X

Un pas spre autonomia Ardealului? Clujul, Oradea, Timișoara și Aradul se separă de București și formează Alianța Vestului

Primarii a celor patru oraşe din Transilvania și Banat vor să ia bani de la Bruxelles și să nu mai depindă de București.  Boc, Robu, Bolojan şi Falcă semnează, sâmbătă, documentul de temelie al „Alianţei Vestului” informează Ziua de Cluj

„Sâmbătă, 8 decembrie 2018, cei patru primari inițiatori ai proiectului “Patrulaterala Vestului”, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc, primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca vom semna, la Timișoara, la sediul Primăriei, de la ora 15.00, în prezența presei, documentul temelie al alianței noastre. Având în vedere interesul mare pentru proiect, arătat de alte administrații publice locale din această parte de țară, o dată cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului în Alianța Vestului -în abreviere: AVE-, pentru a se evidenția caracterul ei deschis.

Menționăm încă o dată, că, prin această inițiativă, prin excelență în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, dorim să creăm un for informal pentru schimburi de idei și de experiență între noi, edilii orașelor în cauză și între administrațiile publice locale pe care le conducem, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar și în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate și dezvoltare, în sens larg”, transmite edilul Timişoarei, printr-un comunicat de presă.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Poate fi acesta un pas spre autonomia Ardealului? Și-au băgat și de această dată ungurii “coada”?

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Nu pentru asta au murit romani timp de mii de ani infaptuind Unirea.
    E o lucrare satanisto-securista dictata de vechi resentimente legate de Trianon.
    Primari romani cu numele ,tradatori prin fapte si acoperiti ai serviciilor secrete .

  2. Ungurii nu au absolut nici o vină. Vina o poartă pseudo-romînii care se cred naționaliști și care, de fapt, sunt trădători.

  3. Uita primarii respectivi ca Unirea mare,au realizat-o Armata Romana(Moldova, Oltenia,Muntenia):fara Ardeal,si cu ajutorul Americii? Vor suporta ardelenii(cu trai bun,stomacul plin):ce costa a lua bani de gratis,de la vechii colonisti,de la noua superputere! Orice ‘prost’ stie lua bani împrumut sau mita ascunsa!

  4. Nu am incredere in Boc. L-am auzit personal de 1 decembrie, inainte de aprinderea iluminatului festiv in Cluj-Napoca (se poate vedea pe pagina lui de fb video-ul) ca viseaza la Statele Unite ale Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button