X

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România dezaprobă înstrăinarea unui teren aflat în apropierea Muzeului Antipa. Elie Wiesel solicită jumătate din parcul Muzeului Antipa. Conducerea muzeului se opune

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România dezaprobă înstrăinarea unui teren aflat în apropierea Muzeului Antipa

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) îşi exprimă dezacordul total cu privire la înstrăinarea unui teren aflat în apropierea Muzeului Naţional „Grigore Antipa” şi anunţă că va folosi toate căile legale pentru ca astfel de iniţiative să nu mai afecteze activitatea unei instituţii muzeale, potrivit unei informări publicate pe pagina de Facebook a organizaţiei potrivit news.ro

„RNMR a luat la cunoştinţă cu îngrijorare de solicitarea înaintată de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, urmare a adresei Secretariatului General al Guvernului nr. 10025/12.06.2019, către Muzeul Naţional Grigore Antipa pentru exprimarea de către acesta a unui punct de vedere cu privire la posibilitatea dezmembrării unei părţi din terenul aflat în administrarea sa, proprietate publică a Statului, şi transferul acestuia în administrarea unui viitor muzeu ce urmează a fi construit pe acest teren”, se arată în anunţul organizaţiei.

Știrea inițială

Institutul pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel a cerut Guvernului să-i cedeze 5300 de metri pătraţi din parcul Muzeului Antipa, potrivit unui document publicat de Europa FM.

Printr-o adresă trimisă de Secretariatul General al Guvernului Ministerul Culturii, care poartă semnătura secretarului general al Guvernului, Toni Greblă, Institutul Elie Wiesel ar vrea să fondeze în spaţiul cerut Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi Holocaustului din România, scrie Europa FM.

În documentul respectiv, Institutul Elie Wiesel cere să preia “administrarea unei părţi de teren aferentă Muzeului Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, aflată în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în vederea edificării Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi Holocaustului din România”.

Consiliul General al Bucureştiului a respins, în aprilie, un proiect de hotărâre prin care Palatul Dacia, clădire de patrimoniu din Centrul Vechi al capitalei, urma să fie trecut în administrarea Institutului Elie Wiesel tcomai pentru organizarea acestui muzeu.

Conducerea Muzeului Antipa a anunţat că se opune acestui demers şi  că “păstrarea intactă a suprafaţei de teren ce aparţine muzeului este de o importanţă capitală”.

Nu este o soluție să strici o instituție ca să faci alta, oricare ar fi ea”, spune la RFI directorul Muzeului de Istorie Naturală Grigore Antipa, după ce Institutul pentru Studierea Holocaustului “Elie Wiesel” a cerut Guvernului să îi cedeze o parcelă de 5300 de metri pătrați din parcul muzeului în vederea construirii Muzeului Holocaustului din România.

Luis Ovidiu Popa spune că nevoile de dezvoltare ale instituției pe care o conduce sunt mai mari ca oricînd și că nu poate accepta să cedeze aproape jumătate din parcul muzeului, așa cum i-a cerut ministerul Culturii, printr-o adresă.

El  s-a declarat optimist că propunerea de a ceda cei 5300 de metri patrati va fi respinsă. În caz contrar, directorul muzeului Antipa e încrezător că publicul va convige guvernul că măsura nu este una potrivită.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
CulturăSionism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

30 comentarii

 1. In duhul Ortodoxiei o sa comentez : Nu exista dusman mai mare al neamului românesc decat jidanul. Noi, românii, am inteles de-a lungul veacurilor, intensitatea urii pe care a simtit-o Hristos din partea jidovilor invidiosi in fapt. In momentul in care ne flagelam gandindu-ne la pacatele noastre ca neam, sa nu cadem totusi in disperare, amintindu-ne de ce dusman cinic si perfid avem. N-am dus lipsa niciodata de vrasmasi, dar toti ceilalti la un loc nu fac cat jidanul.

