X

Din ce bani a construit Regele Carol I Castelul Peles?

Foto: http://romaniaregional.ro/2015/10/07/castelul-peles-unicat/

Revista AXA lansase in 2011 o ipoteza:

 

Trebuie să spunem în treacăt că, în folclorul din zona Sinaia, umblă o povestioară cu o comoară descoperită de regele Carol I, comoară care conţinea plăci de aur, din vremea dacilor. Lăsând folclorul puţin deoparte, la Vatican (!) există o scrisoare semnată de acelaşi rege Carol I, în care acesta îşi cere scuze pentru faptul că a distrus plăcile din aur pe care era trecută istoria dacilor. Este de presupus că, înainte de a le topi, a dispus să se facă aceste copii care au ajuns pînă la noi. Dacă ne uităm în calendarul acelei perioade din istoria românească, putem presupune că aceste lucruri s-au petrecut înainte de începerea construcţiei castelului Peleş – hotărârea de a construi acest castel a fost luată pripit, pentru cei din perioadă chiar inexplicabil, atâta timp cât bugetul ţării era la pământ, iar pe de altă parte Casa Regală stătea foarte prost cu banii. Şi iată că regele Carol I ia decizia de a construi, pe proprie cheltuială, un castel catolic medieval occidental, în inima unei ţării ortodoxe, cu scopul mărturisit ca o parte din acest castel să fie destinat muzeului – în care şi-a expus diferite colecţii de arme şi obiecte personale.

 

Cititi va rog mai multe la:

Foto: PLACILE (tablitele) DE LA SINAIA …

 

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Dacia
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

17 comentarii

  1. Si-a vandut cateva mosii din Germania , de asta castelul Peles nu intra in Domeniul Coroanei . Este proprietatea privata a lui Carol 1 construita din banii lui , lasata mostenire lui Ferdinand si mai tarziu lui Mihai. Urasc monarhia dar Carol 1 a fost un om mareţ.

  1. Eronat,din acele placute s-au cumparat arme pentru RAZBOIUL DE INDEPENDENTA,nu au fost bani investiti in Peles,vorbiti mult si prost pe aici,fara sa cititi.

 1. Jidanii niciodată nu vor dori ca identitatea unui stat să primeze.vor crea stare de nesigurantă vor cuceri mediile academice ptr impunerea propriilor standarde ,media in orice formă iar apoi in starea de haos instituită isi vor desfăsura nestingheriti activitatea .coruptia ,tradarea nu au culoare politica iar din păcate ,in timp ajung să cucereasca tot .

 2. Se spune că, regele Carol I ar fi știut despre tezaur cu mult înainte de a veni în țară. Acesta ar fi fost unul dintre motivele principale, pentru care ar fi acceptat să devină rege al României. Astfel, imediat după ce a sosit în țară, a început căutările și, ca urmare a descoperirii comorii de la Sinaia, și-a creat o imensă avere. E INTERESANT, cum străinii știu mai mult, despre ce se află pe teritoriul țării noastre, decât știm noi, românii.

 3. Asta este o IPOTEZA

  Asta ar trebui facut cu font BOLDUIT

  E O IPOTEZA

  NU E UN FAPT NU SUNT DOVEZI

  Oricum trebuie sa fii naiv sa crezi ca regele Carol I era sarac el fiind dintr-o familie domnitoare din Germania lui Bismarck de abia reunificata la 1871.

  Aveau mai multa avere decat au avut vreodata voievozii nostri din istoria noastra.

  Palatul Peles si celelalte le-au construit din fonduri proprii sunt dovezi si acte care dovedesc asa ceva.

  Dinastia asta adusa in Romania poate nu o fi fost perfecta dar daca e sa vorbim corect si sa criticam obiectiv sa folosim dovezi si fapte si chestii palpabile nu teorii si povesti

  1. Intr-adevar este o ipoteza. Tu ce parere ai, ca si-ar fi documentat furtul? Marea majoritate a evenimentelor importante ale istoriei au o relatare „istorica” scrisa prin manuale si legenda despre ce s-a intamplat cu adevarat.

   Chiar nu stii cum se scrie istoria? Ce dovezi, frate? Mai stie cineva ce si cat s-a furat si distrus in tara asta? Mai are cineva vreun document? Legendele domnul meu, care se vor spune doar soptite pe ascuns. Am ajuns sa nu mai avem voie sa ne invatam si sa ne povestim istoria. Istoria adevarata, nu minciunile din manualele sistemului.

