X

Alexandru Rafila este fiul fostului sef al Securității Arad în perioada 1945-1949: „A executat 27 de țărani”

Alexandru Rafila, noua imagine a PSD, a declarat recent ca tatal sau a fost medic. El nu a mentionat insa ca tatal sau, pe care il chema tot Alexandru Rafila, a fost si seful Securitatii din Arad in perioada neagra 1948-1949. El a ajuns in aceasta pozitie pe cand  avea doar patru clase primare. In serialul „Memorialul Durerii”, Lucia Hossu Longin a afirmat ca maiorul de Securitate Alexandru Rafila i-a „masacrat” pe taranii care s-au opus colectivizarii.

In aprilie 2020, intr-un interviu pentru DC Medical, site detinut de Bogdan Chirieac, Rafila a sustinut ca tatal sau a fost medic.

In realitate, tatal lui Alexandru Rafila avea patru clase si a fost sef al Securitatii Arad in perioada 1948-1949. Acesta s-a nascut in URSS. Iata documentul CNSAS:

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Despre maiorul de Securitate Alexandru Rafila a relatat Lucia Hossu Longin in serialul „Memorialul Durerii”.

„Alt absolvent de patru clase primare Alexandru Rafila ajuns comandantul Securitatii din Arad care a executat 27 de tarani, in mijlocul satelor ce se opuneau colectivizarii mi-a marturisit ca in anii aceia ‘cu timbrul acesta de revolutionara m-ar fi arestat’… (ep. 6 al seriei)”, se afirma pe siteul TVR.

Se pare ca maiorul Rafila a devenit „doctor” dupa ce a fost inlocuit de comunisti, inspaimantati chiar si ei de brutalitatea sa extrema, de la sefia Securitatii Arad.

„A reprimat cu gloante opozitia la colectivizare in masacrul din 1949 de pe Valea Crisului Alb”, se arata in Memorialul Durerii despre Alexandru Rafila.

Informația a fost confirmată și de Andrei Ruse, editorul de la Hyperliteratura, pe pagina sa de socializare:

Fiul nu trebuie neapărat să aibă treabă cu tatăl, principial vorbind, dar când candidezi la parlamentare și ești un tip extrem de influent (mai ales zilele-astea), cred că trebuie să ai minimul bun simț de a nu-ți ascunde istoria familiei. Într-un interviu dat recent, dl. Alexandru Rafila spune că a devenit doctor influențat de tatăl său, medic și el la rândul său. Bun…

Mi s-a părut la început o coincidență stranie de nume între acest Alexandru Rafila și fostul șef al Securității din Arad in anii 50 (ajuns medic ulterior…), Alexandru Rafila, la al cărui ordin au fost executați și torturați țărani care s-au opus colectivizării. Toate informațiile astea apar în cartea abia scoasă de noi la Hyperliteratura, din seria Memorialul Durerii, „Reeducarea de la Pitești. Cerberii penitenciarelor”. În a doua parte, a „cerberilor”, avem un întreg capitol despre marile „realizări” inumane ale lui Alexandru Rafila. Este și capitolul care închide cartea și este, credeți-mă, odios…
„Tatăl meu era medic de familie, avea foarte mulți pacienți și era foarte dedicat activității lui, iar eu auzeam multe relatări despre problemele pe care oamenii le au legat de starea de sănătate și cum poți să-i ajuți ca medic. Acesta cred că a fost lucrul care m-a influențat mult în alegerea profesiunii.”

În CV-ul său și în orice am căutat, nu apare nimic legat de trecutul său înainte de facultate, ceea ce mi se pare (foarte) suspect. Am încercat să sap mai adânc, fără rezultate, așa că singura chestie care mi-a venit în minte a fost s-o sun chiar pe autoare, s-o întreb dacă știe ceva de această „coincidență” (Lucia Hossu-Longin a realizat un interviu cu Alexandru Rafila la începutul anilor 90, pentru Memorialul Durerii – mare parte din el este transcris și în cartea de care pomeneam). Și mi-a confirmat azi nu doar că ar fi rude, ci că Alexandru Rafila, marele medic de astăzi, este, se pare, chiar fiul ucigașului din anii ’50… Am rămas mut…