  1. TOTAL FALS, alexandru balcu !
   Cel mai mare DUSMAN al romanului este ROMANUL INSUȘI !
   Romania nu a avut atitia dusmani ABSOLUȚI , NICIODATĂ, in cei 2000 de ani , decit ROMANII NEAOȘI contemporani , in numar coplesitor de mare, 20 de milioane luat bucata cu bucata .
   Sa dai vina pe o minoritate de JIDANI ,in conditiile in care TU ROMAN esti MAJORITAR IN TARA TA , asta DA degradare umana , E chiar CULMEA PROSTIEI UMANE ! SA RIZI si cu….. BICICLTA !
   Pai a venit cu tancu , cu mitraliera sau avioanele sau bomba atomica peste NOI ROMANII , citiva JIDANI ca sa ne DESFIINTEZE CA NEAM SI TARA ,bucata cu bucată ?
   Sau prostia infinita A FIECRUI ROMAN ( cu putine exceptii , cit degetele de la miini )a facut in 30 de ani sa ajunga ROMANIA HASNAUA UNIVERSULUI din punct de vedere MORAL,SPIRITUAL SI MATERIAL ?
   Voi astia care dati vina pe ALTII din afara , oricare ,sinteti cu adevarat OAMENI defecți nativ .
   INTRADEVAR , imperialistii AU PROPUS, asta pentru ca au gasit AICI prea multi prosti, fara numar , fara numar…..dar NOI AM DISTRUS TOTUL , ei RIZIND de voi LA GREU pentru inca o mie de ani si profitind ! IMPERIALISTII TOTI , nu doar citiva evrei ,V-AU VINDUT GOGȘI de TUFA DE VENETIA , dadu-va in schimb COMISIOANE DE MILIARDE de EURO , ca sa FACETI SUBMINAREA ECONOMIEI DE STAT SI GENOCID generalozat !
   Sa ai o tara din punct de vedere GEOGRAFIC atit de BOGATA , sa fi avut DATORII ZERO BARAT in decembrie 1989 , dar sa ai si de primit in jur de OPT MILIARDE DE DOLARI creante imediate ,sa ai O INDUSTRIE COMPLETA SI COMPLEXA( productie proprie de la AC la AVION !!!) spunindu-va LA MIȘTO ,” ca e fier vechi ”,la un nivel TEHNOLOGIC IDEAL MECANIC , pentru a produce PRODUSE ROBUSTE si de FOLOSINȚĂ ÎNDELUNGATĂ , incat sa UTILIZEZI ca forta de munca FIECARE INS din cei 23 de mil cetateni , pentru a vea UN GRAD DE CONFORT MATERIAL SI SPIRITUAL IDEAL pentru fiecare roman ,avind desfacerea asigurata atit in LUMEA A TREIA ,dar mai ales INTERN , SA AI O AGRICULTURA SUPERDEZVOLTATĂ ECO pe intreg cuprinsul patriei , si sa le FACI PRAF ,asta da ,CULMEA IMBECILITAȚII FIINȚEI UMANE, DE NEEGALAT in istoria umanitatii !
   Vorba GENIALULI MEU TATA : ”daca as fi avut un cap la fel de prost ca al âstora , alergam pina il pierdeam !!!”

   1. Cristina, ai dreptate ca noi sintem vinovatii pentru ce ni se intimpla.Meritam consecintele.
    Dar de ce vorbesti la pers. a II-a , adica numai ,, voi” sinteti prostii, etc? Tu te-ai luptat de una singura in tot acest timp? Sau nu faci parte din acest popor? Iertare pentru aceasta nedumerire.Nu trebuie sa – mi raspunzi.

    1. DA , IULIA ! iti raspund, chiar cu mult drag dar si cu extrem de mare durere in suflet pentru TRAGEDIA NEAMULUI MEU ROMANESC , cauzata de noi TOTI , 100 %, cei careACUM nu mai avem decit o SINGURA varianta dupa 30 de ani de GENOCID , adica SA CONSTATAM DEZASTRUL provocat de noi insine prin PROSTIE CRASA SAU INDIFERENȚA MAXIMA ,asa cum degeaba mai plingi atunci cind SMARTPHONUL tau de ultima generatie ,ti s-a facut tandari in baie ,din NEGLIJENȚA ta PURĂ !
     Sper totusi sa nu fii totusi una dintre
     ” MISERUPISTII ”
     din MULTINATIONALE care acum ceva ani imi raspundea pe oriunde si oricind , ca eu sint” PROASTA” ,cind indrazneam sa vorbesc despre INUTILITATEA POLITICULUI SI GENOCIDUL POLITIC postdecembrist PROGRAMAT SISTEMATIC , OMOARINDU-NE la propriu FIZIC /MORAL/SPIRITUAL/MATERIAL cu ajutorul VOTULUI NOSTRU sau mai ales PRIN INDIFERENTA noastra(,MISERUPISTII DIN MULTINATIONALE,si nu numai ) fata de FELUL in care politico-securismul postloviturii de
     stat ne CONDUCE cu mina FORTE DESTINELE NOASTRE spre SCAVIE PURA SI MOARTE SIGURA , nu ale EXTRATERESTRILOR ! (Pe atunci nu stiam ca dracii sint EXTRATERESTRII !)
     SI ca doar MOBILIZAREA GENERALA , DESFIINTREA POLITICULUI 100 % , SI UN CONCURS NATIONAL sustinut sub egida CELUI MAI INALT FORUM STIINTIFIC al natiei , ACADEMIA ROMANA, obligind-o sa se implice,( formulind TEME DE CONCURS SI CORECTURI DE LUCRARI ) prin MANIFESTATII DE MASA IN TOATE ORASELE ȚARII , CONCURSURI LA CARE SA PARTICIPE CELE MAI LUMINATE CAPETE ale natiei DUBLATE DE CARACTERE SUPERMORALE ,de SPECIALISTI de mare ANVERGURA IN CONDUCEREA ECIONOMICA , acestia fiind de fapt SOLUTIA SALVARII NATIONALE !
     DECI am luptat la GREU ani de zile marturisind despre ADEVARUL CIVIC ,SOCIAL ,ECONOMIC SI POLITC al tarii mele, ! Dar in zadar !
     Eu am devenit un pic mai maleabila in discutii de putin timp !
     Sint un adevarat STALIN in gindire .RADICLA ! IARTA-MA , TE ROG !
     AM INCEPUT cu anul 2008 de pe situl ziarului GINDUL unde am KILOMETRII de adevarate luari de pozitii , sau pe YOUTBE impotriva tuturor si a toate ,a rezistentilor lui malin bot,mai ales sau a meritocratului revopsit de primo laurentiu ,etc.etc.etc.
     Sigur au fost si romani ,,foarte putini , bineinteles care au fost capabili sa inteleaga ceea ce pe mine M-A PREOCUPAT MAJOR , luind atitudine SCRIS SI VERBAL .
     DECI NU AM CUM SA MA CONSIDER” PROASTA ”o data ce NU AM FACUT CEVA prin care sa GIREZ sistemul politic postdecembrist ,fiind total impotriva lui , pentru ca AM REALIZAT EXACT CONSECINTA DEZASTRULUI la care am fost supusi MATEMATIC ,si nicidecum intimplator .

