X

Ceva e putred si in Bulgaria: AU STERS de pe siteul Patriarhiei TEXTUL care cerea interzicerea avortului și a educației sexuale in scoli

Foto: https://doxologia.ro/parintele-patriarh-daniel-primit-vizita-mitropolitului-de-ruse

Ieri ne bucuram deoarece Biserica Ortodoxă Bulgară cerea interzicerea avortului și a educației sexuale.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Azi ne intristam citind pe Basilica cum ca:

Articolul Biserica Ortodoxă Bulgară susține interzicerea avortului și a educației sexuale în școli, publicat duminică pe site-ul Agenţiei de ştiri Basilica, nu mai este de actualitate întrucât informaţiile pe baza cărora a fost redactat materialul media au fost retrase de pe site-ul Patriarhiei Bulgare.

Lămuriri cu privire la această decizie au fost aduse marţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Naum, Mitropolit de Ruse, pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit declaraţiei Mitropolitului Naum, documentul care prezintă proiectul Strategiei Naționale pentru protecția copilului 2019-2030, aflat în dezbatere publică, „nu a fost discutat oficial la vreo şedinţă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare”.

Comentariile publicate la acest proiect, în numele Bisericii Ortodoxe a Bulgariei, reprezintă de fapt creaţia personală a Doamnei Desislava Panayotova, colaboratoare în cadrul Departamentului Cultural-Educaţional al Biroului Sinodal, „dar acest lucru nu înseamnă nicidecum că Sfântul Sinod şi le va asuma fără echivoc”, a mai precizat Părintele Mitropolit.

În postarea respectivă, ierarhul a explicat că temele legate de creşterea şi educarea copiilor bulgari „ar trebui să fie discutate de pedagogi şi specialişti, care cunosc şi punctul de vedere al teologiei, oferind astfel cea mai corectă abordare pentru viitoarele recomandări la problemele ridicate”.

Iata si o traducere google a paginii Mitropolitului Naum https://www.facebook.com/474347232666828/posts/1763403637094508/

In connection with the prevailing “St. Synod “on the draft National Strategy for the Child for the next ten years, we have to declare that such a document was not officially discussed at a meeting of St. Synod of BOC-BP. The texts of the Opinion, binding BOC-BP as an institution, are a personal creation project of Ms Desislava Panayotova, a collaborator in the Cultural-Enlightenment Department of the Synodal Office, but that does not in any way mean that St. The Synod will accept them unambiguously and unambiguously.
The BOC, as a nutritionist of Bulgarians and moral values ​​in the Bulgarian family, will always promote ethical norms of education, but will not tolerate in any way the violence against children in any form, especially if it is linked to the so- called “religious education and education”.
Questions about abortion and children at risk are the subject of future in-depth discussion in Bulgarian society, addressing adequate reflections on God’s will, the dignity of the mother-mother, and the significance of each particular case related to domestic violence and concrete violence against women .
All other topics concerning the education and upbringing of Bulgarian children should be discussed by relevant pedagogues and specialists, who also have the view of theological science, thus defining the most accurate and correct approach for future recommendations on the issues raised .

Conform articolului Bulgarian Orthodox Church deletes controversial opinion on National Strategy for the Child from website de pe SOFIA GLOBE, textul (cel ulterior sters) a fost trimis spre postare de Mitropolitul Gavriil de Loveci, cel ce conduce Departamentul pentru Cutura si Educatie al Sinodului. Aparut pe 8 februarie 2019 pe site, a cauzat masive reactii negative pe retelele de socializare.

Deci acea crestina n-a postat de capul ei pe site, ci la indemnul sau cu aprobarea Mitropolitului Gavriil de Loveci:

Foto: http://orthochristian.com/116486.html

Care despre Sinodul din Creta spunea ca:

BULGARIA. MITROPOLITUL GAVRIIL DE LOVECI SE OPUNE PROIECTULUI DE DOCUMENT PE TEMA RELAȚIILOR CU ÎNTREAGA LUME CREȘTINĂ
Mitropolitul Gabriel de Loveci aduce lămuriri despre poziția Bisericii Ortodoxe Bulgare față de Sinodul din Creta. “Mergem la un Sinod la care deciziile deja au fost luate”.”Patriarhii nu sunt, în ciuda tuturor lucrurilor, Sinodul”
Iar despre schisma din Ucraina:

CONSTANTINOPLE’S DECISION IS AGAINST THE CANONS—BULGARIAN MET. GABRIEL OF LOVECH

Asadar, ceva e putred si in Bulgaria.

Sa recapitulam pe scurt, cu liniuta:

  • Desislava Panayotova posteaza textul cu aprobarea Mitropolitului Gavriil de Loveci
  • Textul este mai apoi sters de pe site
  • Nu este postat pe site si motivul pentru care a fost sters
  • Mitropolitul Naum de Ruse da niste explicatii pe … facebook. Acesta are 51 de ani si a fost ales Mitropolit de Ruse la 23 martie 2014, in locul lui Neofit care a devenit Patriarh in februarie 2013.