„Bilanțul tragic al răscoalei anticomuniste din județul Arad:
– 29 țărani executați pe loc,
– 340 de ani de muncă silnică și temniță grea,
– peste 100 de familii deportate,
– alți uciși sau răniți în cursul ocupării satelor.”
Repet, nu are treabă fiul cu tatăl, ok, dar să ascunzi așa ceva e dincolo de strigător la cer. Iar eu, citind cartea Luciei Hossu, care m-a transfigurat efectiv, nu am putut să tac, sorry.
PS. Am predat presei informația asta, că eu sunt un editor de carte, nu jurnalist, și am înțeles că se va „săpa” pe subiect chiar zilele-astea. Aștept confirmarea confirmărilor.
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

37 comentarii

 1. Bună ziua! De ce trebuie să sufere o persoană pentru nelegiuirile făcute de către unul dintre părinți sau de către ambii, de către frați, surori, rude? Fiecare răspunde personal pentru faptele sale în fața lui Dumnezeu!

  1. Nu trebuie să sufere, dar nici să își nege originile. Vă dau un exemplu domnule Dinescu George. Eu și familia mea suntem victimele unor semi-analfabeti (precum maiorul de securitate Rafila). Și acești odioși care după ce mi-au atacat soțul și i-au tăiat gâtul cu cuțitul își învăță copiii să facă același lucru. În fiecare zi eu, om matur sunt agresată de copiii acestor semi-analfabeți, sunt jignită și amenințată de acești copii care sunt educați conform convingerilor părinților lor. Deci, îmi este foarte greu să cred că „așchia sare departe de trunchi”. Sunt din același aluat. Din păcate realitatea o dovedește.
   Cu respect.

  2. Asta sa il intrebi pe Vainer de ce a promovat acea lege pentru a anula drepturile banesti ale urmasilor celor ce au suferit in temnitele comuniste, pe motiv ca au fost legionari. Nu ca a fi legionar inseamna ceva rau, dimpotriva.

   In alta ordine de idei: in fruntea OMS avem un dictator etiopian, bolsevic, cu acte de genocid la dosar, iar reprezentantul OMS in Romania, e urmas tot al unui bolsevic. Considerati acestea ca fiind coincidente?

   1. Intervin aici, cât e caldă „plăcinta”, si zic: De ce nu a canonizat BOR niciunul din mărturisitorii din închisorile comuniste?
    Nu cumva fiindcă la putere sunt odraslele sau rudele acelor fiare care i-au torturat pe creștini în temnițe? Și ar mai fi o cauză, aceea de a nu avea noi astăzi modele recente sau contemporane de mărturisire?
    BOR a reușit astfel să se achite cu brio de sarcinile primite de „sus”, căci cei care te-au uns pe post îți cer apoi să-ți vinzi și sufletul satanei. Iată că momentul arătării „recunoștinței” din partea Patriarhului și a ierarhilor a fost nimeni altul decât Sinodul din Creta. Deci este destul de greu să mai aștepți ajutor de la cei care au făcut pact cu satana. Aparent, din cauza lipsei de cunoștinte teologice a mirenilor nu s-ar fi întâmplat nimic, dar nu e așa. Ei(ierarhii) știu că au trădat, dar tac mâlc. La fel fac și preoții care le urmează, numai că Covid-ul va trece ca un tăvălug peste toți punându-i la pâmânt pe toți cei care s-au lepădat de adevăr. Torționarii au „înviat” din nou prin odraslele lor și ne vor chinui pe noi până ce ne vom îndrepta. Voiam să arăt că între torționari și BOR este o strânsă legătură, dar una la vârf. Se confirmă astfel zicala: „Ce (se) naște din pisică șoareci mănâncă”. Și unde mai pui că PSD-ul l-a primit cu brațele deschise. Deci, dragi creștini, aveți grijă pe cine urmați, ca să nu vă faceți cumva părtași iadului lor.

  3. @ Dinescu George

   Asa pui problema de parca Rafila de azi e un sfant. Ai idee cati oameni au murit in Romania din cauza ca le-au fost refuzate drepturile medicale pe motiv de plandemie?

   Ai idee cati se vor imbolnavi grav de viroze respiratorii, sfarsind ca „morti de covrig” din cauza purtatului botnitei?

   Rafila de azi e un participant la genocidul prezent. Cei ce nu recunosc acest genocid, sunt adevaratii negationisti.

  4. Se vede doar destul de clar ca la el se aplica proverbul „ce naste din pisica soareci maninca”. Sau a dat dovada cindva ca vrea sa fie altfel decit parintii lui si sa iasa la inaintare cu fapte placute lui Dumnezeu?