   2. Eu cred că cei care sunt dușmani ai poporului român nu sunt români și atunci se pot duce unde vor ei, dau pot rămâne, dar macar sa nu-si spună romani dacă nu simt românește și vorbesc împotriva fraților lor.

   1. Cristina,
    Vina o purtăm TOȚI cei care au validat jaful ăsta, dar și Alexandru are dreptate: uită-te la cei care ne-au CONDUS…mulți sunt jidani care și-au schimbat numele ca să sune românește…iar românii, înșelați, au crezut că trebuie să se supună din moment ce unul de-al lor (FALS!) le spune UNA la arătare, ALTA în ascuns!
    Românii nu i-au ales că să ne facă praf, s-au luat după spusele lor mincinoase și, odată votați, au făcut dimpotrivă!

    Problema este că românii nu se mai trezesc!!!
    Adică, vezi pustiul dimprejurul tău și nu ești afectat?
    Spitalele, căminele de bătrâni, de copii, stațiunile balneare SUNT PRAF!
    De ce nu se găsesc bani pentru refacerea sau întreținerea lor?
    De ce mai sunt plătite partidele cu bani de buget de parcă ACUM sunt în curs de formare, ca la început de 90?
    Oamenii sunt ORBI sau MANIPULAȚI ORDINAR….

    1. Magda,
     Una din dintre cele citeva masuri fundamentale care ar fi necesare IMEDIAT de aplicat in conducerea natiei , este DESFIINTAREA SI SCOATEREA CLASEI POLITICE
     POSTDECEMBRISTE in afara LEGII !
     JUSTITIA in loc sa investigheze si CONDAMNE SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE , ne FACE CIRC CU DRAGNEA de doi ani!!!!! .JUSTITIA ARE PROBE STIINTIFICE deja SUSTINUTE PUBLIC de specialisti de anvergura cu CIFRE EXACTE ! Dar cine sa se aplece asupra lor !?
     Baietii din justitie in frunte cu taica lazar cu tanti codruța si descoperitii de codea /helwing fac CATERINCĂ ! ISI PERMIT, LA SALARII SI PENSII DE ZECE/DOUAZECI MII EURO LUNAR,dar ,din munca PĂLMAȘILOR , le da mina !
     Asta pentru ca romanii sint foooooorte ”DESTEPTI”!
     Despre finantarea PARTIDELOR /POLITICULUI/ NICI N-AR MAI TREBUI SA FIE VORBA AZI ,atita vreme cit veniturile minime a cinci milioane de romani sint de o suta/doua sute de euro de 30 de ani . Sa mearga ficare dintre acesti insi cu venituri minime doar doua ore simbata in plimbare , in fata PRIMARIILR DIN FIECARE LOCALITATE ca sa-si dea binete ! SIGUR ca s-ar incrunta putintel si baetii din JUSTITIE cu venituri de NABABI ,de TARA CU PIB de LUXEMBURG sau QATAR,nu de o tara BANANIERA ca ROMANIA ! Ba bine ca ,nu !
     POLITICUL//papusarii , la fel !
     Dar stiind ca ROMANII dorm PE EI DE-ANPICIOARELE de 30 de ani ,isi permit , li se cuvine ORICEFEL DE JAFURI DIN BUGET , inclusiv sau males CHELTUELI DE PROTOCOL atit de IMORALE , incit si cel mai mare satanist s-ar
     rusina , macar putin .EI , NU !
     CONCLUZIA ,pentru ALEXANDRU BALCU !
     ”DESTEPTI” BAIETI, ROMANII,DOMNULE !
     TOTI,mai ales ăștia de dreapa ,CU MAPEȚII in frunte sint GENII !

