X

Cateva exemple de ATACURI ANTICRESTINE de SFINTELE PASTI din mass-media romaneasca

de Saccsiv

Demitizarea Paștelui: despre ce e, de fapt, sărbătoarea creștinismului

Ca in fiecare an, si in 2018 mass-media romaneasca a gazduit furibunde atacuri anti crestine de Sfintele Pasti. Iata cateva dintre ele:

 

PLAYTECH: Demitizarea Paștelui: despre ce e, de fapt, sărbătoarea creștinismului

 

Cred că deja te-ai plictisit de reclamele de Paște și de toată tevatura legată de cadouri, iepurași și cozonac. Poate, însă, nu știai care este originea iepurașului de Paște sau de ce se vopsesc ouăle.

Primele referințe istorice a iepurașului de Paște datează din secolul al XVI-lea. Există, de atunci, o legendă germană, potrivit căreia o creatură misterioasă numită Oschter Haws sau Easter Hare recompensa copiii cuminți. Acesta ne duce cu gândul la moș Crăciun, deoarece cadourile erau dăruite în timp ce copiii dormeau. Copiii făceau niște coșulețe care erau umplute cu ouă.

Povestea a ajuns și în America, odată cu imigranții germani din secolul al XVIII-lea. În America, imaginea creaturii a fost nuanțată și s-a transformat într-un iepure. Acesta și-a făcut simțită prezența și în cărți precum The Tale Of Peter Rabbit (1902) și The Easter Bunny That Overslept (1957). În 1971, cei de la ABC au făcut o serie TV numită Here Comes Peter Cottontail, bazată pe cartea apărută în anul 1957.

Cea mai cunoscută legendă o are în centru pe Ēastre (sau Ēostre), zeița fertilității și a primăverii. Se spune că ar fi existat o pasăre vestită pentru glasul ei, pe care zeița ar fi găsit-o. Aceasta era rănită grav iar zeița a reușit să o salveze și a transformat-o în iepuroaică. Iepuroaica și-a păstrat darul de a face ouă, iar, drept răsplată, și-a decorat ouăle făcute și i le-a oferit zeiței.

Tradiția prin care ouăle de Paște se vopsesc provine tot dintr-o legendă. Potrivit acesteia, Simon of Cyrene, un vânzător de ouă, și-a lăsat coșul cu ouă pentru a-l ajuta pe Iisus să-și care crucea. Când și-a recuperat coșul, Simon și-a găsit ouăle vopsite.

O altă poveste este legată de răstignirea lui Iisus. Maica Domnului purta cu ea un coș cu ouă în ziua în care acesta a fost crucificat. După ce acesta a fost răstignit, Maria a a lăsat coșul sub cruce, în timp ce se ruga. În acest timp, sângele lui Iisus s-a scurs de pe cruce și a ajuns pe ouă.

 

Foarte tare. Asadar, mass-media promoveaza la greu ideea de Sfintele Pasti = iepurasi si Nasterea Domnului = Mos Coca Cola, dupa care tot mass-media “explica”: “Vedeti, bai, ce inseamna crestinismul?”

De fapt, crestinismul nu inseamna iepusari si mos craciun, iar realii crestin stiu foarte bine acest lucru:

E ceva creștin la „Iepurașul de Paști”?

Despre IEPURAȘI, OUȘOARE, PUIȘORI și ORTODOCȘII de noi

MOS CRACIUN nu e despre Craciun. E despre NEW AGE. Istoricul acestei “sarbatori”

Iar daca nu asta inseamna, atunci este o prostie ticalosita sa “demitizezi Pastele” analizand definitia falsa data crestinismului de cei asemenea tie.

Cititi va rog si:

BEZNA MINTII: “Playtech” va prezinta motivele pentru care oamenii nu au blana, ca maimutele …

 

Gandul: Povestea lui Iisus a fost „inventată pentru a-i ţine sub control pe săraci”, susţine un cercetător american

 

Creştinismul nu a fost altceva decât un exerciţiu de propagandă guvernamentală, realizat de Imperiul Roman, susţine un cercetător controversat.

