos si are 80 ani, cat o sa mai poata traii? 150ani?:))

  5. Nimeni nu stie ziua si ceasul. Doar semne vedem care ne confirma ca sfarsitul se apropie si pentru care trebuie să ne pregatim duhovniceste, nu sa panicam.Dumnezeu va fi cu noi pana la sfarsit.

    1. Da, nimeni nu știe LA FIX ziua și ceasul DAR apropierea de acel ceas, ȘTIM!
      După cum știm că Ilie și Enoh vor veni cu 7 ani înainte de Sfârșitul Lumii, după cum iarăși ȘTIM fără echivoc că Antihristul va domni 3 ani și jumătate iar Sf.Ilie va încuia cerul ca să nu plouă EXACT ca pe vremea lui…lucrul confirmat de Otroc Veaceslav, Cuv. Pelaghia și toți sfinții contemporani cu noi că, nu numai că nu va mai ploua, dar Dumnezeu va porunci îngerilor să retragă apa de pe pământ.

  6. Doamne ajuta si ziua buna! Pai fratilor daca este nascut in 1999 iar franciscu este inaintemergatorul…..cat mai poate traii asta ?ca are in jur de 80 Ani!!! Deci dupa parerea mea se cam leaga…

    1. Hmmm…stai să vezi că MAJORITATEA nici nu sunt oameni…sunt clone și/sau extratereștrii-draci înveliți în piele de om, între pielea de drac și cea sintetică având cristale lichide pentru cazul în care sunt filmați să nu se vadă PE BUNE și să cazi jos de frică….se vede așa blurat și niște figuri geometrice de culoare maro, numai ochii nu pot să-i schimbe…se subțiază ca la pisici!

      Apropos…la infraroșu se sesizează că n-au sânge cald…asta pentru cârcotași!
      Otroc Veaceslav – copilul ăsta minunat din Rusia – a fost singurul care a spus, iar filmările CONFIRMĂ că printre noi sunt dracii ieșiți din Iad care se vor arăta așa cum sunt…nu înainte de a înșela pe mulți că sunt îngeri de lumină, iar la sfârșit…în toată grozăvia lor.

      De altfel, inclusiv Pr.Vasile Novikov a spus în Biserică că ”în fiecare colț de casă stau diavolii, mâncăm cu ei, dormim cu ei, etc…”

        1. Aici găsești transcriptul integral al Pr.Vasile Novikov:

          https://ortodoxinfo.ro/2019/03/08/cuvioasa-pelaghia-din-reazani-despre-vremurile-din-urma-despre-tar-patriarh-si-antihrist/

          Începând transcriptul din 14 mai 2019 la 15:18 cu Preotul Vasile Novikov (diavolul i-a spus că-l urăște atunci când predica împotriva documentelor):
          https://www.youtube.com/watch?v=lSNNYzDaJWo
          Fii atent la partea de transcript publicat ca și comentariu din data:
          Magda spune:
          16 mai 2019 la 13:11 unde începe cu:
          ”O VOR NUMI MAMĂ PE CEA, CARE EA ÎNSĂȘI VA MERGE ÎN ÎMPĂRĂȚIA CERULUI.
          ȘI COPIII EI VOR MERGE.”, spre sfârșitul postării:
          ” CU A ZECEA PARTE NU FACEM BINEFACERI, CI DĂM BANII PE RUJ, PE ȚIGĂRILE URÂCIOASE.
          În fiecare zi dăm diavolului, nu ne zgârcim la bani. Dăm bani pentru toate spurcăciunile. Iar când trebuie să cumperi lumânare, e scump!
          Să cumperi Biblia, e scump.
          Rafturile cu romane despre desfrâu, se dărâmă de pline ce sunt.
          CANDELA DIN CASĂ, NU ARDE. ICOANELE SUNT PLINE DE PRAF.
          Și toate celelalte: televizoare afurisite, demonice, cu milioane de draci în fiecare casă, câte șapte bucăți. Miluiește-ne Doamne, iartă-ne.
          ÎN FIECARE COLȚ VOR FI DEMONI. MÂNCĂM CU EI, DORMIM CU EI ȘI TOATE CELELALTE. DE DIMINEAȚA PÂNĂ SEARA SUNTEM CU DEMONII.
          Acolo sunt doar cuvinte rele, urâciuni. De ce vă uitați? Vorbiți cu dracii!
          DE ACEEA TOȚI O IAU RAZNA CU CAPUL!
          CALCULATOARELE ȘI TOATE CELELALTE, TELEFOANELE MOBILE SUNT DRĂCEȘTI!”