  2. Frate ai gândit cu mintea mea sau ce , ce ai scris este că și cum eu am gândit, sunt întru totul de acord cu tine

  1. Stimata doamna Cristina tot în duhul ortodoxiei o sa comentez și eu la comentariul dvstra : Îmi pare rau de ideile greșite pe care le aveți dar să știți că țara aceasta de vreo 30 de ani nu mai este condusă de români ci de persoane cu interese străine ,aceștia au făcut și datoriile noastre externe ,aceștia au trimis la munca in afara câteva milioane de români și alte rele la adresa poporului român pe care le știți și dvs ,așa că nu aveți dreptate .

 2. Mai cititi oleaca de istorie ca sa intelegeti mai bine care-i treaba cu „dansii”, care au fost pe aici cu mult inainte sa fi aparut khazarii!
  Satul Cornesti (sic!) se numea initial „Preotii lui Satan”, iar apoi s-a numit Jadani si acolo este o cetate antica uriasa, din vremea Troiei, construita de asa-numitii jidovi!
  Prima atestare documentară a satului datează din 1332. În 1334 el este menționat sub numele de Sacerdos de Sadan. Până în anul 1964 s-a numit Jadani sau Jădani.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Corne%C8%99ti,_Timi%C8%99
  Puternica cetate ce putea rivaliza cu Roma sau Babilonul si se inalta langa Timisoara
  https://www.opiniatimisoarei.ro/puternica-cetate-ce-putea-rivaliza-cu-roma-sau-babilonul-si-se-inalta-langa-timisoara-dezvaluie-noi-secrete-ce-comori-au-gasit-arheologii-foto/28/09/2017

 3. Prietene , EU nu vorbeam doar de CONDUCATORII VREMELNICI-ROTATIVI de 30 de ani , care au ajuns acolo PRIN IMBECILITATEA NOASTRĂ a fiecaruia , EU VORBEAM de mine, de tine ,de academicianul,de doctorul, de profesorul,, de gunoierul , preotul , emigrantul,necalificatul ,deci de CEI 20 MILIOANE DE CETATENI ROMANI , de romanasi GET BEGET care AM FĂCUT , AM DETERMINAT , AM FACILITAT din LASITATE si PROSTIE INFINITA sa fim condusi de acesti SATANIȘTI interni si externi , ORICARE ! SIGUR , unii sint COINTERESATI (sistemul !) dar sint MINORITARI in acest neam ! DE CE NE LASAM CALCATI IN PICIOARE ,noi, majoritariii ?????
  BĂĂĂĂĂI FRAȚILOR , satanistii aștia interni ,AUTORII TRAGEDIEI NATIONALE DE 30 DE ANI , adica politicul +serviciile +clentela(justitia,politia,academia ,administratia ,massmedia ) sint in jur de ȘASE MILIOANE de insi cu familii cu tot !
  NOI CEILALTI ,APOLITICII ,NEINREGIMENTAȚII , sintem sigur ZECE MILIOANEde insi cu familiile ! Pe emigranti NU DAU O PARA CHIAORA , sint DEZERTORI , nu-i pun la socoteala, oricite argumente ar aduce, SINT FALSE .
  Niciodata nu e PROST cine CERE , ci ÎNTOTDEAUNA cel care DĂ !
  SIGUR ,ca doar PROSTUL este ȘMECHER ( imperialistii !) atunci cind CERE si nu poate sa fraiereasca DECIT pe CEL mai prost DECIT EL ,FARA EXCEPȚIE ! CUM SINT ROMANII de 30 de ani !
  NOI ROMANII TOTI SI FIECARE nu AVEM NICI O SCUZA pentru TRAGEDIA NATIONALA pe care o traim de 30 de ani ! INNEBUNESC cind dati vina pe trei FIRFIREI DE JIDANI , ca si cind noi am fi O OALA CU PIFTIE si n-avem decit rostul sa fim mincati cu polonicul de catre EVREI/JIDANI /IMPERIALISTI /POLITICIENI/SECURISTI/SATANISTI .
  NOI ,TOTI ROMANII de la primul la ultimul sintem CO-AUTORII DEZASTRULUI NEAMULUI ROMANESC ! PRICEPETI ASTA ODATĂ !
  VORBIM VORBE ! NU VORBIM , FAPTE !
  Acest popor a fost STUDIAT cu lux de amanunte de catre specialistii SATANISTI IMPERIALISTI din punct de vedere PSIHOLOGIC (,EI ȘTIU stiintific,documentat , realitatea nivelului de gindire romanesc , adica ”romanii sint fudui , NU GINDESC„ ! EVIDENT ! ) ȘI am demonstrat ca sintem incapabili SA REACTIONAM DREPT , inca de la momentul RACOLÂRII CRIMINALULI de RAZBOI, pe timp de pace, a LUI PACEPA ,dublu spion, EI stiind exact CE SI CIT POT SA OBTINĂ de la noi pe o periada de zeci BUNE de ani .Sint in grafic ! Nu s-au inselat .
  Si dovada esti chiar TU .
  ”IN NOI E NUMAR SI PUTERE” !
  A spus-o UNICUL INTELECTAL al natiei ROMANE ,MIHAI EMINESCU , care poate FI CONSIDERAT un adinc CONCEPT FILOZOFIC, SLOGANUL IDEAL pentru ingenuncherea fiecarei CONDUCERI POLITICE de sub soare .
  VORBA DRAGULUI nostru de PĂRINTE IUSTIN PIRVU : ” BAI , dar ACUM NU SE MAI NASTE NICI MACAR UN OM SUB SOARELE ASTA, fie ca e occident fie ca e in tara ?!”
  ADICA , zic eu ,toti sint s……. blegi ??????? OCCIDENTALII , CLAR SINT HOMÂLÂI , MAJORITARI , dar romanii nu sint MAJORITARI fratilor , chit ca din prostie n-au mers la VOTUL pentru FAMILIA BIBLICA .
  ȘI Daca am FI TOTI ATEI , ROMANII ,sa presupunem ,dar RAȚIONALIȘTI INRĂIȚI ,si MAXIM intr-o SĂPTĂMÎNĂ ,am face ORDINE DESAVIRSITA IN ROMANIA ( mai ales că, unii (extrem de putini !)chiar sint ORTODOCSI ADEVARATI !)
  Dar 99 % dintre voi NU STITI sa PRICEPEȚI care ESTE CAUZA DEZASTRULUI nostru NATIONAL , ca sa STIȚI IMPOTRIVA CUI SA LUPTAȚI !
  TI-AM EXPLICAT MAI SUS !
  DIN PACATE ,CAUZA SINTEM NOI, APOLITICII ,asecuristii,aclientelarii !
  SI SINTEM MAJORITARI , ÎNCĂ !

