X

PERSECUȚII in creștere asupra CREȘTINILOR. ECUMENIȘTII fac un APEL la UNITATEA RELIGIOASĂ și cer AJUTORUL CONSILIULUI MONDIAL al BISERICILOR

de null

Nu putem nega persecutia religioasa in crestere asupra crestinilor din intreaga lume. Acesta este un fapt real. Folosindu-se de acest pretext, ecumenistii care conduc bisericile ortodoxe ne prezinta solutia: ECUMENISMUL care va aduce mult dorita lor UNITATE INTER-RELIGIOASA. Conform lor, aceasta nu se poate pune in aplicare decat prin ajutorul dat de Consiliul Mondial al Bisericilor.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iata ce putem citi pe Basilica. ro despre persecutiile asupra crestinilor, dar si faptul ca mai nou, acestea sunt monitorizate intr-un centru (CRFO) special creat pe langa Consiliul Europei:

Crime pe motive religioase, incendieri de biserici şi atacuri asupra unor clerici sunt câteva dintre gravele incidente întregistrate în cel mai nou raport al Centrului de monitorizare a drepturilor și libertăților creștinilor ortodocși din Europa (CRFO). Faţă de anul 2015, cazurile raportate şi analizate au crescut simţitor în 2016.

CRFO a fost înfiinţat în anul 2014 şi monitorizează încălcarea drepturilor şi libertăţilor creştinilor ortodocşi din 47 ţări europene. Instituţia este susţinută de Reprezentanţa Bisericii Ortodoxe Ruse pe lângă Consiliul Europei.

Ţările analizate în care s-au înregistrat anul trecut încălcări ale libertății de expresie, de conștiință şi atitudini ostile față de bisericile ortodoxe includ Ucraina, Rusia, Bulgaria, Muntenegru, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Grecia, Macedonia, Serbia, Germania.

Dintre zecile de cazuri înregistrate, cele mai numeroase au fost raportate în Ucraina. Cu toate acestea, la nivelul ţărilor menţionate, Centrul de monitorizare a identificat abateri de la drepturile ortodocşilor precum întreruperi de procesiuni religioase, solicitări de demolare a unor biserici, furturi din lăcaşurile sfinte, incendierea unor autoturisme aparţinând clericilor, ameninţări cu bombă în incinta unor lăcaşuri de cult etc.

În topul infracţiunilor comise asupra ortodocşilor se află uciderea unei soţii de preot în Ucraina, după ce criminalii au pătruns în locuinţa familiei, şi omorârea unui călugăr dintr-o mănăstire rusească. Practic, în anul 2016 atacurile împotriva ortodocşilor s-au înmulţit considerabil.

Potrivit raportului CRFO, Biserica Ortodoxă a Greciei s-a confruntat cu numeroase restriciţii ale libertăţii de expresie, deoarece unii reprezentanţi ai statului au încercat îndepărtarea implicării Bisericii în sistemul de învăţământ şi nu numai.

Potrivit unui studiu, din 1910 numărul total al ortodocşilor s-a dublat şi a ajuns astăzi la peste 260 milioane, dintre care Rusia având peste 100 milioane. Ca răspândire geografică, regiunile cu cea mai mare proporţie de creştini ortodocşi rămâne centrul şi estul Europei.

Dacă ne raportăm la creştinii din lumea întreagă, perioada 2015 – 2017 este considerată cea mai dificilă din toate timpurile în ceea ce priveşte persecuţia religioasă. Anul trecut, peste 215 milioane de creştini au fost afectaţi de persecuţii şi intoleranţă religioasă.

Desi stirea de pe site-ul Patriarhiei Romane se limiteaza la a prezenta statistica si infiereaza intoleranta religioasa, ea mascheaza defapt un apel la toleranța și coexistența religioasa in duh ecumenist.