          P.S. M-ai mai rugat să-ți dau link-ul unde vorbește Otroc și/sau Sarea Pământului…la Transcriptul băgat ca și comentarii:
          https://ortodoxinfo.ro/2019/03/11/transcriptul-inregistrarii-cuvioasa-pelaghia-din-reazani-despre-vremurile-din-urma-si-antihrist/

    2. Ha! Dacă tastezi adresa direct (https…la orice videoclip spune că este indisponibil) trebuie să tastezi ”8 Reptilian Traits In Human Beings” și să urmărești dacă conicinde cu http-ul…

      8 Reptilian Traits In Human Beings
      https://www.youtube.com/watch?v=KG_OPFv5ugs

      Vaticanul-Aparitia Antichristului
      https://www.youtube.com/watch?v=wyzNcGOkZFw

      029 Reptilians 2019 Reptilianos Dracos Draconianos Shapeshifting
      https://www.youtube.com/watch?v=0HFj2bGuAmk

      014 Reptilians 2019 Reptilianos Dracos Draconianos Shapeshifting
      https://www.youtube.com/watch?v=0HFj2bGuAmk

      Reptilian transformation Live- Przemiana Reptiliana na żywo
      https://www.youtube.com/watch?v=SF1KsmjtnH8
      Illuminati (reptilian) Golden Globes..you shoulda took this out
      https://www.youtube.com/watch?v=30tpibvDQjI
      Reptilian/Demonic Shapeshifter German TV (toți sunt diavoli! Li se văd dinții, ochii…prezentatorii, popa, reprezentantul firmei…)

      https://www.youtube.com/watch?v=TjpYXwsOG_g
      REPTILIAN SHAPESHIFTER TV PREACHER HD!
      https://www.youtube.com/watch?v=_JVlPJbmJaQ

      You Gotta Watch This Right Away… (2019-2020 EVERYTHING REVEALED)
      https://www.youtube.com/watch?v=rVMhHjj4W3U

      REPLICĂRI HUMANOIDE, EXACT CA-N MATRIX…CLONE ÎN VID, ȚIPLATE EXACT CA ALIMENTELE….LA VÂNZARE!

      STEAUA MORTII SI BAZA LUNARA RUSEASCA SECRETE MISTERE CONSPIRATII
      https://www.youtube.com/watch?v=PZj8m_voj_o

      TRUMP pregateste armata NATO pentru un razboi subteran cu extraterestrii malefici
      https://www.youtube.com/watch?v=1bYKtysdWvs

      Putin: La Reina Isabel II es Reptiliana
      https://www.youtube.com/watch?v=wiwCckg3k8Y

      REPTILIANOS AL DESCUBIERTO EN TELEVISION!!
      https://www.youtube.com/watch?v=T_IvetI91y8
      – min.2:15, 5:14,16, 5:45-49, 7:42-44 – 8:03, 8:57-la gât,9:27-28, 9:35
      9 Videos de REPTILIANOS REALES Impresionantes l Pasillo Infinito
      https://www.youtube.com/watch?v=t1EMKUE0I9A
      min.7:51 un reptilian la Olimpiadă, min.8:13, copiii de lângă Putin…sunt diavoli.

