X

[FOTO] Taina Sfântului botez în Africa. Peste 80 de persoane au venit la Ortodoxie

vaptiseis kanagas 5

Taina botezului a fost săvârșit în satul Chinshui de mitropolitul Teodosie din Kananga, însoțit de clericii Mitropoliei.

Această parohie are cel puțin trei sute de credincioși, iar în această zi, alți optzeci și unu de oameni au venit la Ortodoxie.

Episcopul, clerul și toți cei nou botezați, au mers timp de o jumătate de oră până au ajuns pe un râu mic pentru a săvârși sfânta taină.

Pentru că nu a fost posibil să se construiască platforme care să faciliteze afundarea, toată lumea a intrat în apele noroioase.

La sfârșitul botezului, Mitropolitul Kananga a explicat importanța zilei pentru satul lor, transmițând toate dorințele și dragostea Patriarhului Teodor II al Alexandriei, care susține continuu din adâncul inimii sale fiecare parte a continentului african.

Părintele Emmanuel a rămas în sat pentru a oficia Sfânta Liturghie a doua zi, pentru ca adunarea credincioasă să poată primi sfânta împărtășanie.vaptiseis kanagas 1

vaptiseis kanagas 1

vaptiseis kanagas 1

vaptiseis kanagas 1

vaptiseis kanagas 1

vaptiseis kanagas 1

vaptiseis kanagas 1

vaptiseis kanagas 1

Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.