Cercetătorul american susţine că povestea lui Iisus Hristos a fost inventată ca sistem de control al minţilor celor săraci. Joseph Atwill, autorul cărţii „Caesar’s Messiah: The Roman Conspiracy to Invent Jesus”, spune că însuşi creştinismul nu a început ca o religie, ci ca o propagandă sofisticată a autorităţilor, menită să-i împace pe locuitorii Imperiului Roman.

Atwill şi-a prezentat în premieră teoria scandaloasă în 2013. El susţine că Noul Testament a fost scris de bogătaşii din Imperiul Roman, care au „fabricat” povestea lui Iisus.
„Creştinismul poate fi considerat o religie, dar a fost dezvoltat şi folosit ca sistem de control al minţilor, a produs sclavi care credeau că Dumnezeu le-a dictat condiţia de sclavie”, susţine cercetătorul citat de independent.co.uk.
Atwill spune că actele de insurecţie ale sectelor evreieşti, care aşteptau sosirea unui „Mesia războinic” în Palestina, au reprezentat o problemă mare pentru Imperiul Roman. Autorităţile epuizaseră toate căile tradiţionale de contraatac şi au recurs la un război psihologic.
„Au conchis că pentru a opri propagarea activităţii evreieşti trebuie să creeze o religie”, continuă Atwill. „Aşa a fost inventată povestea acestui Mesia pacificator”.
„În loc să inspire războiul de gherilă, Mesia promova pacifismul, întoarcerea celuilalt obraz şi îi încuraja pe evrei să fie loiali Cezarului şi să-şi plătească birurile către Roma”.
„Chiar dacă acest creştinism poate fi un confort pentru unii, devine dăunător şi represiv, o formă insipidă de control psihologic, care duce la acceptarea orbească a unor lucruri, a sărăciei, a războiului. În SUA, să spunem, creştinismul este utilizat pentru a justifica războaiele duse de soldaţii americani în lume”.
„De fapt, Iisus ar putea fi singurul personaj fictiv din literatură a cărui poveste de viaţă poate fi corelată cu surse reale. Totuşi, dacă analizăm sursele, vom vedea că nu rămâne nimic din poveste”, susţine cercetătorul controversat din SUA.
Atwill spune că a descoperit acest lucru în timp ce studia Noul Testament alături de „Războiul asupra evreilor”, de Iosif Flaviu – singura relatare istorică la persoana întâi din Iudeea primului secol.
Atwill mai susţine că a descoperit unele paralele între cele două texte. „Ceea ce au omis mulţi cercetători este înşiruirea de evenimente şi locuri în cazul lui Iisus, care sunt relativ aceleaşi ca succesiunea de evenimente şi locuri din campania militară a împăratului Titus Flavius, descrise de Iosif Flaviu”.
„Este dovada evidentă a unui şablon prelucrat”, continuă acesta. „Biografia lui Iisus este de fapt construită, pe poveşti, dar în special în jurul biografiei unui Cezar roman”.
Atwill nu este primul cercetător care promovează o asemenea teorie controversată pentru creştini. Alţii au sugerat că societăţile secrete, şcolile misterioase şi alte religii au folosit povestea fictivă a lui Iisus pentru a unifica Imperiul Roman, sub o singură doctrină religioasă.

 

Asta-i o ciorba sleita dar reincalzita anual, prin rotatie, de catre ziarele anti crestine. Nu mai reiau aici, am scris despre ea la:

Video (subtitrare romana): Caesar’s Messiah – The Roman Conspiracy to Invent Jesus (Mesia Cezarului – Conspiratia romana care l-a inventat pe Iisus). Analiza documentarului. Adica un soi de Zeitgeist produs tot de un Joseph …

 

Pro tv: UN MIT DEMOLAT

Despre lumina ''sfântă''

Adică pentru asta a inchiriat Biserica Ortodoxă un avion in fiecare an incepand din 2009??

Gepostet von Generatia „Feisbuc” & Diaspora Romaneasca am Sonntag, 8. April 2018

 

Armenii nu intra acolo caci sunt monofiziti, asa ca armeanul mananca ceea ce au mancat si stramosii sai. Sa ne amintim:

 

In anul 1326 erau trei sultanate turcesti, unul in Damasc, unul in Egipt si unul in Babilon. Ce au zis turcii? Cand vin crestinii la Ierusalim sa serbeze Pastile sa nu le dam voie sa slujeasca, pana ce nu vor plati taxa de 9000 bani de aur, caci turcii nu cred in Hristos.