 4. Cristina,
  Vina o purtăm TOȚI cei care au validat jaful ăsta, dar și Alexandru are dreptate: uită-te la cei care ne-au CONDUS…mulți sunt jidani care și-au schimbat numele ca să sune românește…iar românii, înșelați, au crezut că trebuie să se supună din moment ce unul de-al lor (FALS!) le spune UNA la arătare, ALTA în ascuns!
  Românii nu i-au ales că să ne facă praf, s-au luat după spusele lor mincinoase și, odată votați, au făcut dimpotrivă!

  Problema este că românii nu se mai trezesc!!!
  Adică, vezi pustiul dimprejurul tău și nu ești afectat?
  Spitalele, căminele de bătrâni, de copii, stațiunile balneare SUNT PRAF!
  De ce nu se găsesc bani pentru refacerea sau întreținerea lor?
  De ce mai sunt plătite partidele cu bani de buget de parcă ACUM sunt în curs de formare, ca la început de 90?
  Oamenii sunt ORBI sau MANIPULAȚI ORDINAR….

  1. Magda,ai dreptate !
   Dar dupa 30 de ani , e necesar sa PRICEPEM ca validind SISTEMUL LOR , am devenit complici si am lasat sa treaca timpul in defavoarea noastra .E de-a dreptul JENAT , nociv/FATAL pentru noi acum, ca sa dam vina DOAR pe POLITIC !
   Conducatorii -ROTATIVI ,seniori/juniori ne-au pacalit/mintit /fraierit din patru in patru ani FARA SCRUPUL ! Nu avem scuze ,pentru ei nici nu incape indoila ,dar pentru noi este SINUCIDERE DELIBERATĂ, daca nu constientizam ACUT, CRIMA VOTULUI .
   EMILE ZOLA defineste cel mai exact aceasta dilema !” daca un prieten de tradeaza si a treia oara ,singurul vinovat de consecinte esti doar tu ,ca prea ai fost prost si
   l-ai crezut !”
   ”Cind te inseala prima data ,vinovatul e EL ,daca o comite si a doua oara, vinovati sintem amindoi ,dar daca a ajuns si la a treia abatere , deja E O PROBLEMA GRAVĂ CU TINE ,de caracter , el fiind scos din discutie, daca mai ai putin respect pentru tine !”
   E UN PRINCIPIU SOLID DE VIAȚĂ !
   Dar acesti politicieni cu securistii in frunte , care o comit deja a saptea orara ! LA CE RESPECT MAI AVEM PRETENȚIA
   NOI ?!
   TRAGEDIA VOTĂRII ne adinceste din ce in ce mai mult in sclavie ! Ei vor profita la infinit pentru ca s-au convis ca ne pot manipula pina la infinit fara sa REALIZAM ca noi sintem CAUZA dezastrului nostru ,acordindu-le GIR prin vot ,care oricum E MANIPULAT/FASIFICAT dupa interesele papusarilor ! PENTRU EI CONTEAZA
   IMAGINEA !
   Pe mine INCA m-a dus DRAGNEA cu o singura vorba(nu votez din 1996 !) , doar in momentul cind a formulat :”nu voi pleca ca prostul ”! crezind ca s-a nascut in sfirsit UN ”MOROMENTE” da r un ” MOROMETE intelectul autentic ” , capabil sa dea de pamint cu tot sistemul . INTRADEVAR s-a vazut prin arestare ca EL a fost singur impotriva tuturor ,si miticii l-au mazilt in partid, dispretuindu-l la propriu , pentru ca le leza in primul rind interesele lor meschine de PIGMEI-NEAMURIPROASTE -ANALFABETE . DA, incepusem sa visez ca EL ar putea fi capabil sa REVOLUTIONEZE ROMANIA ,initial subtil ,plin acel extrem de PALID plan de dezvoltare economico-social, sustinut/explicat CU PASIUNE DE EL ,dar UNICUL in 30 de ani, iar dupa cistigarea unor pozitii strategice PAS CU PAS ,chiar sa treaca la MĂSURI RADICALE ,ENERGICE SI SIMULTANE .
   Mai ales avind consilieri evrei ! EVREII au ADOPTAT la formarea STATULUI ISRAEL IN 1948 un PLAN DE DEZVOLTARE economic BETON, UNIC pe mapamond , GENIAL SI INVINCIBIL,si tot speramSA FIE CAPABIL alaturi de o echipa de pasionati economic , sa-l IMPRUMUTE de la ei ! vise de noapte !
   VOTUL si PARTIDELE POLITICE sint acum CEI MAI MARI DUȘMANI ai ROMANIEI , nu jidanii si alte PETARDE cu nume mai mult sau mai putin romanesti .
