X

CUTREMUR ROMANIA – 4,6 GRADE, miercuri 14 martie, ora 12:24, adâncimea 157 de km, Vrancea

Cutremur 14 martie 2018. Un cutremur cu magnitudinea de inițială de 4.7 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, 14 martie 2018, în România.

UPDATE: Magnitudinea cutremurului a fost revizuită la 4.6 grade. Seimsul s-a produs în județul Vrancea, la o adâncime de 140 de kilometri.

Mișcarea tectonică de azi a avut următoarele coordonate: lat 45.715; lon 26.567.

Cea mai apropiată localitate de epicentru a fost comuna Gura Teghii situată la 16 kilometri Nord de epicentru.

Departamentul pentru situații de Urgență a reacționat după cutremurul de miercuri printr-un mesaj postat pe contul de socializare, la scurt timp după producerea seismului.

În urmă cu puțin timp, în zona seismică Vrancea s-a produs un #CUTREMUR cu magnitudinea de 4.7 pe scara Richter, la adâncimea de 157 de km.

Până în acest moment, nu s-au înregistrat apeluri sau alte informații privind posibile pagube.În continuare se derulează verificări, este mesajul DSU.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a spus că acest cutremur se încadrează în activitatea normală a zonei Vrancea și că nu avem motive să ne panicăm.

Cutremur 14 martie 2018 în zona Vrancea

Știre initiala

Seismul s-a produs în zona seismică Vrancea, la ora 12:24:45 (ora României), conform datelor transmise de Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

S-a mai eliberat din tensiunea acumulată. Aceste cutremure moderate eliberează o cantitate de energie, dar la o scară mică, de câțiva kilometri.

Aceste cutremure mai reușesc într-un fel să amâne un cutremur mare, dar nu reușesc să oprească unul mare, a spus Mircea Radulian, directorul INFP, la Digi 24.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor: Nehoiu(41km), Covasna(45km), Slănic-Moldova(52km), Târgu Secuiesc(55km), Odobești(56km) și nu a durat mai mult de câteva secunde.

Adâncimea la care a avut loc este 157.503km, potrivit datelor preliminare ale INFP.

Seismul s-a simțit ușor și la București.

Este cel mai mare cutremur produs în acest an, până la acest moment.

Categorii
Cutremure
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!