Mai mult decat ceea ce ne transmite basilica.ro si care este miza reala,  gasim intr-o Adresa a Patriarhului Teofil al Ierusalimului, la reuniunea comitetului executiv al Consiliului Mondial al Bisericilor, din Amman 17 Noiembrie 2017.

Patriarhul Ierusalimului: ne confruntam cu o amenintare grava si fara precedent

Va prezentam, mai jos, traducerea adresarii Patriarhul Teofil al Ierusalimului, la reuniunea comitetului executiv al Consiliului Mondial al Bisericilor, din Amman 17 Noiembrie 2017


Domnule Secretar General,Membrilor ai Comitetului Executiv,Dragi surori și frați,

 

Vă întâmpinăm în Amman, în Regatul Hașemit al Iordaniei, sub conducerea Majestății Sale Regele Abdullah al II-lea, și vă aducem binecuvântările Sfântului Oraș al Ierusalimului.

Suntem încântați să putem găzdui această întâlnire a Comitetului Executiv și dorim să ne exprimăm angajamentul permanent in activitatea Consiliului Mondial al Bisericilor.

Veniți în Orientul Mijlociu, într-o perioadă dificilă pentru regiunea noastră. Comunitatea mondială este unitară în ce priveste comunitate creștină, apreciind ca este una vitală și vibrantă, parte esențială a peisajului multietnic, multi-cultural și multi-religios din Orientul Mijlociu. Suntem indigeni în această regiune, iar într-adevăr Patriarhia Grec-Ortodoxă a Ierusalimului este cea mai veche instituție religioasă continuă de aici.

Rădăcinile comunității noastre creștine sunt profunde. Ele au fost hrănite prin sângele proorocilor, sfinților și martirilor din veacuri și prin Sângele răscumpărător al Domnului nostru Iisus Hristos Insuși.

În zilele noastre, comunitatea noastră creștină se confruntă cu o amenințare grava si fără precedent.

Deși înțelegem că aveți o agendă de respectat, v-as ruga să lămurim câteva detalii despre situația actuală a subminării “Status Quo”-ului: acele seturi de randuieli și reguli care garantează prezența creștină, în special în Ierusalim, pe care este urgent să le cunoasteti. Am prezentat același caz liderilor religioși și guvernamentali din întreaga lume [vezi arhiva Lacasuri Ortodoxe] și, acum, vrem să aducem această chestiune in Consiliul nostru, al Bisericilor din intreaga lume, prin dumneavoastra.

După cum știți, de generații, caracterul sacru al Țării Sfinte a fost protejat de Status Quo-ul recunoscut atât de autoritățile religioase și civile, cât și de comunitatea internațională, ca protejand și garantand drepturile și privilegiile Bisericilor, în special în ceea ce privește locurile sfinte, dar și alte activități religioase. Dispozițiile Statuts Quo-ului au fost respectate cu atenție de autoritățile civile succesive din regiunea noastră.

În ultimele câteva luni, am remarcat un nou nivel de amenințare la adresa stabilității societății noastre multietnice, multiculturale și multi-religioase, printr-o serie de atacuri asupra comunităților religioase – și, mai ales, asupra comunităților creștine.

A existat o creștere marcată și îngrijorătoare a așa-numitelor nelegiuiri ale urii “price-tag” [din arhiva Lacasuri Ortodoxe: numele dat vandalismelor sau actelor de violență care vizează, de obicei, forțele de securitate israeliene și palestiniene. De obicei, efectuate de către coloniștii evrei israelieni radicali, atacurile lovesc cate un loc, crestin sau musulman, ca “preț” pentru evacuarea din localitățile lor.], care sunt îndreptate, în multe cazuri, spre vandalism și profanarea locurilor sfinte și a cimitirelor.

În timp ce aceste acte au fost condamnate de toți, inclusiv de guverne, acestea continuă, deși există modalități eficiente de prevenire a acestora și de pedepsire a autorilor.

