X

Aplicaţia Ro-Alert va alarma populaţia în situaţii de urgenţă

Pe 15 septembrie 2018 a fost lansat portalul web ro-alert.ro, etapă în procesul de punere în funcţiune a aplicaţiei Ro-Alert de avertizare şi alarmare a populaţiei în situaţii de urgenţă.

Informarea populaţiei privind funcţionarea aplicaţiei Ro-Alert este necesară pentru continuarea testelor la nivel regional şi naţional, care sunt programate în perioada următoare, precizează ISU Brăila.

În perioada 17 – 28.09.2018 se va desfăşura, la nivel judeţean şi naţional, testarea Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă Ro-Alert.

Pentru populaţia din zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila (ISU Brăila), testarea sistemului se va desfăşura conform următorului plan:

 1.  în data de 21.09.2018, ISU Brăila va transmite la ordinul IGSU, în intervalul orar 10.00 – 12.00, un mesaj către populaţia din localităţile Ianca, Făurei, Însurăţei şi Măxineni (unităţi administrativ teritoriale unde se află subunităţi de intervenţie), iar în intervalul orar 17.00 – 19.00 către o porţiune din municipiul Brăila;
 2. în data de 24.09.2018, ISU Brăila va transmite la ordinul IGSU, în intervalul orar 10.00 – 12.00 sau 17.00 – 19.00, un mesaj către toate unităţile administrativ teritoriale din judeţ;
 3.  în data de 26.09.2018, IGSU va transmite către toate unităţile administrativ teritoriale din România, în intervalul orar 10.00 – 12.00, un mesaj de la sediul Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI), respectiv în intervalul orar 17.00 – 19.00 un mesaj de la sediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

  ”Site-ul ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populaţiei şi detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast (transmisii celulare), cât şi posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepţionarea mesajelor difuzate în situaţii de urgenţă”, explică colonelul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

  Mesajele Ro-Alert pot fi recepţionate pe întreg teritoriul României acolo unde există acoperire a reţelelor publice de comunicaţii mobilea şi nu este necesară instalarea unei aplicaţii pe telefoanele mobile. Sistemul Ro-Alert funcţionează indiferent dacă utilizatorul deţine servicii de tip abonament sau prepay, iar recepţionarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

  Mesajul de avertizare poate fi transmis doar pentru anumite zone ameninţate de situaţii de urgenţă şi este particularizat în funcţie de tipul evenimentului produs ori prognozat. Configurarea telefonului mobil nu necesită comunicarea numelui şi a numărului de telefon al utilizatorului.

  Sistemul Ro-Alert este implementat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Categorii
Interne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!