X

Senatorul Bădălău, referitor la hoții care pătrund în case: Un proprietar trebuie să poată recurge la măsuri „chiar și extreme”

Senatorul PSD, Nicolae Bădălau, a cărui casă a fost spartă de hoți în urmă cu câteva zile, a declarat că legislația trebuie schimbată astfel încât un proprietar să poată recurge la măsuri „chiar și extreme” când un hoț îi pătrunde în casă.

Nicolae Bădălau a declarat, marți, că trebuie schimbată legislația în privința apărării casei de către hoți.

„Eu mă gândesc că trebuie schimbată legea și acolo unde oamenii locuiesc, unde ar trebui ca familia ta să se simtă în siguranță (…) Legea trebuie să fie modificată să discutăm despre siguranța cetățeanului, pentru siguranța familiilor noastre acolo unde locuim. Oricine intră și amenință într-un fel, fără a avea acceptul proprietarului într-o casă, să poți să iei măsurile de rigoare, chiar și cele extreme, pentru că altfel nu ai cum să-ți aperi familia. Așa cum spune legea astăzi, dacă vine un criminal sau un hoț tu să iei aceleași măsuri, dacă domnul ăla vine cu un băț, tu trebuie să ai tot un băț, dacă domnul vine cu un cuțit, tu trebuie să ai tot un cuțit, dacă iei o măsură mai mare decât el, ești condamnat. Nimeni nu ar trebui să pătimească că își apără familia în casa lui”, a declarat Nicolae Bădălau.

El a mai declarat că trebuie modificat și Codul Penal pentru a permite luarea unor „măsuri extreme” dacă există o amenințare asupra familiei.

„E un proiect vizavi de arme la comisia de apărare din Senat, dar acest proiect trebuie să fie mult mai amplu vizavi de siguranța cetățeanului, pentru că principalul obiectiv al nostru, în luptele cu Parchete, etc, am neglijat siguranța cetățeanului în această țară și fiecare trebuie să se simtă apărat de statul ăsta la care plătește taxe și impozite. Vorbesc despre un proiect care va modifica și Codul Penal, pentru că și acolo se vorbește de momentul în care îl găsești pe unul în casă ce măsuri poți să iei. Dar eu cred că atunci când cineva intră peste tine în locuință, și există o amenințare la familie, să poți să treci la măsuri extreme”, a mai spus el, conform Mediafax.

 

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Interne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. M-am interesat ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a detine o arma de foc in scop de apararea familiei: trebuie sa lucrez in politie sau in servicii de paza si protectie, transport valori. Sau ilegal, care in Romania reprezinta dosar penal.

    In schimb, daca un interlop detine o arma de foc, nu e nici o problema. Daca e si tigan, e discriminare daca se leaga legiuitorul de el.

    Daca ma uit in jur ce se petrece cu tara si cu noi, nici nu ma mira aceasta prohibitie a armelor de foc.

  2. Si când te gândești că în casa noastră, România se aduc dușmani,pe furiș, deghizați în refugiați și nici un senator nu ia masuri. Nici măcar nu știm câți au fost “ invitați” de ue sa vină în casa noastră, darmite să mai fim pregătiți să i primim cum se cuvine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.