      Cică nu e disponibil: -The Dangers of Transhumanism – A “New World” (2018-2019)
      https://www.youtube.com/watch?v=dyoa-rLg-50

      Do Reptilian-Human Hybrids Run Our World? The Biggest Secret
      https://www.youtube.com/watch?v=wFELS3QRXKk

      They Don’t Want You to Know That
      https://www.youtube.com/watch?v=rKEF9qFd9wc

      Project Serpo – The Exchange Program Between Humans and Aliens
      https://www.youtube.com/watch?v=5iUSEygpFsY
      Memory Transfer, Clones, Synthetics, Organic Robotoids and Doubles
      https://www.youtube.com/watch?v=163DeIOdkkg

      Buckingham Palace Admit Queen Elizabeth ‘Is Not Human’
      https://www.youtube.com/watch?v=MZFbAf4DAWU
      Lady Gaga Talks About ‘Evil Invisible Reptiles’ On Live TV
      https://www.youtube.com/watch?v=lZxzgMB0–U
      Spune Lady Gaga, începând cu min.1,26 că este timpul HAOSULUI, este CRIZĂ! Se afirmă că cineva este rău, diabolic, dar toată lumea are opinii diferite despre asta. Vă rog să nu uitați: CEL CE URĂȘTE/DIAVOLUL ESTE INTELIGENT, ESTE ISTEȚ (DEȘTEPT) ȘI INVIZIBIL. NU ARE CULOARE, N-ARE RASĂ, N-ARE RELIGIE, NU FACE POLITICĂ, ESTE UN ȘARPE INVIZIBIL în timp ce plănuiește cum să atace oamenii, cum să-i despartă ca apoi să se urască între ei…recomandă discuțiile între oameni, starea de deschidere către ei cu bunătate, cu gingășie, mai ales spre copiii care, prin faptul că nu-s afectați (încă…) pot schimba lumea…. mai spune că nu mai contează banii (ea, care are bani ,antiteza asta…bogat-sărac, gândire diabolică sau nu, ci unirea/unificarea tuturor, pentru a rezista!

      Reptilian Hologram chaos fixed by finger, technology ROE 3 18
      https://www.youtube.com/watch?v=RDG1_Ezxnhs

      Royal Reptilian Wedding -Harry & Megan 26
      https://www.youtube.com/watch?v=axkjdNlelsM

      min.2,23 să vedeți cum începe să clipească Harry….brrrrrr!

      Reptilian/Hologram technology exposed -ROE 16
      https://www.youtube.com/watch?v=aH9RZW4hXQo

      Semnul piramidei făcut cu mâinile, mână ne-umană….slip pupils!(min.0.58)

      elon musk, mark zuckerburge, steve jobs, steve quayle, david ike 22
      https://www.youtube.com/watch?v=fOi6y28co7A

      TOP 5 Reptilianos mais Famosos do Mundo
      1.BEYONCE, min.1,28, 1,36, foarte de-aproape min.1,45;
      2.JUSTIN BIEBER min.2,44 când își ferește, își pleacă privirea în jos.
      3.ANGELINA JOLIE min.3,43 foarte îndeaproape…urmăriți de la min.3,41 și o să vedeți transformarea.
      4.RIHANNA min.4,37 deja are pupila ca la pisici…
      5.CHESPIRITO REPTILIANO

      NO CREERÁS lo que le sucede al PAPA FRANCISCO!!
      https://www.youtube.com/watch?v=NOI2r7LTKxM

      Papa – min.4,28, 5,04. Alt popă – min.9,10, holograma, ca un câmp magnetic care-l îmbracă pe „om” min.14,25 . La fel se vede și la Papă, și nevestei lui Obama, și lui Putin…

  7. Proclu Nicau – Compilație de 4 ore cu sfaturi pentru mântuire: https://www.youtube.com/watch?t=3224&v=Cig5NZOS9eU

    Spune Pr.Proclu Nicau în “Partea a 4-a”: 2.50.01 .“DACĂ PĂCATELE NOASTRE VOR FI MAI GRELE DECÂT ALE PĂGÂNILOR, DUMNEZEU ÎNFRÂNEAZĂ PUTEREA BISERICII ȘI ÎI VA LĂSA PE PĂGÂNI SĂ NE ROBEASCĂ PÂNĂ NE VOM POCĂI, DAR ÎI VA MÂNTUI (dacă va mai fi timp) PE TOȚI ACEIA CARE SE POCĂIESC ȘI VOR SĂ SE MÂNTUIASCĂ.

