X

Motivul pentru care parintele PETRONIU TANASE a refuzat două milioane de dolari oferiti de GIGI BECALI, spre refacerea arsanalei Prodromului

de null

gigi becali, fcsb, muntele athos

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un călugar de la Muntele Athos a refuzat banii veniţi de la patronul FCSB, Gigi Becali.

Călătoriile la Muntele Athos au devenit deja un obicei pentru patronul de la FCSB, care a fost ultima dată în Grecia luna trecută (VEZI DETALII AICI). În desele sale pelerinaje, Becali a vrut să ofere două milioane de euro unui călugăr pentru a ajuta la lucrările de renovare de la Schitu Prodromu, însă acesta l-a refuzat.

Conform unei lucrări din “Lumea credinţei”, părintele Petroniu, carea trecut în nefiinţă (n.n. la Domnul) în 2011, este cel care nu a vrut banii lui Gigi. “Pentru aceasta n-a primit nici cei două milioane de dolari pe care i-a oferit George Becali, spre refacerea arsanalei Prodromului, spunând că <nu aceasta este treaba călugărului, ci a sta de vorbă cu Dumnezeu! Că dacă monahii se vor lipsi de rugăciune şi vor începe a zidi piatră, duhul se va duce de la ei şi vor rămâne… de piatră>

“Vicleşuguri ale diavolului”

Şi de vor ridica arsanaua, mai pe urmă le va trebui să meargă la pescuit, iar apoi „corabie mai mare le va trebui şi rugăciunea se va duce de la ei! Toate acestea sunt vicleşuguri ale diavolului, care seamănă răul prin multa înlesnire, ca neghina printre spicele de grâu. Să nu dorim lucruri din cele lumeşti în locul celor ale sufletului, că ne vom lipsi astfel de amândouă. Când trăieşti având bani asupra ta, Dumnezeu nu-ţi mai poartă de grijă. Şi să ştii frate că dracul n-a biruit niciodată pe cineva prin sărăcie”, scrie sursa citată despre Petroniu.

Arsanaua, unde voia Becali să investească, este o construcţie formată dintr-un mic port cu chili, chei şi loc de ancorare pentru vapoare mici. Părintele Petroniu Tanasa, conducatorul schitului, care era supranumit si “avva” (parinte duhovnicesc), nu a primit banii lui Becali. Acesta a murit in 2011.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Este vorba despre parintele Petroniu Tanase, care n-a trecut in nefiinta, ci s-a mutat la Domnul:

Parintele PETRONIU TANASE s-a mutat la Domnul. A fost egumen al Schitului romanesc Prodromu din Muntele Athos

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. frate … cat de departe sunt…(em) de adevar. cand sm citit titlul mi.am spus in gand … ce (((fraier))). eu as fi luat imediat banii si … “” faceam si dregeam””. dupa ce am citit si art. mi.am dat seama ca adevaratul “fraier” eu sunt si mi.am adus aminte de intamplarea din pateric cu cei doi frati care au gasit o comoara. FRATILOR, (fara suparare), dar marea, marea majoritate a celor ce ne spunem crestini.ortodocsi gandim la fel. compromisul este “solutia” caldicica pe care, mai mult sau mai putin constient, o cautam fiecare. ADICA, cautam sa.L inpacam pe Hristos cu satan. va rog sa ma iertati si … va doresc post usor si cu folos tuturor. p.s. acesta e ultimul post si ultimul paste linistit.

  2. Cum adica frate,acesta este ultimul post si paste ,linistit.?.Ce vrei sa spui,?.Vin evenimente rele ,grave peste noi? Spune_ne si noua,te rugam.

    1. Adevărul este altul,întâmplarea a făcut că eu eram acolo în curtea schitului cînd Becali a spus ce vrea să facă fond din mini,iar părintele stareț Petroniu n-a spus nimic.De ce nu s-a înfăptuit !!,am aflat în anul următor.Povestea este veche de mulți ani.

  3. Când trăieşti având bani asupra ta, Dumnezeu nu’ţi mai poartă de grijă. Şi să ştii frate că dracul n’a biruit niciodată pe cineva prin sărăcie!”

    “Şi de vor ridica arsanaua, mai „pe urmă le va trebui să meargă la pescuit” (bineînţeles că pentru hrana schitului), iar apoi „corabie mai mare le va trebui şi rugăciunea se va duce de la ei! Toate acestea sunt vicleşuguri ale diavolului, care seamănă răul prin multa înlesnire, ca neghina printre spicele de grâu. Să nu dorim lucruri din cele lumeşti în locul celor ale sufletului, că ne vom lipsi astfel de amândouă. Când trăieşti având bani asupra ta, Dumnezeu nu’ţi mai poartă de grijă. Şi să ştii frate că dracul n’a biruit niciodată pe cineva prin sărăcie!”, a mai spus parintele Petroniu Tanasa.

    http://www.stirilekanald.ro/un-calugar-a-refuzat-2-milioane-de-dolari-de-la-gigi-becali-toate-astea-sunt-viclesuguri-ale-diavolului-cand-traiesti-avand-bani-asupra-ta-dumnezeu-nu-ti-mai-poarta-de-grija-17896386

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button