X

Biserica Ortodoxă Bulgară cere interzicerea avortului și a educației sexuale

BISERICA BULGARĂ CERE INTERZICEREA AVORTULUI, INTRODUCEREA EDUCAȚIEI RELIGIOASE ÎN ȘCOLI ȘI INTERZICEREA EDUCAȚIEI SEXUALE

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a cerut o revizuire a Strategiei Naționale a Copilului 2019-2030, argumentând interzicerea avortului, introducerea educației religioase obligatorii în școli și eliminarea educației sexuale din curriculum.

Strategia a fost publicată pe pagina de internet a strategiei guvernului. Sinodul și-a publicat comentariile pe site-ul web al Patriarhiei, care apoi au fost adăugate pe site-ul guvernamental, informează Sofia Globe.

În luarea poziției ortodoxe împotriva avortului, Sinodul a spus că interzicerea unei astfel de crime ar permite societății și în special copiilor să aibă o șansă de existență și un „progres binecuvântat”, oferind societății șansa de a-și depăși criza demografică.

Avortul este „nevrednic de națiunea bulgară”, afirmă declarația episcopilor.

Episcopii au cerut, de asemenea, educație religioasă în școli, spunând:

Educația religioasă în grădinițe și școli educă nu numai mințile, ci și inimile celor mai mici membri ai societății noastre, ceea ce înseamnă că activitățile religioase (în special: creștinismul ortodox) dezvăluie copiilor secretul sacru al acestui lucru, că omul este creat în imaginea lui Dumnezeu, iar aceea de a educa înseamnă a se dezvolta nu numai intelectual, ci și pentru a fi perfecționată în credință, speranță, dragoste, caritate și evlavie. Acesta este și ar trebui să fie cel mai înalt obiectiv al oricărei educații, al oricărei forme educaționale, că omul trebuie sa fie asemănător cu imaginea Creatorului său,

Sinodul și-a exprimat, de asemenea, opoziția față de învățătura educației sexuale în școli, cerând elevilor să învețe despre dragostea adevărată și nu despre „sexualitatea care este scoasă din contextul dragostei” și că abstinența este cel mai bun contraceptiv. O astfel de educație nu ar trebui lăsată în mâinile celor care împing o agendă LGBT, scriu episcopii.

„Drepturile copiilor, drepturile părinților și protecția familiei tradiționale au o influență directă asupra securității naționale, a prosperității statului și a mântuirii veșnice în Dumnezeu”, au mai spus episcopii.

Episcopii au abordat, de asemenea, chestiuni legate de violența în rândul copiilor și abuzul de droguri, protejarea drepturilor părintești și eliminarea politicilor familiale importate din afara Bulgariei, care sunt impracticabile pentru societatea bulgară.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
AvortExterne
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

6 comentarii

 1. Fericit,
  Fericit,
  Fericit e sufletul acesta.
  In ziua judecatii Dreptului Judecator se va spune despre fapta sa: Deoarece s-a OPUS introducerii educației sexuale în școli, reprezentantul liceenilor din Borca a fost DEMIS abuziv de către Consiliul Județean al Elevilor

  Of, toti stiu ce le va spune Dreptul Judecator celor ce trebuiau sa se opuna raului dar au fost fricosi, caci e scris.

 2. Cuviosul Gherontie

  În anul 2008, Cuviosul a venit la mănăstirea Tismana înainte de sărbătoarea Sfântului Nicolae. În ajunul sărbătorii, în drum spre biserică, m-a întrebat: „Ce sărbătoare mare vine?” Eu i-am răspuns că Sfântul Nicolae. „Da, dragă, nu toţi o mai apucă!” Am crezut că va muri vreo maică. Deodată, s-a oprit, a îngenuncheat şi mi-a spus să îngenunchez şi eu. Mă grăbeam, că începea Sfânta Liturghie. Cuviosul stătea în genunchi nemişcat şi se ruga. Apoi s-a ridicat, a făcut trei metanii şi mi-a spus: „Acum a trecut la Domnul Patriarhul Alexei al Rusiei!”. Aşa a fost. În rugăciunile personale, l-a pomenit apoi zilnic, la cei răposaţi.” (m.I.)

  http://cuviosulgherontie.com/acum-a-trecut-la-domnul-patriarhul-alexei-al-rusiei/

 3. Bravo lor, ierarhilor bulgari. La noi s-ar tăvăli în chinuri și cu poalele-n cap toate ong-urile cu ”drepturile omului” în gură, dacă s-ar întampla așa ceva. Oh, dar ierarhii noștri nu au curaj să marturiseasca împreună aceste urâciuni, iar să își asume o poziție la nivel de Sinod cred că ar fi de neconceput! Pare că le este bine să stea ca și ghioceii, în privința acestui subiect.

 4. Updateaza:
  După ce Biserica Ortodoxă Bulgară a anunţat că susţine interzicerea avortului, în cadrul Strategiei Naţionale de protecţie a copilului, confraţii români au preluat imediat ştirea spre informare şi exemplificare. Surpriză, însă, articolul sursă a dispărut de pe site-ul Patriarhiei de la Sofia, lăsând oficiosul Basilica.ro şi cititorii aferenţi cu ochii în soare.
  Lămuriri cu privire la această decizie au fost aduse marţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Naum, Mitropolit de Ruse, pe pagina oficială de Facebook.

 5. Adaugati la articol sau redactati un altul nou, in care sa prezentati diferentele dintre biserica noastra si cea a bulgarilor. Ce fac ai nostri clerici sau mai bine spus ce nu fac si ce cer clericii bulgari guvernului si cum isi apara propiul popor, spre deosebire de-ai nostri, altfel f interesati de diplome din vest si sa placa stapinilor straini.

 6. Ar trebui Biserica sa se implice in societate mai mult sa ii ajute pe tineri sa ia deciziile bune din timp
  educatia sexuala trebuie facuta responsabil si moral nu sa devina o trampa de lansare pentru propaganda lgbt / alte porcarii de genul.

  Sa le interzica dar sa vina cu ceva si sa faca ceva pentru tineri nu sa ii lase in ignoranta.
  Sa se implice in scoli in licee in facultati sa faca evenimente sesiuni de constientizare a riscurilor si a consecintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.