X

Site-ul preoților din Grecia (Pr. prof. Theodoros Zisis, pr. Nicolae Manolis) care au întrerupt pomenirea cretanilor, susține proiectul de rezoluție propus spre DEZBATERE în România

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Articolul poate fi accesat aici: Στώμεν καλώς στώμεν μετά φόβου πρόσχωμεν!, cât și pe site-urile Aktines și Paterikiparadosi.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

 1. E o intreaga graba ,o intreaga harababura ce se intampla astazi cu noi oamenii ,din Romania cel putin!!De ce ne grabim ,de ce tot apar fel de fel de ,,sefi” si indrumatori ai ortodocsiei,care tot incearca sa ne spuna din mintea si prin ravna lor trupeasca …Biserica e aici…Biserica e acolo…Duhul cel Sfant e aici sau e …acolo?Pai asta e de joaca ?Ce e de la Duhul Sfant in aceste ,,proiecte” si rezolutii de…legi?Nimic, nu e de la Dumnezeu ,toate sunt reguli,regulamente si legi din capul omului lipsit de un echilibru duhovnicesc si….grabit.Asa ajungem sa ne facem ,,legi dupa capul nostru si placute noua,dar nu si Duhului Sfant’’ ca si fratiile ecumeniste.Se numesc marturisitori ,dreptcredinciosi ,doar oamenii care stau pe acest blog sau pe alte bloguri (ca multi calugari,preoti si nu numai si-au facut saituri si stau si isi spun ,,marturisirile” mai mult pe net,decat in rugaciune) si sunt intr-adevar ,,alesii” Domnului si adevaratii prigoniti ai acestor vremuri extrem de inselatoare ?Ba mai mult doar intr-un an junate de la creta ,care si-a facut calendar ,care tine de la sine putere calendarul vechi,care e cu minunile magice a lu’ zian boca sau ale lu’ calugarul Nilla si muuulte alte rataciri,doar Dumnezeu le mai stie.Nu trece o luna si apare cate un comunicat sau cate vreo ,,talcuire” dupa capul unui ,,marturisitor” sau a vreunui cunoscator in teologie.Pai ce Biserica e a lu’ teologul Chirila Mihai sau a Pr. Staicu ?Doamne fereste!De ce se doreste a se ,,decora” sau a se ,,recunoste” ca mari luptatori si lideri, intr-ale ortodocsiei anumiti oameni?Inafara de cei din cler (cativa preoti, monahi si monahii),cati dintre ,,marturisitorii alesi” de pe net sunt in prigoana sau cati sunt lepadati de pacat de minim 20,30 de ani sau cati sunt treji de minim 20,30 de ani,ca sa poata sa ii eticheteze pe alti frati si surori botezati intru Hristos si sa se vada drepti si credinciosi pe ei insisi?Sa mai avem si noi rabdare cu Dumnezeu (Doamne iarta-ma),ca noi nu mai avem deloc rabdare ,tot ne grabim ,dar catre ce ne grabim oare ?Ne rad toti ecumenistii si dracii de ce se intampla intre noi!!A ajuns o intreaga galceava si sfada intre oamenii care au incercat sa traga un semnal de alarma, alaturandu-se demersului preotilor care au incetat pomenirea unor falsi arhierei semnatari si nu doar semnatari ,ci si infaptuitori ai ecumenismului si iubitori ai lumii lu’ antichrist , lumea ,,raiului pe pamant ‘’ si nu a iadului pe pamant.Sa ma iertati ca mi-am dat cu parerea mea proasta ,ca eu sunt cel mai pacatos dintre toti oamenii de pe pamant.

 2. Putem face ceva uniti fiind sau ne impartim in bisericute? Cred ca cel mai intelept ar fi sa se adune toti monahii/preotii nepomenitori si sa conceapa impreuna o rezolutie. Altfel o sa ne pomenim cu mai multe rezolutii, fiecare grup cu rezolutia lui. Si chiar nu e cazul. Una si buna e de ajuns. Cine are urechi de auzit sa auda!

  1. Nimeni nu a venit cu o rezoluție, ci cu o propunere de rezolutie, care a fost postată tocmai pentru a permite dezbaterea publica, caci si parerea mirenilor contează, nu doar a preotilor care se intalnesc. Parca aceasta conditie am pus-o si ierarhilor: sa consulte poporul.

   1. A cerut cineva aceasta “rezolutie”? A cui a fost ideea? A fost inspirat cineva de Duhul Sfant? Putem sti si noi mai multe amanunte legate de aceasta “inspiratie? Stie cineva ce inseamna a-ti face voia proprie?

    1. Este necesar sa cunosti limba romana, dar de data aceasta iti vom traduce noi: nu scrie “rezolutie”, ci “proiect de rezolutie”, proiect insemnand o lucrare in stare de intocmire, ce urmeaza a fi analizata, modificata, imbunatatita. Este prin urmare o propunere, nu o impunere, supusa dezbaterii publice pentru a vedea si parerea pliromei, nu doar a unui grup de preoti. Proiectul nu a fost combatut pana acum cu argumente teologice, ci doar cu jigniri si acuze bolnavicioase, ce tin mai mult de orgolii, iar nu de o pregatire teologica sau de o atitudine duhovniceasca. Dumnezeu ne-a lasat libertatea de a gandi, iar nu ascultarea oarba, atunci cand constiinta ne cere apararea Credintei.

     1. Sa ma ierte REDACTIA ,dar am mai intrebat si mi s-a sters intrebarea,de ce nu se mai pun predicile preotilor de la Radeni deloc ,dintr-odata pe acest site ?S-a intamplat ceva ?Eu ma incred mai mult in preotii de la Radeni, fiindca sunt mai multi la un loc si sunt muuult mai echilibrati duhovniceste si probabil se sfatuiesc intre ei si stau in rugaciune (caci unde sunt 2,3 intru Hristos,acolo e si Hristos Dumnezeul ),chiar daca cade unul ,ceilalti il pot ajuta,fiindca ,,sa ia seama cel neclintit ,sa nu cada” ,iar slujbele de acolo …sa mearga toata lumea sa se convinga…Iertare !

 3. DOAMNE AJUTA sa se discute sa se imbunatateasca ,nimeni nu obliga pe nimeni ,scopul cred este de a se ajunge la o unitate de gindire corecta intre preotii marturisitori.

  1. Unitatea de gandire corecta este daca se potriveste cu Sfintii Parinti !
   Eu cred, ca si Roman, ca parintii de la Radeni sunt parinti traitori, cu discernamant duhovnicesc si cu Dragoste nefatarnica si credinta neclintita in Dumnezeu ! In Sfintiile lor putem avea incredere ! Pentru ca unii dintre nenorociti de slujitori ai satanei au oprit pomenirea pentru a se infiltra in randurile noastre si a crea confuzie !!! Scopul lor este destabilizarea, dezbinarea noastra ! Dezbina si poti conduce !

   DOAMNE AJUTA !!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button