X

Reacția Rusiei în urma evenimentului de la Kerci: Ucraina recurge la ‘metode periculoase, provocatoare’

Serghei Lavrov

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, a acuzat luni Ucraina că recurge la “metode periculoase” în strâmtoarea Kerci, la o zi după un incident fără precedent care a dus la capturarea a trei nave ucrainene de către marina rusă, informează AFP şi TASS. 

“A avut loc o încălcare şi au fost utilizate metode periculoase. Aceasta putea să creeze şi a creat o ameninţare şi riscuri pentru deplasarea normală a navelor în acest coridor maritim”, între Marea Azov şi Marea Neagră, a declarat Lavrov.

Potrivit ministrului de externe rus, “provocarea” din strâmtoarea Kerci a avut loc “la ordinul direct” al conducerii Ucrainei.

“Atunci când partea ucraineană a planificat această provocare, în mod sigur ea a luat în calcul avantajele suplimentare pe care doresc să le obţină din această situaţie, ţinând cont de faptul că SUA şi Europa, ca întotdeauna, vor lua partea provocatorilor”, a susţinut Serghei Lavrov, potrivit TASS.

El a afirmat că Rusia inspectează navele din Marea Azov în conformitate cu acordurile internaţionale.

“Am auzit că UE, prin reprezentanţii diplomaţiei sale, a declarat că aşteaptă de la Rusia oprirea inspecţiilor la navele din Marea Azov. Aceste inspecţii se desfăşoară în conformitate totală cu acordurile existente, inclusiv cu Ucraina”, a spus şeful diplomaţiei ruse.

Lavrov a declarat că Federaţia Rusă nu este îngrijorată de posibilitatea introducerii unor sancţiuni împotriva ei din cauza situaţiei din strâmtoarea Kerci.

“Acest lucru a încetat demult să ne îngrijoreze. (…) Este greu de sperat că am putea influenţa oameni care nu doresc decât să caute noi şi noi motive pentru a face presiuni asupra Rusiei”, a subliniat acesta.

Forţele navale ucrainene au anunţat duminică seară că Rusia a deschis focul asupra unui grup de nave ucrainene în Marea Neagră, în urma incidentului fiind răniţi şase marinari ucraineni. Navele, arestate de armata rusă, încercau să treacă prin strâmtoarea Kerci pentru a ajunge în Marea Azov, unde se afla destinaţia lor finală, portul Mariupol.

Incidentul armat a avut loc după ce trecerea convoiului ucrainean a fost blocată iniţial de un cargou rus plasat sub podul dintre Crimeea şi Rusia, peste strâmtoarea Kerci.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Familia regală a României, marea absența de la sfințirea catedralei neamului, deși a fost propunerea regelui Carol I .după reîntregirea țării De ce oare au lipsit?

    1. Carol I a propus din vorbe, ca sa dea bine la imagine…ca din fapte…a fost campion la daramarea bisericilor in istoria Romaniei, i-a luat fata lui Ceausescu!
      Asta intelege mai greu romanul..ca faptele vorbesc, nu “propunerile” sau vorbele alese (vrajeala). Asta este valabil in orice domeniu…in orice te inconjoara!
      Faptele vorbesc ….e atat de simplu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button