X

ECUMENISMUL: MOTIVUL pentru care Patriarhia Bulgară și cea Georgiană NU AU PARTICIPAT la pseudo-sinodul din CRETA

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

interviu de preot Matei Vulcănescu cu George Todorov, organizatorul conferinței din Bulgaria și preot Mihail Bregvadze, reprezentant al Patriarhiei Georgiei

In acest interviu reprezentantul Bisericii Georgiei, dar si preprezentantul Bisericii Bulgariei explica de ce cele doua Biserici Locale nu au mers in Creta, si anume pentru faptul ca au respins deja ecumenismul, Biserica Georgiei condamnand sinodal in 1998 ecumensmul sub toate formele lui ca erezie si datorita faptului ca ambele Biserici  nu fac parte din ” Consiliul Modial al Bisericilor”.
Motivatia fundamentala a celor doua Biserici Locale de a nu merge in Creta este faptul ca textele pregatitoare pentru acest Sinod din Creta nu sunt ortodoxe, nu exprima credinta Bisericii ortodoxe si nici ethosul Ei, sunt texte cu multiple înțelesuri, si nimeni nu a definit clar Ce este Biserica Ortodoxă?, Ce este Ortodoxia in raport cu ereticii, cine anume sunt ereticii, asa cum Biserica a procedat dintotdeauna. În același timp se spune ca primul motiv al unui Sinod Ecumenic nu ar putea fi altul decât condamnarea ereziei ecumeniste, în nici un caz oficializarea ei.  De aceea oricât s-ar modifica acele texte, ele raman tot confuze si schizofrenice. Acele texte trebuind a fi inlocuite in totalitate cu texte ortodoxe.

Apoi reprezentantii celor doua Biserici sunt indignati de faptul ca s-a zvonit in cercuri inalte ale diferitelor Patriarhii cum ca Biserica Bulgariei si a Georgiei ar fi defapt marionetele Rusiei. Situatia este tocmai inversa, si anume, datorita faptului ca Biserica Georgiei si a Bulgariei au avut ca singur motiv neparticiparea la Creta pastrarea Dreptei Credinte, Rusia care este foarte ecumenistă și doreste hegemonia în Ortodoxie vazand ca doua Biserici Locale nu au participat, nu a mai vazut rostul participarii Ei la un Sinod care si-a pierdut din start Panortodoxia. Și orice hotarari s-ar fi luat la acest Sinod nu au nici o putere in Ortodoxie, pentru ca oricine poate veni sa conteste Panortodoxia lui. Apoi bineinteles cel mai important este faptul ca Sinodul Bisericii Bulgare a condamnat Sinodul din Creta ca ne-Sfant si ne-Mare si ne-Sinod pentru ca lipseste sinodalitatea si totul era trasat dinainte.

Biserica Antiohiei este si ea ecumenista si motivatia neparticiparii e mai mult problema Catarului. Deci Rusia a fost “marioneta” Bulgariei si a Georgiei, pentru ca datorita acestor Biserici Locale care tin la credinta ortodoxa, si nu vor sa si-o piarda sub nici o forma, Rusia nu a mai avut nici un motiv pertinent sa mearga la o astfel de intalnire. Mai ales ca se pune problema  si a convocarii unui Sinod cu adevarat Ortodox care sa condamne pseudo Sinodul din Creta si sa cheme la pocainta pe cei care au promovat si promoveaza ecumenismul sincretist inter crestin si interreligios.

In acelasi timp datorita acesui pseudo Sinod multe Biserici Locale Ortodoxe s-au trezit ca dintr-un somn de moarte si acum sunt vigilente si nu vor accepta in veac hotararile acestea. Biserica Bulgara si Georgiana au constiinta dogmatica si isi trateaza cu seriozitte credinciosii si nevoile lor duhovnicesti. In acelasi timp sunt singurele Biserici unde Sistemul Sinodal functioneaza bine, credinciosii avand puterea a  exprima credinta ortodoxa si de a spune nu orcaror incercari de ciuntire a ethosului crestin.

IN ACEST INTERVIU SUNT MULT MAI MULTE EXPLICATII SI LUCRURI EXTRAORDINARE, DE ACEEA VA PROPUNEM SA-L URMARITI CU ATENTIE PARTEA A DOUA FIIND IN LIMBA ENGLEZA, MULTI CUNOSC LIMBA ENGLEZA, DECI VA FI USOR DE  INTELES.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

8 comentarii

  1. din cate am inteles patriarhul Georgiei este totusi un ecumenist bine cunoscut, in bune relatii cu bartolomeu, numai ca Sinodul Georgiei este unul f puternic si majoritar anti-ecumenist si nici n-au vrut sa auda de Creta.

    si la noi s-ar fi putut intampla asta. Dar..

  2. Încă ceva, zilele astea în Malta se desfășoară o conferința ,,ortodoxa”-anglicana, iar biserica ortodoxă Georgiana are un reprezentant, din partea ,,b.o.r”-s.r.l participă Nifon de la Târgoviște

  3. Bine ca nu au fost..dar am fi asteptat din partea celor doua Biserici, intreruperea comuniunii cu Patriarhii, Mitropolii si Episcopii ce au semnat documentele eretice..asta ar fi practica Bisericii…iar daca cei ce au participat nu se pocaiesc si nu se dezic public de “sinodul” cretan, atunci Bisericile ce nu au participat , sa intruneasca sinod si sa ii dea Anathemei…a trecut 1 an jumate si nimic deocamdata…nici macar nu au intrerupt comuniunea, daramite sa faca un sinod cu adevarat ortodox..pana atunci ne tot lovim de arguumentele ecumenistilor “dar stiti ca desi bulgarii si georgienii nu au fost, totusi pastreaza comuniunea cu ereticul Daniel Ciobotea”….MEDICAMENTE, MEDICAMENTE, MEDICAMENTE

    1. Claudiu, ce nu înțelege că și cei care nu au participat au pus și pun in practica ereziile, cu alte cuvinte nici nu avea nevoie de creta sa asi ducă planul la bun sfârșit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button