  5. Buna ziua,
   Copiii vor suferi pentru pacatele parintilor pentru ca asa a spus Dumnezeu!

   Iesirea 20:5
   „sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinţilor ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea şi al patrulea neam”

   Da raspunzi pentru faptele personale, dar atentie, nu DOAR pentru faptele personale.
   Exista si fapte de familie cum vezi mai sus, dar si fapte de neam. Exista popoare (neamuri) care s-au ridicat impotriva Domnului si au fost nimicite pentru asta.
   Deci raspunzi si pentru faptele familiei dar si ale neamului.

   Iar apoi Dumnezeu ne invata cum sa ne revansam, tot in Iesirea 20:6
   Şi Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.

   Cei ce Il iubesc pe Dumnezeu automat pazesc poruncile Lui. Noi suntem slabi si nu le pazim, de aia trebuie spovedanie. Insa sunt si oameni care Il iubesc si se feresc de pacat mereu, iar acestia devin atat de imbunatatiti incat Dumnezeu le dezvaluie lucruri.
   Dintre acestia ies Sfintii.

   Daca tatal lui Rafila a fost un criminal este un lucru rau.
   Intrebarea este, a facut Rafila fiul ceva ca sa capete iubirea Lui Dumnezeu?

   Tinand cont ca a participat la aceasta mascarada cu plandemia comandata de satanele de peste hotare, atunci nu prea pare ca iubeste pe Dumnezeu.

   Sa nu aud ca vai ce putea sa faca Rafila fiul, cand totul e comandat din afara.
   Putea sa faca!
   Cum face si adevaratul doctor Vasile Astarastoae!

  6. De ce trebuie ca astfel de oameni sa ia decizii pentru noi ? Sunt oare de incredere ? Vreti sa ne spuneti ca Rafila Jr nu s-a folosit de relatiile si banii tatalui (obtinuti in mod „onest”), ca sa ajunga unde este ? Cum sa ai atata putere si influenta, daca esti un om simplu, cinstit, destept si muncitor ? Sa fim seriosi, ca nici un om bun si drept nu ajunge usor in astfel de pozitii.
   Mai mult decat atat: in mod sigur a luat din apucaturile tatalui, sunt convinsa ca tatal nu l-a invatat de bine, cum sa fii om bun, eventual si credincios, ci mai degraba cum sa calci pe cadavre, ca sa obtii mai multa putere.

  7. Ti se pare ca medicul de azi Rafila sufera in vreun fel? Eu as spune altfel: ce naste din pisica soareci mananca! …nu numai ca nu sufera deloc, dar se pare ca ” talentul” tatalui sau l-a mostenit in intregime! In Rest, sa fie sanatos, ca toti vom da socoteala in fata lui Dumnezeu!

 2. DREPT este DOMNUL DUMNEZEUL nostru!!!!
  Nu degeaba ingaduie Dumnezeu tot genocidul asta, Georgienii i-au facut asa o primire pompoasa papei din balta, cu pietre cu huiduieli, cu preoti, cu stareti in frunte, stareții au intrerupt pomenirea numai pentru ca l-a primit patriarhul chiar daca a dat comunicat ca nu au taine, catolicii, chiar daca nu sunt in wcc(cmb), chiar daca nu au fost in sinod, chiar daca nu au recunoscut niciodata tainele ereticilor, chiar daca nu au schimbat calendarul. Pai daca slujeau ai lor cu cei cu care au slujit ai nostri, daca aprindeau ai lor flacarile satanei, daca semnau la sinod ii dezbracau aia de haine si ii trimiteau inapoi sa mai semneze o data, si anume sa semneze ca s-au razgandit, dar se pare ca ei sunt pe un drum gresit, noi sa fim sanatosi ca tare bine mai stam ii scuipam pe cei care s-au dezis….. Deci le puneau pur si simplu pielea in bat dar lasa ca voua va pun ierarhii vostri pielea si sufletele in bat, voi i-ati asteptat cu flori, le lingeti labele și lor și papei din balta…. Si uite ce rau stau acum Georgienii… dar din toate tarile care au participat la sinod, deci nu vorbesc de cei care nu au participat, din cei care au participat suntem SINGURII fara niciun ierarh MARTURISITOR, dar noi suntem multumiti, fratilor, stam bine, monahii nostri sunt atat de fericiti, vazataori cu duhurile, cica: la caldurica, la caldurica, ce bine este, e si papica, mai, mai…..Deci tortionarii comunisti au fost pistol cu apa, haideti sa facem o mica statistica cu mortii de pana acum si sa-i monitorizam ce cei care urmeaza, pffff….ei lasa, important este sa fiti voi multumiti, si luati si inchnati-va neaparat la crcea aia a satanistilor formata din doua cruci, una normala si una intoarsa, puteti sa-i puneati si coarne, baa, nu conteaza, tot cruce este, „nebunilor” care contestati asa ceva pocaiti-va si recunoasteti ca sunteti platiti de rusi sa le batjocoriti la „marturisitorii” astia „crucile”!