   DACA NOI PARIEM INCA pe SISTEMUL CREAT de 30 de ani care ne-a RAS DE PE HARTA LUMII , fiind O CARACATIȚA IN PIRAMIDA , prin voturi , orice discutie de REDRESARE NATIONALĂ este inchisa pentru VESNICIE ,
   NE RAMINE sa Asteptam doar RAZBOIUL , ca salvare ,dar cred ca mai sint CEVA ani pina va incepe in ROMANIA . DUMNEZEU CU MILA ! SCAPA CINE POATE !
   PAREREA MEA !

   1. Doamna Cristina, va spun de la inceput ca nu sunt de acord cu dvs. Si eu am sentimentul meu de vina, din constiinta, ca as fi putut si as putea sa fac mai mult in lupta impotriva raului. Sunt totusi membru Noua Dreapta si macar incerc sa ma opun, alaturi de camarazii mei din ND si din alte asociatii nationaliste, tavalugului pornit pe baza unui plan vechi de sute de ani…cam de cand jidanii au pus ochii pe tara asta (intrebati-l si pe domnul Mihai Eminescu, sigur il stiti, ce parere are despre asta). Nu ne este dat sa cunoastem intru totul judecatile lui Dumnezeu. La a doua editie a Comemorarii Martirilor din temnitele comuniste (14 mai 2019), ma gandeam, in timpul ceremoniei, daca vom fi capabili sa rezistam intru credinta asa ca inaintasii nostri marturisitori. Si la vorbele profetice ale lui Valeriu Gafencu, care stia ca vor veni vremuri mai cumplite decat cele pe care le traiau ei atunci, in care inselaciunea diavolului va fi mai mare, in conditiile in care fibra neamului va fi fost slabita. Nu stim ce va fi, daca si cum vom rezista. Intre timp sunt inca români care cauta sa imbine ortodoxia cu ortopraxia (si preoti printre ei, cam putini intr-adevar, dar bine ca sunt). Nu stim daca, cum si cati vom fi in picioare pana la sfarsitul nostru si poate al vremurilor. In orice caz, aceasta autoflagelare, mergand pana la un autodesgust pagubos, aceasta obsesie de a pune tot raul numai pe seama pacatelor proprii (vorba „de, asa-i românul, ce sa-i faci” ma calca pe nervi), este cel putin neproductiva. Si pot sa spun cu siguranta in interesul dusmanilor neamului nostru. „Raul trebuie sa se produca”, spune Simone Weil in cutremuratoarea ei carte „Harul si greutatea”. Un Parinte nationalist ne spunea ca, in decursul unei exorcizari, un demon iesit din om li s-a adresat preotilor de-acolo spunandu-le ca toti demonii sunt pe pamant, Hristos le-a dat voie. Dar ne-a mai spus si ca sufletele oamenilor (cu credinta, cred eu) vor fi intarite prin harul lui Dumnezeu pentru a nu pieri pe cale. Concluzia e ca vrem-nu-vrem exista un Rau exterior, cu o determinare ingrozitoare, care doreste efectiv dezintegrarea tarii si disparitia neamului românesc. Care lucreaza preponderent prin „fii Tatalui minciunii” cum i-a numit Hristos, jidanii adica. Secondati de ceilalti alogeni. Cercul vicios mi se pare mie este ca acest Rau ne este dat pentru a lupta pentru mantuire, in conditiile in care, repet, si din considerente obiective (generatia secerata in temnitele comuniste nu va putea fi inlocuita niciodata), fibra neamului e mult slabita. Dar tocmai pentru asta consider ca trebuie sa incetam cu autoflagelarea si sa incercam sa vedem partea buna a lucrurilor: suntem asa de slabi, incomparabil mai slabi ca legionarii al caror spirit vrem sa-l pastram totusi…si avem de infruntat un rau asa de mare; e clar ca orice efort de lupta si impotrivire, oricat de mic, are sanse sa aiba aceeasi valoare in ochii lui Dumnezeu ca lupta eroica a unui partizan anti-bolsevic din anii ’45-64′. Sa incetam deci a ne tot turna pamant pe noi – ingropati total n-o sa putem face chiar nimic. Luptam cum putem, inclusiv cu noi insine, ne rugam la Dumnezeu si nu pierdem din ochi dusmanul principal – jidanul. Doamne-ajuta!

 5. Totul vine dela părăsirea credinței strămoșești.Dacă Dumnezeu nu mai ocrotește neamul acesta este pt.păcatele noastre si e vorba de păcate grele.L-am vândut pe Hristos pt.nimic iar acum suntem vânduți și noi.,,Dacă sarea-si pierde gustul ce se va întâmpla cu ea ? Va fii călcată în picioare !”

 6. Încă odată îi răspund stimabilei Cristina , măcelul la care a fost supus acest popor de 30 de ani nu putea fi oprit de nimeni și de nimic ,adică cei ce ne-au hotărât această soarta în ’89 sunt prea puternici că sa le poată sta cineva împotriva iar soluții omenești împotriva lor nu exista cum spunea un vestit părinte duhovnicesc . Asa că nu vom mai da vina pe acest biet popor ,că nu e vinovat cu nimic în mod direct ( în mod indirect cu repercusiuni ar fi cele aprox 20 de milioane de avorturi ) dar daca vorbim de acțiuni directe ,gen că suntem hoți ,leneși ,etc astea sunt minciuni inoculate de multa vreme de mass-media jidaneasca .Singura responsabilitate a acestui neam este că suntem prea toleranți cu străinii și naivi în același timp .Deci am fost terenul perfect pentru o cotropire și colonizare .APROPO ,MAI STIE CINEVA DE ACEL PLAN DE ÎNCETĂȚENIRE A UN MILION DE EVREI IN ROMANIA ,FARA STIREA SI ACORDUL POPORULUI ROMÂN ?

  1. MARIUS NECULA,
   solutii omenesti nu mai sint vizavii de ACTELE BIOMETRICE ,pentru ca ROMANII SINT
   80 % ATEI , si habar n-au pe ce lume traiesc ,iar despre DUMNEZEU ,CICA,”o fi sau n-o fi ca nu s-a intors nimeni ”,ATIT DE PROSTI SINT romanasii tai/mei , verzi dupa 2000 de ani de ortodoxie !
   Dar ca sa schimbam SISTEMUL DE CONDUCERE POLITIC in RO e MULT MAI SIMPLU acum cind apele sint DEJA despicate !
   EXISTA SOLUTII si chiar foarte SIMPLE !
   Iti spun eu care E SOLUTIA SIMPLA , CLARA SI PRECISA !
   SINTEM ZECE MILIOANE DE APOLITICI !DA ?????
   NE MOBILIZAM PE NET , si ne ducem in PIATA VICTORIEI PASNICI macar UN MILION BUCATI , in mina cu UN PLAN DE TREI LEGI ! cu ZECE INSI CONVINSI si FORTOSI SA LE SUSTINA , DUBLATI DE un MILION in piata !
   NU LE VA PUNE NIMENI PISTOLUL LA TIMPLA si caramida de un milion de euro pe masa,NICI UNfel de ” ASASIN ECONOMIC” , la UN MILION DE ROMANASI din piata si inca noua acasa ,CA sa joace asa cum cinta SATANISTII OCCIDENTALI .GARANTAT !

   TREI LEGI , MARI SI LATE , si -ti garantez EU SOLUTIA OPTIMA DE REVIGORARE IREVERSIBILA a ROMANIEI in 48 de ORE !

