X

E ceva creștin la „Iepurașul de Paști”?

de Saccsiv

Scria Prof. Pr. MIHAI VALICA:

 

Concretizarea spectaculoasa a unor mituri antice legate de simbolistica animalelor, sunt manifestari care reprezinta o modalitate originala de exprimare a arhaicelor asociatii rituale dintre animale si cultul cvasiuniversal al soarelui. Este vorba deci de idolatrie, un pacat foarte grav condamnat de Sf. Scriptura. De aceea Sf. Parinti au dat canoane in acest sens, pentru a feri pe crestini de capcanele celui viclean si pedepsesc canonic, pe cei care nu se feresc de obiceiurile pagane: canonul 24 Ancira; 83 Vasile cel Mare precizeaza: clericii care practica astfel de obiceiuri sa se cateriseasca; mirenii sa se afuriseasca. 70, 71 ap.; 24, 51, 61, 62, 65, 71, 94 VI. Clericul care practica obiceiuri superstitioase sa se cateriseasca; mireanul sa se afuriseasca. 65, 79 (VI).

 

Cititi va rog mai multe in articolul:

Prof. Pr. MIHAI VALICA motiveaza indemnul sau la citirea MOLIFTELOR SFANTULUI VASILE CEL MARE in ziua de 1 ianuarie

Parintele se referea acolo la tot soiul de obiceiuri pagane specifice lunii decembrie. Dar putem extinde …

La articolul Africani pentru prima oara in SUA – VIDEO puteti viziona un filmulet in care niste negri ce nu folosisera in viata lor un dus, intreaba dupa ce vad un „Mos Craciun”: „Care e legatura dintre el si nasterea lui Iisus Hristos?”.

Raspunsul este evident: nu exista nici o legatura. Cum nu exista nici o legatura intre „iepurasul de Pasti” si invierea Domnului nostru Iisus Hristos …

In acelasi articol, parintele Valica ne explica:

 

Secularizarea nu este rezultatul confruntarii dintre credinta si necredinta, ci a parazitarii credintei, care o transforma in pseudocredinta, pseudotraditie sau pseudospiritualitate.”

 

Este exact ceea face acum aparatul de indoctrinare al SISTEMULUI cu „Mos Craciun” si „Iepurasul de Pasti” …

Cititi va rugam si:

Despre IEPURAȘI, OUȘOARE, PUIȘORI și ORTODOCȘII de noi

 

Categorii
Înșelări
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!