 3. Intrebare : daca nu-i la WIKIPEDIA nu se pune ? L-a intrebat cineva pe Alexandru Rafila despre tat-su iar asta n-a binevoit sa raspunda ? Si-n plus de asta , in anii ’50 ceea ce facea Alexandru Rafila tatal era considerata sarcina d e serviciu , era considerata si aplaudata ca atare de catre popor ca fiind o INDATORIRE PATRIOTICA . Pentru care motiv sa-i fie rusine lui Alexsandru Rafila fiul cu activitatile tatalui sau DINAINTE ca el , actualul profesor si medic sa vina pe aceasta lume de slugi ?

  1. Citeste comentariul meu de mai sus!

   Cum adica indatorire patriotica?
   Deci nazistii care asasinau evrei cu miile erau intr-o indatorire patriotica dupa tine, nu? Ca si atunci era legal si considerat indatorire patriotica sa omori oameni fara judecata, doar pentru ca erau evrei.

   Ai MARE grija ce spui, ca e ingrijorator sa erijezi crima in indatorire patriotica.

 4. Trebuie sa stim deoarece acesti securisti odiosi au implementat aceeasi mentalitate in odrasele lor, care acum ocupa pozitii sociale nu pe criterii meritocratice sau standarde inalte, ci pe furt si impostura. Dupa cum vedem, daca analfabetul de tacsu a ajuns doctor prin macel, ne imaginam fisu ce doctor este. Praful sa se aleaga de acesti criminali.

  1. @decebal Mai mult decat de acord cu finalul : ” Praful sa se aleaga de acesti criminali.” P.S. In anii ’47-’50 patru clase erau echivalentul a opt din zilele noastre si nu uita ca-n zilele noastre am avut „doctori ” ce nu facusera o zi de medicina si-am avut inclusiv „doctori ” ce n-aveau nici macar liceul la baza . Eu zic ca este totusi o diferenta intre astia . Ai consider pe astia de azi criminali , chiar mai criminali decat pe cei de ieri !

 5. @Grigore DA , ERA O INDATORIRE PATRIOTICA INCLUSIV ASASINAREA UNOR OAMENI CE N-AVEAU ALTA „VINA „DECAT CA ….APARTINEAU ALTEI RASE , ALTEI CULTURI . Pana si negrii aia din USA , pana si aia au fost asasinati , batuti si considerati laturile societatii tocmai pentru ca erau….NEGRI . Ai uitat sau BLM este o vorba goala pentru dumneata iar aia , protesteaza deoarece s e plictisesc daca nu-si inghit portia d e gaze sau bastoane ? Pana in 1989 era o indatorire patriotica { era LEGE daca-mi aduc bine aminte } sa faci sa dispara de pe suprafatza pamantului romanesc pe toti aceia ce erau contra sau de alta parere decat a Partidul Comunist Roman si-a Secretarului sau General ! Cum se poate s a uiti asa ceva { nici macar n-a trecut atata timp incat sa zici c-ai uitat } cand AZI , este o indatorire civica sa-i denunti pe acei dintre semenii dumitale care …NU POARTA MASCA IN SPATIILE PUBLICE ? Ai uitat ca ai si-un numar d e telefon pentru a-ti face aceasta indatorire civica ? Ai uitat denunturile d e pana mai ieri alaltaieri , denunturi in urma carora au fost oameni batuti , dati afara din magazine sau chiar interzicandu-li-se accesul in blocul in care LOCUIAU deoarece erau BANUITI de infectare cu SARCOV 2 ??? P.S. Cel ce l-a impuscat pe Ceausescu a considerat ca a facut un act patriotic . L-am cunoscut bine pe omul acela si…stiu c-asa gandea la vremea aceea deci : ERIJAREA CRIMEI IN INDATORIRE PATRIOTICA plus ca , FUSESERA DEJA CONDAMNATI . Fara suparare …

  1. Ce-am spus eu si ce-ai inteles matale!
   Regimurile care erijeaza crima ca indatorire patriotica sunt regimuri criminale. Nu exista dubii, este valabil oriunde pe pamantul asta.

