X

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, propune cinci măsuri necesare pentru „readucerea României în matca legalității și a supremației Constituției”

de null

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, unul dintre inițiatorii platformei România 3.0, face un apel către președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să adopte în regim de urgență cinci măsuri controversate. Dragomir susține că aceste măsuri sunt necesare pentru „readucerea României în matca legalității și a supremației Constituției”.

„Platforma civică România 3.0 vă solicită adoptarea în regim de urgență, în conditiile art. 67 din Constituția României, a unei Hotărâri prin care să solicitați Guvernului României adoptarea măsurilor legale necesare pentru reglementarea problemelor juridice decurgând din depășirea de către Serviciul Român de Informații și instituțiile statului care compun autoritatea judecătorească (instanțele judecătorești, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii) a atribuțiilor și rolului lor constituțional, cu precădere începând din anul 2005, odată cu instaurarea în România a unui regim de tip dictatorial:

1. Abrogarea/respingerea în întregime a OUG 6/2016 adoptată de guvernul Cioloș în disprețul Convenției Europene a Drepturilor Omului, Constituției României și Deciziei 51/2016 a Curții Constituționale și desecretizarea prin lege (in sens de OUG) a tuturor avizelor secrete date de SRI și CSAT, cu ocazia acestei Ordonanțe.

Comisarul european pentru Agricultură, vești excelente după discuțiile cu Dăncilă și Daea: ‘România poate primi ajutor suplimentar’

2. Desecretizarea prin lege (în sens de OUG) a tuturor protocoalelor secrete încheiate între Serviciul Român de Informații și instituțiile statului care compun autoritatea judecătorească (instanțele judecătorești, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii).

3. Desecretizarea prin lege (în sens de OUG) a tuturor hotărârilor CSAT care privesc și au legătură cu protocoalele încheiate între SRI și instituțiile statului care compun autoritatea judecătorească (instanțele judecătorești, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii).

4. Declararea prin lege (în sens de OUG) ca nule de drept și lipsite de orice efect juridic a tuturor protocoalelor secrete și nesecrete încheiate între Serviciul Român de Informatii și instituțiile statului care compun autoritatea judecătorească (instanțele judecătorești, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii) precum și a tuturor hotărârilor secrete și nesecrete CSAT care privesc și au legătură cu protocoalele încheiate între SRI și instituțiile statului care compun autoritatea judecătorească (instanțele judecătorești, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii).

5. Amnistierea tuturor victimelor proceselor politice derulate în România, după instaurarea regimului dictatorial al statului paralel în anul 2005 și încetarea imediată a tuturor proceselor politice aflate pe rolul parchetelor și instanțelor care au încheiat sus zisele protocoale. De asemenea, lustrația tuturor procurorilor care au efectuat acte de urmărire penală în cadrul proceselor politice desfășurate pe baza protocoalelor sus-menționate.

Aceste măsuri sunt necesare pentru readucerea României în matca legalității și a supremației Constituției.În ceasul al 12-lea, într-o Românie divizată, puteți pune capăt dictaturii statului paralel.

Acesta este un apel la acțiune. Chemăm alături de noi pe toți românii care au fost acuzați în ultimii ani. Este momentul să ne unim și să arătăm că dorim o Românie liberă!”, este mesajul publicat pe romania30.ro.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Interne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.