X

UE vrea să taie fondurile europene pentru România, pe motivul nerespectării valorilor statului de drept

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Eurodeputaţii au votat joi, la Bruxelles, un proiect legislativ ce condiţionează acordarea fondurilor europene de respectarea valorilor statului de drept şi de combaterea eficientă a fraudelor şi corupţiei, potrivit unui comunicat de presă al PE, transmite și agerpres.

Conform proiectului legislativ, Comisia Europeană va fi însărcinată cu stabilirea ”deficienţelor generalizate cu privire la statul de drept” şi va decide asupra măsurilor respective, care ar putea include suspendarea plăţilor de la bugetul UE sau reducerea prefinanţării.

Decizia ar urma să fie pusă în aplicare numai după aprobarea de către Parlamentul European şi Consiliu. De îndată ce statul membru respectiv remediază deficienţele identificate de Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul UE pot debloca fondurile.

Comisia Europeană poate stabili că statul de drept este ameninţat dacă sunt subminate una sau mai multe dintre următoarele: – funcţionarea adecvată a autorităţilor statului membru care implementează bugetul UE; – funcţionarea adecvată a autorităţilor ce realizează controlul financiar; – investigarea adecvată a fraudelor, inclusiv a fraudelor fiscale, a corupţiei şi a altor încălcări ce afectează implementarea bugetului UE; – examinarea judiciară eficient de către tribunale independente; – recuperarea fondurilor plătite excesiv; – prevenirea şi penalizarea evaziunii fiscale şi a dublei impuneri; – cooperarea cu Oficiul European Antifraudă (OLAF) şi, dacă este cazul, cu Biroul Procurorului Public European (EPPO).

Pentru a ajuta Comisia Europeană, un panel de experţi independenţi în drept constituţional şi probleme financiare, format din un expert desemnat de parlamentul naţional al fiecărui stat membru şi cinci numiţi de Parlamentul European, ar urma să evalueze anual situaţia în toate statele membre şi să elaboreze un raport anual asupra celor constatate.

În funcţie de amploarea deficienţelor şi de procedura de gestionare a bugetului, Comisia Europeană poate decide suspendarea angajamentelor, întreruperea termenelor de plată, reducerea prefinanţării sau/şi suspendarea plăţilor.

Iniţial eurodeputaţii au convenit în luna ianuarie mandatul de negociere al PE. Totuşi, statele membre nu şi-au convenit o poziţie comună, astfel că va va reveni Parlamentului European în noua legislatură să negocieze forma finală a acestui proiect legislativ.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

21 comentarii

  1. Stimată Uniune europeană, păstrează-ți oglinjoarele, bucățelele de sticlă colorată, mărgelele și bricegele și desfăcătoarele de conserve pe care vrei să ni le dai cadou în schimbul sufletelor noastre.

    Du-te învârtindu-te cu Know-how-ul, cu multinaționalele, cu supermarketurile în care îți vinzi propriile produse și cu banii tăi cu care vrei să ne construim noi autostrăzi, spitale și școli.

    Noi în casă avem icoane la care ne închinăm ca să fim feriți de boli iar voi aveți în casă tablouri cu aparate de tip RMN la care vă închinați și de la care așteptați diagnosticul că nu este nimic canceros.

    Te rugăm să îți păstrezi la tine acasă homosexualii, transgenderii și alte prăpastii psihanalizabile.

    Dacă ai bani, și nu te interesează credința în Dumnezeu, folosește aceeași bani pentru ridicarea cat mai rapidă a cat mai multor instituții psihiatrice.

    Folosește acești bani ca să crești producția de antidepresive, calmante și dătătoare de vise cu elefanți roz zburând.

    Pa, la revedere.

    1. Gabriela B.

      Foarte urat ce face “Aparatorul Ortodox”. Articolul a fost postat de Ortodoxinfo pe 3 septembrie 2018:

      Experții spun că fiecare va primi un implant cu microchip, până la urmă
      https://ortodoxinfo.ro/2018/09/03/expertii-spun-ca-fiecare-va-primi-un-implant-cu-microchip-pana-la-urma/

      Ei l-au postat pe 4 aprilie 2019, fara a indica si de unde au luat traducerea.
      Vad ca la fel procedeaza si cu articolul lor din 5 aprilie:

      https://www.aparatorul.md/in-new-york-se-instaureaza-statul-politienesc-copiii-nevaccinati-au-interdictie-in-locurile-publice/

      Postat de noi pe 30 martie:

      https://ortodoxinfo.ro/2019/03/30/comitatul-rockland-new-york-interzis-copiilor-nevaccinati-in-scoli-mall-uri-sau-lacase-de-cult-vanarea-lor-din-usa-in-usa-parintii-lor-dati-pe-mana-procuraturii/

  2. Unde ar fi norocul ala? Ma tem ca tocmai la noi nu vor sa renunte, ca ce alta tara le-ar mai da petrolul, padurile, aurul pe gratis?

  3. @Ines

    Trebuie să ne înțelegem din capul locului că indivizilor acestora nu le lipsește nimic pe această planetă. Ei nu râvnesc la nicio pădure, la niciun petrol, la nimic.

    Au acumulat atâția bani și stare materială încât au tot ce le trebuie ca să pună la lucru acești bani. Așa se explică bunăstarea de astăzi: servicii de telefonie mobilă ieftină, mașinile au umplut străzile, mâncarea cade de pe tarabe. Prorocesc că în viitorul apropiat telefonia mobilă va deveni gratuită. Cum e îmi justific această proorocie?

    Pe acești indivizi îi ucide ortodoxia. Ei vor să ne vadă ocupați cu orice mai puțin cu rugăciunea. Adică să vorbim la telefon până facem spume la gură, chiar și despre lucruri antisistem. Să mergem în concedii ca idioții, să ne luăm haine, să mâncăm ce e mai bun, să urmărim toate filmele posibile, orice. Mai puțin rugăciune. Pentru asta râvnesc în România. Nu pentru păduri și petrol.

  4. ,,Nădăjduim în Dumnezeu că vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât!”
    Petru Rareș
    În vremea aceea sigur nu erau creștinii atât de debusolați ca în zilele noastre deoarece aveau duhovnici curajoși,acum ultimul a fost arhim.Iustin Pârvu de la Petru Vodă.
    Dacă mai știi unul frate filipe spune-mi și mie.

  5. Frate Gheorghe. Sfântul Ilie s-a găsit la un moment dat într-o situație similară. Era deznădăjduit că nu mai găsește oameni drepți. Ce răspuns i-a dat Dumnezeu?

    Desigur, nu scrie în nicio carte din sfânta tradiție că lucrurile merg către o îmbunătățire. Dimpotrivă.

  6. ce fatarinicie dusa la extrem …parca nu din cauza conducatorilor corupti pot ei fura aurul ,alte metale si padurile romanilor!!

  7. @ ortodoxinfo.ro

    Chiar nu cred ca ar fi campanie electorală dacă ați transforma in articol scrisoarea acestui politician PSD.

  8. Scrisoare deschisă către ambasadele Austriei, Belgiei, Canadei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Irlandei, Norvegiei, Olandei, Statelor Unite și Suediei

    ROMÂNIA NU E COLONIA VOASTRĂ! De Augustin Lazăr NU ziceți nimic, nimic, pseudodemocraților!?

    În calitate de deputat ales în Parlamentul României, vă transmit următoarele:

    1. România NU este colonia voastră! Suntem un stat SUVERAN, care va legifera SUVERAN oricât de mult v-ar deranja pe voi asta!

    2. Dată fiind încălcarea grosolană a Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice (Art. 41, alin. 1), care prevede cât se poate de clar că ambasadorii „au datoria de a respecta legile și regulamentele statului acreditar”, precum și „datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat”, consider că statul român ar trebui să solicite acreditarea la București a altor ambasadori, cu mult mai mult bun-simț diplomatic și cu mult mai mult bun-simț în general.

    3. Vă faceți că nu cunoașteți subiectul zilei în România? Faptul că Procurorul General Augustin Lazăr a refuzat doi ani la rând eliberarea unui dizident anticomunist TORTURAT în temnițele comuniste NU vă determină să scrieți scrisori deschise? TORTURA e în regulă în mințile voastre?

    4. Aveți tupeul INUMAN de a ne da nouă lecții despre „lupta anticorupție” în condițiile în care țările voastre EXPORTĂ CORUPȚIE în valoare de MILIARDE DE EURO în fiecare an!? Aveți tupeul de a ne vorbi nouă despre stat de drept, câtă vreme statele voastre tolerează DAREA DE MITĂ în străinătate, în valoare de MILIARDE DE EURO anual, pe care o practică mega-companiile voastre (în multe dintre ele chiar statele voastre deținând pachete majoritare de acțiuni)!?

    Este INTOLERABIL ce faceți de ani buni aici, iar România NU vă va mai permite să vă comportați ca niște stăpâni care dau cu biciul pe plantație! Suntem un stat SUVERAN, INDEPENDENT, să vă intre bine în cap asta și să transmiteți mai departe!

    În final, vă fac cadou o listă, LISTA RUȘINII voastre:

    – ING (Olanda), ABN Amro (Olanda), Raiffeisen (Austria) – operațiuni de SPĂLARE DE BANI de „doar” câteva sute de MILIARDE de euro;

    – Siemens (Germania): amendă de 1,6 MILIARDE de dolari;

    – Telia Company AB (Suedia): 965 de MILIOANE de dolari;

    – VimpelCom (sediu în Olanda) 795 de MILIOANE de dolari;

    – Alstom (Franța): 772 de MILIOANE de dolari;

    – KBR / Halliburton (SUA): 579 de MILIOANE de dolari;

    – Och-Ziff (SUA): 412 MILIOANE de dolari;

    – BAE (Marea Britanie): 400 de MILIOANE de dolari;

    – Total SA (Franța): 398 de MILIOANE de dolari;

    – Alcoa (SUA): 384 de MILIOANE de dolari;

    – Snamprogetti Netherlands B.V. / ENI S.p.A (Olanda/Italia): 365 de MILIOANE de dolari.

    …Desigur, ar trebui să adăugăm celebrul caz de rușinoasă ÎNȘELĂTORIE la nivel global: Volkswagen (Germania), scandalul „Dieselgate” – amendă de 14,7 MILIARDE de dolari!

    Ar trebui să ne referim și la cele 13 MILIARDE de euro pe care compania americană APPLE a… „omis” să le plătească în Irlanda.

    Și nu putem să uităm nici amenzile astronomice cu care au fost sancționate băncile care au generat criza economică și financiară mondială:

    – JPMorgan Chase (SUA): 5,29 MILIARDE de dolari;
    – Credit Suisse (Elveția): 5,3 MILIARDE de dolari;
    – Wells Fargo (SUA): 5,35 MILIARDE de dolari;
    – Deutsche Bank (Germania): 7,2 MILIARDE de dolari;
    – Bank of America (SUA): 8,5 MILIARDE de dolari;
    – BNP Paribas (Franța): 8,9 MILIARDE de dolari;
    – Bank of America (SUA, nouă amendă): 11,8 MILIARDE de dolari;
    – JP Morgan Chase (SUA, nouă amendă): 13 MILIARDE de dolari;
    – Bank of America (SUA, nouă amendă): 16,65 MILIARDE de dolari.

    În plus, ar trebui să ne spuneți și unde este în opinia voastră CORUPĂTORUL în celebrele dosare Microsoft și EADS, dosare instrumentate de nu mai puțin celebra Laura Codruța Kovesi, cea pe care cu toții ați lăudat-o sau chiar ați medaliat-o. Unde e CORUPĂTORUL din țările voastre?

    STOPați exportul de #CORUPȚIE! Companii de renume din țările voastre DAU MITĂ în alte țări, inclusiv în România. România NU exportă corupție! Statele voastre însă o fac! Și e vremea ca acest lucru să înceteze.

    Cu speranța că veți începe să luptați cu adevărat împotriva #CORUPȚIEI colosale din țările voastre, vă asigurăm de tot sprijinul nostru. România NU exportă corupție și este un model din acest punct de vedere. Puteți apela oricând la ajutorul nostru dacă întâmpinați dificultăți în eradicarea corupției de MILIARDE de dolari care a cuprins mult prea multe dintre companiile voastre de renume mondial…
    Liviu Plesoianu

  9. Frate Filip,dacă Dumnezeu și Maica Domnului(DMD) ne-ar împuternici pentru o întâlnire de taină ar fi cu putință?

  10. Desigur. Solicita adresa mea de mail de la saccsiv. Dar poate vede el comentariul asta și ti-o trimite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button