   Ta-su a omorat oameni, fiul omoara oameni.
   Plandemia asta orchestrata de o mana de asa-zisi doctori a bagat in pamant oameni care aveau zile. Doar pentru ca nu au primit tratamentele cuvenite si ca au fost ignorati pe motiv de plandemie!
   ACESTIA SUNT CRIMINALI!

   Nu inteleg Mariane, de ce tot il pupi in cur pe Rafila fiul?
   Ba ca nu e fiul de vina, ba ca nu e ta-su ca e indatorire patriotica, ba ca regimul e de vina…
   Zi bre de ce il pupi atata in cur pe Rafila?

   1. Revin cu adaugirea, ca oamenii care au murit cu zile ca nu au primit tratamentele pentru bolile de care sufereau, PLATISERA O VIATA INTREAGA CONTRIBUTIILE DE SANATATE!!!
    Contributii din care sunt platite si serviciile medicale ale unuia ca Rafila!

    Dar Rafila daca face si el vreo criza de sanatate, pe el il trateaza cu indiferenta cu care sunt tratati batranii?

   2. @Grigore ” Zi bre de ce il pupi atata in cur pe Rafila?” Cum sa fac asa ceva ? Asta ai inteles dumneata din tot ce m-am chinuit eu sa spun ? Imi pare rau dar…fie nu vrei sa intelegi fie iti convine mai mult aceasta ” polemica ” privind vina copiilor pentru , ceea ce-au facut parintii lor in alte vremuri , doar pentru ca asa erau vremurile . Intrebare de 100 de puncte : dupa parerea dumitale , a ales poporul roman comunismul si monstrii pe care i-a produs acest regim , sau le-a fost impus de FORTA ARMELOR si de TRADAREA de la Yalta ? Pai si-atunci ? Deci ,1] NU ESTE FIUL DE VINA SI-MI MENTIN 100% PAREREA si 2] DA A FOST O INDATORIRE PATRIOTICA PENTRU ACELE VREMURI . Daca vei binevoi sa-ntrebi despre aceste lucruri pe macar unul dintre parintii dumitale sau SI MAI BINE , pe bunici vei vedea ca am dreptate mai ales ca eu nu vorbesc din carti ci din stiute … de la sursa , daca-ti place mai mult termenul . Respectuoase salutari din satul cu mult prea multi ministri !

    1. Daca Dumnezeu a spus asa:
     Iesirea 20:5
     „sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinţilor ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea şi al patrulea neam”

     Daca Dumnezeu asa a spus, atunci asa e. PUNCT!
     Orice alta parere e vant, pleaba.

     Tu sustii o tampenie, auzi indatorire patriotica.
     Deci Sfintii care au murit la Pitesti, sunt morti pe „corectelea” ca era o indatorire patriotica?????????
     Oare cine respecta indatorirea patriotica, cel ce impusca tarani sau omora preoti in inchisori, sau chiar cei omorati pentru ca nu Il tradau pe Hristos????

     Dupa mintea matale e indatorire patriotica ce zice statul la un moment anume, nu ce zice Domnul Hristos!!!!!!

     1. @Grigore 1] Ai grije cum citezi din Biblie caci „cine va schimba fie si-un cuvant afurisit va fi el si neamul lui in veacul vecilor ” mai ales ca-i vorba despre PORUNCA A PATRA ! 2] Daca n-ai trait atunci , in acei ani , daca n-ai avut de-aface cu oamenii acelor vremuri mai bine taci si lasa ipocrizia la o parte caci…sti bine ca si dumneata ai fi facut la fel , FIX LA FEL . De ce ? Poate pentru ca sa traiesti mai bine decat traiau altii { puncte , un radio , o….POBEDA…} , poate sa-ti ajuti copilul sa fie c-o treapta mai domn ” sau , de ce nu…UN APARTAMENT…LA BLOC deoarece casele „fostilor ” erau deja date . Iar ” dupa mintea mea ” Iisus insusi a spus , si-a sfatuit ucenicii : DATI CEZARULUI CE-I AL CEZARULUI si , cahiar daca-ti pare aiurea…nu s e referea la taxe ci la ASCULTARE ! Parca te-am mai sfatuit mai nu stiu cand STUDIAZA BIBLIA IAR DACA VORBESTI ” DEONTOLOGIC ” DESPRE TRECUT…STUDIAZA-L SI PE ALA !

