X

Un pas spre autonomia Ardealului? Clujul, Oradea, Timișoara și Aradul se separă de București și formează Alianța Vestului

Primarii a celor patru oraşe din Transilvania și Banat vor să ia bani de la Bruxelles și să nu mai depindă de București. Boc, Robu, Bolojan şi Falcă semnează, sâmbătă, documentul de temelie al „Alianţei Vestului” informează Ziua de Cluj

„Sâmbătă, 8 decembrie 2018, cei patru primari inițiatori ai proiectului “Patrulaterala Vestului”, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc, primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca vom semna, la Timișoara, la sediul Primăriei, de la ora 15.00, în prezența presei, documentul temelie al alianței noastre. Având în vedere interesul mare pentru proiect, arătat de alte administrații publice locale din această parte de țară, o dată cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului în Alianța Vestului -în abreviere: AVE-, pentru a se evidenția caracterul ei deschis.

Menționăm încă o dată, că, prin această inițiativă, prin excelență în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, dorim să creăm un for informal pentru schimburi de idei și de experiență între noi, edilii orașelor în cauză și între administrațiile publice locale pe care le conducem, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar și în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate și dezvoltare, în sens larg”, transmite edilul Timişoarei, printr-un comunicat de presă.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Interne
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Poate fi acesta un pas spre autonomia Ardealului? Și-au băgat și de această dată ungurii „coada”?

Articole asemănătoare

5 comentarii

  1. Nu pentru asta au murit romani timp de mii de ani infaptuind Unirea.
    E o lucrare satanisto-securista dictata de vechi resentimente legate de Trianon.
    Primari romani cu numele ,tradatori prin fapte si acoperiti ai serviciilor secrete .

  2. Uita primarii respectivi ca Unirea mare,au realizat-o Armata Romana(Moldova, Oltenia,Muntenia):fara Ardeal,si cu ajutorul Americii? Vor suporta ardelenii(cu trai bun,stomacul plin):ce costa a lua bani de gratis,de la vechii colonisti,de la noua superputere! Orice ‘prost’ stie lua bani împrumut sau mita ascunsa!

  3. Nu am incredere in Boc. L-am auzit personal de 1 decembrie, inainte de aprinderea iluminatului festiv in Cluj-Napoca (se poate vedea pe pagina lui de fb video-ul) ca viseaza la Statele Unite ale Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.