X

INTERNETUL LUCRURILOR impus în Japonia sub pretextul SECURITĂȚII. Guvernul va ACCESA 200 de milioane de dispozitive electronice

Guvernul japonez a adoptat o lege, vineri, care îi permite să scaneze cele peste 200 de milioane de dispozitive de tip „Internetul Lucrurilor” (cam tot ce e electronic și permite o conexiune fără fir), precum și să preia controlul asupra celor cu parole slabe, în speranța că vor asigura securitatea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020, potrivit zdnet.com

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Măsura face parte dintr-un sondaj fără precedent, care vizează dispozitivele de tip „Internetul Lucrurilor” (IoT) și care va fi demarat de autoritățile guvernamentale din sectorul informațiilor. 

Studiul va fi lansat luna viitoare și are ca scop detectarea dispozitivelor cu parole ușor de ghicit, pentru ca mai apoi acestea să fie transmise autorităților și distribuitorilor relevanți de sector, care să ia măsuri pentru alertarea consumatorilor și securizarea aparatelor.

Responsabilii vor avea voie să folosească parole obișnuite sau altele din dicționare specializate, în încercarea de a se conecta la dispozitivele consumatorilor japonezi. Potrivit alexandrunegrea.ro,

„Internetul Lucrurilor” cuprinde mai toate dispozitivele electrice sau electronice, care pot fi sau vor putea fi contectate la internet și controlate printr-o conexiune fără fir, astfel încât mașina de spălat, de exemplu, să poată stoca niște informații despre obiceiurile proprietarului (cât și ce detergent folosește de obicei, cât de des spală) și în același timp să optimizeze consumul sau poluarea pentru a proteja mediul.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button