Si mai multă amenințare la adresa drepturilor comunităților religioase, o reprezinta proiectul de lege care circulă în Knesset, care, dacă va fi trecut, va afecta grav drepturile Bisericilor asupra proprietăților lor. Simplul fapt că [acest proiect] a câștigat semnăturile unei treimi din membrii Knesset-ului(…), reprezinta un nou nivel de amenințare la adresa diversității societății noastre și a modului în care locurile sfinte au fost gestionate și îngrijite, mai ales în Orașul Vechi din Ierusalim.

Cele mai semnificative și îngrijorătoare, raman totuși acțiunile grupurilor radicale de colonizare care, în majoritatea cazurilor, dobândesc proprietăți în Orașul Vechi al Ierusalimului și în alte părți, folosind metode ilegale de constrângere(…). Cea mai recentă problemă se referă la proprietățile deținute de Patriarhie, cunoscute sub numele de “Jaffa Gate”, în care un grup de colonisti radicali – care de mulți ani încearcă să preia proprietățile din cartierul creștin al orașului vechi – atacă astfel prezența creștină in Ierusalim, insusindu-si proprietățile. Aceștia au pretins că au dobândit aceste proprietăți, prin ceea ce noi considerăm a fi “acorduri ilegale, care nu detin autoritatea corespunzătoare”.

Faptul negativ si crud, a fost acela că Tribunalul Districtual a pronunțat o hotărâre greșită în favoarea grupului. Această judecată a fost, în opinia noastră, incorectă, in ce priveste chestiunile legii, și o contestăm în cadrul Înaltei Curți, aducând problema in fata comunității internaționale, pentru a fi constientizată și susținută.

Poziția fermă a șefilor Bisericilor din Ierusalim, este aceea ca mișcarea acestor grupuri radicale de colonizare trebuie să fie limitată și controlată, iar tacticile lor intimidante, de a-i exclude pe non-evrei din Ierusalim, trebuie să se fie considerate ca opunandu-se păstrării tapiseriei multi-religioase definitorii a Orasului Vechi.

Un număr de lideri religioși, printre care Patriarhul Ecumenic, Papa și Preasfințitul Arhiepiscop de Canterbury, au emis declarații importante în sprijinul comunității creștine, al șefilor Bisericilor din Țara Sfântă și al Patriarhiei. Este important să-i subliniem, acestui Comitet Executiv, că ne bucurăm de o unitate profundă și completă de înțelegere între toți șefii Bisericii, aceasta fiind o încurajare extraordinară pentru noi toți și, bineînțeles, una dintre marile roade pe care regiunea noastră le culege în efortul nostru ecumenic în curs de desfășurare.

Pentru această unitate a înțelegerii, mulțumim lui Dumnezeu. Sperăm foarte mult ca CMB (Consiliul Mondial al Bisericilor) să continue misiunea sa în Orientul Mijlociu, pentru a asigura poziția comunității creștine, in pofida noilor amenințări la adresa existenței și libertății noastre.

Suntem profund recunoscători pentru tot sprijinul pe care Consiliul Mondial al Bisericilor l-a arătat întotdeauna comunității creștine din Țara Sfântă și din Orientul Mijlociu, și așteptăm cu nerăbdare să ne putem uni forțele cu dumneavoastra, pentru a spori susținerea comunitatii, in beneficiul tuturor popoarelor noastre și al aprofundarii coexistenței pașnice între evrei, creștini și musulmani.

Rugăm ca Dumnezeu să vă binecuvânteze deliberările în această întâlnire și vă asigurăm de rugăciunile și sprijinul nostru. Folosim această ocazie, pentru a-i mulțumi Majestății Sale, sub conducerea căreia poporul Regatului Hașemit se bucură de libertate religioasă, toleranța și coexistența.

Va multumim!

Asadar, aceasta este ,,salvarea” pe care ne-o pregatesc ierarhii lupi in piei de oaie: ecumenismul care este produsul masoneriei inchinatoare la lucifer si CMB care este creatia Rockefeller pentru o singura religie, cea care ni-l va livra pe antihrist.

