X

7 ani de la mutarea la Domnul a parintelui PETRONIU TANASE

Foto: http://www.lucascleophas.nl/?p=15069

Parintele protosinghel Petroniu Tanase a trecut la cele vesnice pe 22 februarie 2011 la varsta de 94 de ani. S-a nascut in localitatea Farcasa din judetul Neamt, intrand in obstea Manastirii Neamt, unde a fost calugarit la data de 22 septembrie 1942. De la Neamt a fost chemat la Manastirea Antim din Bucuresti unde si-a continuat formarea intelectuala, absolvind Facultatea de Teologie Ortodoxa, urmand apoi si cursuri de Matematica si Filozofie. In anul 1947 a fost hirotonit ieromonah pe seama Catedralei Patriarhale si apoi trimis profesor la Seminarul monahal de la Manastirea Neamt, la Catedra de Omiletica, Catehetica si Pedagogie. In continuare, a urmat o perioada grea pentru calugarul misionar care a suferit din pricina regimului totalitar, fiind nevoit sa plece de la Neamtu, in anul 1959. Cu mult curaj si acelasi zel fata de Biserica Mantuitorului Hristos, cu aceeasi nestinsa dragoste pentru viata monahala, se retrage in obstea Manastirii Sihastria in anul 1964, unde a vietuit pana in anul 1978, cand si-a indreptat pasii spre Schitul Romanesc „Prodromu” din Sfantul Munte Athos, dupa sapte ani fiind ales egumen de parintii din obste.

Sursa: http://www.apologeticum.ro/ccheie/parintele-petroniu-tanase/

Cititi va rugam si:

Motivul pentru care parintele PETRONIU TANASE a refuzat două milioane de dolari oferiti de GIGI BECALI, spre refacerea arsanalei Prodromului

 

Categorii
Mari duhovnici
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Atunci lăsaţi-i să-şi facă de cap , fără a-i critica pentru asemenea mizerii !
    P.S.
    Mă aşteptam să cereţi adresa linkului spre a vă putea alătura mie, nu să-i lăsăm pe ei să creadă mai departe că suntem cu adevărat o turmă , o populaţie şi nu o naţiune creştin-ortodoxă !

    1. Bun, spun si eu ceva si e doar parerea mea. Unii prezentatori spun lucruri absurde, socante, doar pentru rating. Pe acestia cel mai bine e sa nu-i bagi in seama, sa nu te prinzi in jocul lor. Eventual poti sa le dai un raspuns de bun-simt, mai mult pentru cei care ii urmaresc decat pentru ei insisi, fara sa te enervezi, iar daca persista, sa-i ignori.
      Cred ca pedeapsa cea mai mare pentru astfel de personaje e sa nu aiba nici un comentariu si vizualizari cat mai putine. Doar astfel vor constientiza pe ce drum se afla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!