X

Iata ce hal de “preoti” ucrainieni premiaza Patriarhul Bartolomeu, cel ce va oficia sfintirea Catedralei Mantuirii Neamului

 

Foto: Facebook

Pat. Bartolomeu îi premiază pe preoții “Patriarhiei Kievului”, care cer legalizarea infracțiunilor și a prostituției; l-a admis canonic pe un altul, care îl promovează activ pe Hitler

Constantinopol, 8 noiembrie 2018

Patriarhia Ecumenică s-a alăturat cu bună știință clericilor cu o proastă reputație, atunci când a ridicat sancțiunile ecleziastice împotriva lui Filaret Denisenko și a lui Macarie Maletici și i-a admis pe toți clericii grupurilor lor – cel puțin în persoana lui Filaret Denisenko, liderul schismaticei ”Patriarhii a Kievului”(KP).

Denisenko, fostul mitropolit canonic din Kiev, a fost acuzat de păcate grave și delicte, de către  Biserica Ortodoxă Ucraineană în 1991, inclusiv pentru că era ”extrem de crud și arogant”, că viața lui personală era o ispită asupra credincioșilor (fiind cunoscut că, în ciuda faptului că era călugăr, avea soție și copii), că a încălcat jurământul depus înaintea Crucii și a Evangheliei, că a calomniat și a ignorat deciziile Bisericii și că a creat o schismă în Ucraina. Din cauza acestor acuzații, a fost caterisit în 1992, iar în 1997 a fost anatemizat pentru continuarea activității sale schismatice.

De asemenea, se crede că este responsabil pentru moartea predecesorului său și a altor câțiva ”episcopi” schismatici.

Biserica Ortodoxă Rusă a adus sancțiunile canonice împotriva lui Denisenko în atenția Patriarhiei Ecumenice în 1992 și în 1997, iar Patriarhul Bartolomeu a răspuns Patriarhului Alexei I al Moscovei că a recunoscut și a acceptat aceste sancțiuni.

Acum, în prima sa întâlnire personală cu un reprezentant al KP, de la acceptarea lor în Biserica sa, Patriarhul Bartolomeu a acordat o cruce patriarhală unui preot KP, care crede că moartea violentă a rușilor este un răspuns la rugăciune și care pledează pentru legalizarea drogurilor și a prostituției.

”Preotul”, Alexandru Dedyukhin, l-a însoțit sâmbătă pe președintele ucrainean Petro Poroșenko la Constantinopol, unde șeful statului a semnat o declarație comună cu Patriarhul Bartolomeu, declarând în continuare intenția de a crea o Biserică Ucraineană Autocefală.

Dedyukhin a postat o fotografie cu Patriarhul Bartolomeu și cu crucea lui, pe pagina sa de Facebook, unde, interesant, el își exprimă mulțumirile față de serviciul de presă al președintelui în limba rusă, nu în ucraineană.

Dedyukhin este bine cunoscut ca fiind un preot scandalos, care a făcut o serie de declarații șocante, încadrate de la blasfemătoare până la criminale.

În special, el a declarat că:

