X

ECUMENISM – Papa Ioan Paul al II-lea, pomenit la Catedrala Mântuirii Neamului?!

Rânduiala Bisericii prevede ca numele ctitorilor să fie îngropate în Sfânta Masă din Sfântul Altar, prin urmare, deducția celor care au realizat reportajul este corectă, ținând cont că ereticul papă Ioan Paul al II-lea a donat 100.000 de dolari pentru Catedrala Națională. Iar ctitorii sunt pomeniți la fiecare Sfântă Liturghie, deci și ereticul papă, deși nu este permis.

Ce spun Sfinții?

,,Nu este loc aici (Proscomidie, Sfânta Liturghie – n.n) nici pentru cei necredincioși, nici pentru cei de altă credință… Prin urmare, nu este deloc corect pentru un preot să aducă jertfă pentru cei de altă credință sau să facă vreo pomenire în ceea ce-i privește. Tot așa, nu-i este îngăduit să-i pomenească nici pe cei ce trăiesc în păcate și nu se căiesc pentru ele și nici să aducă jertfă pentru aceștia. Fiindcă o asemenea jertfă ar fi spre osândirea lor, ca și în cazul celor care primesc Sfintele și înfricoșătoarele Taine fără să se fi căit pentru păcatele lor, după cum ne spune dumnezeiescul Pavel”.

Sfântul Simeon al Tesalonicului, Despre Sfânta Liturghie.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.