X

Astăzi, orele 12 – PROTEST autorizat împotriva papei și ecumenismului, la baza Dealului Patriarhiei

Scrisoare deschisă a diasporei ortodoxe către ierarhia BOR: Sărutarea mâinii papei reprezintă sărutarea ghearei Antihristului!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Image result for papa romania boicot
SÂMBĂTĂ, 25 MAI, ORELE 12:00 – 17:00, LA BAZA DEALULUI PATRIARHIEI.

Când papa a fost în vizită în Georgia mii de ortodocși au protestat în stradă. Acum, când se apropie vizita marelui ereziarh la noi, ca de obicei, românii sunt dezbinați și imobili…

DACĂ ACUM, LA UN PROTEST AUTORIZAT NU VENIȚI, VEȚI AVEA CURAJUL SĂ VĂ ARĂTAȚI OPOZIȚIA ÎN CHIAR ZILELE CÂND ERETICUL PAPĂ VA FI AICI? SAU ORTODOCȘII ROMÂNI AU MURIT? VEȚI ASISTA IMPASIBILI CÂND PATRIARHUL ÎL VA PRIMI CA PE UN IERARH CU SUCCESIUNE APOSTOLICĂ???

Notă: 

Inițial s-a vrut un protest și pe 18 mai, însă din cauza faptului că autorizația a fost obținută pe 17 mai, nu a fost timp de răspândire a informației. Protestul va fi pe 25

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

57 comentarii

  1. În loc de proteste trebuia sa ne rugam unii cu și pentru alții. “unde sunt 3 întruniți în numele meu acolo sunt și eu”.

    1. De rugat, ne rugăm, dar nu la un loc cu ereticii! Pentru ei, da, ne rugăm să-i aducă Hristos la dreapta credință, dar nu ne putem ruga împreună cu ei, deoarece;
      “Caracteristica fundamentala a crestinismului, care consta in surparea zidului despartitor dintre Dumnezeu si oameni (…) e inlaturata in catolicism intr-o noua forma. Sobornicitatea crestina, insasi Biserica, trupul tainic al lui Hristos, e desfacuta din imbratisarea iubirii atotprezente a lui Iisus Hristos si transformata intr-o societate pur laica. (…) Iisus are o comunitate numai cu un anumit punct al spatiului si numai cu o persoana, cu papa in Vatican. (…) Tot ce conteaza [la catolici] e dependenta juridica de o persoana omeneasca. Misticul e transformat in juridic, viata in Biserica devine o preocupare de buna si uniforma orinduiala juridica. Cuvintele religioase nu mai exprima de aceea nici ele misterul unor experiente religioase directe, ci devin termeni juridici si rationalisti, de precizari pozitiviste, pamintesti“.
      Prof.dr. Dumitru Stăniloae

      Referitor la ”acolo unde 3 se întrunesc în numele Meu, acolo sunt și Eu”, vă răspund cu ”Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. ”
      Matei 7-21

      1. Cred că mai întâi ar trebui să se întâlnească conducerea BOR cu conducerea Bisericii Catolice și să rezolve problemele care despart cele două culturi. Abia după revenirea la adevărata credință (pentru că după părerea mea de umil credincios la ambele culturi sunt destule spații goale; fie privind teologia dogmatică, fie privind modul de lucru cu credincioșii și cu ateii )abia atunci ne putem întâlni cu conducătorii creștinilor.

        1. ”după părerea mea de umil credincios la ambele culturi sunt destule spații goale”
          La noi la ortodocşi ce ”spaţii goale” ai identificat ?
          Nu confunda căderile unora în erezie cu învăţătura Bisericii, care rămâne nealterată.

        2. Nu există alte Biserici, decât una!
          Cred întru Una Sfântă, Soborniceasca și Apostoleasca Biserică…
          Restul sunt secte!

          1. Fraților, Rugați-vă neîncetat și Dumnezeu ne va lumina și descoperi totul. Ne va da putere să discernem binele de rău. Nu vă mai panicați, Stăpânul a fost batjocorit, chinuit și omorât, să știți că nici sluga Stăpânului va avea parte de astfel de chinuri. Suntem călători în această viață, moartea trupeasca durează puțin (câteva secunde dar moartea sufletească durează o veșnicie. Rugați-vă cu:Doamne Iisuse Hristoase miluiește-mă! neincetat și Dumnezeu are grijă de noi. El a spus că va fi cu noi până la sfârșitul veacului. Curaj și să știți că Mucenicia ne va mântui sufletele. Amin!

