X

Grecia își va extinde apele teritoriale în vestul și sudul Cretei / Ankara avertizează: ”Nu se va termina bine pentru Grecia”. Profeția Sfântului Paisie Aghioritul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZARE: [VIDEO] Militari greci deschid focul pentru a alunga o navă militară a Turciei

Guvernul Greciei intenționează să-și extindă apele teritoriale la 12 mile marine la sud și vest de insula Creta în martie.

Extinderea este în contextul prospecțiunilor pentru extragerea de hidrocarburi, iar guvernul ar fi informat deja Uniunea Europeană și administrația SUA.

Citând surse din Ministerul de Externe, ziarul Ta Nea, citat de greekreporter, a relatat că au fost inițiate procedurile tehnice pentru delimitarea frontierelor maritime la sud de Creta.

Ta Nea spune că Atena va anunța modificările undeva în luna martie.

Cotidianul amintește că atât prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, cât și ministrul de externe Nikos Dendias au declarat în mod repetat că modificarea servește intereselor naționale.

Dezbaterea pe această problemă a fost deja deschisă din 2020 și a continuat și după ianuarie 2021, după legea extinderii apelor teritoriale la 12 mile marine în Marea Ionică, adoptată în urma unui acord cu Italia.

O decizie unilaterală a Egiptului din 11 decembrie de a-și delimita granițele maritime de vest cu Libia vecină și lucrările de explorare ale gigantului energetic american ExxonMobil în largul Cretei au stimulat, de asemenea, această mișcare, a menționat Ta Nea.

Publicația susține că autoritățile elene nu se așteaptă la o reacție deosebit de dură din partea Turciei, deși există tensiuni crescute cu privire la o serie de probleme din Marea Egee și Marea Mediterană de Est, Cipru.

Turcia: Vorbim de o linie roșie

Mișcarea ar reduce influența Ankarei și influența acesteia asupra Libiei, așa că este puțin probabil ca Turcia să renunțe așa de ușor.

De altfel, șeful diplomației turce a avertizat încă o dată Grecia că extinderea apelor sale teritoriale în Marea Egee este o linie roșie, scrie presa elenă.

„Nu vom permite extinderea apelor teritoriale (grecești) nici măcar cu o milă în Marea Egee, cu atât mai puțin 12”, a declarat ministrul de externe Mevlut Cavusoglu într-un briefing de presă de la sfârșitul anului la Ankara joi.

Cavusoglu a avertizat guvernul de la Atena să nu acționeze necugetat: „Avertizăm încă o dată Grecia. Nu căuta să o faci pe eroul, având încredere în cei care ar putea să te sprijine. Nu se va termina bine pentru Grecia”.

***

De la începutul lunii noiembrie, Exxon Mobil efectuează teste lângă Creta, în speranța de a descoperi resurse energetice.

Ca răspuns, Libia a acuzat Grecia că exploatează criza libiană pentru a o pune în fața faptului împlinit și a condamnat „comportamentul iresponsabil” al Atenei de a ajunge la un acord cu companii internaționale pentru a lansa eforturi de cercetare și explorare la granițele maritime dintre ele.

Grecia se opune unui acord de granițe maritime, semnat în 2019 între guvernul de la Tripoli și Turcia, care a fost ulterior înregistrat la ONU. În octombrie 2022, cele două țări au semnat și un acord preliminar pentru explorarea energetică.

***

SFÂNTUL CUVIOS PAISIE AGHIORITUL: ,,CÂND VEI AUZI LA TELEVIZOR DE MUTAREA GRANIŢELOR MARITIME, ATUNCI VA VENI ŞI RĂZBOIUL”

,, …Gheronda, suntem din Alexandropolis. Oare ne va prinde şi pe noi furtuna?

– Ascultă! Turcii nu vor intra în Alexandropolis. Vor face Greciei numai o provocare, depăşind graniţele maritime. Noi însă vom suferi de foame. Această furtună va dura câteva luni de zile.
– Gheronda, cum îmi voi da seama că războiul se apropie?

– Când vei auzi la televizor de mutarea graniţelor maritime, atunci va veni şi războiul.
– Şi care state vor participa la acest război?