   Iar in ce priveste aberatiile cu privire la cat de saraci erau domnitorii nostrii, astea sunt teoriile jefuitorilor care ne-au ocupat si inca ne mai fura bogatiile. Principatele ROMANE au fost nu bogate, domnule, au fost foarte bogate. De aceea au si incercat toti sa ne ocupe si sa ne jefuiasca. Asta bineinteles cand oamenii erau liberi si stapani in tara lor. Cand erau stapani pe proprietatea si pe avutul lor.

   Citeste matale putin despre Sfantul nostru voievod Constantin Brancoveanu, si vezi cat de bogat a putut sa fie de a starnit invidia sultanului. Asta ca sa nu discutam despre bogatiile dacilor, care sunt legendare (documentat) :))

 4. „la Vatican (!) există o scrisoare semnată de acelaşi rege Carol I, în care acesta îşi cere scuze pentru faptul că a distrus plăcile din aur pe care era trecută istoria dacilor. ”
  S-o vedem!… daca tot se publica afirmatia aceasta.
  Afirmatia este formulata si contradictoriu, si subversiv, nu desconspira nimic.
  Sugestia este ca ar fi distrus placutele facute din aur…. si – sa vezi ce mustrare de constiinta! – a simtit nevoia sa spuna cuiva. Cui? Cui i s-a confesat? – deci, stim ca exista scrisoare, stim unde este, stim ce zice, stim CINE zice da’ nu stim cui ii este/era adresata….!!!
  Apoi, daca s-a „confesat” la Papa, acesta i-a „dat” iertarea … si nu avea sens sa continue in scris sa isi ceara scuze… CUI SA[MAI] CEARA SCUZE?
  Daca a luat aurul, scuzele nu fac doua parale, ca si cum talharul isi cere scuze pagubitului… in particular.
  Un jefuitor nu si-ar cere scuze….
  Si de unde stia ce ar fi reprezentat acele obiecte? A intuit el ca un supra-om?
  Stia cineva ce scrie , i-a spus Regelui da’ nu a lasat „traducerea” urmasilor celor care le-au facut?
  Insist sa vad o copie sau o descriere completa a acestei invocate scrisori, din partea cuiva care „stie” direct despre ce este vorba.
  …. eu ma simt urmas al celor despre care se vorbeste si consider ca a dreptul sa cunosc trecutul neamului meu.

 5. Cititi poezia lui Cosbuc- Spanzurati- l de- i nisel:
  Cui nu-i place-asa cum vrem
  Duca-se la dracul.
  Ai venit la noi golan
  Fara tara, far-un ban,
  Fara neam si nume,
  Si-astazi, cane,-al meu dusman,
  Vreai s-orbesti o lume

 6. Buna ziua.Nu este nici un dubiu cu ce bani a fost construit Castelul Peles, Pelisor si celelate mosii Palate si cabane de vinatoare.Am fost o tara la rascruce de vinturi si ne-am inchinat celor care ne-au batut la usa.Au venit, au vazut ,au jefuit cit au putut,au construit cu banii statului castele si apoi le-au revendicat.DRAMA ESTE CA STATUL LE-A DAT.Si mai dramatic este ca zeci de mii de oameni ies in strada sa ovationeze so furaciune si niste hoti.Ba acum in anul 2017-politrucii fac legi sa acorde si mai mari avantaje.Sa puna la dispozitia casei reglae 20 salariati platiti de statul roman.De aceea nu mai stau In tara.Din taxele si impozitele romanilor se lafaie casa regala de cind a venit.In fiecare luna isi primesc renta de la statul roman.Oameni care nici macar nu sint romani-au ajuns sa fie lipitori pentru noi.O clica ramasa in urma istorie cu 70 de ani-revendica ce nu a avut niciodata din banii proprii -castele, mosii,vile,paduri,rente,etc.In nici o tara din lume nu este atita jaf.

 7. Dupa anexarea Cadrilaterului a inceput in secret cautarea mormantului poetului Ovidiu si pentru asta au fost redeschise o serie de intrari in catacombe necercetate nici astazi . Domnii au intrat inauntru si dupa ce au gasit niste inscriptii si un secret greu s-a decis sigilarea intrarilor. In 1942 o echipa de ofiteri germani a intrat sperand sa se foloseasca in propaganda de aceste descoperiri si au decis si ei sa se sigileze totul. Mormantul poetului Ovidiu a fost localizat si gasit din perioada antebelica dar s-a decis sigilarea mormantului pentru ca asa ceva si inscriptiile de acolo ar da peste cap tot ce stiti voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.