        3. Spațiile goale sunt în mintea și sufletul celor care vor să rămână exact așa; goi de credință, neatinși de cunoașterea profundă a stării de creștin! Altfel, cum să identificăm spații goale într-o ortodoxie unde abundă sfinți martiri, monahi și monahii care și-au trăit viața în și pentru Hristos? Acolo unde avem o comoară teologică lăsată de părintele profesor Dumitru Stăniloae, de părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, Iustin Pârvu, Constantin Galeriu și sute de alți oameni cu har în a descoperi nouă, dragostea Lui Hristos și drumul cel mai drept și neîngrădit către mântuire; Una Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică Ortodoxă!
          Citesc și mă crucesc; ”cele două culturi”? Credința este cultură sau esența vieții omului, fără de care, rătăcește ca un fir de nisip în deșertăciuna zilelor lui?
          ftp://188.138.185.83/Biblioteca/_Colectie_RO/Dumitru_Staniloae_Dogmatica_vol_1/Dogmatica-vol-I-partea-I.pdf

          1. Reziduurile comuniste scot capul.Biserica catolică și cea ortodoxă a fost dușmanul comunismului.Credeam comunismul mort, măcar că ideologie.Bisericile sunt surori și trebuie să se unească.Altfel ne va distruge islamul.Asta se dorește?

          2. Să ne rugăm să ne lumineze Dumnezeu ca să nu cădem în amăgire și înșelare. Diavolul caută să înghită dacă este cu putință și pe cei aleși. Căutați să vă învățați să postiti pentru că vă spun că vor veni zile când un cartof va fi ca o sărbătoare. Post și rugăciune pentru smerenie,lacrimi neîncetat și Dumnezeu va trimite îngerii săi și ne vor ascunde și cu puterea Duhului Sfânt vom fi păziți de duhul antihristul. Amin!

      2. Constat că aveți o cultură teologică, religioasă, cred că și istorică de excepție. Dar vă întreb cum stati cu la capitolul toleranța, iubire, se pare ca schipatati profund. Aceste atribute sunt din cartea sufletului, iar cartea acesta ar trebui să fie bază. Decât să vă concentrati mintea pe ura, dezbinare, și pe alte confesiuni religioase, ce fac ele rău sau bine, mai bine timpul respectiv dedicati-l sufletului dvs, sigur sunteți mai câștigat spiritual. Sa aduceți acuzații omului și oamenilor din prezent, pentru un trecut de la 1054 este primitivism. Da, sunt o catolică, nu sunt cea mai bună, nici nu am cunoștințe așa vaste teologice, ba de nici un fel, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul dat, Toleranța. Eu mă bucur pentru price om, ce isi gaseste trăirea lui de credința, cu smerenie, în orice religie ce îl ridică spiritual. Eu i-am spus părintelui/ calugarului de la manastirea Borsa, ce a trecut de la confesiunea catolică la cea ortodoxă, cunoscut în presă romaneasca, intr-un scurt dialog cu dumnealui ” decat un catolic prost (in sensul de nepracticant, fără trăiri de credinta) mai bine un ortodox bun”. Vă întreb, pentru toți românii plecați în Italia, Spania, Franța….in tari majoritar catolice (chiar dacă la nivel de stat, sunt unele din ele declarate stat laic), de românii aceea nu aveti grija? E păcat să stai printre eretici…..sau nu mai e problemă când vine vorba de bani, chiar dacă provin de la eretici?! Eu vă recomand și vă fac o invitație la toleranță, lasati-l pe Dumnezeu să ne judece, nu vă fie teamă pentru sufletul meu și nici a celorlalți catolici, preocupati-vă de al dumneavoastră.