   1.LEGEA VENITULUI MIMIN GARANTAT de O MIE CINCI SUTE DE EURO NET ,si eliminarea oricaror altori drepturi ( alocatie copii,burse , facilitati de orice fel ,ZERO BARAT timp de zece ani ) timp de ZECE ANI ,EGAL pentru ȘOMER/SALARIAT/PENSIONAR / AFACERIST/ ……… pina la PRESEDINTE DE STAT !

   2. IMPOZITAREA 100% a PROFITULUI timp de ZECE ANI si ANULAREA oricaror CHELTUIELI de protocol sau ajutor social LA ORICE NIVEL social/politic/economic .

   3. MENTINEREA ACTUALEI PUTERI , PRESEDINTE/PARLAMENT/GUVERN timp de zece ani !!!!!!
   VOI , ACTUALII MARI POLITICIENI cu HEUROPA voastra cu tot , luati puterea ,ca prea va e draga PUTEREA !
   O AVETI !
   PUTERE SI OPOZITIE , PUPATI=VA IN BOT ZECE ANI , SI CONDUCETI ROMANIA , ASA , CUM VA CEREM NOI !!!!! PUNCT !
   S-A INTORS ROATA !
   ITI GARANTEZ EU ca atunci cind PRIMUL MILIARDAR AL TARII ioan tiriac si cu el deopotriva fiecare cetatean de pe teritoriul romanesc ,VA TREBUI SA SE GOSPODAREASCA timp de zece ani cu O MIE CINCI SUTE DE EURO lunar , nici un CENT PESTE , RESTUL SINT INVESTITII ,ATUNCI vom avea asigurata automat IERARHIA VALORILOR , NORMAREA MUNCII , INDUSTRIE si AGRICULTURA AUTOHTONA, MULTINATIONALE COMPETITIVE si RECUPEREAREA PREJUDICIULUI FURAT IN 30 DE ANI !
   ITI GARANTEZ ! NU SE vor DESCURCA ? SA MA CHEME pe mine CONSILIER ! II CONSILIEZ GRATIS pe timpul liber !
   P.S.
   NU LE MAI PUNE TU palma la fund, ROMANILOR !
   ca ei chiar sint ,hoti,lenesi PROSTI si IMORALI ! NU JIDANII sint raspunzatori de IMBECILITATEA GENERALIZATA a romanilor din care motiv am ajuns in lumea a
   saptea !
   DOAR BICIUL FOAMEI ii ordoneaza ,cuminteste si INTELEPTESTE !

   sa-l vad pe IOHANIS investind in( locuri de munca) CHIRIA DIN CASE , PAS CU PAS !
   o fabricuta de mezel,sau una de tricotat CERAPI, sau se descurca el ca e SAS DIBACI ,
   SI CA EL , TOTI ROMANII doritori de VENITURI EXTRASALARIALE !
   primarii locailtatilor si ei sa puna de niste asociatii agricole , repede , ca zilierii sa prieasca si ei cei O MIE CINCI SUTE DE EURO !NU POT ,NU VOR ? CE VA ZICE MULTIMEA NEMINCATA si neajutorata cu ajutoare pentru mita de vot ? greu moment !
   dar sigur se vor descurca ……ROMANUL E DESCURCARET !
   iar guvernantii cind nu vor avea bani , O SA-I ADUCA PE CEI CARE I-A FURAT ….. GARANTAT
   N-AU DE ALES ! NU-I BAGA NIMENI LA PUSCARII ca sa primeasca ceva de la buget DEGEABA !

   1. duduia Cristina,matale ce soi de neam esti?ca româncă se pare ca ești numai cu numele….sau ești cu treburi?

 7. Hristos n-a fost inteles.de evrei deoarece n-a fost suficient de activ politic. Nu i-a eliberat de romani si alte lucruri care le asteptau de la El, un regat vizibil, ceva palpabil. In fata Domnului nimeni nu castiga in cele din urma daca venim cu vrajmasie.
  Institutul Wiesel nu face nimic decat da din coate sa isi justifice existenta. Cu o bucata de parc nu pot face nimic decat un mausoleu ceva, spatiile verzi sunt clasate ca spatii verzi indiferent daca sunt proprietate privata sau nu.
  Nimeni in Romania nu ne-a fortat sa facem avorturi si alte lucruri urate de Dumnezeu. La noi n-a fost chiar China sau Coreea de Nord. Daca nu ne merge bine este poate ca ne-am plans prea mult de mila (vezi si evreii ca au facut la fel) si nu am respectat pe Domnul. Acum noi ne impartasim cu Sangele Lui, nu evreii. Dar nu ne comportam ca atare.
  Toti suntem oameni si doar atar in fata lui Dumnezeu. Unde ducem Sangele Domnului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.