X

Nelămurire.UNDE sunt porcii?

ziuanews.ro | Unde sunt porcii?

Iată o întrebare care ne-a stârnit curiozitatea derulării operațiunilor unui eveniment foarte important despre care, cu excepția faptului că a fost necesară sacrificarea a câtorva sute de mii de animale, nu prea știm nimic și anume, pesta porcină. Unde sunt porcii? Mai trăiesc? Au fost sacrificați? Cine i-a omorât? Cine i-a transportat? Unde au fost îngropați sau arși? Când? În cât timp?

Așa cum ne-au spus autoritățile există o epidemie de pestă porcină și a fost necesară eliminarea focarelor prin sacrificarea animalelor. Dar cum au scăpat de porci? Ca să scapi de ei, trebuie să-i îngropi sau să-i arzi în crematorii, apoi să izolezi focarele de infecție.

Să luăm ca bază de calcul sacrificarea a 100.000 de porci. Dimensiunea unui porc este cam cât cea a unui om (că tot semănăm noi, anatomic vorbind, la dispunerea organelor). Pentru a ocupa suprafața unui metru pătrat, în picioare, este nevoie de trei oameni, ceea ce ne îngăduie să aproximăm cam trei porci/mp. Asta înseamnă că dacă am aduna 100.000 de porci așezați în picioare, am ocupa în jur de 30.000 mp (cam cât au unele din cele mai mari piețe din Europa – Piața Bastiliei din Paris, Piața Republicii din Berlin sau Piața Victoriei din București).

Deci, ca să izolăm pesta, ne-ar trebui o groapă adâncă de cel puțin 2 m cu o suprafață în jur de 4 ha (8 pogoane sau 8 terenuri de fotbal). Sigur, suprafața scade dacă adâncimea gropii crește. Asta dacă sunt adunați toți laolaltă! Să încercăm să ne imaginăm un stadion de fotbal plin de porci. Măricel, nu? În această groapă trebuie întinsă o mare folie ca să nu se infecteze pânza freatică, nu? Și apoi, cum sunt transportați? Să presupunem că se folosesc containere de marfă. Acestea au o capacitate în jur de 10 tone. Dacă ne gândim la o medie de 100 de kg/ porc, într-un container ar încăpea 100 de porci, deci, ar fi nevoie de vreo 400 de containere. Cine le pune la dispoziție? Iar acestea trebuie să fie transportate. Ar trebui vreo 400 de camioane sau 20-40 garnituri de tren. Cine le pune la dispoziție, cine le încarcă și cu ce utilaje?

Să presupunem că-i incinerăm. Un incinerator mare de animale (fix, nu mobil, care este de trei ori mai mic) are capacitatea în jur de 6 tone. În acestea se pot arde 1,25 tone pe oră, deci, în jur de 12 porci pe oră, 288 pe zi, 8.640 pe lună, 103.680 pe an. Iar ca să poată fi arși rapid (maxim 2-3 zile căci, fiind cald afară, încep să pută, nu?) sunt necesare câteva sute de crematorii. Iar cadavrele, înainte de a fi aruncate în crematorii, trebuie și ele mărunțite de către personal specializat. Dar, din nefericire, nu avem suficiente crematorii în România.

Să încercăm să ne imaginăm transportul până la groapă sau la crematorii. Păi traficul intens care s-ar crea cu acele containere ar fi mai ceva ca lemnele din camioanele lui Schweighofer. Dar le-a văzut cineva? A văzut cineva pe drumurile patriei vreun convoi de porci morți? Trăim în epoca internetului, când marea majoritate a oamenilor postează pe fb sau youtube toate grozăviile, aproape tot ce fac în fiecare zi. Mi-e greu să cred nu s-ar fi găsit un curios să se fotografieze sau să filmeze marele convoi porcin sau că un gropar, un buldozerist sau un killer de animale nu și-ar fi făcut un selfie sau un mic filmuleț cu marea sau mai mica grămadă de porci sacrificați pentru salvarea omenirii. Deci, unde sunt porcii?