        1. TOLERANTA,este un cuvant INVENTAT de sorginta diavolilor,adica de oamenii slugi diavolilor,acei oameni sunt oamenii-pamant,oamenii care se tarasc pe pantece ca serpii si se hranesc cu…pamant-masini,telefoane,haine rupte,casoaie mai mari ca scoala din sat,vacante cu alcool si porno…si alte dracisme de pe PAMANT.Ei sunt TOLERANTI si EVOLUATI,eu unul personal ii numesc DRESATI,adica asculta ORBESTE de toate gunoaiele pamantesti si de absolut nimic Sfant.Sa nu credeti ca deasupra mintii dvstra nu mai exista nimic,ca traiti degeaba!Pai ce credeti ca au scris Sfintii ,care au Sfinte Moaste sau cei care s-au Botezat prin botezul muceniciei,asa cum si Hristos si-a varsat Preasfantul Sau Sange pe Cruce,ptr ale noastre pacate?Cititi cartile Sfintilor si o sa vedeti si o sa intelegeti ce inseamna Imparatia Cerurilor,facuta odata cu lumea ,de la inceputurile veacurilor( caci si veacurile,adica timpul a fost creat de acelasi Dumnezeu AtoateCreator)si asa o sa aflati si despre ,,lumea tolerantei” ,adica a stapanitorului veacului acestuia,deci nu al Stapanului ,ci stapanitorului veacului,adica DIAVOLUL cel mincinos si viclean.E mare pierdere de viata si chiar degeaba te-ai nascut,daca stai in ,,toleranta”,adica in magia/secunda/nimicul/schizofrenia lumii pamantesti,asta cu bani si oameni,care nu stiu ca sunt trup si suflet si mai ales habar n-au ca sunt VESNICI.Degeaba te-ai nascut,daca traiesti ca dobitocul,adica doar viata asta toleranta de pe pamant,ca doar dobitoacele au viata doar pe pamant ptr a fi la dispozitia si a sluji OMULUI, creat de Dumnezeu ptr a STAPANI pamantul,apele si cele dintr-ansele.Un om Sfant si f.intelept,luminat de Duhul Sfant numit Vasile cel Mare spune …toate dobitoacele,pasarile,fiarele
          si toate vietuitoarele de pe pamant sunt create de Dumnezeu,avand pantecele,toracele indreptat spre pamant,doar si numai omul este drept,vertical,cu pieptul ridicat,avand capul in varful trupului,pregatit ptr a se inalta la Cer,acolo unde este cu adevarat lacasul vesnic ptr care a fost creat de Dumneszeu….Acelasi Sfant spune clar…Dumnezeu este viata,iar daca te indepartezi de El ,tu singur te indrepti spre opusul vietii,adica moartea…..omul fara Dumnezeu este ca un vierme ce se scalda in puroiul sau….cititi Hexaimeromul Sf Vasile cel Mare si ve-ti afla macar despre creatia lui Dumnezeu,cea vazuta.Credinta Ortodocsa este pastrata asa cum insusi Dumnezeu porunceste…sa nu luati sau sa puneti nici o cirta de la lege…sau ….Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă,……sau…. Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greşi într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat faţă de toate poruncile…….sau….Şi eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărţi: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta;Iar de va scoate cineva din cuvintele cărţii acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieţii şi din cetatea sfântă şi de la cele scrise în cartea aceasta…..BIBLIA sau Sf Scriptura….Vedeti ce PORUNCESTE Dumnezeu ,sa faci TOATE poruncile ,adica nu pe care le vrei,poti sau ai tu timp.A face/pastra/a nu mai adauga si nici lua nici o litera de la lege se numeste ORTODOCSIE si nu este o religie,cultura sau alte prostii de la oameni smintiti ,ci este insasi din intelepciunea lui Dumnezeu data omului ,atata cat poate omul sa priceapa si sa fie spre indreptarea,conduita si mantuirea omului,adica e o vietuire,un mod de viata ptr om pe pamant ptr a se putea mantui si a se putea primi in Imparatia Domnului,facuta doar si numai ptr oamenii virtuosi si credinciosi.Iertati-ma si sa va dea Domnul Iisus Hristos Izvorul Vietii si al Luminii ,lumina in minte si suflet sa veniti prin Botezul Ortodocs,singurul Botez a lui Hristos,in Unica Biserica a lui Dumnezeu,Biserica Ortodocsa de Rasarit,fiindca exista doar…un Domn,un Botez si o credinta…toate sunt in Biserica Ortodocsa si nicaieri altundeva.Cat despre oamenii dupa bani si averi ca cei din occident,nu-i luati ca si exemple,aia nu sunt Ortodocsi,aia s-au lepadat de Botezul Ortodocs si daca nu revin la Biserica cea Sfanta prin pocainta ,le va fi si mai mare osanda lor,fiindca au cunoscut credinta dreapta dar s-au lepadat de ea ptr …pamant,adica ptr dracisme.