Patriarhul ortodox Ioachim n-a avut de unde sa plateasca suma pentru ca crestinii ortodocsi erau putini in Ierusalim si doar 100 de preoti, caci erau religii altele, de tot felul. Dar sunt doua strazi de armeni in Ierusalim, mosieri, bogati mari, ei au zis: Platim noi taxa! Dar turcii i-au intrebat: „De ce iese Sfanta Lumina numai la ortodocsi si nu iese si la voi?” Armenii au zis: „Pentru ca ortodocsii numai ei slujesc la Mormantul lui Hristos si pe noi ne-au dat la o parte”. „Dar, daca veti sluji voi va veni Lumina?” Noi platim si taxa – au zis armenii – Lumina va veni la noi la armeni!

Turcii au zis: „De nu iese lumina la voi o s-o patiti!” Noi ii scoatem pe ortodocsi din Mormant – si l-au luat pe Patriarhul Ioachim si l-au inchis in Manastirea Sf. Sava, din Ierusalim, cu toti preotii.

A zis Patriarhul: Daca nu ne lasati sa facem, slujba la Mormantul lui Hristos, o sa facem la Biserica Sf. lacob, care este aproape de Mormant, iar turcii le-au dat voie ortodocsilor la aceasta. Dar, turcii au pus de paza peste ei doi turci, generali de armata, ca sa nu vina vreun crestin la Mormant. Crestinii au inceput a plange si au zis ca s-a suparat Dumnezeu pe ei si I-a indepartat de la Mormantul lui Hristos, dar patriarhul le-a zis: „Nu va temeti, ca are sa se faca minune mare.”

Armenii ziceau, ca Lumina la ei o sa vina. Iar Patriarhul zicea, ca de va vrea Hristos sa iasa Lumina la ei n-avem noi ortodocsii ce face. Armenii au facut slujba si ziua si noapte-a, dar n-a mai venit Sfanta Lumina. Turcii le-au zis: De ce n-a venit Sfanta Lumina, ca ati platit taxa? In acelasi timp, ortodocsii faceau slujba tocmai a doua zi, pe cand rasarea soarele si cand a zis patriarhul: „Hristos a inviat!” un stalp de marmora din Biserica Sf. Iacob a crapat si a iesit Sfanta Lumina in varful Stalpului. Patriarhul a pus o scara si au luat Sfanta Lumina din varful stalpului si in acest fel Sfanta Lumina a iesit tot la ortodocsi.

Generalul turc de pe varful stalpului, care pazea acolo pe stalp, a strigat: „Cred in Hristos!” Celalalt general de langa el i-a si taiat pe loc cu sabia capul, celui ce a strigat ca crede in Hristos. Moastele acestui general turc convertit si martir al Sfintei Lumini le-am sarutat si eu, sunt acolo in Ierusalim si acest turc este martirul Sfintei Lumini.

Vazand turcii ca Sf. Lumina a iesit tot la ortodocsi, au pus un ciuber cu murdarie inaintea usii Sf. Mormant si fiecare armean trebuia sa manance cate o lingura de murdarie si in acest fel i-au spurcat turcii pe armeni.

 

Cititi va rog mai multe la:

Istorii minunate legate BISERICA SFANTULUI MORMANT – Biserica Invierii

 

Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

  1. Pe stâlpii de pe Dealul Patriarhiei, au apărut agățați iepurași luminoși în ton cu sărbătorile Pascale. Doar că Iepurașul nu prea are nimic de-a face cu Ortodoxia în general și nici cu Sfânta Înviere a lui Hristos, în special… Ne poate lamuri cineva cum au apărut acești iepurași la Patriarhie și care este rostul lor acolo?

      1. Mai sigur este că rolul iepurașilor de Paste, este spre amintirea credincioșilor. Iepurașul = Pastele, v-ați prins nu, iubiți credincioși? Frate Vasile, te rog sa scrii un articol pe aceasta temă. Ce vremuri de apostazie trăim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.