X

Video: NOTRE DAME in FLACARI

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Incendiul a izbucnit la ora 19, după terminarea programului de vizită. 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

31 comentarii

 1. Papa și băieții lui s-au hotărât să vină și să pângărească ortodoxia în România. Sau mai bine zis ce a mai rămas din ea. Urmăriți până la sfârșitul anului acestea două planuri:
  1. Ce vor păți românii pentru faptul că nu s-au solidarizat in bloc împotriva venirii papei, precum poporul din Ninive atunci când prorocul Iona i-a anunțat că vor fi ștersi de pe fața pământului.
  2. Cum vor arăta acest gen de evenimente precum Notre Damme în întreaga Europă lepădată de Hristos tot din motivul că papa nu a fost mulțumit să rămână în erezia lui și și-a dorit să vină să urineze și pe-aici.

  Stay close.

 2. „La aşa ceva s-au închinat Europenii ca unui dumnezeu, la îndemnul Evreilor şi-al tatălui lor, diavolului. După mintea acestor noi închinători la idoli, nu-i nimic dacă cineva ucide un om sau un milion de oameni, însă dacă cineva ar sparge o statuie de marmură, lucrare a culturii Europene, e rău. Sau dacă cineva porneşte un război, şi în război ard sate şi oraşe, şi se înfometează oameni, ori sânt trecute prin foc şi sabie popoare întregi, aceasta nu înseamnă nimic, dar cine dă foc unui tablou vechi ori distruge o bibliotecă de milioane de cărţi ce-l tăgăduiesc pe Dumnezeu e un sălbatic, e un adevărat ateu, căci a lovit în singurul dumnezeu al nebunilor albi nesăţioşi, în zeiţa culturii.” (Prin fereastra temniței, pag. 178)”

  Aceste lucruri le spunea Sfantul Nicolae Velimirovici in anii 50.

  Oare când ne vom învăța minte?

 3. De ziua mondială a artei, de ziua nașterii marelui patron Leonardo da Vinci, de ziua scufundării Titanicului, în ziua morții lui Abraham Lincoln…arde Catedrala Notre Dame din Paris. Se fac cenușă 8 secole de istorie. Un loc în care în secolul al XIV-lea se definitivează construcția, un loc care a fost prădat în timpul Revoluției Franceze, o bijuterie în care a fost încoronat Napoleon Bonaparte, o catedrală care a supraviețuit celor două conflagrații mondiale sângeroase, tendințelor de distrugere ale naziștilor. Ar plânge și Victor Hugo cu tot cu acel cocoșat de la catedrală, despre care citeam în copilărie.

  1. Leonardo da Vinci un inițiat iluminat care și-a adus contribuția importantă la renașterea păgânismului în Europa occidentală. Restul niște coincidențe: Titanicul a fost scufundat, iar Abraham Lincoln a fost asasinat.
   Se fac cenușă câteva secole de istorie iluminată, în care, Napoleon Bonaparte, a fost și el un personaj însemnat …

 4. se incearca (a cata oara in istoria recenta?)..atacul la simboluri (daramarea Bastiliei in 1789,gen) . “cineva” a incendiat un simbol (Notre Dame) sa arunce vina pe vestele galbene..

  1. Kosk “istoria recenta?)..atacul la simboluri (daramarea Bastiliei in 1789,gen) . „cineva” a incendiat un simbol (Notre Dame) sa arunce vina pe vestele galbene..”
   Nu are cum.nimeni sa dea vina pe cineva. Procurorul insarcinat cu cazul a spus ca ideea unei incendieri provocate este exclusa, se investigheaza cauzele unui accident si cine este de vina.

 5. În varful turnului care s-a prabusit in flacari se aflau relicve de o importanta suprema.
  Unul din spinii Coroanei lui Iisus a ars aseara….
  Un mare simbol…
  În timpul lucrărilor de restaurare în 1920, s-a găsit în interiorul cocosului de metal, praf si bucatele de oase … neidentificate.
  Cardinalul Verdier, atunci Arhiepiscop de Paris, decide să depuna in interiorul cocosului trei relicve de mare importanță: o relicvă a sfantului Saint-Denis și o relicvă a Sf. Genevieve (protectoarea jandarmilor) – Sfintii Patroni ai orașului Paris – și unul dintre 70 spini din coroana lui Hristos.

  https://www.pariszigzag.fr/histoire-insolite-paris/tresor-girouette-notre-dame?fbclid=IwAR2KDFjp2OSwVvigMd2HtX7LWuN59PtULsTOAKkkq7lvtaha3NReaGq4CT4

 6. @ Vali

  Știu, tu doar ai cules aceasta informație.
  Și ai dat un copy-paste.
  Dar fratele meu, acesta este manelism specific <>.

  Brusc, francezii care se închina la Luvru, Versaiiles și alte tablouri, și-au adus aminte ca exista undeva in negura vremurilor o persoana care a purtat nevoit fiind o coroana de spini.

  Pai bre, francezii sunt atei prin definiție.

  Am la mine in comuna un francez care lucrează la Renault România, foarte bun vorbitor de limba romana și botezat ortodox la dorința lui. Cânta la strana la biserica ecumeniștilor din păcate.

  Este cea mai potrivită persoana care sa vorbească despre poporul lui.

  Atei
  Atei
  Atei

  Niște ipocriți.

  Punct.

  1. Am tradus din link-ul care se afla in mesajul meu de mai sus. Nu am facut copy-paste.
   Ca francezii sau toata populatia lumii a devenit atee sau nu, pt mine este fara importanta.
   Ce ma cutremura este faptul ca a ars, deci a disparut pt totdeauna unul din spinii Coroanei Domnului nostru Iisus Hristos.
   Este cutremurator.
   Pt mine.
   Si eu vad in asta un simbol trist, amar, cutremurator…
   Ardem ce a mai ramas din Cel ce s-a sacrificat pt noi….
   Ardem Mielul

   Mai este un aspect, mult mai putin important, dar conteaza pt mine.
   Ma intristeaza f mult sa vad o capodopera arhitecturala, disparand. Recunosc, imi place frumosul, armonia.
   In ziua de azi, nimeni, absolut nimeni nu mai este capabil sa contruiasca asa ceva.
   Piatra era sculptata la mana.
   Constructorii de catedrale ar fi considerati genii in zilele noastre, unde omul este total incapabil sa mai creeze Arta.
   Azi predomina arta degenerata.
   Azi oamenii nu mai sunt capabili sa Creeze nimic. Doar copie, si atunci prost.
   Arta vitraliilor a disparut.
   Vitraliile nu sunt sticla colorata! Nimeni nu mai stie si nu mai poate face astfel de vitralii.

 7. Am vrut sa spun

  “Acesta este manelism specific creștinismului roz”

  Dar softul site-ului face figuri

 8. “România este alături de poporul francez în aceste momente de grea încercare.”

  Așa se exprima postul de radio Europa FM la știrile de la 6:30 de marți, referindu-se la incendiul catedralei Notre Dame.

  Defecțiunea este generală. Omenirea nu dă semne de însănătoșire.

  Se referă cumva înduioșații la încercări precum arderea unui oraș întreg din Grecia anul trecut?

  Se referă cumva înduiosatii la arderea orașului Paradise din America?

  Se referă cumva înduiosatii la lichefierea pământului în Indonezia și la înghițirea aproape instantanee a cel puțin 5000 de oameni?

  Este cazul să mai continui cu exemplele?

  Dar, frati ai mei ortodocși, acesta este manelism specific “creștinismului roz”.

  Brusc, francezii care se închina la Luvru, Versaiiles și alte tablouri, și-au adus aminte ca exista undeva in negura vremurilor o persoana care a purtat nevoit fiind o coroana de spini.

  Pentru că, spun ei, în turla catedralei Notre Dame se găsea coroana de spini.

  Pai bre, francezii sunt atei prin definiție.
  Am la mine in comuna un francez care lucrează la Renault România, foarte bun vorbitor de limba romana și botezat ortodox la dorința lui. Cânta la strana la biserica ecumeniștilor din păcate.
  Este cea mai potrivită persoana care sa vorbească despre poporul lui.
  Atei
  Atei
  Atei
  Niște ipocriți.
  Punct.

  „La aşa ceva s-au închinat Europenii ca unui dumnezeu, la îndemnul Evreilor şi-al tatălui lor, diavolului. După mintea acestor noi închinători la idoli, nu-i nimic dacă cineva ucide un om sau un milion de oameni, însă dacă cineva ar sparge o statuie de marmură, lucrare a culturii Europene, e rău. Sau dacă cineva porneşte un război, şi în război ard sate şi oraşe, şi se înfometează oameni, ori sânt trecute prin foc şi sabie popoare întregi, aceasta nu înseamnă nimic, dar cine dă foc unui tablou vechi ori distruge o bibliotecă de milioane de cărţi ce-l tăgăduiesc pe Dumnezeu e un sălbatic, e un adevărat ateu, căci a lovit în singurul dumnezeu al nebunilor albi nesăţioşi, în zeiţa culturii.” (Prin fereastra temniței, pag. 178)”

  Aceste lucruri le spunea Sfantul Nicolae Velimirovici in anii 50.

 9. Este ars un simbol al catolicismului apusean, nu numai francez, chiar inainte de Pastile lor, pentru a testa reactia populatiei. Nu cred ca focul a fost intamplator.
  Sau … poate chiar este mânia lui Dumnezeu, pentru toate lepadarile acelui popor.
  Au fost victime umane? Stie cineva? Cred ca acesta este detaliul care face diferenta.
  Satanistilor de obicei le place cu muuuulte victime, care sa moara in teroare (poate si-au setat gresit cronometrul).

 10. 1) Conform BBC news – youtube – incendiul s-a declansat la acoperis, dupa care s-a raspandit foarte rapid la tot tavanul. Exact ca la Colectiv.
  Cand se va dezlega ‘misterul de la Colectiv’ se va dezlega si misterul de la Notre Dame.
  Anchetele desfasurate de-a lungul timpului, au oferit suficiente probe ca la Colectiv a fost o crima cu premeditare, planuita in afara Romaniei, cu scopuri politice clar definite, realizata de servicii secrete: NIMENI NU ARE CURAJUL SA VINA PUBLIC CU DIVEZI, DETALII SI CU IMPLICATII !

  2) Pt revolutionarii francezi de la 1789, Notre Dame reprezenta un simbol al opresiunii poporului de catre monarhie si de catre ‘biserica’.

  3) Notre Dame era un vector de imagine al catolicismului, cu 13 milioane de vizitatori pe an. Intolerabil intr-o Europa seculara.

  4) Sf Genoveva din Paris, ale carei moaste se aflau la Notre Dame este o Sfanta ortodoxa din sec al V lea. Spinul din cununa de spini a Mantuitorului, este furat de cruciati la 1204 din Constantinopol. Este foarte important de vazut daca aceste moaste, au rezistat incendiului.
  Giulgiul din Torino este de asemenea furat de cruciati. A supravietuit in 1532 unui incendiu. In 1988, analize carbon 14, facute de NASA si alte laboratoare din lume – cu exceptia celui din URSS – ‘au decretat’ ca este un fals. LA CATIVA ANI IZBUCNIT UN INCEDIU IN BISERICA DIN TORINO, dar giulgiul era foarte bine protejat intr-o cutie prfect etansa, si nu a avut de suferit.
  FOARTE IMPORTANT DE URMARIT DACA SFINTELE MOASTE VOR PUTEA FI RECUPERATE DE LA NOTRE DAME, sau daca distrugerea/disparitia lor face parte din scenariu.

  1. Daca a fost adevarat spin – nu va arde.
   Despre moaste – probabil se aflau in zona interioara la baza cladirii unde focul nu ar fi ajuns; caz in care nug puteau fi afectate de foc. Poate ca pompierii au evacuat sau protejat cat mai multe lucruri, obiecte sa nu fie distruse de …. apa!
   … si daca – totusi – ar fi [fost] adevarat si acel spin ar arde, aceasta pierdere ar fi lasata pentru raceala si indepartarea de Adevar [nu numai] a celor de acolo – spinul nu si-ar “pierde” calitatile ci oamenii doar.
   Credinciosul nu are nevoie de minuni – sint atatea in fiecare zi si oriunde te intorci…. dar nu vrem sa le mai vedem si nici sa multumim Celui care ni le-a lasat la indemana.
   Daca nu fost adevarat nu se pierde nimic.
   Sa nu uitam ca celebreaza Pastele altfel, ne-canonic si ar fi macara de reflectat la ceea ce spun ca este o pierdere.
   Acum…., pierdere “istorica”, ori “culturala”, ori “turistica”… sau chiar simbol de credinta? – fie si ratacita.

 11. Macron deloc nu este victimă a vestelor galbene.

  Vestele galbene sunt o producție al lui Macron.

  Mai întâi creezi o problemă care are urgentă nevoie de rezolvare. Iar această rezolvare nu poate veni decât de la un mic mesia. În acest caz Macron.

  Acest spectacol aranjat avea nevoie și de simbolistică la greu: arderea Notre Dame.

  Până in momentul de față, în afară de dementul de papă am identificat o persoană care este înaintemergător a lui antihrist: Macron.

  Am studiat discursurile lui MACRON și mesajele lui subliminale.

  Sunt în stare să țin și o conferință cu titlul: Macron, înaintemergător a lui antihrist.

  Ceea ce este ciudat este faptul că ortodocșii mei români cred că antihrist este un personaj fictiv din poveștile cu prâslea cel voinic și merele de aur.

  Sunt foarte trist pe această chestiune.

  Îl rog pe saccsiv să reposteze acea frântură de interviu cu Macron care spune că el are o misiune pe această planeta.

  1. Reporter: Sunteti in misiune?

   Macron : Da
   Asa consider.
   Eu nu (urmaresc sa) fac o cariera.
   De altfel, niciodata in viata mea nu am dorit sa fac cariera.
   Am urmarit diverse obiective, am cautat sa inteleg, sa invat, sa reusesc diverse lucruri (obiective), sa duc lupte. Cred ca niciodata nu am avut sentimentul ca fac cariera si de cand am intrat in lumea politica…
   …….. traiesc lucrul acesta ca pe o misiune.

   Reporter: Exista o dimensiune spirituala?

   Macron : Exista una.
   Si in orice caz……. convingerea ca exista (inghite in sec) o transcendenta … ceva ce depaseste…. care va depaseste… care v-a precedat si care va ramane

 12. Paul Ghițiu a scris:

  “Providenţial” de bine plasat acest incendiu cu teribilă capacitate de destabilizare emoţională: 
  La începutul Săptămânii mari a catolicilor.
  Seara la o oră cu audienţă de vârf, cu imagini apocaliptice ale focului proiectat pe fundalul cerului, lume multă pe străzi. 
  Tocmai când Macron trebuia să se adreseze poporului francez. 
  Cu numai 40 de zile înaintea alegerilor europene (evident că, din acest punct de vedere, evenimentul ar fi căzut mult mai bine cu câteva zile înainte de alegeri, dar, probabil, că încărcătura ultimei săptămâni dinaintea Paştilor a contat mai mult).
  Şi ni s-a livrat la greu: 
  Macron îşi anulează adresarea către naţiune, programată pentru luni seara, în care anunţase că va dezvălui un set de măsuri ca răspuns la protestele “Vestelor Galbene”.
  “Am decis să transformăm furia în soluții”, scrisese Macron pe Twitter, anunțând conferința de presă. “De luni de zile, am ascultat. Mâine, voi răspunde”.
  Audienţa era probabil masivă (sala de spectacol arhiplină), căci vestele şi protestele lor au deja o istorie de câteva luni. Să înceapă, deci, spectacolul. Dar nu cel tern al unei conferinţe de presă, ci cel flamboaiant al incendierii celui mai important simbol creştin al Franţei!
  Macron intră, ca eroii din filme, în catedrala încă arzândă!
  Macron este cutremurat!
  Macron este îndurerat!
  Macron nu mai are somn şi, târziu în noapte, după cum ne anunţă agenţiile de presă, şi prin ele toată media, transmitea lumii întregi, înmărmurită (adică hipnotizată, numai bună de primit indicaţii liminale şi subliminale) la vederea acestei nenorociri:
  ”Această catedrală Notre-Dame, o vom reconstrui. Toți împreună. Este o parte a destinului nostru francez. Mă angajez: de mâine va fi lansată o subscripție națională, și chiar dincolo de frontierele noastre.”
  Macron este un adevărat patriot!
  Macron iubeşte cultura şi moştenirea culturală a Franţei!
  Macron apără moştenirea spirituală a Franţei. 
  Macron este, totuşi, un bun creştin, chiar este un creştin, un francez adevărat, merită să-l susţinem, să-l iubim! 
  Macron a devenit MACRON!
  Dar cum noi ştim că aceşti oameni mint aşa cum respiră, înşeală, dispreţuiesc popoarele, ucid şi distrug cu cinism (tragedia Libiei este, în mare parte, rezultatul intereselor şi ambiţiilor Franţei) , nu se dau în lături de la nimic pentru a-şi îndeplini obiectivele (migraţia masivă şi dezechilibrarea socială internă în favoarea migratorilor) nu-i aşa că nu-i putem crede? Că nu-i credem nici acum?
  Că nu-l credem pe Macron, rămas, orice ar face el, un micron?
  Nu-i putem crede că sunt impresionaţi!
  Nu-i putem crede că sunt cutremuraţi!
  Nu-i putem crede că sunt îndureraţi!
  Nu-i putem crede că sunt preocupaţi de păstrarea moştenirii culturale şi religioase franceze (adică a identităţii pe care o atacă deschis în fiecare zi) franceze!
  Nu-i putem crede că incendiul a fost unul datorat neglijenţei sau unui întâmplător atac terorist. 
  Amintiţi-vă de Pearl Harbour! 
  Amintiţi-vă de Turnurile gemene!
  Amintiţi-vă de răsboaiele din Yugoslavia şi de războiul criminal împotriva Serbiei!
  Amintiţi-vă de armele de distrugere în masă ale lui Saddam, care nu existau!
  Amintiţi-vă de evenimentele sângeroase puse în scenă pentru a se justifica atacarea Vietnamului, Irakului, Libiei, Siriei şi altor zeci de state!
  Amintiţi-vă sau, dacă nu credeţi/nu ştiţi, documentaţi-vă despre sutele de înscenări ticăloase ale slugilor mafiei bancare globaliste!
  Vă rog, nu-i mai credeţi, nu-i mai cauţionaţi, nu-i mai acceptaţi, nu-i mai urmaţi.
  În primii 19 ani ai acestui secol au fost măcelăriţi în războaiele globaliştilor peste 5 milioane de oameni; răniţi, zeci de milioane; puşi pe drumuri peste 20 de milioane. Nu a fost nici cel mai mic moment de emoţie, nicio inflamare mondială a acestor personaje pentru victimele lor, niciun apel la reconstrucţie, la pace. Ba, dimpotrivă: toate acţiunile lor criminale continuă.
  Să încetăm a le mai fi complici!

 13. Parabolică catre Dumnezeu

  Francezii au realmente motive să fie panicați. Singura lor parabolică către Dumnezeu s-a stricat.

  Până acum totul era sub control. Nu trebuia să-ți aloci timp pentru spovedanie, nu trebuia să ții post, să citești sfânta tradiție despre sfinții părinți și sfinții în general, să participi la sfânta liturghie și la alte slujbe importante de peste an, să răspunzi Adevărat a înviat! în noaptea de Înviere cu lumânarea mâna și alte lucruri consumatoare de timp.

  Nici nu trebuia să te ferești în a deveni homosexual sau Ttansgender, nici nu trebuia să te preocupi de istoria creației omenești care se încadrează în cei 8500 de ani și nu în milioane de ani așa cum ne învață lumea civilizată, în general nu trebuia să te ferești de tot felul de nenorociri cum ar fi să omori oameni cucerindu-le teritoriile.

  Toate acestea le puteai face liniștit pentru că la Paris aveai o parabolică către Dumnezeu care se ocupa de liniștea conștiinței tale.

  Na! că s-a stricat parabolica…

  Cetățenii Parisului stau pe malul râului Sena și cântă cântece religioase. Parcă îl și aud pe unul dintre ei zicând: “băi care aveți o chitară pe aici?.”

  Iar printre ei circulă cunoscutele băbuțe țigănci cu semințe.

  Năuceala e totală. Apucă-te acum să-ți construiești parabolică personală către Dumnezeu.

  În lumea tehnologică lucrurile sunt avansate. Nu mai există o antenă uriașă care emite sute de mii de wați care prăjește oameni ca să prinzi tu 100 șaișpatru de canale teve.

  Acuma are fiecare parabolica lui. Asta lumea tehnologică.

  În lumea Duhovnicească francezii trebuie să se ocupe rapid să-și construiască fiecare o parabolică către Dumnezeu asta până când milionarii francezi, parlamentarii europeni și alte persoane de bine vor pune mînă de la mînă din puținul lor și vor reface parabolica către Dumnezeu.

  De data asta le-a ars doar o catedrală.

  Nu s-a cutremurat pământul ca în Indonezia până s-ar lichefiat și a înghițit 5000 de oameni. Și doar pentru atâta lucru francezii sunt în depresie și vânzările de Xanax au îmbogățit farmaciile din Paris și restul țării, nu-i așa.

  De fapt toată Franța e un sanatoriu atâta timp cat tuturor li se pare normal ca începând cu 8:00 dimineața să-ți dorești să fii femeie pentru că te-ai săturat să fii bărbat. Și să îți dorești să rămâi gravid dacă ești homosexual bărbat.

  Așa se întâmplă când te iei la miștocăreală cu Dumnezeu, cu Sfânta Treime, cu Hristos.

  Dumnezeu mai îngăduie să te mai iei la miștocăreală cu chestiuni ale planetei.

  Dar nu cu EL.

  Cetățeni francezi, eu înțeleg că ați învățat relația cu Dumnezeu din cartea Pagini Aurii. Așa-i numesc eu pe eretici.

  Dar măcar atâta bun simț să aveți și să nu veniți în România ortodoxă să ne explicați că suntem primitivi, bigoți, extremiști și neiubitori de aproapele.

  Orice astfel de năvălire, fie ea și spirituală, s-a zdrelit de o opoziție pe acest teritoriu. Primii care s-au zdrelit a fost romanii.

  Așa că îmi propun să-i întreb și pe italieni cum se mai simt.

  Nu de alta da’ să-i ferim măcar pe ei de o alergie la fum înecăcios.

  Știre:
  “Restaurarea clădirii înseamnă ani de muncă, a spus un reprezentant al clerului, de Moulins-Beaufort. De altfel, va fi lansată o acțiune amplă de colectare a fondurilor necesare, mai multe fundații privind patrimoniul național solicitând acest lucru.

  Familia Pinault, una dintre cele mai bogate familii din Franța, a promis 100 de milioane de euro pentru catedrala Notre-Dame . Și omul de afaceri Bernard Arnault a anunțat că familia sa și compania sa LVMH vor dona 200 de milioane de euro, potrivit Reuters. “

 14. Saccsiv

  M-aș bucura dacă ai transforma acest comentariu de deasupra în articol. Nu pentru orgoliul meu și pentru folosul românilor.