Ce sa intelegem de aici?

Intelegem ca Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare nu s-a intrunit pentru a hotari ceva referitor la proiectul Strategiei Naționale pentru protecția copilului 2019-2030. Ok, puteau posta asta scurt pe site, dupa stergerea textului aprobat de Mitropolitul Gavriil de Loveci. N-au facut-o insa, ci trebuie sa ne multumim cu postarea de pe facebook a Mitropolitului Naum de Ruse (primul din stanga din fotografia de la ineputul artiolului). Si multa lume are acum impresia ca oficial Biserica Ortodoxa Bulgara nu este de acord cu textul Mitropolitului Gavriil (cel sters intre timp).

Asa sa fie oare? Speram ca nu.

Mitropolitul Naum vorbeste in numele cui? Explicatiile alea ale cui sunt, daca Sfantul Sinod n-a tinut sedinta in acest sens? De unde stie el ce-si va asuma si ce nu intr-o viitoare sedinta Sfantul Sinod?

Mitropolitul de Ruse spune ca “intrebarile despre avort sunt subiectul unei discuții aprofundate în societatea bulgară”. Asa, si ce daca? Cu totul neinteresant ce scriu tfl-istii pe facebook (ca sigur au si bulgarii din astia) sau ce vorbesc ONG-urile open society la tv. Biserica trebuie sa fie interesata strict de parerea ei, anume ca avort = crima. Ce mai e de discutat? Pare ca acest Mitropolit nu este de acord cu dorinta Mitropolitului Gavriil ca Sinodul sa ceara interzicerea avortului…

Iar in celelalte chestiuni abordate in postarea sa, Mitropolitul Naum pare ca nu este de acord nici cu cele denuntate oficial chiar de catre Sfantul Sinod in 2018:

RUGAM RASPANDITI (despre o noua blestematie cu masca umana): Biserica Ortodoxă Bulgară denunța ideologia „de gen“ conținută în „Convenția Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.“

E limpede ca in Biserica Ortodoxa Bulgara se duce o batalie intre doua tabere. Care va castiga?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Este bine ca ne intereseaza ce se intampla in Bulgaria. La ei, cel putin, se cearta (dupa cate am inteles de la dvs.) pe tema asta. La noi, dupa cate stiu eu, nici macar nu se pune problema unei abordari a problemei avorturilor.

  2. Se fac pe ei ierarhi ortodocsi din Ro Si Bg,de frica sa nu supere pe forerunner-i lui AH Si sa nu-si piarda palatele,aurul,efebii si merczanele.Nu conteaza pentru ei turma incredintata cu mandat de la Hristos….

  3. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
    ……………

    Având în vedere că în lumea aceasta sunt mulți oameni dați Dracului,

    FRAȚI CREȘTINI! HAIDEȚI SĂ SEMNĂM CONTRA PUBLICĂRII BLASFEMIILOR „SECOND COMING” LA ADRESA MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS! (campanie începută în 7 februarie 2019) https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2019/02/frati-crestini-haideti-sa-semnam-contra.html

    Frați creștini, haideți să semnăm petiția contra publicării blasfemiilor SECOND COMING (A DOUA VENIRE) la adresa Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, blasfemii care urmează să fie publicate de editura americană de benzi desenate DC Comics, în care Iisus apare ca un asistent aiurit al unui super erou. Chipurile, Dumnezeu a fost foarte supărat de performanța slabă a lui Iisus când a venit prima dată pe Pământ, căci a fost prea repede arestat și crucificat, încât de atunci L-a ținut încuiat! Astfel că urmează să Îl trimită A Doua Oară pe Pământ, dar de data aceasta nu Îi mai dă rol principal, ci doar de asistent aiurit al unui super erou.

    Deci, conținutul benzilor desenate SECOND COMING este necorespunzător și blasfemator.

    Ar îndrăzni DC Comics să-și bată joc de Mahomed sau de alte religii?

    Ne amintim cum în Paris, revista satirică Charlie Hebdo, de Crăciunul anului 2014, L-a caricaturizat pe Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ca bebeluș care se naște cu nas de porc, iar pe Maica Domnului în poziție de naștere, cu nas de scroafă! (2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2015/12/2015-de-la-charlie-hebdo-la-martirii_7.html )

    Să semnăm pentru ca DC Comics să retragă imediat din programul de publicare SECOND COMING!

    Sunt necesare 500.000 de semnături. Când am semnat-o eu erau 228.202.

    https://www.citizengo.org/fr/md/168502-dc-comics-va-sortir-une-bd-blasphematoire-sur-jesus?tc=fb&tcid=53925533&fbclid=IwAR1d9-hBIQq98FOHD0VZTzlIWvI1GxkaWpwzay9ghCa7HPrDjZ_DVslykqc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button