     2. Marian esti pe langa subiect, Sfintii nu au „facut la fel” pentru un Pobeda. Tocmai asta e!
      Pentru ca sigur nu stii ce inseamna ASCULTAREA. Aceasta se face cand sistemul are taxe si legi care nu vin in contradictoriu cu Legea Lui Dumnezeu.
      Ori comunistii tocmai asta cereau, lepadarea de Credinta Ortodoxa. Erau in total dezacord cu Ortodoxia.

      Una din intrebarile tortionarilor era daca „banditii” mai cred in Domnul Hristos.

      Dar din pacate asa a fost, unii s-au vandut pe un Pobeda sau un apartament din „indatorire patriotica” iar altii au fost primiti in Rai cu bucurie ca Sfinti.

      Iti sugerez sa te spovedesti degraba ca tu acum nu mai esti ortodox in simtire. Reperele tale nu sunt ortodoxe din ceea ce scrii.

     3. @Grigore Stimate troll , nu-mi voi mai obosii cugetul cu raspunsuri pe care …” NU ARUNCATI MARGARITARELE VOASTRE IN TOACA PORCILOR ” spunea „cineva ” asa incat , ramai la troaca dumitale .

 6. Oricum ar fi, Rafilla va face o mare „cinste” partidului în care intră. Cei care-l vor vota la alegerile parlamentare, cu siguranță sunt anticreștini, antiromâni și inumani. Vina nu este fulg în vânt, ci nicovală legată de piciorul celui ce nu judecă după dreptate.

  1. @Baltag Lucia Nu stiu cata „cinste ” va face partidului insa alegatorii SIGUR vor fi orbiti de stralucirea numelui si…sigur al vor vota . Inseamna ca-i un LUCEAFAR comparativ cu multi dintre deputatii PSD . Parca si Viorica Dancila , parca si asta a fost tot deputat inainte de-a devenii …Sorin Grindeanu , Mihai Tudose…pai comparativ cu astia Alexandru Rafila este intr-adeva o stea ! Intrebarea intrebatoare este : de ce un profesor doctor , un microbiolog de clasa , un specialist de marca in domeniul sau asi vinde sufletul pentru ca , vreme de patru ani sa aiva salariul sigur de parlamentar , chiar nu-i ajungea ceea ce primea de la OMS si pe unde mai este ?

 7. Sunt scarbit de faptul ca pe un site care se vrea propovaduitor al invataturii crestine, se publica astfel de mizerii; asemenea lucruri – „demascari” – se mai intamplau doar in epoca stalinista…jalnic si mizerabil!
  Dl. Prof. Dr. Alexandru Rafira este om cu mare anvergura intelectuala si un cercetator de marca – cum putini mai sunt in Romania; un asemenea om nu are cum sa iasa din familia unui tortionar: ca sa ai aplecarea spre studiu necesara pentru a ajunge o somitate in medicina, trebuie ca de mic sa ti se insufle pasiunea pentru studiu; nu cunosc familia domniei sale, dar sunt convins ca provine dintr-o familie de intelectuali. Banuiesc ca orice om cu un gram de minte isi da seama de lucrul asta si ca, de fapt, este vorba de o coincidenta de nume. RUSINE „redactorului” de la ortodoxinfo, care a scris asemenea mizerii! Esti un om mic!

  1. Aaa…si inca ceva: probabil ca o sa imi stergi comentariul pentru ca, dupa cum am vazut pana acum, nu suporti nici o critica!