– Ascultă, după provocarea turcilor, ruşii vor coborî în strâmtori, dar nu ca să ne ajute pe noi. Ei vor avea alte interese. Însă, fără să vrea, ne vor ajuta pe noi. Atunci turcii, ca să apere strâmtorile, care au importanţă strategică, vor concentra acolo şi alte forţe. Pentru aceasta vor retrage trupele din teritoriile ocupate. Atunci celelalte ţări ale Europei, Anglia, Franţa, Italia şi încă cinci-şase state ale Uniunii Europene vor vedea că Rusia va ocupa teritorii şi îşi vor spune: „Nu mergem şi noi acolo ca să luăm nişte teritorii?” Toţi însă vor dori „partea leului”. Şi astfel vor intra şi europenii în război…

…Întâi de toate, Dumnezeu va pedepsi pe marii vrăjmaşi ai Ortodoxiei: Islamul şi Catolicismul. Aceştia care lovesc nemilos Ortodoxia vor fi nimiciţi. Chiar şi cei care au distrus civilizaţia bizantină nu sunt turcii care au cucerit cetatea, ci cruciaţii europenii, catolicii, care i-au încurajat pe turci să distrugă Bizanţul. Aşadar, pe urmaşii lor, Dumnezeu îi va aduna acolo înlăuntru şi vor fi ucişi. Voi sunteţi mai tineri şi veţi vedea, de vreme ce veţi fi în viaţă.

Ceea ce s-a pornit acum în Balcani nu se va opri. Ceea ce-l împiedică să se răspândească este stăpânirea rusească împărţită, care stă în coasta americanilor. Însă poporul rus îi va arunca şi popoarele creştineşti ale Balcanilor vor reveni. Ruşii vor acum să iasă la Marea Mediterană, acesta va fi imboldul. Însă nu va fi acesta adevărul, ci faptul că Dumnezeu îi provoacă precum instrumentele Lui. Aceştia coborând vor stinge şi vor pierde într-o săptămână vijelia turcească. Şi, când vor ajunge prietenii Turciei (adică urmaşii cruciaţilor), adică popoarele din NATO, ca s-o salveze, atunci acolo va fi marea conflagraţie şi vor fi nimiciţi”.

Această discuție cu Starețul a avut loc în 1991, când încă slujeam în armată.

MAVROKEFALOS ANESTIS, profesor de educație fizică, Alexandropolis, în ,,Mărturii ale închinătorilor”

,,Câțiva militari așteptau la gardul chiliei Părintelui, la Panagouda. Şi-au ridicat ochii şi l-au văzut venind către ei. A deschis poarta de sârma şi le-a urat bun venit. Le-a pregătit să se așeze sub un copac şi a-nceput să discute cu ei. La un moment dat, unul dintre ei i-a spus:

– Nu mai suport, gheronda. M-am săturat de militărie… Părintele s-a întors, l-a privit şi i-a spus:
– Tu n-o să renunți. Tu o să fii Comandantul Apărării atunci când ne vor ataca turcii… Toți l-au privit plini de uimire.

– Şi când va fi, gheronda, treaba asta?, l-au întrebat.
– Când va fi vremea spanacului, le-a zis, şi a schimbat apoi vorba.

Cum vor fi înfrânţi turcii

Turcii ne vor lovi, dar Grecia nu va suferi prea mult. Nu va trece mult timp după atacul turcilor, şi rușii îi vor lovi pe turci şi îi vor căsăpi. Așa cum rupi o coală de hârtie tot așa va fi sfâșiată Turcia. O treime din turci vor fi uciși, o treime se vor încreştina, şi o treime va merge în adâncurile Asiei. Folosirea apelor Eufratului de către turci pentru irigații va fi o preînştiinţare că a început pregătirea marelui război care va urma”.

Mărturii ale închinătorilor

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

15 comentarii

 1. Despre Romania ce profetii avem?
  Sf Paisie a profetit, in acest caz, depre greci, turci, rusi, Franta, Italia şi încă cinci-şase state ale Uniunii Europene care vor partea ‘leului’ ca expresie, ca Romania nu vrea nici o parte a leului in acest caz.
  Citat: “ruşii vor coborî în strâmtori, dar nu ca să ne ajute pe noi. Ei vor avea alte interese. Însă, fără să vrea, ne vor ajuta pe noi. Atunci turcii, ca să apere strâmtorile, care au importanţă strategică, vor concentra acolo şi alte forţe. Pentru aceasta vor retrage trupele din teritoriile ocupate. Atunci celelalte ţări ale Europei, Anglia, Franţa, Italia şi încă cinci-şase state ale Uniunii Europene vor vedea că Rusia va ocupa teritorii şi îşi vor spune: „Nu mergem şi noi acolo ca să luăm nişte teritorii?” Toţi însă vor dori „partea leului”. Şi astfel vor intra şi europenii în război…”

