X

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România dezaprobă înstrăinarea unui teren aflat în apropierea Muzeului Antipa. Elie Wiesel solicită jumătate din parcul Muzeului Antipa. Conducerea muzeului se opune

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România dezaprobă înstrăinarea unui teren aflat în apropierea Muzeului Antipa

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) îşi exprimă dezacordul total cu privire la înstrăinarea unui teren aflat în apropierea Muzeului Naţional “Grigore Antipa” şi anunţă că va folosi toate căile legale pentru ca astfel de iniţiative să nu mai afecteze activitatea unei instituţii muzeale, potrivit unei informări publicate pe pagina de Facebook a organizaţiei potrivit news.ro

“RNMR a luat la cunoştinţă cu îngrijorare de solicitarea înaintată de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, urmare a adresei Secretariatului General al Guvernului nr. 10025/12.06.2019, către Muzeul Naţional Grigore Antipa pentru exprimarea de către acesta a unui punct de vedere cu privire la posibilitatea dezmembrării unei părţi din terenul aflat în administrarea sa, proprietate publică a Statului, şi transferul acestuia în administrarea unui viitor muzeu ce urmează a fi construit pe acest teren”, se arată în anunţul organizaţiei.

Știrea inițială

Institutul pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel a cerut Guvernului să-i cedeze 5300 de metri pătraţi din parcul Muzeului Antipa, potrivit unui document publicat de Europa FM.

Printr-o adresă trimisă de Secretariatul General al Guvernului Ministerul Culturii, care poartă semnătura secretarului general al Guvernului, Toni Greblă, Institutul Elie Wiesel ar vrea să fondeze în spaţiul cerut Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi Holocaustului din România, scrie Europa FM.

În documentul respectiv, Institutul Elie Wiesel cere să preia “administrarea unei părţi de teren aferentă Muzeului Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, aflată în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în vederea edificării Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi Holocaustului din România”.

Consiliul General al Bucureştiului a respins, în aprilie, un proiect de hotărâre prin care Palatul Dacia, clădire de patrimoniu din Centrul Vechi al capitalei, urma să fie trecut în administrarea Institutului Elie Wiesel tcomai pentru organizarea acestui muzeu.

Conducerea Muzeului Antipa a anunţat că se opune acestui demers şi  că “păstrarea intactă a suprafaţei de teren ce aparţine muzeului este de o importanţă capitală”.

Nu este o soluție să strici o instituție ca să faci alta, oricare ar fi ea”, spune la RFI directorul Muzeului de Istorie Naturală Grigore Antipa, după ce Institutul pentru Studierea Holocaustului “Elie Wiesel” a cerut Guvernului să îi cedeze o parcelă de 5300 de metri pătrați din parcul muzeului în vederea construirii Muzeului Holocaustului din România.

Luis Ovidiu Popa spune că nevoile de dezvoltare ale instituției pe care o conduce sunt mai mari ca oricînd și că nu poate accepta să cedeze aproape jumătate din parcul muzeului, așa cum i-a cerut ministerul Culturii, printr-o adresă.

El  s-a declarat optimist că propunerea de a ceda cei 5300 de metri patrati va fi respinsă. În caz contrar, directorul muzeului Antipa e încrezător că publicul va convige guvernul că măsura nu este una potrivită.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

22 comentarii

 1. In duhul Ortodoxiei o sa comentez : Nu exista dusman mai mare al neamului românesc decat jidanul. Noi, românii, am inteles de-a lungul veacurilor, intensitatea urii pe care a simtit-o Hristos din partea jidovilor invidiosi in fapt. In momentul in care ne flagelam gandindu-ne la pacatele noastre ca neam, sa nu cadem totusi in disperare, amintindu-ne de ce dusman cinic si perfid avem. N-am dus lipsa niciodata de vrasmasi, dar toti ceilalti la un loc nu fac cat jidanul.

   1. Cristina,
    Vina o purtăm TOȚI cei care au validat jaful ăsta, dar și Alexandru are dreptate: uită-te la cei care ne-au CONDUS…mulți sunt jidani care și-au schimbat numele ca să sune românește…iar românii, înșelați, au crezut că trebuie să se supună din moment ce unul de-al lor (FALS!) le spune UNA la arătare, ALTA în ascuns!
    Românii nu i-au ales că să ne facă praf, s-au luat după spusele lor mincinoase și, odată votați, au făcut dimpotrivă!

    Problema este că românii nu se mai trezesc!!!
    Adică, vezi pustiul dimprejurul tău și nu ești afectat?
    Spitalele, căminele de bătrâni, de copii, stațiunile balneare SUNT PRAF!
    De ce nu se găsesc bani pentru refacerea sau întreținerea lor?
    De ce mai sunt plătite partidele cu bani de buget de parcă ACUM sunt în curs de formare, ca la început de 90?
    Oamenii sunt ORBI sau MANIPULAȚI ORDINAR….

  1. Cristina, ai dreptate ca noi sintem vinovatii pentru ce ni se intimpla.Meritam consecintele.
   Dar de ce vorbesti la pers. a II-a , adica numai ,, voi” sinteti prostii, etc? Tu te-ai luptat de una singura in tot acest timp? Sau nu faci parte din acest popor? Iertare pentru aceasta nedumerire.Nu trebuie sa – mi raspunzi.

  2. Eu cred că cei care sunt dușmani ai poporului român nu sunt români și atunci se pot duce unde vor ei, dau pot rămâne, dar macar sa nu-si spună romani dacă nu simt românește și vorbesc împotriva fraților lor.

  3. Frate ai gândit cu mintea mea sau ce , ce ai scris este că și cum eu am gândit, sunt întru totul de acord cu tine

  1. Stimata doamna Cristina tot în duhul ortodoxiei o sa comentez și eu la comentariul dvstra : Îmi pare rau de ideile greșite pe care le aveți dar să știți că țara aceasta de vreo 30 de ani nu mai este condusă de români ci de persoane cu interese străine ,aceștia au făcut și datoriile noastre externe ,aceștia au trimis la munca in afara câteva milioane de români și alte rele la adresa poporului român pe care le știți și dvs ,așa că nu aveți dreptate .

 2. Mai cititi oleaca de istorie ca sa intelegeti mai bine care-i treaba cu “dansii”, care au fost pe aici cu mult inainte sa fi aparut khazarii!
  Satul Cornesti (sic!) se numea initial “Preotii lui Satan”, iar apoi s-a numit Jadani si acolo este o cetate antica uriasa, din vremea Troiei, construita de asa-numitii jidovi!
  Prima atestare documentară a satului datează din 1332. În 1334 el este menționat sub numele de Sacerdos de Sadan. Până în anul 1964 s-a numit Jadani sau Jădani.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Corne%C8%99ti,_Timi%C8%99
  Puternica cetate ce putea rivaliza cu Roma sau Babilonul si se inalta langa Timisoara
  https://www.opiniatimisoarei.ro/puternica-cetate-ce-putea-rivaliza-cu-roma-sau-babilonul-si-se-inalta-langa-timisoara-dezvaluie-noi-secrete-ce-comori-au-gasit-arheologii-foto/28/09/2017

 3. Cristina,
  Vina o purtăm TOȚI cei care au validat jaful ăsta, dar și Alexandru are dreptate: uită-te la cei care ne-au CONDUS…mulți sunt jidani care și-au schimbat numele ca să sune românește…iar românii, înșelați, au crezut că trebuie să se supună din moment ce unul de-al lor (FALS!) le spune UNA la arătare, ALTA în ascuns!
  Românii nu i-au ales că să ne facă praf, s-au luat după spusele lor mincinoase și, odată votați, au făcut dimpotrivă!

  Problema este că românii nu se mai trezesc!!!
  Adică, vezi pustiul dimprejurul tău și nu ești afectat?
  Spitalele, căminele de bătrâni, de copii, stațiunile balneare SUNT PRAF!
  De ce nu se găsesc bani pentru refacerea sau întreținerea lor?
  De ce mai sunt plătite partidele cu bani de buget de parcă ACUM sunt în curs de formare, ca la început de 90?
  Oamenii sunt ORBI sau MANIPULAȚI ORDINAR….

  1. Doamna Cristina, va spun de la inceput ca nu sunt de acord cu dvs. Si eu am sentimentul meu de vina, din constiinta, ca as fi putut si as putea sa fac mai mult in lupta impotriva raului. Sunt totusi membru Noua Dreapta si macar incerc sa ma opun, alaturi de camarazii mei din ND si din alte asociatii nationaliste, tavalugului pornit pe baza unui plan vechi de sute de ani…cam de cand jidanii au pus ochii pe tara asta (intrebati-l si pe domnul Mihai Eminescu, sigur il stiti, ce parere are despre asta). Nu ne este dat sa cunoastem intru totul judecatile lui Dumnezeu. La a doua editie a Comemorarii Martirilor din temnitele comuniste (14 mai 2019), ma gandeam, in timpul ceremoniei, daca vom fi capabili sa rezistam intru credinta asa ca inaintasii nostri marturisitori. Si la vorbele profetice ale lui Valeriu Gafencu, care stia ca vor veni vremuri mai cumplite decat cele pe care le traiau ei atunci, in care inselaciunea diavolului va fi mai mare, in conditiile in care fibra neamului va fi fost slabita. Nu stim ce va fi, daca si cum vom rezista. Intre timp sunt inca români care cauta sa imbine ortodoxia cu ortopraxia (si preoti printre ei, cam putini intr-adevar, dar bine ca sunt). Nu stim daca, cum si cati vom fi in picioare pana la sfarsitul nostru si poate al vremurilor. In orice caz, aceasta autoflagelare, mergand pana la un autodesgust pagubos, aceasta obsesie de a pune tot raul numai pe seama pacatelor proprii (vorba “de, asa-i românul, ce sa-i faci” ma calca pe nervi), este cel putin neproductiva. Si pot sa spun cu siguranta in interesul dusmanilor neamului nostru. “Raul trebuie sa se produca”, spune Simone Weil in cutremuratoarea ei carte “Harul si greutatea”. Un Parinte nationalist ne spunea ca, in decursul unei exorcizari, un demon iesit din om li s-a adresat preotilor de-acolo spunandu-le ca toti demonii sunt pe pamant, Hristos le-a dat voie. Dar ne-a mai spus si ca sufletele oamenilor (cu credinta, cred eu) vor fi intarite prin harul lui Dumnezeu pentru a nu pieri pe cale. Concluzia e ca vrem-nu-vrem exista un Rau exterior, cu o determinare ingrozitoare, care doreste efectiv dezintegrarea tarii si disparitia neamului românesc. Care lucreaza preponderent prin “fii Tatalui minciunii” cum i-a numit Hristos, jidanii adica. Secondati de ceilalti alogeni. Cercul vicios mi se pare mie este ca acest Rau ne este dat pentru a lupta pentru mantuire, in conditiile in care, repet, si din considerente obiective (generatia secerata in temnitele comuniste nu va putea fi inlocuita niciodata), fibra neamului e mult slabita. Dar tocmai pentru asta consider ca trebuie sa incetam cu autoflagelarea si sa incercam sa vedem partea buna a lucrurilor: suntem asa de slabi, incomparabil mai slabi ca legionarii al caror spirit vrem sa-l pastram totusi…si avem de infruntat un rau asa de mare; e clar ca orice efort de lupta si impotrivire, oricat de mic, are sanse sa aiba aceeasi valoare in ochii lui Dumnezeu ca lupta eroica a unui partizan anti-bolsevic din anii ’45-64′. Sa incetam deci a ne tot turna pamant pe noi – ingropati total n-o sa putem face chiar nimic. Luptam cum putem, inclusiv cu noi insine, ne rugam la Dumnezeu si nu pierdem din ochi dusmanul principal – jidanul. Doamne-ajuta!

 4. Totul vine dela părăsirea credinței strămoșești.Dacă Dumnezeu nu mai ocrotește neamul acesta este pt.păcatele noastre si e vorba de păcate grele.L-am vândut pe Hristos pt.nimic iar acum suntem vânduți și noi.,,Dacă sarea-si pierde gustul ce se va întâmpla cu ea ? Va fii călcată în picioare !”

 5. Încă odată îi răspund stimabilei Cristina , măcelul la care a fost supus acest popor de 30 de ani nu putea fi oprit de nimeni și de nimic ,adică cei ce ne-au hotărât această soarta în ’89 sunt prea puternici că sa le poată sta cineva împotriva iar soluții omenești împotriva lor nu exista cum spunea un vestit părinte duhovnicesc . Asa că nu vom mai da vina pe acest biet popor ,că nu e vinovat cu nimic în mod direct ( în mod indirect cu repercusiuni ar fi cele aprox 20 de milioane de avorturi ) dar daca vorbim de acțiuni directe ,gen că suntem hoți ,leneși ,etc astea sunt minciuni inoculate de multa vreme de mass-media jidaneasca .Singura responsabilitate a acestui neam este că suntem prea toleranți cu străinii și naivi în același timp .Deci am fost terenul perfect pentru o cotropire și colonizare .APROPO ,MAI STIE CINEVA DE ACEL PLAN DE ÎNCETĂȚENIRE A UN MILION DE EVREI IN ROMANIA ,FARA STIREA SI ACORDUL POPORULUI ROMÂN ?

  1. duduia Cristina,matale ce soi de neam esti?ca româncă se pare ca ești numai cu numele….sau ești cu treburi?

 6. Hristos n-a fost inteles.de evrei deoarece n-a fost suficient de activ politic. Nu i-a eliberat de romani si alte lucruri care le asteptau de la El, un regat vizibil, ceva palpabil. In fata Domnului nimeni nu castiga in cele din urma daca venim cu vrajmasie.
  Institutul Wiesel nu face nimic decat da din coate sa isi justifice existenta. Cu o bucata de parc nu pot face nimic decat un mausoleu ceva, spatiile verzi sunt clasate ca spatii verzi indiferent daca sunt proprietate privata sau nu.
  Nimeni in Romania nu ne-a fortat sa facem avorturi si alte lucruri urate de Dumnezeu. La noi n-a fost chiar China sau Coreea de Nord. Daca nu ne merge bine este poate ca ne-am plans prea mult de mila (vezi si evreii ca au facut la fel) si nu am respectat pe Domnul. Acum noi ne impartasim cu Sangele Lui, nu evreii. Dar nu ne comportam ca atare.
  Toti suntem oameni si doar atar in fata lui Dumnezeu. Unde ducem Sangele Domnului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button