Iata insa, ce le scapa lor:

Ne apropiem acum de începutul sfârșitului, marelui sfârșit; fără îndoială intrăm în această perioadă. Așadar suntem atacați de tot felul de dificultăți; stâncile subacvatice, necazurile și furtunile ne așteaptă…dar corabia noastră le va trece nevătămată pentru că însuși Domnul nostru Iisus Hristos este timonierul acestei corăbii”. [598]

Vino, Doamne Iisuse!” (Apoc. 22, 20)”

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Mda, din cate observăm aici ei speculează toată această prigoana împotriva creștinilor ortodocși, Bartolomeu aleargă prin ereticii, kiril de asemenea, Teofilos fuge când la Francisc și cere ajutor, când la c.m.b cerând ajutor apropo de teofil, adică tu ești implicat Teofilos in vânzarea de diverse imobile și terenuri din Ierusalim și acum vi și faci pe victima?! Hai că sunt aia niște nenorociti și au scopurile pe care le au dar tu teofile faci afaceri cu ei și acum vi și strigi precum hotul striga hoții
    Chiar citeam un articol vizavii pe un blog grecesc despre creștini ortodocși din nordul Epirul care se află în administrarea Albaniei , ce umilințe suporta din partea guvernului Edi Rama, evident că pe ,,sfântul sinod” durea pe undeva, guvernele care sau tot succedat de asemenea au durut pe undeva, iar la protestele care sau desfășurat în Larisa participând niște bieti monahi, un anume Paisios de la kareia și nustiu mai care, voi traduce in câteva cuvinte din articolul cu pricina
    Proteste în Larissa pt Himara/Nordul Epirul

    A avut loc cu succes evenimentul in semn de protest organizat de liga pt apărare a patriei din Larisa/Grecia și cu sprijinul asociației Epirului de Nord din Thesalia in 19.11.2017 vizavi de atitudinea provocatoare a guvernului Edi Rama împotriva fraților noștri din Himara, a participat și monah Paisios Lavriotul Evenimentul sa desfășurat în Piața SF Visarion și a început cu președintele asociației, Pr Paisios și președintele de onoare a asociației Epirului de Nord Boros Ulise care se pling că guvernul albanez le fac viața un calvar, dar mai presus toate guvernele din Atena au abandonat pe frați noștri din Himaras și nordul Epirul, a urmat protestele pe străzile orașului http://opaidagogos.blogspot.ro/2017/11/blog-post_58.html?m=1 de remarcat că în această zonă se afla și comunități de aromâni

  2. Mda….concomitent cu strigătul lor, s-a inventat VACCINUL ANTI-CANCER…cum spuneau Sf.Părinți că la venirea Antihristului, NU SE VA MAI MURI DE CANCER…

  3. “CRFO a fost înfiinţat în anul 2014 şi monitorizează încălcarea drepturilor şi libertăţilor creştinilor ortodocşi din 47 ţări europene. Instituţia este susţinută de Reprezentanţa Bisericii Ortodoxe Ruse pe lângă Consiliul Europei.
    Ţările analizate în care s-au înregistrat anul trecut încălcări ale libertății de expresie, de conștiință şi atitudini ostile față de bisericile ortodoxe includ Ucraina, Rusia, Bulgaria, Muntenegru, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Grecia, Macedonia, Serbia, Germania.”

    Oare România nu a fost monitorizată? Nu ar fi trebuit trecută pe lista cu statele în care s-au înregistrat anul trecut încălcări ale libertății de expresie, de conștiință şi atitudini ostile față de bisericile ortodoxe? Asalturile asupra preoților, credincioșilor și bisericilor care resping apostazia din Creta ce-au fost? Nu le este rușine celor de la Basilica să publice un astfel de material tocmai când patronii lor desfășoară acțiuni de intimidare asupra propriilor credincioși ortodocși? Cazul Orășeni ce este?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button