X

ATOR Moldova își arată sprijinul pentru acțiunile MMB și ale preotului Bolohan în Schit Orășeni = Ø

de teolog Mihai-Silviu Chirilă

Image result for ator ascor

ASCOR, ATOR și nimic în urma lor.
arhim. Justin Pârvu

Anunțat cu surle și trâmbițe pentru astăzi în satul Orășeni, marșul Asociației Tinerilor Ortodocși din România (ATOR) din județele Moldovei nu s-a mai desfășurat. Nu știm care sunt motivele pentru care MMB a decis că nu mai este necesar să își maseze tinerii din organizația ATOR pe străzile neasfaltate ale satului Schit Orășeni. Nu știm nici dacă într-adevăr ATOR avea programat un asemenea marș sau totul a fost o născocire a preotului Constantin Bolohan, menită să îi mai țină alături pe cei câțiva oameni din satul respectiv, care încă îl mai visează preot în parohie.

Cert este că ATOR nu a venit defel la Orășeni. Nici nu avea ce căuta, pentru că locuitorii satului nu erau dispuși să participe la o astfel de manifestare, atât timp cât episcopul pe care îl slujesc nu renunță la deciziile eretice din Creta.

La Orășeni este liniște și pace. Sătenii se pregătesc pentru hramul Schimbării la Față a Domnului, care va avea loc luni, când se va vedea și dacă mitropolitul Moldovei a dat curs rugăminții publice adresate de către preotul Ioan Ungureanu de a-l sfătui pe primarul MMB Lucian Borfotină să nu batjocorească sărbătoarea din mijlocul Postului Maicii Domnului cu o petrecere câmpenească.

Până atunci, cam atât de pe singurul front al luptei în linia întâi împotriva ecumenismului în România. Mai multe nu se pot spune despre un eveniment care nu a avut loc.

Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!