X

MINISTRUL MEDIULUI ordona UCIDEREA a peste 140 de URSI: “Indiferent de cate mitiguri vor fi, NU RENUNT!”

de null

Ministerul Mediului a dat verde la vânătoarea de urşi
Foto: http://adevarul. ro/news/eveniment/ministerul-mediului-dat-verde-vanatoarea-ursi-1_595ce31e5ab6550cb8d34ee3/index.html
Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, va emite ordinul care da posibilitatea uciderii a peste 140 de carnivore mari, sustinand ca in ultima perioada ursii au devenit un pericol real pentru populatie.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ea spune ca decizia sa este ferma, chiar daca se asteapta la proteste de strada din partea celor care militeaza pentru protectia animalelor.
Prezenta, vineri, la Ploiesti, unde a participat la o dezbatere pe probleme de mediu, Gratiela Gavrilescu a spus ca va emite in perioada urmatoare ordinul care da posibilitatea uciderii ursilor care prezinta pericol pentru populatie.
“In perioada anterioara mandatului meu, cand ar fi trebuit sa fie emis un ordin de ministru care sa reglementeze aceasta situatie, nu numai ca nu s-a facut, ci au fost puse bariere, tocmai ca in cazul de astazi ne aflam in niste situatii inedite in care ursul ataca gospodariile omului, ataca omul si de multe ori ne trezim ca deschidem televizorul si vedem ca o anumita persoana este chiar ajunsa in situatia de urgenta la UPU.
La lucrul acesta nu putem sa stam impasibili.
Numarul carnivorelor mari, ursi respectiv, in Romania, depaseste 7.000 de capete si atunci am avut curajul sa imi asum un ordin de ministru pe care l-am negociat foarte bine cu ONG-urile, cu toate autoritatile locale care au probleme foarte mari cu aceste carnivore mari”, a declarat ministrul Mediului.
Gavrilescu a precizat ca judetele care se confrunta cu aceste probleme sunt Covasna, Harghita si Mures.

Ministrul Mediului a mai spus ca si-a asumat emiterea unui ordin de ministru prin care sa se dea cote de interventie pentru ursi, lupi si alte carnivore mari, astfel incat populatia sa nu mai fie pusa in pericol.
“Indiferent de ce s-ar intampla saptamana viitoare, cand anumite persoane s-ar putea sa iasa in strada sa spuna ca trebuie sa protejam ursii, da, protejam ursii prin masurile pe care le luam conform acestui ordin de ministru, dar nu punem in pericol viata cetaeanului.
Indiferent de ce se spune, eu va spun ca nu este cota de vanatoare, ci este cota de interventie pentru punerea in siguranta a vietii cetateanului, asa ca, indiferent de ce se va intampla, indiferent de cate mitiguri or sa mai fie in fata ministerului sau unde, eu nu voi renunta la semnarea acestui ordin de ministru.
Am sprijinul inclusiv al Academiei Romane (…), am toate avizele date de catre toate celelalte autoritati implicate, inclusiv sustinerea tuturor autoritatilor locale”, a spus Gavrilescu.
Ministrul Mediului a explicat ca ordinul de ministru se da la nivel national, si nu pe judet in parte.
“Exista o cota pe care am prins-o pana la sfarsitul anului tinand cont de studiul care s-a facut anterior. In ordinul de ministru avem prinse 145 de carnivore mari, deci reflectat bineinteles la diferenta de lunile care au mai ramas pana la sfarsitul anului. Nu este ordin pentru cota de vanatoare, ci este cota de interventie pentru punerea in siguranta a vietii cetateanului”, a conchis ministrul Mediului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

15 comentarii

  1. E mai simplu sa omori decat sa te ocupi de asigurarea hranei acestor animale sălbatice. E mai simplu sa tai pădurile decât să asiguri habitatul necesar tuturor viețuitoarelor. În scurt timp apar insa consecințele.: cutremure, foamete, inundații,,molime. Dumnezeu nimic neindreptat.

  2. Ce drept avem noi oamenii sa ucidem si maltratam bietele fiinte necuvantatoare nevinovate?? In loc sa fie ucisi pot fi tranchilizati si mutati in zone de munte cu padure deasa unde nu sunt ursi,nu? Ar trebui concediata aceasta Gratiela Gavrilescu!

  3. Acest fenomen sa intimplat in Spania au dus Ursi de la noi si acuma nu stiu cum sa faca sa scape de ei,ursul se tine cu mancare nu cu greve in fata parlamentului, nu ucideti ursi !!! Haideti si voi cu vreo 20 tone de porumb ,ciocolata,mincare speciala pentru Urs implicativa si voi Bucuresteni nenorociti ,spuneti citi bani primiti de la comunitate pentru toate teatrele pe care le faceti ,nu ca ati iubi voi URSII atit de mult. Daca nu se va vana Ursul cu o garantie de 100% in citiva ani DISPARE si va voi spune de ce : Fondurile de vanatoare nu mai pun mincare ai alunga de la mancare pentru ca consuma mai mult de 70% din mancarea pusa, oameni ai vor otravi,vor fi prinsi in laturi , ciobani ai vor omori cu caini si topoarele etc. Vreau sa pun o intrebare citi ursi se impusca intrun an pe un fond de vanatoare care are cota de urs 1 sau 2 , citi ursi maninca in acest fond de vanatoare 100 sau 300 pentru ca nu poti sa le zici tu poti minca tu nu , si propietarul fondului daca nu scoate ceva banuti de unde sa ai puna de mancare ,din buzunar nu poate pune la infinit. A striga nu ucideti URSI ai usor bei o cafea maninci un corn si mergi si urli in fata guvernului, dar realitatea o simti la buzunar in Terenul de vanatoare si la Muntu unde cari cu spinarea mancare la animale nu in birou. Fratilor nu vedeti realitatea .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button