X

RO Alert: Aplicația care va anunța fenomenele meteo EXTREME pe cei din zona în care au loc

Oamenii vor afla, direct de pe telefon, dacă în zona în care se află se vor produce fenomene meteo extreme, cum au fost furtunile din această toamnă. Vor şti din timp dacă sunt anunţate viscole, cantităţi mari de zăpadă sau nopţi extrem de geroase.

După îndelungi discuţii, operatorii de telefonie mobilă s-au pus de acord cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi vor trimite mesaje de alertă, de luna viitoare.

Centrul de comandă al aplicaţiei se află în sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. De aici, aplicaţia RO Alert va transmite informaţiile de pericol iminent, după ce le primeşte de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Cristian Radu, prim adj IGSU:

„Aceasta aplicaţie care va permite marcarea zonei respective, în care este iminent să se producă evenimentul şi vom avea posibilitatea acestui mesaj tip . El va fi transmis într-un hub, cel puţin aşa e arhitectura sistemul, după care va pleca către operatorii de telefonie mobilă şi apoi către celulele care sunt amplasate fizic în teritoriu.”

Mesajul va ajunge doar la cei care se află în zona în care sunt anunţate fenomenele extreme. Semnalul va fi transmis operatorului de telefonie care îl va retransmite instant. Odată trimis din centrul de comandă, mesajul va ajunge sub forma unei notificări pe telefon. Ea va fi însă însoţită de semnale audio şi luminoase.

Categorii
Vremea
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.