X

Senatorul Bădălău, referitor la hoții care pătrund în case: Un proprietar trebuie să poată recurge la măsuri „chiar și extreme”

Senatorul PSD, Nicolae Bădălau, a cărui casă a fost spartă de hoți în urmă cu câteva zile, a declarat că legislația trebuie schimbată astfel încât un proprietar să poată recurge la măsuri „chiar și extreme” când un hoț îi pătrunde în casă.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Nicolae Bădălau a declarat, marți, că trebuie schimbată legislația în privința apărării casei de către hoți. 

„Eu mă gândesc că trebuie schimbată legea și acolo unde oamenii locuiesc, unde ar trebui ca familia ta să se simtă în siguranță (…) Legea trebuie să fie modificată să discutăm despre siguranța cetățeanului, pentru siguranța familiilor noastre acolo unde locuim. Oricine intră și amenință într-un fel, fără a avea acceptul proprietarului într-o casă, să poți să iei măsurile de rigoare, chiar și cele extreme, pentru că altfel nu ai cum să-ți aperi familia. Așa cum spune legea astăzi, dacă vine un criminal sau un hoț tu să iei aceleași măsuri, dacă domnul ăla vine cu un băț, tu trebuie să ai tot un băț, dacă domnul vine cu un cuțit, tu trebuie să ai tot un cuțit, dacă iei o măsură mai mare decât el, ești condamnat. Nimeni nu ar trebui să pătimească că își apără familia în casa lui”, a declarat Nicolae Bădălau.

El a mai declarat că trebuie modificat și Codul Penal pentru a permite luarea unor „măsuri extreme” dacă există o amenințare asupra familiei.

„E un proiect vizavi de arme la comisia de apărare din Senat, dar acest proiect trebuie să fie mult mai amplu vizavi de siguranța cetățeanului, pentru că principalul obiectiv al nostru, în luptele cu Parchete, etc, am neglijat siguranța cetățeanului în această țară și fiecare trebuie să se simtă apărat de statul ăsta la care plătește taxe și impozite. Vorbesc despre un proiect care va modifica și Codul Penal, pentru că și acolo se vorbește de momentul în care îl găsești pe unul în casă ce măsuri poți să iei. Dar eu cred că atunci când cineva intră peste tine în locuință, și există o amenințare la familie, să poți să treci la măsuri extreme”, a mai spus el, conform Mediafax.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. M-am interesat ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a detine o arma de foc in scop de apararea familiei: trebuie sa lucrez in politie sau in servicii de paza si protectie, transport valori. Sau ilegal, care in Romania reprezinta dosar penal.

    In schimb, daca un interlop detine o arma de foc, nu e nici o problema. Daca e si tigan, e discriminare daca se leaga legiuitorul de el.

    Daca ma uit in jur ce se petrece cu tara si cu noi, nici nu ma mira aceasta prohibitie a armelor de foc.

  2. Si când te gândești că în casa noastră, România se aduc dușmani,pe furiș, deghizați în refugiați și nici un senator nu ia masuri. Nici măcar nu știm câți au fost “ invitați” de ue sa vină în casa noastră, darmite să mai fim pregătiți să i primim cum se cuvine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button