X

Pregătirea terenului pentru vizita Papei în România: Suveranul Pontif trimite „binecuvântarea sa” și speră să sosească ziua în care va veni în țara noastră

de null
FOTO: http://i2.wp.com/cetateanul.net/wp-content/uploads/2017/05/papa-francisc.jpg?resize=2880%2C1517

Mesajul Papei Francisc despre vizita în România a fost transmis de Cardinalul Leonardo Sandri. Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale a declarat, duminică, la Catedrala Sfânta Treime din Blaj, că Papa Francisc speră „să sosească ziua” în care va veni în România.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, a vizitat sâmbătă şi duminică oraşul Blaj din judeţul Alba, informează mediafax.ro. Înaltul prelat a participat la slujba de la Catedrala Sfânta Treime. La finalul ceremoniei, Cardinalul a transmis un mesaj enoriașilor.

„Din Mica Roma (n.r. Blaj), gândurile noastre se îndreaptă spre Cetatea Eternă, Roma, Scaunul urmaşului lui Petru, cel care m-a însărcinat să vă aduc salutul său, încurajarea şi binecuvântarea sa. Sfântul Părinte cunoaşte dorul vostru arzător, de a putea în curând să-l îmbrăţişaţi pe aceste meleaguri şi speră să sosească ziua în care acest dor să se împlinească”, a spus Cardinalul Leonardo Sandri.

Întrebat dacă Papa Francisc va ajunge în 2018 în România, Cardinalul Leonardo Sandri a precizat că nu există informaţii noi în acest sens.

„Nu vă pot da nicio altă informaţie, fiindcă nu am. Cred că în momentul când va fi această vizită va fi realizat un program adecvat, ţinând cont de viaţa bisericii, de realitatea bisericii catolice în România atât romano-catolică şi greco-catolică”, a spus Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale.

Potrivit sursei citate, Cardinalul Leonardo Sandri a participat la Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală Majoră din Blaj, alături de Preafericirea Sa Cardinal Lucian, cu Nunţiul Apostolic Mons. Buendia şi cu Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

După Sfânta Liturghie, ierarhii au sfinţit piatra de temelie a noii capele, care urmează să fie ridicată pentru minoritatea romă în cartierul Barbu Lăutaru din Blaj.

În luna mai, Arhiepiscopul Romano-Catolic de Bucureşti, Ioan Robu, a precizat că este aproape sigur că Suveranul Pontif va efectua o vizită anul viitor în România. Papa Francisc ar putea veni în țara noastră cu prilejul ceremoniei de beatificare a şapte episcopi greco-catolici, martiri care şi-au pierdut viaţa în timpul regimului comunist.

Totodată, Cardinalul Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din România i-a trimis, în primăvară, o invitaţie oficială Papei Francisc, pentru a veni 2018.

NOTĂ OrtodoxINFO

„Mai-marii” țării îl tot invită pe Papa în România.

Klaus Iohannis confirma ceea ce banuiam: ,,L-am reinvitat pe Papa Francisc în România; a părut foarte interesat, dacă se va putea, va veni”

Încă nu s-a hotărât o dată oficială (sau nu știm noi, ăștia mici…) pentru inedita vizită, dar ei vor să ne obișnuiască cu ideea sosirii ereticului în România.

Ar trebui să reacționăm ca georgienii, ar trebui…

VIDEO: Ample PROTESTE ANTI PAPA FRANCISC in GEORGIA. Multimele au dorit sa intrerupa “slujba” catolica de pe stadion.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

31 comentarii

 1. ACTUALIZAT: Mai avem nevoie de EDITORI și ȘTIRIȘTI pentru PORTALUL OrtodoxInfo
  http://ortodoxinfo.ro/2017/10/02/mai-avem-nevoie-de-editori-si-stiristi-pentru-portalul-ortodoxinfo/

  Cei care doriți să vă implicați, vă rugăm, dați un semn la rubrica de comenatarii sau la adresa de e-mail [email protected]

  Doamne ajută!

