X

Lucrătorii Oxfam au abuzat sexual copii în Haiti

An Oxfam shop is seen, in London, Britain

 

Oxfam fusese informat că personalul său abuza copii în Haiti cu decenii în urmă – Rapoarte

ONG-ul cu sediul în Marea Britanie “Salvați Copiii” a avertizat Oxfam că lucrătorii săi caritabili au abuzat sexual copii în Haiti în urmă cu zece ani, relatează cotidianul The Independent.

Cotidianul a descoperit că în 2008 directorul Oxfam a primit un raport din partea Salvați Copiii, ce afirma că copiii au fost constrânși în schimbul mâncării și a altor necesități.

Citește mai mult: Directorul adjunct al Oxfam demisionează în urma comportamentului personalului în Ciad și Haiti

Potrivit cotidianului, investigațiile ONG-ului au scos la iveală abuzuri în care au fost implicate 23 de organizații umanitare, de securitate și de menținere a păcii în Haiti, Coasta de Azur și Sudanul de Sud.

Președintele Oxfam International deținut de către autoritățile guatemaleze – Rapoarte

Săptămâna trecută, The Times a relatat, citându-și sursele, că un număr de angajați Oxfam și-au petrecut timpul la reședința oficială din Haiti cu prostituate. Pe 11 februarie, caritatea a fost lovită cu acuzații că personalul Oxfam a angajat prostituate în Ciad în 2006.

Scandalul a declanșat indignare publică, în principal datorită faptului că Oxfam a desfășurat o investigație internă și a descis să nu publice rezultatele, permițându-și angajaților să plece voluntar în 2011. Mai devreme în această săptămână directorul adjunct Penny Lawrence a zis că demisionează în mijlocul scandalului.

 

 

NOTĂ OrtodoxINFO

Detalii despre Oxfam la:

https://en.wikipedia.org/wiki/Oxfam

 

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!