X

Patriarhia Constantinopolului n-a autorizat autocefalia Bisericii Ucrainiene, ci unor vechi schismatici

Foto: https://www.dw.com/en/ukrainian-church-wins-independence-battle-against-moscow-patriarchate/a-45854480

Iata ce-i raspunde fratele Alexandru unui comentator ce nu intelege ce nu este in regula cu faptul ca Patriarhia ecumenică a autorizat autocefalia “Bisericii Ucrainei”:

Matale ai o mare problema de intelegere a situatiei. N-ai remarcat sau n-ai vrut s-o faci, ca nimeni nu a pus cu adevarat in discutie problema autocefaliei in sine care pare mai degraba o masura administrativa dar care, sa nu uitam, a fost luata necanonic. Faptul ca si in trecut au fost astfel de schimbari necanonice nu legitimeaza catusi de putin gestul de acum. In acele vremuri curierii mai erau jefuiti sau chiar omorati pe drum, erau razboaie samd. Acum informatia circula aproape instantaneu si numai lipsa de dorinta reala de comunicare si intelegere ii impiedica pe actualii episcopi sa stea la aceeasi masa si sa nu se ridice de acolo pana nu iau o decizie soborniceasca, adica in unanimitate.

Bun, dar asta este perdeaua de fum dupa care se ascunde de fapt mizeria. In ce consta ea? In transformarea peste noapte a unor schismatici in drept-credinciosi. Aici nu vorbim de unii care ieri s-au suparat, si-au luat jucariile in semn de fronda fata de o nedreapta stapanire din partea rusilor (adevarata sau inchipuita), iar astazi au fost salvati de catre cei care isi aroga drepturi asupra teritoriului in disputa. Pana si aceia trebuiau sa faca un pic de pocainta publica pentru sminteala comisa etc. Aici vorbim insa de unii care sunt in schisma de ani si ani fiind considerati ca atare de catre TOATA lumea ortodoxa. Iar in toti acesti ani dragutii de ei s-au comportat in toata nebunia lor facandu-si mendrele dupa cum au crezut de cuviinta. Adica au hirotonit si s-au purtat in total dispret fata de intreaga Biserica prin declaratii belicoase si comportament de derbedei si nicidecum de slujitori ai Domnului. S-or fi schimbat cumva canoanele si Duhul Sfant a lucrat si prin schismatici? Fiind in plina demonocratie putem considera lejer ca este dreptul lui Dumnezeu s-o faca oriunde si oricand doreste dar … Sfintii Parinti spun altfel. Ghinion, nu? Culmea, daca ar fi sa ne luam dupa acei prafuiti Sfinti Parinti vom gasi ca noua factiune bisericeasca ucraineana este plina de oameni care se autointituleaza preoti a caror hirotonisire n-are vreo legatura cu canonicitatea. Ai merge sa te spovedesti la un astfel de „preot”? Despre ce vorbim asadar?

Albirea lor peste noapte si aducerea la dreapta credinta printr-un simplu tomos fara ca cei care au cazut sa dea vreun semn de pocainta iar ceilalti sa lepede hainele pana cand vor avea o hirotonie valida este de domeniul vrajitoriei si nicidecum vreun act de savarsire a unei dreptati pe baze canonice. Ce dovada mai buna vrei privind buna lor asezare duhovniceasca decat pozitionarea lor, deja publica, in favoarea „intelegerii” problemelor homosexualilor care este privita si ca un act de fronda impotriva celor care i-au tot pus la colt pana acum, recte BORu pe care vor sa o contrazica cu orice pret.

Ti se pare cumva de noaptea mintii? E corect sau INcorect?

Apelul la istorie pe care-l faci este o scuza ieftina care demonstreaza o gandire lumeasca ce nu are legatura nici macar cu realitatile lumii in care traim fara a spune ca este complet lipsita de o minima logica duhovniceasca. De fapt este un exemplu clar de intunecare a mintii prin folosirea unor false argumente date de intelepciunea lumii acesteia care nu poate fi decat nebunie in fata lui Dumnezeu.

Iti multumim totusi pentru comentariu. Uneori este nevoie de putin intuneric pentru ca, prin contrast, lumina Adevarului sa apara intr-o stralucire mai puternica.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cititi va rugam si:

Falsul Patriarh Filaret binecuvintează o uriasa „icoana” cu Sfantul Gheorghe avand simboluri demonice si naziste

Iata ce hal de “preoti” ucrainieni premiaza Patriarhul Bartolomeu, cel ce va oficia sfintirea Catedralei Mantuirii Neamului

Istoria secretă a Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Alertă de călătorie în Grecia
    Ministerul de Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde marţi, 5 februarie, este cod roşu de furtuni puternice, vânt şi căderi de grindină în regiunile Attica, Peloponez şi Evia. De asemenea, alte regiuni se află sub cod portocaliu de vreme nefavorabilă.

    MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie a emis, pentru marţi, 5 februarie, cod roşu de vreme nefavorabilă, respectiv furtuni puternice, vânt şi căderi de grindină, în Attica, Peloponez şi Evia.

    De asemenea, a fost emis un cod portocaliu de vreme nefavorabilă pentru următoarele zone: Creta, Insulele Ciclade, Insulele Ionice, Estul Greciei Centrale şi Insulele Dodecaneze.
    http://www.mae.ro/node/47998#816

  2. Asa cum antihristul il va imita pe Hristos,la fel lucifer lucreaza cel mai puternic prin majoritatea ,,ierarhilor” de astazii,aratand chipul evlaviei,dar tagaduind puterea ei” cum spune Sfantul Apostol Pavel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button