  …să nu uităm că mereu și mereu regăsim aceleași nume în spatele a tot ce mișcă în SISTEM, de la marile companii farmaceutice la Consiliul Mondial al Bisericilor…

  Papa Francisc I: “NU EXISTA IADUL”. Cu adevarat este PROFETUL MINCINOS
  https://saccsiv.wordpress.com/2014/03/06/papa-francisc-i-nu-exista-iadul-cu-adevarat-este-profetul-mincinos/

 2. Ar vrea el, Kakatolicul, sa spurce Glia Romaneasca, asa cum a pacalit multime de Ortodocsi din Italia sa slujeasca in spatii inchiriate de la eretici…

 3. Dar la fel cum vine va și pleca,ce treaba avem noi cu el?Au fost Părinți si sunt care au pașaport cu semiluna păgânilor pe coperta,poate însă vreun muslim să L scoată pe Hristos din inimile lor?La fel este si cu iezuitul,vine,pleacă,noi nu i dăm importanta,nu îl știm,nu e de al nostru.

 4. “…Faptul că tocmai cei fără biserică înmulțesc demersurile să pună gheara pe a noastră Sfântă, prin infiltrarea falșilor predicatori, trebuie să stârnească la noi o stare de îngrijorare foarte alarmantă. A crede că vin spre noi din respect pentru marea noastră biserică, care și-a păstrat miraculos timp de două mii de ani credința cu aceeași tărie, este o naivitate foarte primejdioasă. Ei știu adevărul, și cunosc măreția cetății Ortodoxe, care a stat la baza spiritualității nu numai în România, ci și în întreaga Europa, – ce s-ar fi întâmplat cu occidentul dacă marii noştri Voievozii nu ar fi arătat împotrivire în fața invaziilor barbare? Dar Vrăjmaşul mai și știe că a reușit să distrugă Biserica Catolică și creștinismul în Occident. Pentru a putea repeta isprava și a duce la sfârșit lucrarea Luciferină, trebuie să distrugă cetatea Ortodoxă din interiorul ei.
  Așa zisa Biserică unică, acest palat global al Ereziei, scaunul consacrat Diavolului, este unealta de infiltrare folosită pentru a compromite Biserica Ortodoxă. Așa cum au reușit să infiltreze toate monarhiile și apoi națiunile vechiului continent, pentru a îmbolnăvi toate structurile societății, a le distruge din temelii – tot așa vor face și cu liantul spiritual ce-i leagă pe Ortodocși de adevăratele valori.
  A înțelege acest lucru, este imperativ întru salvarea noastră, deoarece stă la baza strategiei de distrugere a neamului nostru, prin parazitare, infectare și înlocuirea singurei adevărate Biserici, Una, Sfântă Sobornicească și Apostolească Biserică Ortodoxă.
  – Aşa să rămână, aşa să păstrăm, și aşa să ne ajute Dumnezeu!

  Citat din : ” Manifest Cartea Neagră a României” (Ed. Daco Română, 2017), lansare în octombrie.

  Mihai Serban

 5. Cred ca momentul cel mai potrivit pentru vizita ar fi parada gay, ocazie cu care va putea tine si un discurs pentru “drepturile” “minoritatilor”.
  Si inca un lucru: greco-catolicismul e o inventie birocratica de origine habsburgica facuta EXCLUSIV cu scopul de a-i dezbina pe romani. “Unirea” cu Roma s-a facut cu de-a sila, iar Habsburgii nu au respectat nici macar ce au promis (vezi exilul lui Inochetie Micu Klein).
  Sugerez responsabililor de la Vatican sa ridice o statuie generalului Bucow, astfel incat aceasta sa poata fi dezvelita cu ocazia eventualei vizite.
  Repet: greco-catolicismul a fost o inventie birocratica Habsburgica (si tot o inventie a fost si Austro-Ungaria, prin care i-au pacalit pe unguri ca sunt mai mari decat erau de fapt, de o tin pana in ziua de azi precum cucul cantecul).

 6. Vine sa propovaduiasca iubirismul, pacifismul si …ecumenismul. Ca sa scape odata de Ortodoxia asta care ii incurca planurile. Un diavol formator de diavoli!!!
  SA NU FIE!

 7. Daca se boteaza si trece la Ortodoxie poate altfel e inselare mare pentru romani.

  Sa dea Dumnezeu sa nu vina daca e bine pentru mantuirea acestui popor daca insa vrea Domnul sa ne incerce sa ne dea “examen” asta este…trebuie sa se separe GRAUL de neghina ca sa folosesc limbajul din SF SCRIPTURA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button