  2. De ce „scarbit” ? Ni se da ocazia sa vedem realitatea cu alti ochi, decat cei ai mass-media. Si e bine ca se ating astfel de subiecte, sa stim cu cine avem a face si sa ne punem mai mult nadejdea in Dumnezeu.
   ” om cu mare anvergura intelectuala si un cercetator de marca ” ? Serios ? Acum cateva zile a fost intrebat la o stiri daca masca afecteaza sanatatea in vreun fel, iar el a raspuns: nici vorba, nu are a face. Si atunci te intreb: cum sa ai incredere intr-un astfel de personaj, cand atatia alti specialisti spun clar ca masca te imbolnaveste ? Mai mult decat atat: face parte din OMS, iar despre aceasta organizatie odioasa stim ce hram poarta.
   Cat despre laudele pe care i le aduceti, nu stiu ce sa zic… La fel si Cercel mi se parea destept, dar cand l-am auzit ca virusul pleaca din masca cu 7.3 m pe secunda, am zis ca nu aud bine. Inseamna ca trebuia sa fim bolnavi, sau chiar morti, de ceva vreme.
   Eu cred ca oamenii astia au studiat, au fost buni in profesia lor… pana cand au dat de bani sau au intrat in masonerie. Nu pare ca slujesc intereselor noastre.
   Si inca ceva: atunci cand astia doi, rafila si cercel, o sa voteze legea vaccinarii obligatorii, ce o sa mai spuneti de ei ? Astept raspuns.

   1. @MihaelaBV Aia cu masca care retzine virusii , aia-i parfum deja , dar eu mi-asi permite sa reamintesc cui a uitat , evident inclusiv dumitale daca nu stiai , declaratiile sale din MARTIE si chiar APRILIE : „- Va venii vara , va venii anotimpul calduros iar virusul va dispare de la sine caci , nici un virus nu rezista verilor romanesti . ” Lasand la o parte faptul ca , multi dintre colegii domniei sale { adica tot specialisti } l-au luat in ras , domnul Cercel n-a tinut cont de asta si s-a aliat cu Raed Arafat { pentru asta am iesit in strada la proteste atunci cand Traian Basescu pusese cainii DNA-ului pe el } , Alexandru Rafila , Nelu Tataru bashca dl. DOCTOR Costache { predecesorul lui Tataru } si-au inceput sa cante in struna Guvernului astazi vazandu-se si din avion { vorba lui ” Grigore ” } anvergura lor intelectuala ca s a nu mai amintesc de cea deontologica . Iata ca-si capata rasplata : LOCURI ELIGIBILE PENTRU VIITORUL PARLAMENT !

  3. Adevarul te face liber!
   E premiza de la care plecam, vrem sa stim tot, dar TOT!
   Nimic nu va scapa nedescoperit, totul se va afla pentru ca la Dumnezeu nu exista secrete cand e vorba de lucrarea raului.
   Cand sunt scoase la lumina faptele celor rai, acesti degenerati innebunesc ca gandacii cand vad lumina. Nimic nu e mai rau pentru acestia decat sa le expui public faptele, sa le faci cunoscuta lucrarea.

   „Anvergura intelectuala” a lui Rafila, se vede din avion cand batrani care AU PLATIT DECENII contributiile de sanatate mor cu zile ca nu li se ofera vreo pastila sau vreo reteta ca e spital covid.

   Oricine se asociaza cu talharii, criminalii, curvele si hotii din PSD ce poate fi? Cine se aseamana, se aduna, zice o vorba din popor.
   Sau si PSD are „anvergura intelectuala”?

   1. @Grigore ” Adevarul te face liber!
    E premiza de la care plecam, vrem sa stim tot, dar TOT! ” ADEVARUL n-a facut altceva decat sa elibereze constiinte , adica marturisirea , recunoasterea unor fapte , despre asta era vorba in acel context . Ce faci dumneata se numeste manipulare . Manipulare a Scripturilor in interes propriu . Apostolul Pavel spunea : ” Multe lucruri va sant necesare dar..nu de toate aveti nevoie .” Daca ai fi stiut ce-nseamna MILA CRESTINEASCA multe dintre cuvintele dumitale nici macar n-ar fi fost gandite , nu mai zic scrise . Pai , cumva din vina lui Rafila acei batrani mor cu zile , sau din pricina nemerniciilor si-a ticalosiei guvernantilor , a tuturor politicienilor INDIFERENT DE „CULOARE ” POLITICA de prin 2000 incoace ? PSD { NU-I POT SUFERII PE TICALOSII ASTIA } este posibil sa aiva si oarece ” anvergura intelectuala ” insa , aia care au asa ceva in PSD , aia-s de inalta clasa si prea mult bun simt sa se amestece in ticalosiile astora de-s la vedere , ca si la PNL de altfel .

 8. @MARIAN
  Citind comentariul tau, nu pot sa nu fiu de acord cu aceste afirmatii. Erau alte vremuri, alte idealuri si intr-adevar, nivelul de pregatire era net superior. Dar, dupa cum ziceam, nu numai versetul invocat de Grigore este graitor, ci si faptele per-se. Rafila a ascuns si plaquenil-ul urmand directivele trase, continua cu starea de urgenta si cu vaccinurile. Ca sa nu mai spunem de cipuri, nanoroboti si altele, acum se trezesc si romanii si vad unde a ajuns tehnologia. Rafila in momentul de fata, laolalta cu ceilalti tovarasi, este partas la asasinarea poporului roman. La fel ca tatal sau. Ce putem spune mai mult de atat?? Restul vine de la sine. P.S. pentru cei interesati sa vada ce ce este un microcip, imaginati-va un calculator intreg intr-o boaba de orez. Sunt literalmente milioane de biti de informatii prin diferite tehnologii. NANOROBOTII??? Si mai mici, si mai multi. Aici este tehnologia, asa se dezvolta totul iar romanii stau cu telenovele….

  1. @ DECEBAL PARINTE SFANT ” Grigore ” fie nu stie { eu ai acord aceasta prezumtie a nestiintei } , fie nu mai vrea sa-si aminteasca ce-a fost in trecutul nostru ca tara si popor . I-asi acorda si-aici prezumtia omului care-a trait acele vremuri si nu mai vrea sa-si aminteasca de ele insa , chiar n-o pot face deoarece , nu stiu care-i motivul dar , imi aminteste de-acea vorba : CINE-SI UITA TRECUTUL ESTE CONDAMNAT SA-L REPETE . Cand a ascuns profesorul Alexandru Rafila amanunte despre tatal sau ? DUPA 1990 adica , atunci cand multi au iesit cu surle si trambite sa se laude ca , parintii lor au fost toata viata REGALISTI sau LEGIONARI . Mare branza : DEMOCRATIE , LIBERTATE DE EXPRESIE etc . Ia s a fi facut o chestie dintr-asta si dl. ” Grigore ” dar prin…1960 si-i pot garanta ca , nici macar la DERATIZARE n-ar fi fost angajat…cel mult la canal ! Chiar si falsa fervoare crestina de care da dovada AZI , pana si asta l-ar fi OBLIGAT sa s e prezinte d e minim doua ori pe saptamana la postul de Militie si chiar la… ” Rafila in momentul de fata, laolalta cu ceilalti tovarasi, este partas la asasinarea poporului roman. ” Cu asta , mai ales din Martie incepand , sunt 100% de acord cu specificatia : fie tovarasi de breasla , fie tovarasi d e partid . Este pe un loc eligibil la PARLAMENTARE din partea PSD . Vom trai si vom vedea daca va fi ales . EU MERG LA PARIU CA VA FI !

    1. @Grigore Mai omule , chiar nu-ntelegi ca esti pe dinafara , ca esti din alt film ? Nu mai vorbi dumneata despre Domnul Hristos , lasa-i pe altii s-o faca mai ales daca l-au cunoscut si s-au predat Lui iar dumneata { vorba fratilor catolici } : taci in veci ! Spre stiinta domniei tale : IISUS HRISTOS DOMNUL SI MANTUITORUL OMENIRII , N-A FACUT ” PARTE ” DIN NICI O …” TABARA ” , EL NICI MACAR N-A AVUT O TABARA CACI , PANA SI APOSTOLII CARE L-AU VAZUT , PANA SI AIA S-AU LEPADAT DE EL , ” INAINTE SA CANTE COCOSUL DE DOUA ORI ” . Ba chiar a fost UNUL care-a spus ca , ” Pana nu voi pune mana in ranile Sale , pana nu ma voi convinge cu ochii mei…n-am s a cred !” La a doua inviere LA JUDECATA , eu sunt absolut convins ca El ai va spune TATALUI : DOAMNE , SI PENTRU EL A CURS ACEST SANGE . Roaga-te frate ” Grigore „ca sa fie vorba despre dumneata atunci . P.S. Parca ti-am mai spus : CITESTE , GANDESTE si INAINTE de-a arunca cu piatra , uita-te in oglinda sufletului dumitale care-i mai negru decat iadul si…incearca prin spovedanie macar { chiar si printr-o spovedanie individuala , dumneata vs. dumneata } , sa-ti cureti rautatea din sufletul dumitale si sa lasi cale libera MANGAIETORULUI . Dumnezeu sa te ierte si sa -ti lumineze cugetul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button