  1. – Elpidie Vaianakis sugereraza ca vom fi distrusi in razboi daca nu ne pocaim. Si cum nu ne pocaim…
   – Nicoim Bujor de la Cernica a avertizat ca in cazul in care conducatorii nostri vor sa ne bage in razboi, va veni un cutremur devastator peste Romania.
   https://www.activenews.ro/stiri/REMEMBER-DIN-2022-Dupa-ce-a-ajuns-la-Patriarh-o-scrisoare-care-avertiza-asupra-unui-CUTREMUR-daca-tara-intra-in-RAZBOI-Romania-a-fost-lovita-de-seism.-SUTE-de-romani-personalitati-si-simpli-credinciosi-s-au-alaturat-cererii-Parintelui-Emanuel-Ganci-177198
   – Par Ioan de la Rarau da ca sigura implicarea Romaniei in razboi: “din cauza pacatelor noastre devine razboiul necesar”. Razboiul va elimina foare multi din pacatosii care sun majoritari si smintesc oamenii de rad care se straduiesc sa traoiasca cinstit. Crestinii sa se impartaseasca cat mai des (IN CONDITII CANONICE !), daca se poate la o sptamana daca e posibil. Sa se roage si Dumnezeu va gasi cai prin care sa-i salveze.

   Par Ioan nu le mai vorbeste credinciosilor explicit despre razboi. Recomanda deasa impartasanie, rugaciunea, da credit profetiilor par Elpidie si imparte dinste hartii xeroxate cu niste interviuri ale par Elpidie, interviuri care se gasesc pe internet si youtube.

   CEA MAI MARE PERFORMANTA DE POLITICA EXTERNA A ROMANIEI PENTRU ANII CE VIN, ESTE SA EVITAM INTRAREA IN RAZBOIUL CONTRA RUSIEI !

   1. Ca sa priceapa tot romanul mai pe direct: SUA si-a retras marile firme la ordin stiind ce se pregateste si vrea sa bage Ro si Polonia in linia intai impotriva Rusiei. Au incercat deja, dar unii generali grei din structuri ori de frica ori ca chiar au avut coaie si s-au opus direct au zis NU planului american. Momentul a fost doborarea elicopterului si avionului din Dobrogea de catre ucraineni ca sa se dea vina pe rusi sa intre romanii in prima linie. Acei generali s-au opus. Romania este la moment foarte foarte greu. Daca cedam si suntem impinsi o sa fie moloz pe aici, daca se reuseste cumva neutralitatea iarasi o sa fie greu caci vor fi noi dusmani teribili. Deci cum o dam,vin vremuri grele. Parintele Ioan stie ceva, dar nu are voie sa vorbeasca sa nu bage panica in oameni si sa sminteasca lumea si face atat cat are voie ca sa ajute. Parintele Ioan fata de multi din tara asta este Sfant! Sa bage la cap unii habarnisti. Se stiu foarte multe dar nu se poate vorbi nimic. Sunt vremuri grele romanilor! Capu sus si intru Hristos sa continuan!

    1. Du-te bă, d-acilea cu *părintele Ioan n-are voie să vorbească…*.Așa cum te exprimi aici, așa lansează dintotdeauna răspândaci și zvoneri–adeca știri fabricate-sereiurile și alte *struturili* dă servici.
     În cazarmă,adunarea !

 2. E vremea spanacului.
  Atunci cand toti isi vor incorda muschii, e vremea spanacului, iar acum toti, absolut toti, nemti, francezi, americani, rusi, turci, etc… toti si-au incordat muschii.
  Toti au mancat spanac.
  Adica deja am trecut in timpul spanacului.
  Toti l-au mancat.
  Se pare ca e timpul.

 3. Cateva amanunte :

  – In Turcia sunt alegeri anul asta iar presedintele lor nu sta bine in sondaje iar plecarea lui de la putere nu e o optiune valabila pentru acela

  – am fost saptamana trecuta la parintele Ioan de la Rarau si acesta a spus ca in maxim 3 luni va fi razboi mondial

  Nu vreau sa sperii pe nimeni dar…
  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti! Rugaciune, spovada, iertarea tuturor si nadejdea la Singurul care mai poate schimba ceva.

  1. Gelu,
   Asa ti-a spus tie parintele, ca o sa fie razboi mondial in fix 3 luni ?!!
   Si cum va fi asta, cine cu cine incepe ca de inceput amu toti au inceput ?