          1. “Dacă aţi fi înţeles ce înseamnă: Milă vreau şi nu jertfe” (Mt 12,7).
            Există o milostivire pământească şi una cerească, o milostivire umană şi una divină. Care este milostivirea umană? Aceea care se îndreaptă ca să privească lipsurile celor săraci. Care este în schimb milostivirea divină? Fără îndoială, aceea care îţi acordă iertarea păcatelor. Pe acest pământ lui Dumnezeu îi este foame şi sete în persoana tuturor săracilor. Când unui sărac îi este foame, lui Cristos îi este foame. Aşadar, nu dispreţui lipsurile săracilor, dacă vrei să speri cu siguranţă iertarea păcatelor.

        2. Petru,
          Si daca ai grija de saraci …si amesteci Adevarul cu minciuna (Ortodoxia cu papismul) cam unde crezi ca ajungi?
          Daca a fi inteles si tu aceasta diferenta…nu iti mai ascundeai nestiinta in numele saracilor…prrin citate din Sfanta Scriptura.
          Dumnezeu este si mila…dar in acelasi timp si Adevar.
          Nu poti sa vorbesti de Dumnezeu…atata timp cat nu poti sa faci diferenta intre Adevar si inselatorie.
          “Catolicismul” este una dintre cele mai fine curse ale vrasmasului pt cei care nu sunt interesati de persoana lui Dumnezeu..ci se rezuma doar la niste citate.
          Nu ai cum sa iti doresti Adevarul…si sa starui in eres.

    2. Esti sigur ca intrunirea ecumenica va fi in Numele Domnului???
      Sfintii parinti spun ca e lucrare diavoleasca

      1. Adevărat, frate creștin!
        Iar preoții care știu acest adevăr și-l ascund credincioșilor, sunt ca aceia despre care Sfintele Scripturi spun ; „Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi. ”

  2. Hristos a Înviat Frați Români!
    Dacă mai Marii Duhovnici ai Neamului Nostru Românesc ultimii fiind arhim.Iustin Pârvu de la Sf. Măn.Petru Vodă și episcopul Iustinian Chira ep.Maramureșului au spus Tare,răspicat și cât se poate de înțeles orice minte cât de îngustă am avea-o ori și care,că papa este eretic.
    Atunci mai stăm pe gânduri să ne între acest vârcolac în țară, în grădina Maicii Domnului?
    Să știți că Dumnezeu această faptă a nepăsării tuturor,,ortodocșilor”ce zicem că suntem nu va rămâne ne pedepsită.
    Și mai mult de cât atât înnsăși Dumnezeu ne spune :
    ,,Credință fără fapte este moartă”.
    O să facem oare ca și la Referendumul pentru apărarea familiei creștine de anul trecut când o țară majoritar ortodoxă ,,creștinii ortodocși” din România și cei din afara țării l-au răstignit pe Dumnezeu a doua oară?
    Fraților dacă nu trecem la fapte mai bine nu ne-am fi născut.
    De ce nu vrem să luăm model de la Înaintașii Nostri care au fost mereu pe baricade,datorită lor toată Europa nu s-a păgânizat.
    Vin cu o întrebare .
    Oare să-l răstignească în data25 mai anul acesta creștinii ortodocși din România pe Dumnezeu a treia oară?
    Unde sunt comentariile și sfaturilecelor ce dau aproape întodeauna acestui portal n-are atenție .
    Vă rog treziț-ii,D-le redactor.
    Îmi cer scuze dacă v-am jignit pe ori și care,dar sevede clar că a ajuns cuțtul la măduva din oasele românilor.
    ,,Nădăjduim în Dumnezeu vă vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât!”
    Petru Rareș

  3. Catolicii, împreună cu Papa trebuie să revină la Ortodoxie. Doar așa se poate realiza unitatea Bisericii lui Hristos. Rugăciunile împreună cu ereticii sunt condamnate de Sfinții Părinți ai Bisericii Ortodoxe.

  4. Mergem , cu voia Domnului!
    Cum ne organizam?
    “…intelegeti neamuri si va plecati caci cu noi este Dumnezeu!”

  5. DISTRIBUITI :
    Protest autorizat impotriva ecumenismului, pseudo-sinodului din Creta si venirii papei – ereticul in Romania.
    Sambata, 25 mai 2019, Bucuresti, intre orele 13.00 -16.00, in Parcul Unirii, vizavi de Patriarhia Romana.
    LUPTATI PENTRU CREDINTA STRAMOSEASCA!
    LUPTATI PENTRU ADEVAR!
    MARTURISITI DREAPTA CREDINTA – ORTODOXIA !
    RIDICA-TE, GHEORGHE, RIDICA-TE , IOANE !
    SA NE APARAM CREDINTA STRAMOSEASCA !
    Persoana de contact: Iustina, tel 0747359025 – pentru participantii din Neamt la protest.
    Va rugam sa anuntati din timp.
    Cu Doamne, ajuta!

