X

Incendiu și pe Muntele Templului din Ierusalim, în același timp cu cel de la Notre Dame din Paris

Photo: wikipedia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În timp ce un incendiu masiv a izbucnit la Catedrala Notre Dame din Paris, un alt incendiu avea loc pe Muntele Templului din Ierusalim – un loc sfânt pentru creștini, evrei și musulmani. 

Focul a avut loc lângă Staulele lui Solomon, cunoscut și sub numele de Sala de rugăciune din Marwani, la colțul în care se întâlnesc zidurile sudice și estice, în apropierea scărilor către Moscheea Al-Aqsa, scrie Jerusalem Post.

“Focul a izbucnit în camera de gardă din fața acoperișului Sălii de rugăciune Marwani”, afirmă Agenția de știri palestiniană Wafa și Agenția Info.

Focul a fost stins rapid, fără a fi raportate răniri sau pagube interioare. “Biroul de incendiu al Waqf-ului islamic a tratat problema cu succes”.

Cauza incendiului nu a fost încă determinată, deși șeicul Azzam al-Khatib, directorul general al Waqf din Ierusalim și al Departamentului Afacerilor Moscheei Al-Aqsa a spus că ar fi putut fi pornit de copii care au fost văzuți jucând în zonă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

 1. Voi ati vazut asta: https://www.youtube.com/watch?v=cvf-YB09B7g ?
  Un video satanic din 2012, in care prabusirea turnului unei cladiri ce pare o biserica seamana cu prabusirea turlei Notre Dame.
  Filmul complet, foarte-foarte greu de urmarit, este aici – https://www.youtube.com/watch?v=6n_xCI-peq0
  La 3:04 apare si bombardarea si prabusirea cupolei unei moschei. Care seamana cu asta: https://nation.com.pk/16-Apr-2019/al-aqsa-mosque-catches-fire-at-jerusalem

 2. Alta “coincidenta”, atentatul de la Boston a avut loc pe 15 aprilie 2013, deci cu 6 ani in urma de la data incendiului, iar atacul de la Christchurch pe 15 martie, deci cu o luna in urma.

 3. Acum cateva saptamani un articol al unui adept al conspirationismului avertiza asupra lunii aprilie 2019, spunand ca statistic ceva va trebui sa se intample groaznic in aceasta prima jumatate de luna aprilie deoarece acum aveau (si au) loc ritualuri sataniste si jertfe aduse lui baal. Pai s-a cam intamplat, este?

  1. Au fost doar pagube materiale, dupa mine ceva groaznic ar fi insemnat evenimente cu victime umane, multe … ceva de felul WTC sau Colectiv. Nu se pot pune in balanta niste pietre sau lemne care au ars cu oameni care au murit violent.

   1. La Al Aqsa conteaza foarte mult pagubele materiale, fiindca ei asta vor, sa darame moschea si sa isi faca fix acolo templul.

 4. „La aşa ceva s-au închinat Europenii ca unui dumnezeu, la îndemnul Evreilor şi-al tatălui lor, diavolului. După mintea acestor noi închinători la idoli, nu-i nimic dacă cineva ucide un om sau un milion de oameni, însă dacă cineva ar sparge o statuie de marmură, lucrare a culturii Europene, e rău. Sau dacă cineva porneşte un război, şi în război ard sate şi oraşe, şi se înfometează oameni, ori sânt trecute prin foc şi sabie popoare întregi, aceasta nu înseamnă nimic, dar cine dă foc unui tablou vechi ori distruge o bibliotecă de milioane de cărţi ce-l tăgăduiesc pe Dumnezeu e un sălbatic, e un adevărat ateu, căci a lovit în singurul dumnezeu al nebunilor albi nesăţioşi, în zeiţa culturii.” (Prin fereastra temniței, pag. 178)”

  Aceste lucruri le spunea Sfantul Nicolae Velimirovici in anii 50.

 5. Eu zic că francezii ar trebui să ceară despăgubiri de la suedezi.

  Ca să fiu mai limpede, confrații de necredință ai francezilor își bat joc de Hristos la modul cel mai drăcesc posibil iar francezii o iau original în freză cu catedrala Notre Dame.

  Uitați aici unde duce beția libertății de gândire și a libertății în afara Lui Hristos, în general.

  Eu l-am prins binișor de mult în viață pe bunicul meu când eram copil.
  Dacă ar fi adus astăzi aici sigur ar zice că omenirea este un sanatoriu de nebuni.

  Biserica” Suediei creează o versiune LGBTQ a Bibliei pentru copii, în care îl identifică pe Iisus ca fiind ”queer”

  https://www1.cbn.com/cbnnews/us/2019/april/the-swedish-church-creates-lgbtq-view-of-the-bible-for-children-identifies-jesus-as-queer

  Gânditorii liberi apuseni preferă să identifice ca și cauze ale incendierii catedralei Notre Dame orice scenariu posibil pământesc. Dacă le-ai spus ceva de Hristos ți-ai dat foc la valiză.

  Disconfortul de conștiință este cea mai mare pedeapsă pe care o percep acești umanoizi.

 6. Perfectă dreptate frate Filip .
  Dacă Dumnezeu și Maica Maica Domnului pentru o problemă majoră(duhovnicească) ne-ar binecuvânta ar fi cu putință o întâlnire?

  1. cine este “Maica Domnului pentru o problema majora” ?
   esti sectant sau pur si simplu nu stii sa te exprimi in scris ?

 7. Jidanii au pus foc , se grabesc ca sa-si reconstruiasca Templu, ei au regizat incendiu in asa fel incat sa credem ca a fost o coincidență sau poate in nebunia lor sa credem ca a fost o “pedeapsa divina ” contra tuturor celorlalte credinte in fata de cea iudaica !

  Un alt argument ca jidanii au pus focul si nu musulmanii , este si faptul ca ,
  Thirteenth Century Palestinian mosque ‘converted to nightclub’ in Israel !
  Moscheea palestiniană a secolului al treisprezecelea “transformată în club de noapte” în Israel

  https://www.alaraby.co.uk/english/News/2019/4/14/Thirteenth-Century-Palestinian-mosque-converted-to-nightclub-in-Israel?fbclid=IwAR1ZBocapEq72L-HeIMx25dl2wY7bTS9ohnigwYVgRCIasOlxYM1oUPAdGs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE