X

[VIDEO] Zeci de victime în confruntările dintre armata israeliană și palestinieni. Reacția Rusiei și a Iranului. Franța, Anglia resping decizia

A fost o zi de ciocniri în Cisiordania, cetățenii palestinieni și soldații israelieni s-au confruntat pe străzi. Gazul lacrimogen, precum și gloanțele reale și din cauciuc, au fost folosite, lăsând zeci de răniți.

Presedintele palestinian Mahmoud Abbas numește decizia lui Trump ca pe o“crimă inacceptabilă”.

Din fericire mai multe țări din lume, din Europa și din Africa, cât și țări din apropierea SUA nu sunt de acord cu această decizie” spune Abbas, la întâlnrea cu regele Iordaniei.

Clashes in Bethlehem following Trump’s ‘Jerusalem move’

Clashes in West Bank following Trump’s ‘Jerusalem move’ (Mix of feeds from Ramallah & Bethlehem)The live is over, watch part II here: https://www.facebook.com/RTnews/videos/10156242722729411/ FOLLOW LIVE UPDATES: https://on.rt.com/8tys

Gepostet von RT am Donnerstag, 7. Dezember 2017

Numărul persoanelor rănite de armata israeliană a crescut la cel puțin 43.

În Hebron și Al-Bireh, mii de demonstranți s-au adunat și au scandat „Ierusalimul este capitala statului Palestina”. Au fost protestatari care au aruncat pietre în soldați.

Ministrul israelian de interne din Ierusalim, Ze’ev Elkin, a declarat că Rusia ar trebui să urmeze exemplul Statelor Unite și să își transfere ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Rusia a declarat că consideră că Ierusalimul este capitala Israelului, deci mișcarea ar fi naturală, a declarat el pentru RIA Novosti.

Moscova crede că Ierusalimul ar trebui împărțit între Israel și un viitor stat palestinian, ambele națiuni având în vedere orașul capitala lor și nu recunosc ocupația Israelului din Ierusalimul de Est. Ministerul rus de Externe consideră că ambasada sa în Israel ar trebui mutată numai după ce conflictul asupra statutului orașului va fi rezolvat.

Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat pe Donald Trump că „a călcat în picioare legile internaționale” după decizia administrației sale de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului, relatează Reuters. Comentariile președintelui turc se referă, probabil, la rezoluția ONU din 1980 privind statutul orașului.

Clashes in Bethlehem following Trump's Jerusalem move

#Clashes, tear gas & burning tires: Rally in #Bethlehem following #Trump's #Jerusalem move (RAW)Follow live updates: https://on.rt.com/8tys

Gepostet von RT am Donnerstag, 7. Dezember 2017

 

„Amenințarea fără primejdie a păcii”: politicienii britanici reacționează la decizia lui Trump de a declara Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Secretarul britanic de externe, Boris Johnson, a criticat pe președintele american Donald Trump pentru decizia sa, declarând că nu este „de ajutor” pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu. El a spus că SUA ar trebui să dea dovadă de înțelepciune în rezolvarea conflictului arabo-israelian, despre care consideră că ar trebui făcut cât mai curând posibil.

 

 

https://www.facebook.com/RTnews/videos/10156241724239411/

Reacția imediată a autorității palestiniene

Facţiunile seculare şi islamiste palestiniene au chemat miercuri la grevă generală şi la întruniri la orele prânzului pentru a protesta faţă de decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte unilateral Ierusalimul drept capitală a Israelului

Răspunzând unui apel la grevă pentru joi, Ministerul Educaţiei palestinian a decretat 7 decembrie zi liberă şi le-a cerut profesorilor, dar şi elevilor şi studenţilor să ia parte la întruniri în Cisiordania ocupată, în Fâşia Gaza şi în sectoarele palestiniene din Ierusalim, potrivit unei declaraţii comune, citată de Reuters, scrie Agerpres.

Într-un discurs rostit miercuri la Washington, Trump a anunţat că a decis recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a statului Israel şi mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv, unde se află în prezent, la Ierusalim. Arabii şi musulmanii din Orientul Mijlociu au condamnat decizia, numind-o o măsură incendiară.

Reacția Iranului: O nouă intifadă (revoltă palestiniană)

Ministerul Afacerilor Externe de la Teheran a denunțat într-un comunicat „o provocare și o decizie nechibzuită din partea SUA (…) care va duce la o nouă Intifada și va împinge la comportamente mai radicale și prin urmare la furie și violență”.

Decizia lui Trump este „o încălcare clară a rezoluțiilor internaționale”, a adăugat MAE iranian într-un comunicat, care apreciază că Ierusalimul este „o parte integrantă a Palestinei”.

„Iranul condamnă acest demers cu putere și cere comunității internaționale, țărilor influente și în special țărilor musulmane să împiedice aplicarea acestei decizii a SUA, de pe urma căreia beneficiază doar regimul sionist, pentru a păstra stabilitatea în regiune”, se mai menționează în comunicat.

La 28 septembrie 2000, o vizită controversată a șefului dreptei israeliene Ariel Sharon pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est a provocat începerea celei de-a doua Intifade împotriva ocupației israeliene. Prima Intifadă a izbucnit în decembrie 1987.

Extremiștii musulmani vor reacționa violent

Trupele militarea americane ar putea deveni ținte ale atentatelor din partea grupărilor paramilitare din Irak.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

5 comentarii

 1. are implicatii profunde recunoasterea Ierusalimului ca o capitala a statului zionist. vor urma probabil violente extreme iar pe ruinele moscheii Al-Aqsa (Muntele Templului) ovreii vor incepe constructia celui de al treilea templu in care va fi incoronat antihristul (un „pacificator” recunoscut de „comunitatea internationala-ONU) diavolii care se pretind „extraterestrii” etc etc..urmarea se stie…

 2. Lucrurile vor merge asa cum au spus Sf Parinti ai secolului xx.A sosit vremea sa nu mai fim aiuriti pe lumea aceasta.Suntem ingrijorati de soarta crestinilor si calugarilor din Ierusalim.Acum,care vrea sa moara mucenic se va intampla pentru ca situatia,clar,se va degrada rau.BISERICA INVIERII O SA FIE ARUNCATA IN AER,DUPA ACEEA VOR FI DISTRUSE TOATE BISERICILE SI MANARTIRILE DE ACOLO.TREPTAT INFLAMAREA SE VA EXTINDE IN TOATA PENINSULA ARABICA .LUMEA MUSULMANA SE VA INFLAMA RAU SI ATUNCI VA EXPLODA TERORISMUL SI TARE GREU VA FI DE CONTROLAT.ATUNCI VA INTRA IN ACTIUNE DE FAPT SI VA ARUNCA IN AER TOATE CENTRALELE ATOMO NUCLEAR ELECTRICE DIN EUROPA SI VA CADEA CURENTUL ELECTRIC.APOI VA INCEPF CRIZA:FARA CURENT VOR CADEA BANCILE CA TRESTIA,VA CADEA INTERNETUL SI TOATE SISTEMELE DE TELEFONIE FIXA SI CIVILA DIN EUROPA,TELEVIZIUNILE TOT VA CADEA,VA RAMANE DOAR CRUCEA. Rosie in pragul razboiului si niciun antihrist aparut acum.

 3. Cand se vor inflama lucrurile rau in toata Asia Mica atuncia Turcia va merge spre Grecia cu armata,cu tancurile si o va „intreba de sanatate” dupa care vor incepe inceputurile ww3 asa cum stim toti care avem numai distractii imbogatire,cand?auzi si la zapacitii astia,tuma acu’ la spartul targului cand ne vom da si chilotii de pe noi,de frica pentru ca sa ramanem si noi in viata.nu stiu sarmanii oameni ca toata perioada razboiului vor umbla complet goi din lipsuri si de haine si de apa si de mancare.

 4. …antihrist este pe pamant si lucreaza impreuna cu fiara antihrista prin numarul fiarei care numar de om este adica 666 si prin profetul mincinos Francisc de la vatican
  Peste tot unde este semnul fiarei 666 i lege si in tocmeala , ca act de identitate , taler de vanzare cumparare asupra oamenilor va „domni ” uraciunea pustiirii .

  DUMNEZEU CU MILA cand spurcaciunea vrea a stapini fara hotare si fara granite.
  In tara noastra vor vrea a face noul Ierusalim insa din Bucuresti va ramane doar o groapa cu apa .
  CRUCEA NEAMULUI ne va fi izbavire pentru cei care nu ne vom inchina la fiara .
  DOAMNE si mila si de noi
  Cand lupu paznic este pus la oi….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!