    1. Dacă papa ar vinde tot aurul, nar mai fi foame în globul pământesc, mi-e scirba de papa, iubesc ortodoxia, am fost și voi fi ortodoxă de stil vechi!

  6. Trebuie ceruta biblia Getodaca papei , o tine ascunsa in vatican , este a noastra si trebuie sa ne o dea.

    1. Stimata d.na esti PENIBILA!Cata incultura exista pe lumea asta!De unde ai mai citit asemenea aberatii! Nu am vrut sa scriu exact ce simt despre d.ta pt ca nu vad rostul! Biblia este a noasra a tuturor crestinilor!Si aia vreti sa o falsificati?

    1. Ce-ti pasa de numar?? Pot veni oricati. Cel mult organizatorul va primi, poate, un avertisment din partea Jandarmeriei ca nu va fi estimat corect numarul de participanti.

  7. cred ca o sa vin si eu in parcul Unirii, sper sa nimeresc aleea betonata; bine ar fi sa fie un loc vizibil.

  8. Cred ca e ultima sansa de trezire a romanilor dupa cea de la Referendum.Ori luptam pentru credinta noastra,ori ni-o vom pierde aproape de tot(sau aproape toti).”idica-te Gheorghe,ridica-te Ioane!”

  9. Adevarata credință este Ortodoxia. Nu exista spatii goale in ortodoxie, ci in celelalte false credinte.

  10. Să ne rugam Sfântului Ierarh Spiridon să facă o minune. Cine poate să țină si cateva zile de post negru până la venirea Papei.

  11. Ce nu imi place este ca nu vom protesta in strada, ci pe trotuar circulatia nu va fi blocata si tot asa…Daca asta inseamna autorizare de protest atunci eu as numi-o intalnirea de la coltul strati. Cand e vorba de apararea credintei si a ideologiei ortodoxe crestine nu putem sa acceptam sa protestam intr-un colt! Toata tara trebuie sa vada, sa ia parte la acest protest sa il inlaturam pe un prezent si viitor antihrist! Acum pe retelele de socializare ar trebui distribuit in mii de locuri dar pentru asta e necesar ca noi toti sa ne solidarizam si sa facem un mic efort! Hai in strada sa zicem Nu acestul eretic!

    1. S-a obtinut foarte greu aceasta autorizatie. Numai organizatorii stiu. E bine si asa. Initial s-a cerut langa Patriarhie. Nu au vrut sa dea si nici nu au respectat orarul cerul initial. Slava Lui Dumnezeu pentru toate1 Cum spunea si Parintele Arsenie Papacioc, a venit timpul ca Ortodoxia sa fie aparata cu sabia. Macar de-am marturisi si ne-am aduna sa nu creada ca ne-am prostit de tot.

      1. Puscasu Adrian says: Toți care poartă numele Bacoșcă se trag din satul Săbăoani jud.Neamț.În anul 1646 exista un anume Bako ( din ungurește tradus = călăul) după patru generații trăiau 8 familii cu numele Bakocika care s ar traduce călăul cel bătrân

  12. Hristos a înviat din morți! Dar oare noi suntem vii?…. Îmi poate spune cineva de ce acest protest este aprobat pentru 50 de persoane?