   Privitor la Turcia, nu stiu cine a indraznit in Turcia sa faca niste sondaje ?
   Poate Suedeji sau Finlandeji ? Poate, ca turcii n-as prea crede. Dar poate preteni lor de peste ocean.
   .Alegereile in Turcia sunt asa … prrrt.. sti, ca oricum nu conteaza, la fel ca si la pretenii l;or in State sau in Rusia. Sunt doar sa fie de ochii lumi.
   Tot Erdogan iese cu 150% asa ca biden in state.

   1. stai linistit, de cand a devenit si profet parintele Ioan de la Rarau ?
    sau poate acum isi face debutul…ca eu nu am auzit nici o profetie de la parintele Ioan de la Rarau pana acum

   2. Avram Iancu,
    Ca profeteste sau nu parintele Ioan de la Rarau, asta eu nu o stiu, ce stiu eu e ca exista cate unii pe aici sau in alta parte care folosindu-se de numele parintilor cunoscuti ii duc in ratacire si tulburare pe frati si asta patand si aruncand cu noroi in numele acestor parinti.
    Fratilor nu credeti oricarui duh, cercetatile.
    Tu Iancule il sti asa de bine pe parintele Ioan sau vorbesti asa ?

 4. vom trai si vom vedea ce se va intampla sau ce nu se va intampla

  daca viata oamenilor e predestinata inseamna ca Dzeu joaca viata oamenilor precum un joc de sah si nu mai exista responsabilitate personala din moment ce deja se stie ce va fi…

  au mai fost “profetii” care nu s-au implinit unele le-au pus UNII cu interese si in gura parintelui Parvu ca vine nu stiu ce ca vine nu stiu cum si nu a fost nimic ma indoiesc ca parintele vorbea aiurea

  Cine isi traieste viata frumos cu placere si responsabil sa nu aiba ce sa-si reproseze mai tarziu nu are de ce sa se teama. Insa regretele cantaresc cat tone intregi pnetru ce ai vrut sa faci si nu ai facut cat ai fost tanar viata o data o ai ce urmeaza dupa nimeni nu stie cu siguranta nimeni nu are dovezi fara dubii doar speculatii si ipoteze

 5. Foarte obositor este sa scrii Dumnezeu, iar numele uraciunii pustiirii il scrii sigur complet si cu litera mare, ca si numele tuturor idolilor la care te inchini.
  Daca Dumnezeu nu ne-ar fi dat libertatea de alegere, Adam nu ar fi cazut niciodata.
  “Hai sa mancam si sa bem, ca maine vom muri.” nu e asemanator cu ce a zis dumneata? Tactica strutului nu da roade, doar pentru ca iti bagi degetele in urechi si iti acoperi ochii nu inseamna ca afara nu-i furtuna.
  Vorbesti exact precum toti idolatrii: “doar o viata avem”, negandindu-se la cea vesnica.
  Viata vesnica, Raiul, iadul si Tainele Domnului sunt doar speculatii, ipoteze/opinii?
  Domnul pe toate le stie, de aceea da unor oameni ai Sai (exista si impostori!) sa stie (nu sa pezica/ghiceasca) lucruri care urmeaza sa se intample.
  Doar pentru ca Domnul ne cunoaste inima, nu inseamna ca Ia decizii in locul nostru.

 6. GRECIA BAGA BATUL PRIN GARD ! Profetiile Sf Paisie, Sf Ioan Hozevitul se vor implini si fara asemenea provocari… “Fericiti facatorii de pace” !

 7. Pe plan geostrategic, SUA au mutat flota din estul Mediteranei in zona Marii Nordului. Turcia a ramas fara sprijinul flotei SUA ! Daca americanii se vor retrage si de la baza aeriana de la Incirlic – unde au bombe nucleatre – Turcia ramane practic fara sprijin militar occidental local. Membrii guvernului Turc, se rastesc periodic la amercani, “care le vor raul”. In mod cert, israelienii care au o problema grava cu Iranul, nu doresc un al doilea stat fundamentalist Turc, sprijinitor al palestinienilor si care sa devina o mare putere militara in zona.

 8. Securistii de la Bucuresti fac pregatiri poate chiar obisnuite. Se cumpara sirene. Se fac verificari de functionare. Fortele speciale sunt in ritm intens de pregatire si e consemn sa nu se paraseasca garnizoana. Anumite institutii fac verificari si pregatiri si informari in caz de evacuari si alarme. Totul in liniste desigur si fara a se genera panica pentru populatie. Vremuri interesant de tulburi. Sa nu uitam de Sfanta Treime si Maica Domnului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button