X

LACUL MORII VA INUNDA BUCURESTIUL in cazul unui MARE CUTREMUR?

Specialiştii au declarat că în cazul unui cutremur mai mare, Lacul Morii ar putea “îneca” Bucureştiul, deoarece apa ar acoperi câţiva kilometric buni.

Părerea specialiştilor este că Bucureştiul s-ar putea îneca în orice moment, deoarece digul a fost construit acum mai bine de 30 de ani, dar de atunci nu s-au mai făcut renovări, lacul Ciurel reprezentând un adevărat pericol în cazul unui cutremur puternic, informează Digi24.

„Dacă cutremurul este foarte mare atunci poate ceda şi stăvilarul cât şi barajul şi această cantitate se poate revărsa şi asupra oraşului. Se văd plăci care au început să alunece”, afirmă Dan Trifu, inginer.

„Dacă ar ceda stăvilarul atunci ar ceda şi digul de protecţie cu siguranţă. Este clar, cartierul Grozăveşti, cartierele joase, zona Eroilor, zona Parlamentului, zona Unirii, Timpuri Noi, cartierele Tineretului şi Văcăreşti”, a mai spus acesta.

Specialiștii de la Apele Române spun în schimb că barajul este verificat periodic.

„Această acumulare, barajul şi digul au fost concepute şi proiectate să reziste la un cutremur de 8,5 de scara richter. Acest baraj a trecut prin mai multe cutremure la fiecare mişcare seismică mai mare de 4 grade se face o inspecţie post seism”, spune Mihai Georgescu , șef sistem hidrotehnic Dâmbovița.

Categorii
Cutremure
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. Da acest lucru se va intampla din pacate ,un vis ce l-am avut in urma cu ceva timp eram la Piata Universității la intercontinental si ingerul a venit la mine sa îmi spună ca se va rupe un baraj mare si am vazut apele care inundau Bucurestiul si ingerul acela speriat când mi-a arătat ce va fi a plecat speriat parca nu-i venea sa creadă nici lui.Deci se va intampla intr-o zi nu stiu din ce motiv se va rupe barajul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!