X

De-ale ECUMENIȘTILOR.Episcopul ANGLICAN Christopher Hill, președintele Conferinţei Bisericilor Europene s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel

Foto-Basilica.ro

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit joi la Reședința Patriarhală vizita delegației Conferinţei Bisericilor Europene (CEC), condusă de Președintele instituției, Episcopul anglican Christopher Hill.

Din delegație au făcut parte: Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Emanuel al Franţei, vicepreședinte CEC, și preotul ortodox Heikki Theodoros, secretarul general al instituției.

Întrevederea a vizat discuții pe baza contribuției Bisericii Ortodoxe Române în activitățile Conferinței Bisericilor Europene. După întâlnirea cu Patriarhul României, oaspeții au vizitat Palatul Patriarhiei.

Anul acesta în perioada mai-iunie se va întruni cea de-a 15-a Adunare a Conferinței Bisericilor Europene la Novi Sad, Serbia, unde va fi reprezentată și Biserica noastră.

Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

6 comentarii

 1. Sa – i spuna cineva Preafericitului cine a fost tatal anglicanilor: Henry nr 8 si ca si-a facut biserica noua ca sa se poata casatori in voie. Pe bune, cu astia discutam? Anglicanii doar pt fapta asta ar trebui sa-si dea seama ca n-au nici o treaba cu Hristos.

 2. Uitati – va la emanuel cum arata .

  Cand l-am vazut eu , in urma cu peste 10ani , arata ca un calugar .

  Acum arata ca un …

 3. Ca tot veni vorba de ecumenisti, as avea si eu o intrebare catre acest exagerat de fericit alb:
  Cum se face ca acum doua saptamini, in plin Mare Post, undeva in Banat un preot ortodox a oficiat cununia religioasa a doi nesabuiti? Sau mai nou asa este practica semnatara din Creta si ne-am catolicizat.
  Se intimpla lucruri foarte interesante in ortodoxia banateana, acolo unde babilonul este la el acasa.
  Rusine!!!

 4. Nici frica, nici rusine, …
  Daca anunta tema intalnirii: „pocainta ereticului, intoarcerea la Hristos a sectei anglicane: lectia ortodoxa a Patrairhului Daniel”… da, intelegeam cat de necesara ar fi fost intalnirea…
  Asa, nici nu conteaza ce au „dialogat” fiindca tot a afaceri straine de duhovnicie pute.
  Daca-i spui cuiva de ce nu e in regula cu astfel de amestec, convorbiri (inutile, ineficiente) politice, practic… iti pune pumnu’-n gura…
  „Astia mari” stiu mai bine, … te-ai gasit tu mare destept…”
  Imie tot mai greu sa ma rog pentru indreptarea lor, nu se vede macar stagnare pe treapta de jos unde au cazut o data cu episodul cretan ci dimpotriva, rânesc cu mare hotarare, sa coboare tot mai mult…

 5. http://ortodoxinfo.ro/

  Mie nu-mi place crucea din sigla acestui portal. E despicata la vârfuri, la fel ca si crucea masonică. Am văzut că au apărut cruci asa-zis ortodoxe cu acest model. Ba mai au și niște ochișori masonici de toată frumusețea! Sau alte simboluri. Crucea ortodoxa e ortodoxa și gata. Nu o modernizam noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!