 • Focul Sfânt nu este de la Dumnezeu, ci Patriarhul Ierusalimului își aprinde lumânările de la lampadas la ordinul NTV – prima televiziune care a difuzat slujba Sfântei Lumini;
 • Participanții la Marșul tuturor ucrainenilor pentru pace au fost doar ”vampiri ai Moscovei”;
 • Maidanul a fost un act al Duhului Sfânt și sfinții apostoli nu aveau nevoie de cocktailuri Molotov deoarece aveau focul Duhului Sfânt, dar pentru aceia dintre noi care trăiesc în afara acelei vieți paradisiace, sunt necesare;
 • Explozia de la metroul din Sankt Petersburg în 2017, care a ucis cel puțin 15 persoane, a fost un răspuns la rugăciunile KP: ”Ne-am rugat duminică ca Domnul să ne elibereze de invazia străinilor și iată, în capitala nordică a acestor străini militanți, a avut loc un atac terorist. Sunt aceste evenimente legate? Desigur că da. Îi cerem lui Dumnezeu să ne elibereze și toată ura și răul îndreptate împotriva noastră să se întoarcă de unde au venit”. El a adăugat, de asemenea, că un creștin nu trebuie să ofere condoleanțe într-o astfel de situație;
 • singura modalitate de a-i ”ierta” pe agresori este să-i ucizi: ”Iertarea vine în diferite forme. Există iertare prin luneta unei [arme] automate – așa se iartă un agresor, trimițându-i 6 până la 12 grame de iubire, într-unul din organele sale vitale. Acest lucru ne eliberează de asemenea. Principalul lucru este să nu uităm adevărul simplu: un dușman mort nu mai este un dușman. Un dușman mort este doar un cadavru. Și noi câștigăm libertatea, iertând cât de mult putem”;
 • Biserica Ucraineană Canonică ar trebui să aibă permisiunea de a rămâne în Ucraina, dar numai ”mică și persecutată”;
 • prostituția, drogurile și orice altceva pe care îl dorim, ar trebui să fie legalizate: ”Da, voi permite totul: puști, prostituție, marijuana – ce altceva ați mai dori?” scrie el, argumentând că ”Iisus Hristos ne-a dat toată libertatea”.
Postarea Facebook în care Dedyukhin etichetează participanții la Procesiunea Crucii ca ”vampiri ai Moscovei”. Captură de ecran furnizată de spzh.news.

”Părintele” ierarhului Alexandru, ”Patriarhul” Filaret Denisenko, a făcut declarații foarte asemănătoare. În noiembrie 2016, a declarat: ”Nu trebuie să credem că populația din Donbass este nevinovată în aceste suferințe. Este vinovată! Și trebuie să-și spele vinovăția prin chin și sânge”, adăugând: ”Ați votat pentru federalizare, în cadrul referendumului? Da, ați făcut-o. Ați păcătuit? Ați făcut-o! Deci, aici este consecința păcatelor voastre. Dacă nu ați fi păcătuit, dacă n-ați fi votat, atunci nu ați fi suferit atât de mult.”

Între timp, un alt reprezentant al KP, ”Ieromonahul” Bogdan Kostyuk, a devenit cunoscut pentru că a distribuit pe pagina sa personală de Facebook discursuri și înregistrări video ale lui Hitler, în care analizează secretele aptitudinilor oratorice ale liderului nazist, informează Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși (UOJ).

Două înregistrări video despre Hitler distribuite pe pagina ”Ieromonahului” Bogdan. Foto: Facebook

Videoclipurile cu Hitler fie au fost eliminate după raportul UOJ, fie sunt vizibile numai prietenilor, deși raportul UOJ oferă capturi de ecran ale videoclipurilor distribuite pe pagina lui Kostyuk.

De asemenea, el împărtășește postările despre activitățile Secțiunii de Dreapta, o organizație teroristă naționalistă din Ucraina, care este responsabilă pentru acapararea bisericilor și bătăia aplicată clericilor și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene. De asemenea, îi ține la curent pe adepții săi cu privire la activitățile Organizației Naționaliste Ucrainene/Armatei Insurgente din Ucraina.

Mai mult, ”Ieromonahul” Bogdan slujește el însuși într-o biserică din provincia Cherson, care a fost acaparată de KP prin înșelăciune și amenințări, scrie preotul canonic, Părintele Gennady Shkil pe pagina sa de Facebook. Postarea sa conține, de asemenea, capturile de ecran cu postările despre Hitler, ale lui Kostyuk.

OrthoChristian a relatat, de asemenea, despre o biserică nou-consacrată a KP, unde ”iconografia” este plină de simbolism nazist.

Potrivit Arhiepiscopului Iov (Getcha), reprezentant al Patriarhiei Ecumenice, toți acești oameni sunt acum clerici ai Patriarhiei Ecumenice.

