X

METEO: Vin ploile, iar temperaturile scad

de null

Image result for un val de aer rece loveşte România

Vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare. meteorologii anunţă răcire bruscă şi ploi în majoritatea regiunilor. La munte, maximele nu vor depăşi 6 grade Celsius. În aceste zile însă, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă a anului, de până la 29 de grade Celsius pe timpul zilei, arată prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni.

Începând de sâmbătă şi până la sfârşitul săptămânii viitoare, vremea se va răci în toată ţara, iar temperaturile pe timpul zilei nu vor depăşi 23 de grade, în timp ce noaptea minimele vor ajunge până la 3 grade.

Iată prognoza pentru fiecare regiune:

Ploi de scurtă durată în Banat

În următoarea perioadă vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă a anului, cu temperaturi maxime de până la 28-29 de grade Celsius. După 6 mai, însă, temperaturile vor mai scădea, urmând să se înregistreze în jur de 21-23 de grade. Pe timpul nopţii, minimele vor fi de 13-15 grade Celsius săptămâna aceasta, mai scăzute în a doua săptămână, până la 9 grade.
În ceea ce priveşte ploile, acestea vor fi de scurtă durată la sfârşitul acestei săptămâni şi până în 9 mai, când vor fi perioade cu cantităţi de apă mai însemnate la nivel local.

Răcire bruscă în Crişana

Şi în Crişana pe parcursul următoarelor zile, temperaturile vor fi neobişnuit de ridicate, arată ANM, astfel că maximele vor fi de 28-29 de grade Celsius, iar minimele vor fi de până la 15 grade. În zilele de 7-9 mai vremea se va răci brusc, iar până în ziua de 13 mai temperatura maximă nu va depăşi 23 de grade Celsius. Pe timpul nopţii vor fi maximum 12 grade. În a doua săptămână va ploua, iar cantităţile de apă vor mai însemnate.

20 de grade în Transilvania

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 28 de grade Celsius săptămâna aceasta, iar noaptea, minimele vor fi de 8-12 grade. În cea de-a doua săptămână vremea se va răci, iar maximele vor fi în jur de 20 de grade Celsius, în timp ce noaptea minimele vor scădea până la 4-8 grade.
Începând de sămbătă, în oraşele din Transilvania va ploua, vor fi descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor fi însemnate.

Precipitaţii în Maramureş

Până la sfârşitul acestei săptămâni, vremea se va menţine deosebite de caldă, spun meteorologii, cu temperaturi de până la 29 de grade Celsius. Vor urma câteva zile cu o răcire a vremii, astfel că marţi, 8 mai, temperatura pe timpul zile va coborî la 21 de grade Celsius. Pe timpul nopţii, în această săptămână vor fi temperaturi mai mari decât cele normale pentru această perioadă din an, de 11-12 grade, iar din 7 mai vor fi mai mici, spre 7-8 grade.
Între 9 şi 13 mai vor fi posibil ploi, mai ales averse însoţite de descărcări electrice.

Temperaturi normale în Moldova

Până sâmbătă va predomina vremea caldă, cu temperaturi cuprinse între 26 şi 29 de grade. Ulterior vremea se va răci, iar temperaturile se vor apropia de normalul acestei perioade, de 22 de grade Celsius pe timpul zilei. De la începtul săptămânii viitoare, temperaturile pe timpul nopţii vor fi în jur de 8-9 grade.
Va ploua şi aici în intervalul 6-13 mai, iar aversele vor fi însoţite de frecvente descărcări electrice.
Minime de 11 grade în Dobrogea
Până sâmbătă maximele vor fi mai mari decât ar fi normal pentru această perioadă a anului, de cuprinse între 21 şi 26 de grade Celsius. De marţea viitoare se va răci, însă, iar temperaturile nu vor depăşi 19 grade Celsius. Noaptea, minimele vor fi de 14-15 grade săptămâna aceasta, urmând să scadă până la 11 grade până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, când există posibilitatea apariţiei ploilor.

Averse în Muntenia

În această săptămână va fi cald, cu temperaturi de până la 28 de grade, dar apoi vremea se va răci şi maximele nu vor depăşi 24 de grade Celsius pe timpul zile, arată ANM. Pe timpul nopţii, temperaturile vor fi cuprinse între 8 şi 13 grade în tot intervalul, însă săptămâna viitoare s-ar putea înregistra averse însoţite de descărcări electrice.

29 de grade în Oltenia

Şi în această regiune maximele vor fi mai mari decât normalul perioadei, săptămâna aceasta înregistrându-se temperaturi de până la 29 de grade Celsius. Începând cu 9 mai se va răci şi vor fi maxime de 23 de grade până în ziua de 13 mai. Pe timpul nopţii, mediile vor creşte treptat spre 14 grade săptămâna aceasta, iar de sâmbătă vor fi mai mici, spre 10 grade.
De sâmbăta aceasta şi până la sfârşitul săptămânii următoare s-ar putea înregistra ploi şi descărcări electrice.

Frig la munte

Temperaturile pe timpul zilei vor fi, în medie, de 18-20 de grade zilele următoare, iar pe timpul nopţii vor fi în jur de 7-9 grade. De duminică şi până spre marţi vremea se va răci, temperaturile ajungând până la 12 grade, urmând ca la sfârşitul celei de-a doua săptămâni să nu depăşească 6 grade, chiar vor scădea până la 3 grade, acesta fiind normalul perioadei, spun meteorologii.
Probabilitatea de apariţie a averselor, local mai însemnate cantitativ şi însoţite de descărcări electrice va fi relativ ridicată la sfârşit de săptămână.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Vremea
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.