X

Co-fondator Wikipedia: “Wikipedia este coruptă”, condusă de pungași și interese speciale de a mânji toate vocile în dezacord

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Co-fondator Wikipedia: “Wikipedia este coruptă, condusă de pungași și interese speciale de a mânji toate vocile în dezacord

Marți, 28 Mai 2019, de Mike ADAMS

(Natural News) SHARYL ATTKISSON este unul dintre jurnaliștii de top care lucrează astăzi în America.  Ea a investigat fără teamă “statul paralel al vaccinurilor” și a fost concediată din mass-media corporatistă pentru că a îndrăznit să relateze adevăruri despre vaccinuri.

Ultima ei investigație aruncă o privire în profunzime asupra Wikipedia, “enciclopedia liberă” care a fost preluată de către actori malefici și interese specifice (precum industria OMG, industria vaccinurilor, Marea Farma’, etc.). “A devenit un vehicul al intereselor particulare de a controla informația“, scrie ATTKISSON. “Editorii agendei au posibilitatea să prevină sau să reia editări și sursele bibliografice pe subiecte și persoane selectate, cu scopul de a controla narațiunea.”

Deci de ce Google, DuckDuckGo și orice alt motor de căutare (inclusiv Facebook) se bazează pe Wikipedia pentru a furniza informații pe milioane de topicuri? Deoarece Google, mai ales, știe că Wikipedia este controlată de către recidiviști care promovează istorii oficiale despre orice, de la vaccinuri la chemtrails.

ATTKISSON a publicat recent o povestire musai de citit care expune cum Wikipedia a colapsat, transformându-se într-un nod de rețea de dezinformare / propagandă condus de interese corporatiste. Întreaga ei relatare, retipărită mai jos, poate fi aflată la SharylAttkisson.com.

Sharyl este de asemenea gazda unui spectacol jurnalistic foarte recomandat, intitulat Întreaga Măsură, difuzat de rețeaua Sinclair.    

Wikipedia este… coruptă, controlată de interese particulare și pungași, declară co-fondator

de Sharyl ATTKISSON, via SharylAttkisson.com

Am cam făcut ceva relatări despre cum Wikipedia cu siguranță nu este “enciclopedia pe care oricine o poate edita”. A devenit un vehicul al intereselor deosebite de a controla informația. Editorii agendei au posibilitatea să prevină sau să reia editări și sursele bibliografice pe subiecte și persoane selectate, cu scopul de a controla narațiunea.

Propria mea luptă cu Wikipedia a inclus imposibilitatea de a corecta date demonstrabil false, precum istoricul incorect al locurilor de muncă, data și locul nașterii greșite.

Ce e mai grav e că editorii de agendă având legături cu interesele farmaceutice și blogul partizan Media Matters controlează pagina mea biografică Wikipedia, având grijă ca informații false sau denaturate să rămână pe ea.

Spre exemplu, fac în mod fals referire la relatările mele drept “anti-vaccin”, și lasă să se înțeleagă că investigația mea asupra subiectului a fost discreditată. De fapt, articolele mele medicale și despre vaccinuri au fost recunoscute de către organizații naționale de top care premiază jurnalismul, și au fost chiar citate ca sursă într-o publicație științifică cu examinare atentă. Cu toate acestea, oricine încearcă să editeze acest context factual și notele de subsol de pe pagina mea, află că sunt rapid eliminate.

Ceea ce persistă însă pe pagina mea, sunt sursele care chipurile sunt respinse de politica Wikipedia. Acestea includ citări din Media Matters, fără a aduce la cunoștință cititorilor că acesta este un blog partizan.

O altă entitate citată pe pagina mea biografică de Wikipedia cu scopul de a-mi discredita munca este dr. Paul OFFIT al industriei farmaceutice. Nu există însă nici o mențiune cu referire la procesele în instanță pentru calomnie intentate împotriva lui OFFIT (unul dintre ele impunându-i să-și ceară scuze și să-și corecteze cartea), sau despre faptul că acesta a pus la dispoziție informații false despre activitatea sa și despre relatarea mea la Registrul Județului Orange, care ulterior i-au corectat articolul. Evident, în mod normal aceste chestiuni l-ar transforma pe OFFIT într-o sursă de neîncredere, însă pentru Wikipedia, acesta apare drept un expert de necontrazis. În fapt, Wikipedia nici măcar nu menționează că OFFIT este om de casă al industriei vaccinurilor, unul care a făcut milioane de dolari de pe urma acestora.

Între timp, accesați pagina biografică Wikipedia a dr. OFFIT și – așa cum apărea la ultima vizitare – constatați că a omis de asemenea orice fel de mențiune despre nenumăratele sale controverse. În schimb, pagina este alcătuită precum un cv promoțional – violând astfel așa numita politică de neutralitate a Wikipedia.

Aceste biografii sunt doar două exemple care încalcă în mod ostentativ (strigător la cer) regulile stricte ale Wikipedia, cu toate acestea ele sunt ca și gravate în piatră. Puternicele interese care “urmăresc” și controlează paginile se asigură că background-ul lui OFFIT este albit (mușamalizat) și că al meu este în mod subtil pătat. Vor întoarce sau schimba orice editare care încearcă să corecteze înregistrarea.

