X

A fost EXECUTAT fondatorul sectei Aum, organizatorul atentatului cu gaz SARIN din metroul din Tokyo

Image result for Shoko Asahara
Shoko Asahara, fondatorul sectei Aum, condamnat la moarte pentru organizarea atacului cu gaz sarin din metroul din Tokyo în martie 1995, a fost executat vineri prin spânzurare, informează agenţia Kyodo, din surse confidenţiale. Ştirea a fost difuzată şi de televiziunea niponă NHK, preluată de Reuters și Agerpres.

Asahara, al cărui nume real era Chizuo Matsumoto, este primul executat dintr-o serie de 13 atentatori condamnaţi la spânzurătoare pentru atacurile soldate cu 13 morţi şi cu peste 6000 de victime afectate de gazul neurotoxic, reaminteşte Reuters.

In luna martie a acestui an s-au marcat 23 de ani de la atacul cu gaz sarin din metroul japonez ce a ucis 13 oameni si a imbolnavit alte cateva mii, atac desfasurat de secta apocaliptica Aum Shinrikyo. Unii membri ai cultului au fost mutati in centre de detentie de langa Tokyo la inceputul anului, alimentand speculatiile ca executia lor este iminenta.

De obicei, niponii nu executa condamnatii pana cand toate dosarele complicilor lor au fost finalizate. Acest lucru s-a intamplat in ianuarie.

Nu se stie daca membrii Aum Shinrikyo isi vor primi pedeapsa in aceeasi zi. De obicei, informatiile privind executiile din Japonia sunt tinute secrete pana in ultimul moment. In alte cazuri, condamnatii au asteptat pedeapsa capitala ani de zile, fiind anuntati ca vor fi executati cu doar cateva ore inainte sa ajunga in streang.

Amnesty Internationala a spus ca – daca executiile vor avea loc – va fi vorba de o incercare “cinica” de a trece peste acest hop inainte de instalarea – anul viitor – a noului imparat si inainte de Olimpiada de Vara ce va avea loc la Tokyo in 2020.

Aum Shinrikyo a fost un cult violent ce a cautat sa lupte contra statului inainte sfarsitul civilizatiei. Pe 20 martie 1995, membri Aum au folosit umbrele cu varf ascutit pentru a intepa pungi umplute cu gaz sarin in forma lichida in cinci vagoane de metrou, in timpul orei de varf de dimineata. 13 membri Aum au fost condamnati la moarte.

Categorii
Anti-terorismExterne
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. Bravo lor.Poporul japonez va exista si peste 3000 de ani ,pe cand altele,adepte ale „tolerantei”neomarxiste ,vor fi disparut de mult.Noi ,romanii, cred ca deja am disparut ca popor.Ce n-au reusit imperiile roman,turcesc sau bolsevic am reusit noi singuri ,sa ne sinucidem ca semintie.Peste sute de ani istoria universala ne va pune alaturi de maiasi sau Atlantida la categoria „ciudatenii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.