 15. Stoler Filip,

  Pomenirea eroilor legionari Moţa – Marin, martirii de la Majadohonda, Spania
  https://ortodoxinfo.ro/2016/01/12/pomenirea-eroilor-legionari-mota-marin-martirii-de-la-majadohonda-spania/

  Motto: „Se trăgea cu mitraliera în obrazul lui Hristos! Se clătina aşezarea creştină a lumii! Putem noi să stăm nepăsători? […] Eu aşa am înţeles datoria vieţii mele. Am iubit pe Hristos şi am mers fericit la moarte pentru El!” (Ion I. Moţa).

  „N-am făcut actul acesta din disperare sau aventură, ci perfect lucid. Era o datorie de onoare care apăsa pe umerii generaţiei noastre. L-am făcut cu acelaşi drag ca şi când ar fi fost vorba de ţara mea.” (Vasile Marin).

  1. Aici este clar mâna OCULTEI!!

   Ce accident? Într-un așa edificiu nu existau senzori de fum, alarme de incendiu, nu au camere de supraveghere pe care sa observe orice mișcare din interiorul și din afara Catedralei?
   Nu pot sa cred!
   Nu ar fi avute asemenea amploare focul.

   De fapt a ars Templul SATANEI in flăcările IADULUI!!!

 16. Eu zic că francezii ar trebui să ceară despăgubiri de la suedezi.

  Ca să fiu mai limpede, confrații de necredință ai francezilor își bat joc de Hristos la modul cel mai drăcesc posibil iar francezii o iau original în freză cu catedrala Notre Dame.

  Uitați aici unde duce beția libertății de gândire și a libertății în afara Lui Hristos, în general.

  Eu l-am prins binișor de mult în viață pe bunicul meu când eram copil.
  Dacă ar fi adus astăzi aici sigur ar zice că omenirea este un sanatoriu de nebuni.

  Biserica” Suediei creează o versiune LGBTQ a Bibliei pentru copii, în care îl identifică pe Iisus ca fiind ”queer”

  https://www1.cbn.com/cbnnews/us/2019/april/the-swedish-church-creates-lgbtq-view-of-the-bible-for-children-identifies-jesus-as-queer

  Gânditorii liberi apuseni preferă să identifice ca și cauze ale incendierii catedralei Notre Dame orice scenariu posibil pământesc. Dacă le-ai spus ceva de Hristos ți-ai dat foc la valiză.

  Disconfortul de conștiință este cea mai mare pedeapsă pe care o percep acești umanoizi.

 17. Nu este niciun secret ca aceasta catedrala era si este proprietatea statului francez. Nu a arhidiecezei de Paris a papistasilor. Renivarea ei a fost ceruta din timp de mai mult timp. Nu s-a produs. Daca se producea chiar si un asemenea incendiu de proportii nu ar fi avut efecte atat de devastatoare.
  Dar institutiile de stat franceze ignora bisericile de mai mult timp, si prefera sa le substantieze ca teren in ideea de teren dezafectat adica s-a autodaramat.
  Voila teorie a conspiratiei.
  Dar in urma donatiilor masive din sfera privata acum mesieur Macron et co nu prea are de ales decat sa restaureze. Dar un drac in mine.zice ca birocratia franceza va face problema uitata. Se va face aceasta – nimic.
  Papistasii si Papa in frunte sa se intrebe in viitor de ce l-au decorat pe Macron ca el nu da 2 bani pe ei (dar fiind fudul.sigur da pe decoratii).

 18. Felicit pe cei care au postat aceste comentarii si le multumesc. Am inteles lucruri care, altfel, imi ramaneau straine. Faptul ca avem o armata de asemenea fini si inteligenti observatori, imi da un sentiment de incredere. Pe toti va incadrez la capitolul ,,Strajeri ai Ortodoxiei”. Doamne ajuta. Sfintele Sarbatori cu pace si bucurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE