X

Sa ne BUCURAM! Noi MARTURISITORI: Cântărețul bisericesc Liviu Ionescu își încununează predica împotriva ECUMENISMULUI și a PSEUDOSINODULUI din Creta, anunțându-și DEMISIA înaintea preotului paroh și a credincioșilor constănțeni (Video)

de null

Axios, frate Liviu!

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, cântărețul bisericesc, absolvent de teologie, Liviu Ionescu de la Biserica Sf Cuv Gherman din Constanța (Poarta 6) a predicat, înaintea credincioșilor aflați la slujbă, cu multă tărie duhovnicească, curaj și dragoste pentru Adevăr, împotriva ecumenismului și a pseudosinodului din Creta. Mi-a mărturisit telefonic, cu multă emoție, că a simțit Harul lui Dumnezeu  întărindu-l în acele momente și că a primit o mare bucurie după predica rostită și după discuțiile cu credincioșii din parohie, stare pe care încă o păstrează atât el cât și soția lui, Daniela.

Totodată, în cadrul predicii, fratele Liviu și-a anunțat demisia din postul de cântăreț bisericesc, ca pe o încununare a mărturisirii făcute, conștient fiind că fiecare trebuie să jertfescă ceva pentru Hristos.

Ne bucurăm cu inima Bisericii lui Hristos pentru mărturisirea făcută de Liviu pe plaiuri dobrogene și ne rugăm să fie întărit în continuare de Harul lui Dumnezeu, ocrotit de Maica Domnului și de Sf Cuv Gherman al Dobrogei.

Preot Claudiu Buză

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

28 comentarii

  1. Da, si la sfarsit tot aiurea face cruce. Sper sa nu fie unul care vrea sa arunce indoiala asupra celor antiecumenisti prin aiurelile pe care le face.

   1. El in drumul de la un umar la celalalt aduce mana prin jos, nu duce drept ci face ca un U sau V, probabil nici nu realizeaza.

 1. Poate are o problema.de sănătate la miscarea mâinii.
  Spun asta ca si sotul meu are o problemă din naștere la mana dreapta . Cine il vede poate gândi ce nu trebuie. In public daca trece pe lângă o biserica nu se închina din cauza asta. Nu poate duce mana la umeri si daca se închina face semnul crucii mai mic si se vede.

  1. Nu e cazul acestui Liviu, urmariti la min 10, trece mana de la dr la st foarte firesc, normal, nu are nici o neputinta neurologica.

 2. Observ ca, din pacate, se acorda o mai mare atentie unui aspect a carui cauza nu este cunoscuta si mai putin esentei, adica a marturisii dreptei credinte. Pacat!!!
  Se vede ca vrajmasul nu doarme nicio clipa.

 3. Cantaret bisericesc in straie de diacon??… Si cu straie de diacon fara dulama? Iertare, dar nu mi se pare in regula. Nici la Patriarhi nu am vazut asa ceva.

 4. Credința se mărturiseste alaturi de semnul si puterea sfintei cruci,dar sa-mi fie cu iertare acest dascal in teologie , nu o face corect .Ar trebuii sa cunoasca cum se face semnul Crucii dogmatic m-ai ales ca este si dascal la teologie .Canonul 92 al Sfantului Vasile cel Mare spune ca semnul Sfintei Cruci trebuie făcut unind cele trei degete ale mainii drepte, care inchipuiesc Sfanta Treime – Tatăl, Fiul si Duhul Sfant -, iar celelalte doua degete care inchipuiesc dumnezeirea si omenirea lui Hristos, adică cele doua firi le aşezăm in palmă. Si pune întai mana la frunte, spunand : ” În numele Tatălui „; la pîntece : ” al Fiului „; la umărul drept : ” al Duhului Sfant ” si pe umărul stang, zicand : ” Amin „. Orice alt mod da a face semnul Sfintei Cruci este o blasfemie.

 5. Si cu crucea mai intarziata la umarul stang si fara dulama dichisita, dar cu dragoste de Hristos si cu ravna sfanta ! Nu cunosc decat cativa oameni care sa faca astazi asemenea gest pentru Ortodoxie ! Dumnezeu sa-i rasplateasca marturisirea !

 6. E o stangacie si o emotie necontrolata. Vesmantul, analogul si obisnuinta de a face inchinaciune au condus la modul gresit, repetat, de a face semnul Sfintei Cruci. Am vorbit cu el si a ramas surprins de greseala facuta. Sub nici o forma nu este rau intentionat sau obisnuit sa strambe insemnarea cu semnul Sfintei Cruci. Isi cere public iertare pentru acest lucru si promite ca va dovedi pe viitor, la slujbele la care va participa, acolo unde s-a intrerupt pomenirea, ca a fost o greseala nedorita! Ca duhovnic al lui, dau marturie ca a fost o greseala neintentionata! Fiti ingaduitori cu el si socotiti-l un marturisitor!

  1. E o stângăcie? Crucea este armă împotriva diavolului. Cum lupă el pentru dreapta credință fără a fi în stare să se închine drept? Ba mai mult, face o cruce din 5 mișcări (?!), și o repetă IDENTIC de mai multe ori. Tot din stângăcie? Eu n-am mai văzut așa ceva! Face de rușine pe cei care s-au îngrădit de erezie! Eu nu pot avea încredere într-un om care pornește la luptă dezarmat.

   1. @Raluca
    E bine daca a fost o greseala. Ce-i drept foarte neobisnuit. Poate are intiparita greseala asta de mult timp. Sau poate din cauza vesmintelor, daca tot veni vorba. Cu ocazia acestui video a aflat si el si va fi mai atent.

    1. Trebuie să avem înțelegere pentru tot felul de ciudățenii, să le considerăm întâmplătoare, să le trecem cu vederea. Ce e atât de greu să faci corect semnul Sfintei Cruci? Și o mamaie analfabetă de la țară știe asta. Mie tot mi se pare cu nu este în regulă ce face, și vine în contradicție totală cu ceea ce propovăduiește. Mai cercetați puțin background-ul acestui om.

  1. Sărut mâna, părinte! Mulțumesc pentru lămurire.

   Dar am și eu o întrebare, părinte, vă rog. De ce și-a dat demisia? Nu era mai bine doar să facă simplu mărturisirea, iar rezultatul (adică ieșirea din slujbă) să fie opera prigonitorilor?

   În ce privește modul în care și-a făcut crucea, și mie mi s-a întâmplat ceva asemănător. Când ești concentrat la ceva anume, se poate întâmpla. Însă nu în mod repetitiv.

   Dată fiind situația, pot spune că este Vrednic!

 7. Raluca,
  iti dau draptate, si fara sa vrei si tot faci semnul crucii drept, din patru miscari, iti vine automat, ca un bun crestin ce esti (semnul Sfintei Cruci reprezinta cele patru puncte cardinale iar in mijloc esti tu ,omule, este inima ta unde sta Hristos)
  Eu nu stiu ce fel de ortodoxie propovaduieste omul acesta,nici unde a studiat teologia, dar e bine ca si-a dat „demisia”, de astfel de „marturisitori ai dreptei credinte” biserica dreptslavitoare a lui Hristos nu are nevoie. Mai bine sa se duca unde-o vrea, si sa-i lase pe sarmanii credinciosi in simplitatea lor si in credinta cea adevarata.
  Si mai este o problema, acum cu atata tehnologie, oricine poate posta pe internet de toate, tot ce-i trece prin minte.
  Cei care sunt dreptcredinciosi, sa-si asculte constiinta, ca cerceteze scripturile, sa citeasca vietile sfintilor si invatatura sfintilor parinti, sa caute cu tot dinadinsul sa-i afle pe adevatatii preoti si duhovnici, pe acei oameni sfinti care slujesc cu dragoste jertfelnica in sfintele altare ale Bisericii Domnului. Avem atatia parinti buni si credinciosi, slava Domnului!
  Si sa nu uitam, aceasta incercare cu acest sinod este ingaduita de Dumnezeu Cel Atoatestiitor, ca sa se aleaga graul de neghina. Mai inainte sa se intample ceva Dumnezeu stie in prestiinta Sa.
  DATORIA NOASTRA ESTE SA FIM NOI CREDINCIOSI, SA NE SPOVEDIN, SA NE IMPARTASIM REGULAT CU SFINTELE TAINE ALE DOMNULUI. Scopul Sfintei Liturghii si a participarii noastre la slujbele Sf.Liturghii este tocmai impartasirea cu Sfintele Taine. Altfel, suntem doar spectatori in biserica.
  SA STAM DREPTI, SA STAM CU FRICA…
  Iar pe altii care habar n-au nici sa-si faca sfanta cruce (scandalos!!!!!) sa-i lasam fratilor sa se duca unde-or vrea…biserica lui Hristos nu a pierdut nimic cu demiterea unui cantaret care nu cinsteste SFANTA CRUCE PE CARE SI-A VARSAT SANGELE HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU.
  ASA SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU!

 8. Doamne ajuta,Parinte Liviu Ionescu!L-ati marturisit pe Hristos,ati marturisit dreapta credinta in adunare mare,VREDNIC SUNTETI!Harul Duhului Sfant sa va insoteasca !Satana vorbeste prin gura detractorilor,pentru ei nu a fost importanta DREAPTA CREDINTA MARTURISITA,au strecurat tantarul si au inghitit camila,ei s-au impiedicat de semnul crucii facut de domnia voastra, vai de ei farisei si carturari FATARNICI.Vesminte din matase care aluneca in timpul miscarii mainii drepte va ajuta sa intelegeti gestul,o emotie mare va ajuta sa intelegeti?Este nevoie de o intelegere superioara a realitatii,nu toti o au dupa spusele lui Iisus Hristos:Caci celui ce are i se va da,dar de la cel ce nu are si ce are i se va lua:Luati aminte,detractorilor!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button