X

O altă ÎNȘELARE din partea celor de la NASA: Telescopul Kepler a descoperit 219 planete străine, iar 10 dintre ele sunt asemănătoare Pământului. Cercetătorii susțin că „probabil nu suntem singuri în Univers”

de null
https://www. nasa.gov/sites/default/files/thumbnails/image/kepler_1.jpg

NASA a anunţat că „vânătorul său de planete”, telescopul Kepler, a descoperit zece noi exoplanete în afara sistemului nostru solar, care ar avea dimensiunea şi temperatura potrivite pentru a susţine viaţa.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Agenţia spaţială americană a dezvăluit luni datele colectate de telescopul Kepler în primii patru ani de misiune, fiind „cele mai complete analize asupra exoplanetelor”. Rezultatul? Kepler a descoperit 219 planete străine, printre care se numără 10 cu o dimensiune apropiată de cea a Pământului şi care întrunesc condiţiile existenţei apei lichide – principala caracteristică în căutarea unei lumi locuibile.

Cercetătorul Mario Perez din cadrul misiunii Kepler spune că noile date arată că „probabil nu suntem singuri” în Univers, deoarece patru ani de cercetări arată cât de comune pot fi planetele asemănătoare Pământului, scrie Washington Post. Savantul NASA Natalie Batalha susţine că „aceste rezultate vor fi baza pentru viitoarele cercetări în căutarea vieţii extraterestre”.

„Datele culese cu ajutorul telescopului Kepler sunt unice, întrucât reprezintă singurele care conţin o populaţie a acestor planete cu o dimensiune şi orbită asemănătoare cu a Pământului. Înţelegerea frecvenţei acestor planete în galaxie ne va ajuta la elaborarea viitoarelor misiuni NASA”, a adăugat Mario Perez.

Planete stâncoase şi gazoase

De asemenea, datele colectate de Kepler au evidenţiat două tipuri distincte de planete mici, care au implicaţii semnificative în căutarea vieţii: există o diviziune clară între dimensiunile planetelor stâncoase, asemănătoare Pământului, şi cele gazoase, mai mici decât Neptun. Au fost descoperite puţine planete care să nu se încadreze în aceste principale două categorii.

„Ne place să credem despre acest studiu că permite o clasificare a planetelor în acelaşi mod în care biologii identifică noi specii de animale. Descoperirea a două grupuri distincte de exoplanete este ca şi cum am descoperi faptul că mamiferele şi şopârlele fac parte din ramuri distincte ale arborelui genealogic”, a declarat Benjamin Fulton, autorul studiului despre tipurile de planete.

Astronomii au remarcat că, în general, natura creează planete stâncoase cu 75% mai mari decât Pământul.  Toate planetele pornesc cu aproximativ aceeaşi cantitate de rocă în miezul lor, diferenţa fiind dată de cantitatea de hidrogen şi heliu. Din motive pe care savanţii încă nu le înţeleg, aproape jumătate dintre aceste planete dobândesc o cantitate mică de hidrogen şi heliu care duce la creşterea dramatică a volumului, permiţându-le să treacă în rândul planetelor gazoase mai aproapiate de dimensiunea planetei Neptun.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. “Se susține că celelalte planete sunt sfere și deci, prin urmare, Pământul trebuie să fie, de asemenea, o sferă. În primul rând, Pământul este un „plan” nu o „planetă”, deci forma acestor „planete” de pe cer, nu are nici o influență asupra formei Pământului de sub picioarele noastre. În al doilea rând, aceste „planete” au fost cunoscute de mii de ani în întreaga lume ca „Stelele Rătăcitoare”, deoarece acestea se deosebesc de celelalte stele fixe, doar în mișcările lor relative. Atunci când sunt privite imparțial cu ochiul liber sau printr-un telescop, stelele fixe și rătăcitoare apar ca niște discuri luminoase, NU ca niște planete sferice. Pozele și filmele cu planete sferice prezentate de NASA, sunt toate, în mod clar, imagini false generate de calculator, și NU fotografii.”

    http://1.bp.blogspot.com/-j35DGxCddFc/Vb-Yj_ecjdI/AAAAAAAAQEs/wCTn3ZYd5ao/s1600/mars-truth.jpg

    “Etimologia cuvântului „planetă”, vine de fapt din engleza veche „planete”, din franceza veche „planete” (în franceza modernă „planète”), din latină „planeta”, din greacă „planetes”, din (asteres) planetai „(stele) rătăcitoare,” din planasthai „a rătăci”, dintr-o origine necunoscută, posibil din PIE *pele „plat, a se întinde” sau noțiunea de „întins”. Iar cea a cuvântului plane (n) „suprafață plană”, c. 1600, din latină planum „suprafață plană, plan, nivel, neted”, și planus „plat, nivel, exact, neted, clar”. Ei doar au adăugat un „t” la cuvantul plane al Pământului nostru și toată lumea l-a achiziționat.”

    “Când observăm Soarele și Luna vedem două cercuri echidistante cu dimensiuni egale, urmând căi similare cu viteze similare, în jurul unui Pământ plat staționar. „Experții” de la NASA, oricum, pretind că experiența noastră din fiecare zi, bazată pe simțul realității este falsă total! Pentru început, ei spun că Pământul nu este plat, ci o bilă mare; nu este staționar, ci se rotește pe calea sa, cu o viteză de 19 mile pe secundă; ei spun că Soarele nu se învârte în jurul Pământului, așa cum pare, ci Pământul se învârte în jurul Soarelui; Luna, pe de altă parte, se învârte în jurul Pământului, cu toate acestea, nu de la est la vest, așa cum pare, ci mai degrabă de la vest la est; iar Soarele este de fapt de 400 de ori mai mare decât Luna și de 400 de ori mai departe! Puteți vedea clar că sunt de aceeași dimensiune și la aceeași distanță, puteți vedea că Pământul este plat, puteți simți că Pământul este staționar, dar conform doctrinei astronomiei moderne, nu aveți dreptate și sunteți un naiv demn de un ridicol fără sfârșit, dacă îndrăzniți să credeți propriilor ochi și propriei experiențe.”

    http://2.bp.blogspot.com/-xedZAaUezd8/Vb-Y17zHarI/AAAAAAAAQE0/CinazK9c7X4/s1600/moon-sun_size.gif

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button