X

Cum vietuiesc cinci maicute nepomenitoare de la Manastirea Miclăușeni?

Despre maicutele nepomenitoare de la Manastirea Miclăușeni stim ca au semnat inca din decembrie 2016 petitia de sustinere a Schitului Radeni:

AU SEMNAT Petitia de sustinere a SCHITULUI RADENI inclusiv GHERON SAVA si THEODOROS ZISIS, iar SINAXA DIN VOLOS (din 14 decembrie 2016) va da publicitatii un COMUNICAT DE SUSTINERE

Iar in vara:

Exarhul Nichifor Horia „profețește” aplicarea la Miclăușeni a “soluției” de la Frumoasa contra maicilor antiecumeniste

Va acționa exarhul Nichifor la măn. Miclăușeni după scenariul de la măn. Frumoasa?

Iata comentariul cititoarei Ada postat la Mai mergem la Sfanta Parascheva? CATEGORIC DA!:

 

La Manastirea Miclauseni, de langa Iasi, sunt cinci maici care au intrerupt pomenirea. Drept rasplata nu mai au acces la trapeza (frigider) si la baie, li s-au luat ascultarile si li se face zile fripte, doar-doar or pleca. Ele supravietuiesc prin mila lui Dumnezeu si cu ajutorul unor credinciosi care le duc (atunci cand pot) mancare gatita si fructe. Le mai ajuta si maicile plecate de la Frumoasa atunci cand reusesc. Trei dintre aceste maici sunt surori dupa trup, iar mama lor le ajuta atat cat poate. Se bucura de orice mic ajutor, chiar si de o vorba buna. Aviz celor care au masina si se pot deplasa. Despre acest caz am ales eu sa vorbesc. Nici una dintre maici nu m-a rugat, nu a facut vreo aluzie la faptul ca ar dori mediatizat cazul lor. Din contra, ele nu cer nimic. Doar primesc daca cineva doreste sa le ofere ceva. Din pacate eu nu detin autoturism si nu ajung des pe la ele ci doar in momentul in care unii credinciosi care le ajuta ma pot lua si pe mine cu masina pentru a merge la Radeni. Dumnezeu sa le intareasca si sa ii tina sanatosi pe cei care le ofera ajutor.

 

Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

12 comentarii

 1. Dumnezeu este cu maicile…vor suferi greu putina vreme apoi vor vedea si celelalte ca gresesc! Domnul sa i indrepte pe toti pe cararea mantuirii! Santem un grup de nepomenitori di care pomenesc sant prigoniyorii nostri…preotii au intors surori impotriva noastra…prieteni buni…doar pentru ca ei nu pricep adevarul.Daca IPS istii sant masoni nu e clar ca trage turma in iad??? NU TE TEME TURMA MICA

 2. LA RAdeni sant multi nepomenitori, care ar putea organiza sa aibe si ele minimul,,,,asa este scris–cel ce are sa dea si celui ce nu are

 3. @ Ada,
  Of, of!!! Cum asa?
  Cum adica „nu mai au acces la trapeza (frigider) si la baie”?
  1) Nu au acces la trapeza sau la frigiderul din trapeza? Concret, primesc mancare la/de la trapeza prin grija mai marilor manastirii sau nu?
  2) Nu mai au acces la baia manastirii?
  3) Daca cineva ajunge la Man Miclauseni si intreaba de „cele cinci maici” primeste vreo indrumare? Adica, se poate ajunge la ele doar intreband in manastire?

 4. Am numarul de telefon al maicii Melania. De obicei maicile sunt anuntate prin telefon cand cel care vine la ele e aproape de manastire si ies in fata manastirii pentru a discuta cu vizitatorii. Ele nu au acces la trapeza, nu isi pot gati mancare (am inteles de la niste credinciosi ca au doar un resou). Nu au acces la frigider si la baie (se spala la lighean).
  Aceste lucruri le-am aflat de la o familie care le mai duce mancare gatita. Maicile nu se plang de lipsuri, desi eu cred ca le e greu. Trei sunt surori dupa trup si le mai ajuta si mama lor (cu produse de igiena de exemplu). Ma bucur ca sunt persoane interesate de soarta lor. Sa le ajute Dumnezeu sa reziste pana la capat.

 5. UPDATE in legatura cu maicile de la Miclauseni.

  Acum cateva minute am avut o discutie cu maica Melania in legatura cu ceea ce am scris eu pe ortodoxinfo. Maica a tinut sa precizeze urmatoarele:

  1. Nu au acces la trapeza, la plita si conducerea manastirii nu le da voie sa detina resou. Probabil credinciosii de la care am luat eu informatia se gandeau ca, din moment ce nu au acces la trapeza, li s-au lasat totusi ceva inlesniri pentru a-si pregati singure ceva de mancare. Nu li s-au lasat.

  2. Acces la baie au totusi, nu li s-a interzis ferm sa nu se mai spele.

  Imi cer scuze fata de maici pentru greseala facuta. In principiu ar fi trebuit sa vorbesc cu ele, sa verific daca aceste lucruri, despre care am auzit sunt reale, inainte de a trimite comentariu cu privire la situatia lor.

  In rest lucrurile stau asa cum am scris. Maicile sunt nepomenitoare si nu sunt vazute cu ochi buni de cei care sunt pomenitori.

 6. E o situație asemănătoare cu cea care a fost la un moment dat la Prodromu, unde și acolo călugărilor care nu vroiau să-l pomenească pe ereticul Bartolomeu le-a fost interzis accesul la trapeză. Acolo cred că a fost chiar mai rău decât la Miclăușeni, pentru nu știu dacă s-a găsit cineva să le aducă de mâncare.
  Până la urmă cred că tactica are ca scop să le determine să plece ele din mânăstire „de bunăvoie”, și nu să le de afară cum au făcut până acum, că nu dă deloc bine la imagine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!