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

14 comentarii

 1. Daca-l lasam pe Bartolomeu sa „sfinteasca” Catedrala Mantuirii Neamului inseamna ca suntem un popor terminat. Nu exista scuza ca acest ramolit indracit sa batjocoreasca jertfa neamului romanesc.

  Sigur ca au fost multe discutii despre constructia catedralei dar acum chiar nu are rost sa le reluam. Prin sacrificiul a milioane de romani (sa nu-i uitam pe batranii care si-au luat de la gura si au donat din foarte putinul lor la apelul BOR) o avem si vrem sa fie ortodoxa. Un simbol al credintei care i-a salvat pe romani si i-a ajutat sa dainuiasca peste veacuri in pofida tuturor vicisitudinilor istoriei.

  Spurcarea catedralei de la inceput prin „sfintirea” ei de catre acest dubios patriarh ecumenic, care s-a autoexclus din Biserica prin unirea cu schismaticii ucraineni, ca sa ne referim doar la ultimul sau giumbusluc dar poate mai grav chiar si decat pseudosinodul cretan, ar fi al doilea semnal clar ca poporul roman este aproape terminat dupa cel dat de referendumul esuat.

  Daca cele din articolul de mai sus sunt reale, si nu avem motiv sa ne indoim ca n-ar fi asa, romanii sunt obligati de constiinta sa se faca zid in jurul catedralei si s-o apere cu piepturile lor de acest ratacit. Macar atat sa facem si noi in acest an centenar in care aniversam jertfa de sange a celor care au murit pe campurile de lupta pentru existenta acestui neam care, cel putin pana recent, s-a identificat cu credinta sa.

  Evreii au supravietuit in istorie datorita credintei lor insa noi, cei care avem adevarata credinta, daca nu vom sti sa ne-o aparam vom pieri ca niste lasi si netrebnici. Problema este insa ce raspuns vom da atunci cand ne vom intalni cu Dreptul Judecator?

  1. Este adevarat articolul! Mentionez ca cetatean al Ucrainei! Schisma si promovarea lucrurilor sus amintite sunt sustinute de stat, iar Biserica canonica este neglijata.

 2. Cred ca este necesara o analiza mult mai atenta si sa stim clar daca Bartolomeu poate sa sfinteasca catedrala. Daca nu, inseamna ca o va spurca …? Asta ar fi cu adevarat o mare batjocura, a cata oare, adusa poporului roman in an centenar.

  Dupa mintea mea proasta zic ca daca s-a impartasit deja cu schismaticii ucraineni s-a autoexclus din Biserica si fara pocainta publica nu are ce cauta la Bucuresti.

  1. E frate ereticesc cu ierarhii BOR. Acolo va fi doar o Mega Pestera de Talhari aranjata frumos cat sa atraga banul prostului de rand formalist in credinta din nascare !

 3. Pe noi preotii ,,ierarhul ” nostru ne obliga sa ducem credinciosi pe banii nostri la ,,sfintire”.I-am rugat pe ceilalti preoti sa ne spunem si noi pasul,dar toti tac.Le e frica sa nu-si piarda parohia.E groaznic!As lua eu cuvantul ,dar nu cred ca m-ar sustine cineva.Ar fi sinucidere curata.Atat pot sa fac:sa nu pomenesc ierarhul.Rugatii-va pentru mine sa primeasca Domnul mica mea nevointa.Si-apoi daca m-ar,,,caterisi,ar aduce unul de-al lor.Iertati-ma!

  1. Pierdeti doar „meseria”, nu adevarata preotie si eparhie alcatuita din ortodocsii adevarati. Fiti marturisitori ! Incetati odata cu lasitatea !

 4. A trai cu iluzia ca Daniel e mai altfel decat Bartolomeu si a-i considera in continuare patriarhi ortodocsi e ca si cum a-i sta in casa cu o curva care mereu te inseala si tu vrei sa crezi ca inca e sotia ta fidela si devotata ! Mega prostie si Betie cu apa rece !

  1. Sa ne dati de stire cand veti opri pomenirea ereticilor sa venim la sfintia voastra la slujba, care suntem mai pe aproape !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings