X

Datele a 5 milioane de români au fost scoase la vânzare pe un forum de hacking

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În urmă cu câteva zile, datele personale a aproximativ 5.1 milioane de români au fost scoase la vânzare pe un forum de hacking. Acestea includ CNP-uri, adrese de reședință, adrese de e-mail, numere de telefon, istoric angajare, istoric medical și chiar și informații financiare.

Momentan, sursa acestui leak nu este cunoscută și nu se știe cu certitudine nici dacă hacker-ul are într-adevăr informațiile. Licitația pentru întreaga baza de date pornește de la 15.000 dolari, însă hacker-ul e dispus să vândă și loturi mai mici de informații, „comanda” minimă fiind de 100 dolari.

Astfel de informații sunt utilizate de regulă pentru atacuri phishing, așa că ar fi recomandat să aveți foarte mare atenție în următoarea perioadă atunci când cineva vă contactează prin e-mail sau telefon și vă solicită diverse informații.

Persoanele rău intenționate caută să obțină foloase financiare printr-o combinație social engineering, malware și ransomware, iar de cele mai multe ori vectorul de atac este deghizat într-un mesaj provenit de la o companie legitimă.

De exemplu, s-ar putea ca cineva să vă solicite actual de identitate, o înregistrare video pentru validare a identității sau să acordați permisiuni la diverse sisteme și platforme informatice cu scopul de a rezolva o problemă urgentă.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button