Aceasta, ca să n-o mai lungim, exemplifică problema de platformă a Wikipedia, așa cum o descrie co-fondatorul ei Larry SANGER.

SANGER a conversat de curând cu 150Sec. Ce urmează este un pasaj:

Să citești o postare Wikipedia chiar despre Wikipedia pare bizar. Însă unde în altă parte pe internet ar putea să meargă un utilizator obișnuit pentru a obține conținut digerabil în stil enciclopedic?

Cu intrările sale care aproape întotdeauna apar în capul listei de rezultate Google, Wikipedia are parte de aproximativ 33 de miliarde de vizualizări de pagini pe lună, potrivit unor studii desfășurate de centrul de analiză Pew Research în 2016. În acord cu statistici proprii ale site-ului, acesta se schimbă cu o rată de 1,8 editări pe secundă iar numărul de noi articole pe zi este în jurul a 578.

Urmăriți “Wikipedia: Partea Întunecată”, o investigație Full Measure (Întreaga Măsură)

Enciclopedia online liberă multi-linguală a fost întemeiată în 2001 de către Jimmy WALES și Larry SANGER, inițial sub numele de Nupedia. La ora actuală este al cincilea site ca popularitate din lume.

150Sec a dialogat cu unul dintre co-fondatorii originali ai Wikipedia, SANGER, care – în pofida abandonării proiectului în 2002 – și-a împărtășit gândurile cu privire la platformele de cunoștințe online care se regăsesc pe internetul de astăzi, înaintea Conferinței Pionierilor de luna aceasta din Austria.

Ca sursă deschisă, la Wikipedia se poate adăuga sau edita de către oricine din lume prin website-uri bazate pe cunoștințe denumite wiki-uri, care permit utilizatorilor să modifice în mod colaborativ conținutul. Însă SANGER susține că aceasta a devenit una dintre cele mai mari slăbiciuni ale Wikipediei.

În vremurile ei de debut, “Însăși Wikipedia avea propriile sale provocări”, a explicat el. “Una dintre ele era pur și simplu să învețe pe oricine ajungea la wiki, care practic era un buletin lipsit de conținut care putea să devină orice ne-am fi dorit noi să devină, căci intenționam să construim o enciclopedie. O sumedenie de oameni nu știau ce înseamnă asta, sau poate că doar nu le păsa.”, a declarat acesta.

“Însăși Wikipedia avea propriile sale provocări” – Larry SANGER, co-fondator Wikipedia

“O altă greutate era cum să ții în frâu rău intenționații astfel încât aceștia să nu distrugă proiectul pentru toți ceilalți. Din nefericire, n-am identificat niciodată o soluție pentru asta.”, a mai adăugat SANGER.

“Drept urmare, Wikipedia este un sistem defect (corupt).”, a afirmat el.

Acest viciu i-a adus Wikipediei reputația de a fi o sursă de informare adesea de neîncredere, îndeosebi în perioada discuțiilor privind dezinformarea și “falsele știri”, un termen pe care SANGER îl găsește problematic.

Tradus & adaptat de Cristian

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. O mizerie gretoasa scoasa din manualele de istorie comuniste:
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Mi%C8%99carea_Legionar%C4%83
    “Legiunea Arhanghelul Mihail, numită și Mișcarea Legionară, a fost înființată în România interbelică, la 24 iunie 1927 de Corneliu Zelea Codreanu – în urma rupturii dintre acesta și mentorul și principalul său susținător, A.C. Cuza – ca o organizație paramilitară teroristă de orientare naționalistă-fascistă, creată după modelul organizațiilor naziste SA și SS”

  2. (Ministerul Adevarului) Wikipedia

    Kalergi Plan –> Wikipedia
    Richard von Coudenhove-Kalergi – Wikipedia Richard Nikolaus Eijiro, Count of Coudenhove-Kalergi[1] (16 November 1894 – 27 July 1972) was an Austrian-Japanese politician, philosopher and Count of Coudenhove-Kalergi. A pioneer of European integration, he served as the founding president of the Paneuropean Union for 49 years.

    Natural News – Wikipedia
    Natural News is a conspiracy website
    that sells various dietary supplements, and promotes … The site’s founder, Michael Allen “Mike” Adams, was the subject of … Adams’ website include astronomer and blogger Phil Plait, PZ Myers, and Mark …

    September 11 attacks – Wikipedia
    Jump to 9/11 Commission – The September 11 attacks were a series of four coordinated terrorist attacks by the Islamic terrorist group al-Qaeda against the …

    MMR vaccine and autism – Wikipedia
    The idea of a link between vaccines and autism has been extensively investigated and shown to be false.
    The scientific consensus is that there is no relationship …

    Arab Spring – Wikipedia
    The Arab Spring (Arabic: الربيع العربي) was a series of anti-government protests, uprisings, and armed rebellions that spread across North Africa and the Middle East in late 2010. It began in response to oppressive regimes and a low standard of living, beginning with protests in Tunisia (Noueihed, 2011; Maleki, 2011).[1][2] In the news, social media has been heralded as the driving force behind the swift spread of revolution throughout the world .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button