Iar ca operațiunea să decurgă bine trebuie avută în vedere și o întreagă logistică, nu? Resursă umană calificată să întreprindă aceste demersuri. În primul rând oameni care să-i omoare: vânători sau/și asistenți veterinari sau/și fermieri care să le ia jugulara, apoi oameni și utilaje care să-i care la groapă, oameni și utilaje care să sape groapa, oameni și utilaje care să întindă folia, oameni și utilaje care să astupe groapa, că de, nu-i poți lăsa pe câmp că se-mput, apar molimele și ne trezim ca în Ciuma lui Camus.

Oare de câți oameni este nevoie? Fiindcă în timp ce unii îi omoară, alții trebuie să-i care și alții trebuie să-i îngroape. Și unde? Dacă luăm în calcul ca termen de ardere sau îngropare maxim trei zile, că doar nu i-or pune la congelat, ne întrebăm: De câți oameni este nevoie pentru a sacrifica în jur de 30.000 de porci/zi? Și cu ce costuri? Iar numărul de porci infectați vehiculat este mult mai mare de 100.000…

Concluzia pe care o putem trage este că dacă porcii au fost sacrificați, undeva ar trebui să fie consemnată întreaga operațiune: locul, durata și cheltuielile aferente. Dar dacă, totuși, n-au fost sacrificați atât de mulți? Un porc în viu costă undeva între 8 și 10 lei/kg…  Sau, poate, trebuie să internaționalizăm Ignatul?

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Interne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

7 comentarii

 1. Kostas Passaris, supranumit ”Fiara din Balcani”, după crimele oribile pe care le-a comis, s-a căit și vrea să se călugărească. Și nu oriunde ci la o mănăstire de pe Muntele Athos. Uite cum arată bărbatul după 17 ani de pușcărie!

  Și criminalii pot deveni pâinea lui Dumnezeu! Ne-o dovedește Kostas Passaris, grecul care a ucis fără milă șapte persoane.

  El este autorul a cel puţin trei jafuri pe teritoriul României, în cursul cărora a asasinat cu sânge rece doi oameni, în 2001, la casa de schimb valutar „Petit Bijoux”, din București.

  Anterior, fusese condamnat şi în Grecia pentru 18 fapte penale, dintre care cinci omoruri.

  În noiembrie 2001, Kostas Passaris, în vârstă acum de 40 de ani, a fost arestat în România și cu toții ni-l amintim în lanțuri, cu privirea plină de ură, gata să sară la gâtul oricărei persoane care-i ieșea în cale.

  Face pușcărie de 17 ani
  De 17 ani se află închis la Peniteciarul de maximă securitate Gherla, timp în care și-a schimbat cu totul comportamentul.

  Arhimandritul grec Gervasios John Raptopoulos, duhovnicul criminalului cu sânge rece, povestește că acesta se roagă zi lumină și că este gata să devină călugăr pe Muntele Athos.

  Kostas, alături de duhovnicul lui în curtea Penitenciarului Gherla
  ”Când l-am văzut pentru prima dată, acest copil era chinuit de remușcări și s-a spovedit timp de o jumătăte de oră. I-am dăruit o icoană minunată a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și i-am spus: “Kosta, asta este o icoană care pe mine mă mișca profund.” Iar el mi-a răspuns: “Părinte, dă-mi-o să o sarut, dar iartă-mă, n-am s-o păstrez deoarece îmi amintește de mama mea”. Acest copil n-a avut niciodată o mamă. Cred că acum se află pe drumul pocăinței și îi iubește foarte multe pe părinții atoniți. Toate cărțile pe care le citește au în centru pocăința. El este fiul meu duhovnicesc. Regretă trecutul său păcătos și, ca orice oaie neagră, îngenunchează în celula sa îngustă și se roagă pentru iertarea păcatelor sale, nădăjduind ca într-o bună zi să poată îmbrăca haina călugarească și să-și dedice în întregime viața Dumnezeului și Creatorului său”, a mărturisit bătrânul preot, citat de cuvantul-ortodox.ro.
  Se roagă toată ziua în celulă
  Acesta are 86 de ani și a fost nominalizat, în 2012, la premiul pentru pace. Lui i se spune sfântul prizonierilor, pentru că și-a dedicat viața pentru a le oferi ajutor deținuților nevoiași.

  Potrivit rapoartelor, Kostat Passaris se roagă aproape toată ziua. Se trezește la ora 3.00 ca să citească Utrenia, apoi, câteva ore mai târziu Paraclisul, seara Vecernia și noaptea o încheie cu Pavecernița Mică.

  Criminalul este condamnat pe viață, dar avocatul său speră ca în 2021, atunci când va ispăși 20 de ani de petineță, să fie eliberat condiționat. Și în felul acesta să poată ajunge să îmbrace haina călugăriei.
  Kostas Passaris a crescut la orfelinat
  Kostas Passaris este originar din oraşul grec Seress şi este născut din tată grec (Vangelis Passaris) şi mama de origine română. A crescut într-un orfelinat (tatăl său, de asemenea, a fost condamnat pentru atentate cu bombă în Atena), iar traumele din copilărie l-au marcat foarte mult, făcându-l să aibă o personalitate extrem de violentă.

  Este arestat pentru prima oară la 13 ani, după ce a rănit grav o persoană cu un cuţit, în cursul unei tâlhării.

  La 15 ani este arestat din nou, pentru trafic de droguri. A urmat apoi un lung şir de jafuri armate şi de asasinate.

  Passaris, unul dintre cei mai cruzi criminali
  În perioada 2000 – 2001, Passaris era considerat unul dintre cei mai plini de cruzime criminali din Grecia. Potrivit relatărilor din presa de la vremea aceea, era liderul unei bande deosebit de periculoase, el şi complicii săi ucigând cinci poliţişti greci.

  În februarie 2001 a fost arestat de Poliţia din Atena pentru omor calificat, tentativă de omor şi răpire de persoane, dar a reuşit o evadare spectaculoasă. A simulat o criză de epilepsie şi a fost transportat la un spital, unde doi dintre membrii grupării sale, care se pare că erau de origine română, au deschis focul asupra poliţiştilor, iar Passaris a dispărut la bordul unui autoturism „Lancia”, pe care l-a deturnat din trafic, ameninţându-l pe proprietar cu un pistol.

  Câteva luni mai târziu, în august 2001, poliţiştii greci au dat din nou de urma lui, localizându-l într-un apartament din Atena.
  https://www.click.ro/sites/default/files/2.passaris-calugar.jpg

  A fost organizat un dispozitiv format din 50 de luptători de elită, de la trupele speciale, dar Passaris a reuşit să fugă şi de această dată.

  În urma acestui episod, şeful Poliţiei din Grecia şi-a dat demisia. A fost dat în urmărire internaţională prin Interpol, fiind în acea perioadă unul dintre cei mai căutaţi infractori.

  După cea de a doua evadare a făcut rost de un paşaport fals şi a venit în România. A fost dat în urmărire internaţională şi presa l-a numit „Fiara din Balcani”.
  https://www.click.ro/sites/default/files/3._pasaris.jpg

  Apoi a urmat jaful de la casa de schimb valutar din Galaţi, un jaf armat la Cluj şi dublul asasinat de la Bucureşti, în urma căruia Konstantinos Passaris a fost capturat de poliţiştii români şi încarcerat.

  https://www.click.ro/news/national/temutul-criminal-kostas-passaris-vrea-sa-se-calugareasca-uite-cum-arata-dupa-17-ani-de

  1. deci nu „justitia” nu cetateana americana Kovesi ,nu servicile secrete, nu plavanul, nu puzdería de ong-uri Sorosiste, nu asa zisa presa (deep stat-ul bastinas)ci parlamentu, bata’l vina..daca porcii is in parlament, aia care i-au votat ce sunt?.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.