X

[FOTO] Taina Sfântului botez în Africa. Peste 80 de persoane au venit la Ortodoxie

vaptiseis kanagas 5

Taina botezului a fost săvârșit în satul Chinshui de mitropolitul Teodosie din Kananga, însoțit de clericii Mitropoliei.

Această parohie are cel puțin trei sute de credincioși, iar în această zi, alți optzeci și unu de oameni au venit la Ortodoxie.

Episcopul, clerul și toți cei nou botezați, au mers timp de o jumătate de oră până au ajuns pe un râu mic pentru a săvârși sfânta taină.

Pentru că nu a fost posibil să se construiască platforme care să faciliteze afundarea, toată lumea a intrat în apele noroioase.

La sfârșitul botezului, Mitropolitul Kananga a explicat importanța zilei pentru satul lor, transmițând toate dorințele și dragostea Patriarhului Teodor II al Alexandriei, care susține continuu din adâncul inimii sale fiecare parte a continentului african.

Părintele Emmanuel a rămas în sat pentru a oficia Sfânta Liturghie a doua zi, pentru ca adunarea credincioasă să poată primi sfânta împărtășanie.vaptiseis kanagas 1

vaptiseis kanagas 1

vaptiseis kanagas 1

vaptiseis kanagas 1

vaptiseis kanagas 1

vaptiseis kanagas 1

vaptiseis kanagas 1

vaptiseis kanagas 1

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.