  13. Loredana,
    Dumnezeu nu se rezuma la cuvinte..ci isi face prezenta atunci cand cineva Il doreste asa cum este El ….si s-a descoperit intregii omeniri.
    Tocmai asta este problema..ca odata ce isi face prezenta Dumnezeu in viata ta…nu mai poti fi tolerant cu un lucru care de desparte de El.
    Toleranta fara discernamant duce la prostie. Este un cuvant dur, dar asa este!
    Tolereaza pe cineva care incearca sa-ti spuna ca parintii tai care ti-au dat viata, langa care ai stat o viata intreaga, sunt altfel decat tu ii cunosti…altfel decat sau facut ei cunoscuti tie , prin dragostea si jertfa lor fata de tine…murdarind imaginea lor.
    Ce faci in cazul asta…cand tu sti bine care este adevarul.. si ai vazut si simtit dragostea lor, tolerezi acest lucru? .poti sa ca o spui ca o iubesti pe pers. care face lucrul asta?
    Sau cu sotul, sau cu sotia care esti cununat…sa-ti spuna ca de fapt copilul care il aveti ..este in alt fel decat la-ti conceput voi…si sa incerce sa spuna minciuna asta la toata lumea. Ce faci tu in cazul asta il iubesti..il tolerezi? ..sau ii spui ca este complet pe langa adevar?
    Fara sa dai cu parul… ii spui macar lucrul asta?..ca este inatmisibil sa spuna asta?!
    Iar daca nu faci lucrul asta..din moment ce sti adevarul …inseamna ca te afli in prostie.
    Acest lucru pe care am incercat sa-l descriu mai sus, s-a intamplat in anul 1054..ca cei din apus, actualii papistasi(catolici) , au incercat sa il arate pe Dumnezeu a fi un altfel de Dumnezeu decat cel care descoperit noua in carne si oase.
    Am spus asta ca sa intelegi ca adevarul istoric care s-a produs in anul 1054, marea schisma..nu poti sa il separi , de dragul unei false iubiri , care dupa cum am putut, am explicat ca duce la prostie.
    Daca intr-adevar iubesti persoana respectiva care este in ratacire si a ajuns sa spuna astfel de lucruri…ii arati greseala…nu ii tolerezi prostia..aducand ca argument ‘iubirea’….ca te faci una cu el.
    Il tolerezi prin ai spune adevarul…cu nadejdea ca va intelege..asta demonstreaza adevarata iubire.
    Ai renuntat la Adevar..ai pierdut iubirea. Ai renuntat la iubire, ai piredut Adevarul.
    Iubirea se manifesta prin Adevar..nu pot fi separate una de alta.
    Cantareste putin lucrurile..si ai sa-ti dai seama despre “harul care iti este dat”…..
    Harul nu il asociem cu neputintele noastre, cu lucruri firesti… pe care le-a lasat Dumnezeu la toate neamurile. Harul lui Dumnezeu nu te lasa sa faci confuzie intre Adevar si erazie(blasfemie) …sau sa ” iubesti” minciuna.
    Harul lui Dumnezeu te scoala din morti…nu te adoarme in melancolie sau lucruri asemanatoare.

    Pana nu vei intelege ca intre ortodoxie si catolicism este un zid de netrecut…dogmele.. pe care Dumnezeu le-a stabilit prin sfintii parintiIti ..nu vei intelege nimic.
    Dogmele pt cel ce isi doreste Imparatia Cerurilor…sunt ca aerul care il respira.
    Dogmele nu pot fi inlaturate cu niciun chip…nici macar pt iubire.

    Iti doresc tot binele.

  14. Am citit toate comentariile din curiozitate. Mai toti, cei care faceti parte din Biserica Ortodoxă, afirmati ca Biserica Ortodoxă e cea adevărată, ca e cea lăsată de Cristos. Dar nu am văzut nici un argument care sa ma convinga ca e așa. Amândouă Biserici au același întemeietor, Cristos. Amândouă au aceiași tradiție. Nu vad unde e problema. A, ca Biserica Catolică il are pe Papa, pai pana la schismă, cand era o singură biserică, toți il recunoșteau pe Papa. Si era biserica aia de la început. Logic vorbind, cine s-a rupt de la “dreapta credinta”? Eu cred obosim încercând să demonstrăm că suntem cei mai tari, riscând să facem binele la care ne chiamă Isus. Si mai sunt sigur de un lucru: biletul nostru de intrare în Împărăția lui Dumnezeu nu va fi acela de apartenență la Dreapta Biserica ci va fi suma actelor noastre de iubire fata de celălalt, indiferent de ce religie sau neam e. Caci bine a spus cineva mai sus, “Nu toți aceia care spun Doamne, Doamne vor intra în împărăția lui Dumnezeu”…mai trebuie sa si iubim.

  15. Bine că ortodocșii când merg în țările catolice din Occident primesc biserici catolice ca să își poată oficia liturghiile. Atunci nu mai sunt eretici, nu?

    1. Românii au rolul să-i convertească la Ortodoxie, dar se întâmplă uneori invers, datorită căsătoriilor mixte, rugăciunilor în comun și altor evenimente ecumeniste.

    2. Nu e de laudă pt ortodocși că se duc și primesc “biserici catolice” (de fapt, mai mult spații anexă) pt slujbe. Această chestiune nu schimbă faptul că sărmanii papistași se află în erezie… Domnul să-i lumineze! (Au acum lângă ei drept-slăvitori de care se pot alipi lepădând rătăcirile lor!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button