    MÂNTUIREA SAU SFÂRȘITUL LUMII STĂ ÎN VOINȚA NOASTRĂ – așa o lăsat Dumnezeu! (…) Dacă amu’ lumea s-o umplut de răutate, s-ar putea să vina Sfârșitul într-o clipa!
    Mântuitorul așa a spus “Privegheați și vă rugați că acesta Ceas, nu-l știe nimenea, decât Tatăl!”
    Mântuitorul îl știe, dar așa a lăsat scris în Scripturi: “Iată pe Hristos în pustie, iată-L în cutare oraș ori cutare cetate…sau în cutare loc judeca…să nu se înșele lumea!
    Hristos va venii așa cum vede Soarele, de la Răsărit până la Apus…va vedea toată lumea judecata Lui Dumnezeu.
    TOȚI CEI CARE SE SCOALĂ NOAPTEA ȘI SE ROAGĂ, ACEIA SPORESC MAI MULT!

    În Partea – 5-a: Întrebat despre Antihrist, spune: “Dacă creștinii nu vor să vina la pocăință, atuncea da..atâta ne-a mai rămas…o rugăciune-n gând și când putem – să plângem!
    UCENICII LUI ANTIHRIST SUNT CEI CARE ZIC CĂ NU EXISTĂ DUMNEZEU!”

    Iar la 2.59.48 – 3.01.50, spune: “Când conducătorii țărilor se vor retrage, când nu vor mai putea să facă față la omenirea asta care nu mai găsești înțelegere, așa de tulbure, atâta neînțelegere…se vor dezgusta, se vor descoroja!

    Care de care (dintre conducători) vor căuta să fugă în altă țară să nu-i mai cunoască!
    Nu-i mai trebuie mărire, nu-i mai trebuie autoritate…nu-i va mai trebui să mai conducă…el (conducătorul/conducătorii unei/unor țări), nu va mai fi bucuros decât de viața lui;
    Așa! Și-atuncea, omenirea simțind nevoia de conducător , el (ANTIHRISTUL) se va lasă (vă apărea în ochii celorlalți) ca o persoană cu milă, foarte credincioasă, iar lumea are să-l puie pe el!
    Iar după ce vă căpăta puterile în mâna lui, atuncea VA PRIGONI PRIMA DATĂ, BISERICA!
    Pe urma – toată lumea o va prigoni!
    Totodată, CÂND vedem că tulburările și CONDUCĂTORII nu vor (mai) putea conduce…SE VOR TULBURA și ei (la rându-le) pe popor CĂ N-ARE CU CINE SĂ SE MAI ÎNȚELEAGĂ, atunci vor fi nevoiți ca fiecare să se retragă fiecare cum vor putea ei, cum i-a lumina bunul Dumnezeu ȘI-ATUNCEA VINE ANTIHRISTUL!

    P.S. Înțeleg de-aici că, așa cum se întâmplă mai în toată lumea (în Europa în special), conducătorii țărilor sunt slugile mai-marilor lumii care au în spatele lor bancherii, nu? După perioada de ‘pace’ de după marile revoluții din ’89, prin reclădirea Bisericilor și aurirea cupolelor, reprezentând 3 decenii … acum este pregătită să i-a foc, în vălvătaie! De ce? Prin scârba simțită de popoare, provocată de faptele și răul mers al vieții lor, datorita propriilor conducători – marionete ale celor de deasupra lor (a marilor puteri) care-și trag seva măririi (puterii materiale) de la bancheri! S-ar putea și asta să fie unul din semne dacă n-o fi cel în care spune că după cel de-al 3-lea război mondial, se vă întâmpla lucrul asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button